Συγκριτικό Sony A6500 vs Iphone 12 Pro Max

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Sony A6500 vs Iphone 12 Pro Max

Αστο αλλη φορα. Απλα ο τελε νομιζω πλησιαζει πιο κοντα αλλα ειναι χειροτερος ποιοτικα. Εννοω απο τον wide του ιφον, η σονι δε με νοιαζει.. :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θα κάνω σύγκριση σίγουρα, αλλά μην περιμένεις ανάλογη λεπτομέρεια από τον tele του iPhone.

Οκ... απογοητευτικό το μάκρο του Ιphone και νομίζω σημαντικό να το ξέρει κάποιος που τον ενδιαφέρουν τα μικρά θέματα. Πιθανά παλαιότερα Iphone να είναι το ίδιο καλά ή καλύτερα! Όντως θα ενδιέφερε αν ο "τέλε" τα καταφέρνει καλύτερα, μιας και βολεύει περισσότερο σαν εστιακό μήκος.
Ο φακός της Sony δείχνει τις οπτικές αδυναμίες του, που ίσως να ήταν μικρότερες σε f5,6 ή f8. Εννοώ τα περίεργα χρώματα στα σημεία με αντανακλάσεις του νομίσματος.

Να μην παρεξηγηθώ, συνολικά το Iphone είναι φοβερό. Αλλά το μάκρο είναι προφανώς κάτι που η Apple θυσίασε στην παρούσα γενιά.

Οκ... απογοητευτικό το μάκρο του Ιphone και νομίζω σημαντικό να το ξέρει κάποιος που τον ενδιαφέρουν τα μικρά θέματα. Πιθανά παλαιότερα Iphone να είναι το ίδιο καλά ή καλύτερα! Όντως θα ενδιέφερε αν ο "τέλε" τα καταφέρνει καλύτερα, μιας και βολεύει περισσότερο σαν εστιακό μήκος.
Ο φακός της Sony δείχνει τις οπτικές αδυναμίες του, που ίσως να ήταν μικρότερες σε f5,6 ή f8. Εννοώ τα περίεργα χρώματα στα σημεία με αντανακλάσεις του νομίσματος.

Να μην παρεξηγηθώ, συνολικά το Iphone είναι φοβερό. Αλλά το μάκρο είναι προφανώς κάτι που η Apple θυσίασε στην παρούσα γενιά.

Wide φακοί είναι και οι δυο, δεν προορίζονται για macro. Προφανώς αν βάλεις τον tele θα έχεις πιο εύκολα μεγαλύτερη μεγέθυνση.

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Sony A6500 vs Iphone 12 Pro Max

Και η ιδια Macro ληψη με τον Tele φακο του iphone (64 mm)

Οπως το περιμεναμε, πιο κοντα και ελαφρως χειροτερο αποτελεσμα. Θενξ Τακης!

65 :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικό Sony A6500 vs Iphone 12 Pro Max

Οπως το περιμεναμε, πιο κοντα και ελαφρως χειροτερο αποτελεσμα. Θενξ Τακης!

65 :p

Welcome!

PS. 64mm κανει report στο exif.

Παμε και για μερικα συγκριτικα δειγματα μεταξυ του Tele 64mm φακου του 12 Pro Max και του Sony E 35 f.18 που μου δανεισε ο Γιαννης Σπυρου για το test. Δυστυχως δεν εχουν το ιδιο ακριβως εστιακο μηκος, αλλα ειναι αρκετα κοντα (με το απλο 12 pro ο 35ρης εχει το ιδιο εστιακο μηκος 52mm)

Iphone Tele Jpeg (auto):

36 iphone jpeg by Tak sot, on Flickr

Sony E 35 f8, Iso 100, DRO lv 4:

36 Sony jpeg by Tak sot, on Flickr

A/B Iphone Vs Sony unedited jpeg:

36 jpeg comp by Tak sot, on Flickr

Ακόμα και στο tele πολύ κοντά είναι το αποτέλεσμα, ανησυχητικό αυτό. Μόνο στο 27αρι μόνιτορ και αφού μεγεθύνω την φώτο στο Flickr διακρίνω διαφορές υπερ της Sony, και πάλι όχι κάτι τρομερό. Απίστευτο!!

Unedited πιο ωραία η φωτογραφία του iphone.
Έχει περισσότερη λεπτομέρεια η sony, που τονίζεται λόγω του texture στο λούτρινο -ειδικά στη λήψη με tele, ωστόσο μόνο μετά το edit παίρνεις τη λεπτομέρεια πίσω.
Πολύ ωραίος διαχωρισμός του θέματος από το background και στις δύο φωτογραφίες.

Αν και δεν βλεπω το συγκριτικο να ενδιαφερει πολλους, συνεχιζω με ενα ακομα δειγμα, αυτη τη φορα με το Iphone σε Portrait mode και τον 35αρι της Sony με πληρως ανοικτο διαφραγμα, ωστε να υπαρχει το μεγιστο separation.

Ιphone Portrait mode (auto):

38 Iphone jpeg by Tak sot, on Flickr

Sony E 35 f 1.8, Iso 125, DRO lv 4:

38 sony jpeg by Tak sot, on Flickr

A/B Iphone/Sony (unedited):

38 JPEG COMP by Tak sot, on Flickr

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Sony A6500 vs Iphone 12 Pro Max

Αν και δεν βλεπω το συγκριτικο να ενδιαφερει πολλους

Τι ενδιαφερον ναχει ρε Τακη; Το ξεβρακωμα εγινε, αν βρεις κατι καλυτερο απο την 6500 ισως ξαναχει ενδιαφερον..

Τάκη πολύς κόσμος μας διαβάζει και λιγοι γράφουν. Στο λέω από εμπειρία, έχω μιλήσει με αρκετούς από τους πρώτους.

Οπότε μην πτοείσαι, παρότι προσωπικά το νήμα μου είναι αδιάφορο το θεωρώ πολύ χρησιμο για πολύ κόσμο εφόσον κάτσει βέβαια και ερμηνεύσει τα αποτελέσματα για τα δικά του στάνταρ και θέλω.

Μια χαρά ενδιαφέρον είναι Τάκη, όπως είπε κι ο Κώστας, πολλοί διαβάζουν και λίγοι γράφουν. Συνέχισε κανονικά...