Συμβουλές για αγορά 40-46 FullHD!

Στην πραγματικότητα οι επιλογές μου είναι 3:
1. 40Μ86 από το ΠΛΑΙΣΙΟ στα 1.580(μετά από παζάρι) που έχει τα θετικά του (δηλαδή σίγουρη εγγύηση, μεταφορά στο σπίτι δωρεάν και γρήγορη παράδοση 24 ωρών).
2. 40F86 από ΜediaMarkt στα 1.800 αν όντως το κανονίσουν τα παιδιά που είχαν σήμερα ραντεβού στο MediaMarkt του Ρέντη (και αν όντως μπορέσουν και κανονίσουν και για μένα επειδή μένω Θεσσαλονίκη να την πάρω από το εδώ MediaMarkt).
3. 42XL2E στα 2.000 (+ 90 μεταφορικά μάλλον από Γαλλία) από το expansys.com.gr λόγω τιμής (γιατί στο ΠΛΑΙΣΙΟ έχει 2.379, άντε με παζάρι να την πάρω 2.300 που σημαίνει πολύ ακριβή για μένα (γιατί :BDBDG54:μαζί με ΤV θα πάρω και PS3, και ένα καλό καλώδιο 30-50 ευρώ και δεν θα πάρω και 2-3 ταινιούλες BD )?

Aυτές λοιπόν είναι οι επιλογές μου.

Πάντως την Sony δεν την έχω σε τόσο μεγάλη εκτίμηση όσο εσύ, (παρόλο που θα πάρω PS3 για τους ευννόητους λόγους και παρόλο που ήδη έχω πολλά προϊόντα Sony δηλαδή αυτή τη στιγμή στο σαλόνι μου έχω 32 FX-75 (δεν θυμάμαι ακριβώς τον κωδικό) στα 100Hz τα οποία δουλεύουν ψιλοχάλια, πάντως η εικόνα σε DVD μέσω RGB Scart είναι πάρα πολύ καλή. Ακόμη έχω ένα DVD 300recorder που το είχα πάρει ψιλοφθηνό - φαντάσου ότι ούτε resume δεν έχει αλλά νομίζω ότι παίζει αξιόλογα-έχει και component που δεν αξιοποιώ (θα είναι πολύ ενδιαφέρον να το συνδέσω στην Samsung ή την Sharp που θα πάρω μέσω component). Πριν από αυτό είχα ένα DVD Player NS-905 το οποίο ήταν πολύ καλό (το έχω δώσει στην μητέρα μου τώρα και δεν το χρησιμοποιεί καν), έχω ακόμα Video στερεοφωνικό αγορασμένο το 1995 που δουλεύει ακόμα (μετά από 2-3 σέρβις) και μόλις πέταξα της μητέρας μου μια 29 πολύ ακριβή για τότε (αγοράσθηκε το 1995 μαζί με το video) με ενσωματομένο Prologic και 3 ηχεία εξτρά που είχε πολύ καλή εικόνα αλλά να που στην 10ετία τέλος-την πήγα σε δύο μάστορες και οι δύο είπαν ότι τέλος, δεν επανέρχεται.
Καταλήγω ότι έχω εμπειρία με προϊόντα Sony και δεν έχω και την καλύτερη άποψη. Βγάζουν ποιότητα αλλά υπό συνθήκες. Νομίζω ότι χαλάνε και σχετικά εύκολα.
Ασε που πήγα για καθάρισμα το DVD recorder μου στην αντιπροσωπεία και μου λένε "αν έχει βλάβη μέχρι 80 ευρώ την κάνουμε χωρίς να σας ρωτήσουμε", τότε ρωτάω εγώ "αν θέλει μόνο καθάρισμα?" και απαντάει ο υπάλληλος "εε τότε θα πληρώσετε μόνο το κόστος των τεχνικών δηλαδή 80 ευρώ!!!" Πως κρατήθηκα και δεν τους έβρισα.
Πάντως, για την X3500 που είπες αλλά και η W3000 νομίζω ότι είναι πολύ υπερτιμημένες γιαυτό που προσφέρουν (βλέπε ανταγωνισμό Samsung, Sharp, Toshiba)θαρρείς και οι άλλοι δεν ξέρουν να κατασκευάζουν τηλεοράσεις, μόνο η Sony ξέρει.

Λοιπόν φίλτατε ,

μιά και η επιλογή σου είναι Samsung και συγκρίνεις με Sony ,να κάνω copy-paste ,κάτι σχετικό που έγραψα πρίν 2 ώρες γιά άλλο φίλο συγκρίνοντας Sansung LE 46F86BD vs Sony KDL-46X3500 .

"Η Sony εκτός από τα 100 Hz ,έχει καλύτερα και σωστότερα(CMYKo) χρώματα.Η Samsung έχει πιό έντονα χρώματα ,πού όμως δεν ανταποκρίνονται στην κανονική εικόνα .Δηλαδή πιό ρόζ πρόσωπα ,πιό μπλέ θάλασσα ,πιό πράσινο χορτάρι ,αλλά αναρωτήσου ,εσύ όταν κοιτάς την θάλασσα ,το γρασίδι και τούς ανθρώπους , βλέπεις βαθύ μπλέ ή γαλάζιο , ανοιχτό πράσινο ή τη φανέλα του ΠΑΟ ,ο εαυτός σου στον καθρέφτη έχει ρόζ πρόσωπο ??
Φαίνονται μεν ωραία τα χρώματα ,αλλά δεν αποδίδουν την πραγματικότητα .(Φυσικά όλα ρυθμίζονται αλλά .....)

Επίσης η Samsung έχει οθόνη πάρα πολύ γυαλιστερή σαν καθρέφτης (σε σημείο που μπορείς να ξυριστείς άνετα!!) ,αυτό είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό αν έχεις από πίσω σου ,παράθυρα,πόρτες ,πηγές φωτός ή ανοιχτόχρωμους τοίχους και βλέπεις τηλεόραση ΚΑΙ την ημέρα.Η Sony έχει οθόνη εντελώς ματ.

Επίσης με το βαθύτερο μαύρο (λόγω γυαλιστερού πάνελ) της Samsung , χάνονται και αρκετές πληροφορίες στις σκοτεινές σκηνές .

Επίσης η "μηχανή" Bravia Engine Pro είναι άρκετά καλύτερη της DNIe .

Η Sony υπερέχει και στο 0 overscan ,αλλά μιλάμε τώρα γιά λεπτομέρειες(που άλλους όμως ενδιαφέρουν).

Νομίζω το θέμα έχει ως εξής ,είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα λεφτά που ζητάει η Sony ?Αν ναί παίρνεις άφοβα την Sony ,αν όχι παίρνεις την Samsung η οποία για τα λεφτά της είναι πολύ καλή τηλεόραση.

Επίσης η εγγύηση είναι 2 έτη διά νόμου και ευθύνεται ,το κατάστημα ,ο αντιπρόσωπος και η εταιρία.

Αααα και αν σου περισεύουνε 5,8 Κ παίρνεις την KURO 50'' σε Full HD της Pioneer και τελειώνει και η συζήτηση. "

Αυτά έγραφα και επιμένω.

Samsung-Sony-Pioneer είναι σαν να συγκρίνεις VW-Αudi-Porshe.
Βέβαια το μεγάλο μοντέλο της VW είναι ανώτερο από τo μικρό Αudi και η μικρή Porsche είναι "χειρότερη"(θου Κύριε) από τό μεγάλο Αudi .Και φυσικά μην ξεχάσεις και το Skoda πού είναι VW group επίσης!!

Ως Dipl.Ing επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω ότι στήν τεχνολογία εν γένει ισχύει ότι αν με Χ αγοράζεις το 50% της τεχνολογίας ,για το επόμενο 50% του υπολειπόμενου χρειάζεται να πληρώσεις 2Χ και ούτω καθεξής ,"ο εστί μεθερμηνευόμενον ελληνιστί" ότι

100 αγοράζουν το 50% του συνόλου της τεχνολογίας
200 αγοράζουν το 50% του υπολοιπόμενου =75% του συνόλου της τεχνολογιας
400 αγοράζουν το 50+(50% του 50%)25+(50% του 25%)12,5=82,5
800 αγοράζουν το 50+25+12,50+8,75=96,25
1600 = 98,125
3200 =99,0625

Ο καθένας λοιπόν αποφασίζει πόσο Περφεξιονίστας είναι και τι θέλει και μπορεί να πληρώσει.

Αν εδώ βέβαια συμπεριλάβεις και την προοδευτικά μειούμενη αξία του χρήματος ,(θα το εξηγήσουμε μιαν άλλη φορά) ,φτάνεις πράγματι στην υπερβολή ή αλλοιώς ΚΟΝΤΑ στην τελειότητα !!

Αυτά τα ολίγα και καλές αγορές!

---STARK---

Last edited:
Σ'ευχαριστώ για την διευκρίνηση udt71.
Μήπως ξέρει κανένας αν υποστηρίζει και X.V.Color?
Είδε κανένας review πουθενά π.χ. avforums.com ?

H Sharp LC-46XL2 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ X.V. Color.
Το είδα σήμερα.

.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις και τον Stark και τον udt71.
Τελικά όμως το ταξίδι της αγοράς μου τελείωσε και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!
Αγόρασα στα γρήγορα μια 46Μ86 και είναι φανταστική.
Ίσως έχεις δίκιο για τα χρώματα γιαυτό και τα έχω κατεβάσει αρκετά αλλά δεν πειράζει και τόσο να βλέπεις "Into the Blue" σε BD και χαζεύεις στην κυριολεξία τα νερά στις Μπαχάμες ή στην Καραϊβική (ή όπου έγινε το γύρισμα, δεν ξέρω).
Πάντως νομίζω ότι υπερβάλεις για την σύγκριση που κάνεις "Samsung-Sony-Pioneer είναι σαν να συγκρίνεις VW-Αudi-Porshe".
Να μου έλεγες για την Philips, θα σε πίστευα πολύ παραπάνω, την έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και σε τεχνολογία αλλά και σε ποιότητα κατασκευής. Η philips σχεδόν δικαιολογεί την διαφορά της στα χρήματα αλλά η Sony με τίποτα! Δεν με πείθει, είχα και Sony τηλεόραση 32 CRT, εξακολουθώ να έχω απλό dvd recorder Sony και μάλιστα το έχω συνδέσει με την Samsung με component και παίζει πάρα πολύ καλά (ειδικά το Cars είναι απίστευτο, νομίζεις ότι βλέπεις BD! σχεδόν).
Πάντως ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, πιστεύω ότι έκανα πολύ καλή αγορά (2.200 για 46Μ86 μετά από πολύ παζάρι σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων).
Αντώνης

Πάντως νομίζω ότι υπερβάλεις για την σύγκριση που κάνεις "Samsung-Sony-Pioneer είναι σαν να συγκρίνεις VW-Αudi-Porshe".
Να μου έλεγες για την Philips, θα σε πίστευα πολύ παραπάνω, την έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και σε τεχνολογία αλλά και σε ποιότητα κατασκευής. Η philips σχεδόν δικαιολογεί την διαφορά της στα χρήματα αλλά η Sony με τίποτα!

Φίλε καλές θεάσεις ,σίγουρα είναι πολύ καλή TV.

Αφησα την Philips απέξω λόγω ambilight ,που μπορεί να αρέσει ,μπορεί και όχι.
Η ένσταση μου στη Samsung ήταν για τα χρώματα (που το διόρθωσες) και κυρίως για το πολύ γιαλιστερό πάνελ ,που στις δικές μου συνθήκες θέασης είναι εξαιρετικά ενοχλητικό.
Κατά τα άλλα η επιλογή σου είναι πολύ καλή.

Καλή διασκέδαση!!

---STARK---