Συγκριτικο Media Players

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Αυτό ακριβώς φίλε μου. Έχουνε ξεπεραστεί προ πολού όπως και το Μ31.

Αν το Μ31 είναι ξεπερασμένο, τότε αντίστοιχα θα έπρεπε να θεωηθεί ξεπερασμένο και το Μ34. Μιλάμε για το ίδιο τσιπ, το ίδιο firmware και άρα τις ίδιες δυνατότητες αναπαραγωγής. Το μόνο μείον του Μ31 σε σχέση με το Μ34 είναι ο θόρυβος του ανεμιστήρα και η τιμή. Από την άλλη το Μ34 δεν παίρνει μέσα δίσκο...Πάντως μιλάμε για αντίστοιχα μηχανάκια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Αν το Μ31 είναι ξεπερασμένο, τότε αντίστοιχα θα έπρεπε να θεωηθεί ξεπερασμένο και το Μ34. Μιλάμε για το ίδιο τσιπ, το ίδιο firmware και άρα τις ίδιες δυνατότητες αναπαραγωγής. Το μόνο μείον του Μ31 σε σχέση με το Μ34 είναι ο θόρυβος του ανεμιστήρα και η τιμή. Από την άλλη το Μ34 δεν παίρνει μέσα δίσκο...Πάντως μιλάμε για αντίστοιχα μηχανάκια...
Όχι μόνο αντίστοιχα, αλλά το M34A έχει προβλήματα σε βαριά αρχεία, λόγω υπερθέρμανσης, ενώ το Μ31Β,που έχει ανεμιστήρα, μέσω MyiHome παίζει (σχεδόν) τα πάντα όλα.
Από πλευράς bitrate εννοώ και όχι από πλευράς refframes.

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Αυτό ακριβώς φίλε μου. Έχουνε ξεπεραστεί προ πολού όπως και το Μ31.

Δεν είναι ότι έχω μετοχές στην dvico αλλά γιατι θεωρείται ξεπερασμένο το Tvix; επειδή δεν έχει fancy UI και δεν μπαίνει στο YouTube; το ίδιο τσιπάκι δεν έχει με τα άλλα; (εκτός βέβαια C200 και dune)
Με τα τελευταία firmware παίζει και BD iso και μάλιστα όπως έχω δοκιμάσει ο ίδιος, συ συνδυασμό με ένα γρήγορο NAS, πάιζει δικτυακά χωρίς κολλήματα στο fast forward ακόμα και BD δομή.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν σας κάνω κριτική ούτε καίγομαι να μάθω τι κατάταξη θα είχε ανάμεσα στα άλλα, εξάλλου έχω βρει άλλο "παιχνιδάκι" αυτό τον καιρό, απλά θεωρώ αδικία την λέξη "ξεπερασμένο".

Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Συγχαρητήρια σε ολους για το review. Κάνατε καλή δουλειά.

Ως κατοχος του HDX-BD1 θα ηθελα αν αυτο ειναι εφικτο καποιες διευκρινισεις.

Ειπωθηκε οτι το firmware θελει αλλαγη. Μπορει να μου πει καποιος τους 1-2 βασικους λογους γι'αυτο; Θελω δηλαδη να καταλαβω, ειναι καποια bugs που πρεπει να διορθωθουν, ειναι επειδη το UI ειναι πολυ λιτο, ειναι επειδη δε υποστηριζει καποια αρχεια;

Και τωρα που μιλαμε για αρχεια, αν ειναι ευκολο παλι, θα ηθελα να μου πειτε τι δεν υποστηριζει να το τεσταρω κι εγω, διοτι σε μενα παιζει απροβληματιστα οτι του εχω δωσει. Απο τα πιο απλα μεχρι .ts (DolbyTrue HD) και .m2ts (DTS HD MA) με HDMI passthrough βεβαια, Bdrips, dvd rips με τα μενου και ολα.

Τελος στο θεμα εικονας με ποια κριτηρια ειναι τοσο κακη. Επειδη εχω και το WDTV δε μπορω να πω οτι βλεπω διαφορες, ισως δε κοιταω στα σωστα σημεια ή εσεις χρησιμοποιησατε καποια οργανα μετρησης πχ. φωτεινοτητας κτλ.

Δεν προσπαθω να βαλω το μηχανημα σε καλυτερη θεση ή να σαμποταρω το τεστ σας. Προσωπικα οπως εχω ξαναπει στο παρελθον, το HDX-BD1 με καλυπτει απολυτα και για μενα ειναι τεραστια αναβαθμιση απο το WDTV που χρησιμοποιουσα πριν. Απλα το μονο που θελω ειναι να μαθω τι κοιτατε ετσι ωστε στην επομενη αγορα μου να τα λαμβανω κι εγω αυτα υποψιν μου.

Ευχαριστω και παλι συγχαρητηρια για το μερακι σας και την υλοποιηση του συγκριτικου.

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Συγχαρητήρια σε ολους για το review. Κάνατε καλή δουλειά.

Ως κατοχος του HDX-BD1 θα ηθελα αν αυτο ειναι εφικτο καποιες διευκρινισεις.

Ειπωθηκε οτι το firmware θελει αλλαγη. Μπορει να μου πει καποιος τους 1-2 βασικους λογους γι'αυτο; Θελω δηλαδη να καταλαβω, ειναι καποια bugs που πρεπει να διορθωθουν, ειναι επειδη το UI ειναι πολυ λιτο, ειναι επειδη δε υποστηριζει καποια αρχεια;

Και τωρα που μιλαμε για αρχεια, αν ειναι ευκολο παλι, θα ηθελα να μου πειτε τι δεν υποστηριζει να το τεσταρω κι εγω, διοτι σε μενα παιζει απροβληματιστα οτι του εχω δωσει. Απο τα πιο απλα μεχρι .ts (DolbyTrue HD) και .m2ts (DTS HD MA) με HDMI passthrough βεβαια, Bdrips, dvd rips με τα μενου και ολα.

Τελος στο θεμα εικονας με ποια κριτηρια ειναι τοσο κακη. Επειδη εχω και το WDTV δε μπορω να πω οτι βλεπω διαφορες, ισως δε κοιταω στα σωστα σημεια ή εσεις χρησιμοποιησατε καποια οργανα μετρησης πχ. φωτεινοτητας κτλ.

Δεν προσπαθω να βαλω το μηχανημα σε καλυτερη θεση ή να σαμποταρω το τεστ σας. Προσωπικα οπως εχω ξαναπει στο παρελθον, το HDX-BD1 με καλυπτει απολυτα και για μενα ειναι τεραστια αναβαθμιση απο το WDTV που χρησιμοποιουσα πριν. Απλα το μονο που θελω ειναι να μαθω τι κοιτατε ετσι ωστε στην επομενη αγορα μου να τα λαμβανω κι εγω αυτα υποψιν μου.

Ευχαριστω και παλι συγχαρητηρια για το μερακι σας και την υλοποιηση του συγκριτικου.

Εάν δεις το excel, υπάρχουν ακριβώς τα αρχεία τα οποία χρησιμοποιήσαμε και το αποτέλεσμα τους.
Το θέμα του firmware του είναι και το UI αλλά και επίσης κάποιο θέμα στην σωστή ανάλυση. Επίσης σε κάποια αρχεία η εικόνα ήτανε πολύ κακή, δηλαδή στην μεταφορά του αρχείου στην kuro ήταν εμφανής η διαφορά στην εικόνα. Το πιθανότερο είναι θέμα firmware και θα λυθεί.
Απλά επειδή αυτό το GUI έιναι ολοκαίνουριο, είναι προφανές ότι θέλει πολύ δουλειά.
Μην ξεχνάμε ότι και τα popcorn ξεκινήσανε με πολλά προβλήματα και διορθωθήκανε σιγά σιγά. Επίσης κατά την διάρκεια του συγκριτικού άλλαξα το firmware του Dune και το μηχάνημα μεταμορφώθηκε.
Δεν είναι η θέση του HDX τόσο χαμηλή αλλά μέχρι να διορθωθεί το UI του δεν μπορώ να το προτείνω. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλό μηχάνημα ή δεν αξίζει τα λεφτά του.

Απαντώντας στο φίλο VEN REN αλλά και στον Μάριο - του οποίου την ποιότητα της δουλειάς του δεν την αμφισβητεί νομίζω κανείς - πάντα θα υπάρχουν ίσως κάποιες λεπτομέρειες που θα διαφεύγουν αλλά απ'ότι έχω καταλάβει το excel είναι "δυναμικό", άρα παραμετροποιήσιμο. Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι εγώ δεν είδα διαφορά στην εικόνα που δίνει το HDX-BD 1 από το Xtreamer , ούτε από το WDTV live. Κι αν το βάλω σε σειρά προτεραιότητας απόδοσης στην εικόνα... τότε πάνε ΧΤ, HDX, WD. Αλλά είπαμε..αλλά τα μάτια του λαγού ..κι άλλα της κουκουβάγιας.... Το HDX χρειάζεται ανανέωση firmware για : δίκτυακά , format εσωτ. δίκου, υπότιτλους έ! και κάποια βελτίωση των γραφικών των submenus. Oμως από την άλλη παίζει DVD folder και BD με menus. Αφού τόπαμε....κάθε 2 μήνες πρέπει να γίνεται και νέο τεστ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Originally Posted by group131

Όχι μόνο αντίστοιχα, αλλά το M34A έχει προβλήματα σε βαριά αρχεία, λόγω υπερθέρμανσης, ενώ το Μ31Β,που έχει ανεμιστήρα, μέσω MyiHome παίζει (σχεδόν) τα πάντα όλα.
Από πλευράς bitrate εννοώ και όχι από πλευράς refframes.

Σίγουρα τα παιδιά κάνανε το τεστ, έτσι όπως προσφέρονται όλα αυτά τα μηχανάκια και δικαιολογημένα τα αποτελέσματά τους.

Σαφώς το 31b είναι θορυβώδες με ενδεχόμενα προβλήματα υπερθέρμανσης του πάτου - αλλά όλα αυτά ξεπερνούνται με τις κατάλληλες παρεμβάσεις (και φυσικά το ίδιο ισχύει για κάθε μηχανάκι που επιδέχεται τροποποιήσεις).

Για παράδειγμα στο δικό μου 31b (το έχω παρουσιάσει και εδώ μέσα) δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος ούτε στο μισό μέτρο και ο πάτος του δεν ανεβάζει θερμοκρασία με τίποτα ότι και να του κάνεις. Ήδη το έχω 20 μέρες ανοιχτό (24 ώρες το 24ώρο) κατεβάζει συνεχώς και κάθε μέρα παίζει 1-2 ταινίες για το μικρό και προσωπικά ακούω άλλες 2 ώρες μουσική.

Αλλά είπαμε όλα πρέπει να συγκρίνονται ως έχουν και όχι ως πως μπορούν να μεταμορφωθούν.
Ξεπερασμένο ως έχει δεν το έλεγα, αλλά αναγκαίο να τροποποιηθεί ναι.

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

To 31b δεν δοκιμάστηκε με iso λόγω παλαιότητας. Το 34Α υποστηρίζει μόνο dvd κα όχι bd iso. Το αρχείο έχει διορθωθεί.

Και τα δύο παίζουν και DVD Folder (VIDEO_TS) κανονικά με όλα τα μενού.

ΥΓ: Στο αρχείο γιατί δεν είδα τις αλλαγές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Και τα δύο παίζουν και DVD Folder (VIDEO_TS) κανονικά με όλα τα μενού.

ΥΓ: Στο αρχείο γιατί δεν είδα τις αλλαγές

Είχα ανεβάσει λάθος αρχείο. Μπήκε το σωστό τώρα.

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Ενημερωτικά παιδιά η λίστα θα είναι ανανεώσιμη και ουσιαστικά με το που βγαίνει κάτι καινούριο θα προσπαθώ να κάνω πάλι τεστ και να προσθέτω και αυτό.

χα.......δεν ειχα δει το excel.....τελεια....ευχαριστω για την αμεση απαντηση! :D

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Να κάνω κι εγώ κάποιες παρατηρήσεις, σχετικά με τη λίστα, που, απ'ότι βλέπω ανανεώθηκε.
Τα χαρακτηριστικά του Μ31Β πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά του Μ34Α, εφ' όσον δοκιμάστηκαν με το ίδιο firmware.

Στα χαρακτηριστικά του Xtreamer αναφέρεται ότι δεν παίζει DVD folder, Bluray Folder και DVD Folder menu.
Το σωστό είναι, ότι παίζει DVD folder (όχι αυτόματα, αλλά με την επιλογή του .ifo αρχείου μέσα στο folder), με πλήρες DVD μενού.
Παίζει Bluray folder (χωρίς menu),από το firmware 2.2 και έπειτα.
Και επίσης, αν συνδεθεί εξωτερικό DVD player ή και από το PC (αν γίνει share το DVD του) παίζει και γνήσια DVD με προστασία (από videoclub δηλαδή), από το firmware 2.1.3 και μετά.

Συγχαρητήρια και πάλι για το συγκριτικό και πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις γίνονται για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα των μηχανημάτων,αφού σε ένα συγκριτικό με τόσα μηχανήματα δεν είναι δυνατόν να ανακαλυφθούν όλες οι δυνατότητες του καθενός.