Χε χε .. το λές noise reduction .. θα μπορούσαμε να το μετονομάσουμε σε "dirt reduction" μιάς και απότι φαίνεται η ίδια διαδικασία είναι που έκανε τα γυαλιά λαμπίκο

..
.. διότι δεν υπάρχει θόρυβος σε τέτοια επίπεδα έκθεσης που έχει εκείνη η περιοχή ( πες στακάρισμα 20 καρε των 1/50 @ f/1.6 = 1/2.5 f/1.6 )
Αφενός έχει εξαφανιστεί το VOGUE .. αφετέρου το "Ray Ban R" αχνοφαίνεται .. καί δείχνει και λίγο παχύ
και όλα αυτά μέσα απο τα γυαλιά που πρέπει να κόβουν τουλάχιστον 1 στοπ και τα γράμματα άλλα 2 στοπ ..
Η περιοχή κάτω απο το "Ray Ban" αλλά φιλτραρισμένη απο το κρυσταλλο είναι επίσης άσπρη (κλιπαρισμένη την λέω εγώ) παρόλο που έχει κοπεί φως απο τα κρυσταλλα .. φαντάσου τι γίνεται στην περιοχή που φαίνεται άμεσα ..
Υπάρχει μια ιδιομορφία .. ο τρόπος που χρησιμοποίησε η Apple να γράψει τα δεδομένα στο ProRaw χρησιμοποιεί διαφορετικά σημεία κλιπαρίσματος για τα R, G, B
- Tο Green κλιπάρεται στα όρια του bitdepth του αρχείου
- To R περιπου 1 στοπ κατω απο το Green, το Β περιπου 2 στοπ κατω
Ετσι μια μέτρηση που δεν λαμβάνει υποψιν τα διαφορετικά ανα κανάλι "RAW White level" βρισκει raw κλιπαρισμα μονο για το green.
Ομως στην πράξη .. το πρώτο που γίνεται κατα τα Raw conversion είναι η εφαρμογή των συντελεστών WB που στην προκειμένη περίπτωση είναι R=1.77, G=1.00, B=3.64 .. το δεύτερο είναι το color correction οπου παλι οι συντελεστές ενίσχυσης συνήθως είναι στην περιοχή** R=1.5, G=1.0 B=2.0 .. αρα στο τέλος έχουμε χονδρικά R= 2.4, G=1.0, B= 7.3 !!! .. δηλ. σε RGB color space θα έχουμε κλιπαρισμα και για τα R, B .. αν παίξουμε με τους συντελεστές WB και χαμηλώσουν τα R,B σε σχέση με το G θα εχουμε color cast ..
** Απλοποιημένα το γραφω .. στην πράξη ειναι πολλαπλασιασμός πινάκων [1Χ3] Χ [3Χ3] + LUT ..
BTW .. Τα RayBan έχουν ασημί/λευκό σκελετό και γράμματα ή χρυσαφί (κατι σαν χρυσαφι βγαίνει στην 6500 ..)