Συμβουλές για AV Receiver & Ηχεία από Νέο Χρήστη

george69

New member
16 April 2009
35
Γειά χαρά σε όλους τους ανθρώπους του φόρουμ!
Είμαι καινούριος χρήστης και σχετικά αρχάριος στον τομέα, αν και προσπαθώ να μαθαίνω και να ενημερώνομαι για την AV τεχνολογία.
Αυτή τη στιγμή είμαι χρήστης ενός έτοιμου συστήματος Home Cinema 5.1 Samsung HT-TP75, το οποίο αγόρασα προ τριετίας περίπου.

Αποφάσισα όμως να αναβαθμιστώ αγοράζοντας AVReceiver & ξεχωριστά Ηχεία, τα οποία μελλοντικά θα συνδυάσω είτε με κάποιον Media Player, είτε με κάποιον BD Player (...με πιό πιθανό το πρώτο φυσικά..)
Διαθέτω μέχρι 1000Ε για AVReceiver και άλλα 1000Ε για ηχεία, αλλά τα ηχεία σκέπτομαι να τα πάρω αργότερα, για να μην στριμωχτώ οικονομικά. Στην αρχή αναγκαστικά θα συνδυάσω τον ενισχυτή με τα ηχεία που έχω (του Samsung HT-TP75 δηλαδή).
Είμαι ανάμεσα σε Yamaha RX-863, Yamaha RX-663 , Denon 2308 & 2309.
Για ηχεία είμαι τελείως μπερδεμένος μιάς και υπάρχουν ένα σωρό μάρκες και δεν ξέρεις τί να πρωτοδιαλέξεις......Θα προτιμούσα όμως κάτι σε England Made, μιάς και οι Άγγλοι στο θέμα του ήχου έχουν παράδοση!
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξείς:
  • Όσον αφορά τα Yamaha αξίζει να προχωρήσω στην αγορά τους ή να περιμένω την άφιξη της νέας σειράς X65 στην Ελλάδα?
  • Τα 300 Ε, που είναι η διαφορά του 863 από το 663 αξίζουν την δαπάνη τους, με δεδομένο ότι το μηχάνημα το θέλω για σαλόνι 4Χ6 μέτρων και με ενδιαφέρουν κυρίως οι ταινίες και σε δεύτερο πλάνο η μουσική?
  • Ποιά η διαφορά Denon 2308 & 2309, γιατί σε διάφορα περιοδικά βλέπω σημαντική απόκλιση στην βαθμολόγηση τους?
  • Η Denonπρόκειται σύντομα να φέρει στην Ελλάδα νέα σειρά αυτής της κατηγορίας τιμής (έως 1000 Ευρώ)?
  • Μεταξύ Denon και Yamahaποιές είναι οι διαφορές (τα συν και τα πλην τους)?
  • Υπάρχει κάτι ανάλογο δυνατοτήτων σε αυτά τα λεφτά από Sony & Onkyo?
  • Ποιά ηχεία (μέχρι 1000Ε) ταιριάζουν γάντι σε ένα τέτοιο μηχάνημα, ώστε να ξεδιπλώνει όλες του τις δυνατότητες?
Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως, είναι το μηχάνημα που θα πάρω (αυτός είναι και ο λόγος που διαθέτω μέχρι 1000 Ευρώ), να αντέξει στο χρόνο και στις τεχνολογικές εξελίξεις για τουλάχιστον 5-10 χρόνια, να μην απαξιωθεί δηλαδή τεχνολογικά όσο περισσότερο είναι δυνατόν, να έχει HDMI 1.3, να ειδικεύεται στην νέα εποχή HD κλπ. κλπ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ μου...........
 
Καλησπερα , Βαλε στο πλανο σου και τον ΟΝΚΥΟ 876 απο Γερμανια στα 900 περιπου ,ειναι πολυ καλο μηχανημα και οσοι τον αγορασαν απο εδω μονο καλα λογια εχουν να πουν!
Καλη Ανασταση και Χρονια Πολλα!
 
Χριστός Ανέστη!

Ξεκινώντας ανάποδα από το post σου πρέπει να σου πώ ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ενισχυτής A/V που να έχει αντέξει 5-10 χρόνια και απ' ότι φαίνεται τα προϊόντα αυτά θα εξελισόνται συνέχεια (όπως και οι πηγές τους) λόγω νέων τεχνολογιών που προκαλούν αλλαγές στα format και στις φυσικές συνδέσεις μεταξύ συσκευών (και φυσικά αλλαγές στό βάθος της τσέπη μας).
Αυτό μπορείς να πείς ότι ισχύει (η αντοχή στο χρόνο) σε ενισχυτές στέρεο, τελικούς και ηχεία.
Εκτιμώ ότι η έλευση νεότερων μοντέλων λειτουργεί πιεστικά στις τιμές των προηγούμενων και δημιουργεί πραγματικές ευκαιρίες. Με βάση και το γεγονός ότι, έτσι κι'αλλιώς, η μεταπωλητική τους αξία είναι χώμα μετά από 1-2 χρόνια εγώ θα προτιμούσα (όπως και έκανα προσωπικά) την αγορά αμέσως προηγούμενης γενιάς AVR τον οποίο και θα διατηρήσω μέχρι συνταξιοδοτήσεως αφού περιδιαβεί πρώτα (σε επόμενο στάδιο) από εξοχικό, χώρους δευτερεύουσας χρήσης κλπ.
Πρέπει να τους αντιμετωπίσεις κάπως σαν τα PC (όχι ότι αλλάζουν τόσο γρήγορα). Αγοράζεις την τεχνολογία που χρειάζεσαι τι στιγμή ακριβώς που την χρειάζεσαι χωρίς να επενδύεις στο μέλλον πληρώνοντας κάτι προκαταβολικά.
Γι´αυτό ξεκίνα πρώτα από ηχεία και δώσε εκεί το κάτι παραπάνω (μη διαθέσεις το ποσό 50-50) αφού αυτά θα σε συντροφεύουν περισσότερα χρόνια.
Από AVR θα βρείς προσφορές και εδώ και έξω όσο αλλάζουν τα μοντέλα της κάθε εταιρίας.
 
Χριστός Ανέστη, φίλοι μου και Χρόνια σας Πολλά!!
Ευχαριστώ πραγματικά για τις απαντήσεις σας. Είναι πολύ χρήσιμες για μένα τον αρχάριο......

Φίλε nickpap, ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά δεν μπορώ να κάνω πίσω σε αυτό που αποφάσισα- δηλαδή να πάρω έναν καλό AVR και κατόπιν ηχεία....γιατί τώρα έχω την δυνατότητα με κάτι λεφτά που μου προέκυψαν (...ξέρεις, όταν σου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να την αρπάζεις από τα μαλλιά, γιατί μετά...χάνεται). Τα ηχεία (5.1) μπορώ να τα "κτίσω" σιγά-σιγά αγοράζοντάς τα δυό- δυό ή ένα-ένα, αλλά απαραίτητο είναι κατά τη γνώμη μου να υπάρχει το "θεμέλιο", γύρω από το οποίο θα "χτιστούν".
Όχι, ότι δεν έχει λογική αυτό που μου προτείνεις- κάθε άλλο......Καταννοώ απόλυτα αυτό που μου λες.
Σίγουρα δεν μπορείς να θωρακιστείς απέναντι στις τεχνολογικές εξελίξεις για 5-10 χρόνια, αλλά..βρε παιδί μου....μην απαξιωθεί κατά τον 2ο ή 3ο χρόνο (μετά την αγορά του) κιόλας....!!! Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι εννοώ.
Να μπορεί να διαβάζει τις "ματριόσκες" (*.mkv), τα Blue Ray, να έχει θύρες HDMI 1.3a, να υποστηρίζει Dolby True Cinema 24p (που ακόμη δεν το έχουμε δει πουθενά, αλλά πιστεύω να "έρθει" κάποτε) κλπ. κλπ.

Φίλε ΧΡΗΣΤΟΣΜ, το ΟΝΚΥΟ 876, που μου προτείνεις είναι ισάξιο με τα Yamaha RX-863 και Denon 2308 ??

Και τέλος, φίλοι μου- χωρίς να παραγνωρίζω τις πολύ κατατοπιστικές και ουσιαστικές απαντήσεις σας, θα σας παρακαλούσα: Μπορείτε να μου απαντήσετε μία-μία στις 7 ερωτήσεις που σας έθεσα με κύριο γνώμωνα (όσο αυτό είναι δυνατό.......!!!) αυτό:
"Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως, είναι το μηχάνημα που θα πάρω (αυτός είναι και ο λόγος που διαθέτω μέχρι 1000 Ευρώ), να αντέξει στο χρόνο και στις τεχνολογικές εξελίξεις για τουλάχιστον 5-10 χρόνια, να μην απαξιωθεί δηλαδή τεχνολογικά όσο περισσότερο είναι δυνατόν, να έχει HDMI 1.3, να ειδικεύεται στην νέα εποχή HD κλπ. κλπ."
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους πάρα πολύ....!!!!!
 
Φίλε μου μπορείς να βρεις τον Yamaha 663 κάτω από 500 ευρώ και να τον συνδυάσεις με τα Crystal Audio THX-3D12 στα 1500 ευρώ. Οπότε θα έχεις ένα καλό Home Cinema για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Τώρα αν μένεις σε μονοκατοικία, θα μπορούσες να πας σε ποιο δυνατό ενισχυτή. Καλή σου τύχη
 
BTW, τώρα διάβασα σε ένα περιοδικό ότι αφίχθη στην Ελλάδα η νέα σειρά της Yamaha RX-Χ65 και συγκεκριμένα ο Yamaha RX-865.Αλλά δεν αναφέρει τιμή κλπ. Απλά να το αναφέρω......
 
Last edited:
Φίλε μου μπορείς να βρεις τον Yamaha 663 κάτω από 500 ευρώ και να τον συνδυάσεις με τα Crystal Audio THX-3D12 στα 1500 ευρώ. Οπότε θα έχεις ένα καλό Home Cinema για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Τώρα αν μένεις σε μονοκατοικία, θα μπορούσες να πας σε ποιο δυνατό ενισχυτή. Καλή σου τύχη


Φίλε w1red, θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιο λινκ για να δω τα ηχεία αυτά??
Δεν μένω σε μονοκατοικία, αλλά σε πολυκατοικία με μόλις 4 διαμερίσματα (2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο-δύο όροφοι).
Ο 663, εκτός από την ισχύ, σε τί άλλο υπολείπεται του 863???
Ααα....θα το ξεχνούσα- Το σημαντικότερο!! Λάβετε υπόψη σας ότι μένω στη Θεσσαλονίκη, όπου εδώ δεν έχουμε πολλά τόσο εξειδικευμένα μαγαζιά και αντιπροσωπείες όπως εσείς στη Αθήνα.Οι επιλογές μου δεν είναι πολλές! Εκτός εάν παραγγείλω κάτι από Αθήνα και μου το φέρουν εδώ με αντικαταβολή....
Ευχαριστώ.....
 
Last edited:
Χριστός Ανέστη, φίλοι μου και Χρόνια σας Πολλά!!
Σχετικα με τον ΟΝΚΥΟ 876 ειναι πιστευω πολυ καλυτερος απο τους ενισχυτες που ανεφερες και σε πολυ καλυτερη τιμη.
Το αν θα σε καλυψει για 5-10 χρονια εξαρτατε απο τις απαιτησεις σου!
Οι εξελιξεις τρεχουν αλλα εγω δεν ειμαι διατεθιμενος να βαλω και 10.1 ηχεια στο σαλονι μου επειδη το επιβαλουν οι εξελιξεις! Μια χαρα με καλυπτει το Dolby Digital & Dts χρονια τωρα , μια ταινια βλεπουμε και θελουμε να εχουμε ενα ωραια feeling απο την μουσικη της ταινιας και αυτο θα το παρεις απο ολους τους ενισχυτες που αναφεραμε παραπανω.
 
Aπ όσα έχω διαβάσει δεν αξίζει να δώσεις τα λεφτά σου για τον Yamaha 863, καλύτερα να πας για τον 663 μιας και οι διαφορές που μετράνε είναι ελάχιστες. Πιστεύω πως για πολυκατοικία ο 663 θα σε καλύψει πλήρως, εκτός και αν οι γείτονες σου είναι βαρήκοοι. Όσον αφορά τα νέα μοντέλα της Yamaha χ65, διάβασα πως έχουν κάνει "εκπτώσεις" στα ενισχυτικά, οπότε εγώ στην θέση σου θα επέμενα στον Yamaha 663 ή κάτι άλλο που σου προτείνουν τα παιδιά. Αν πήγαινα για κάτι καλύτερο σε ενισχυτή, θα ήταν με την στάμπα TΗΧ. Μην μπεις όμως στο τριπάκι πως μόνο το THX είναι για home cimena. Έχει πολλά threads στο forum για να διαβάσεις σχετικά για τις διαφορές. Τώρα όσον αφορά τα ηχεία μπορείς να δεις την σελίδα του κατασκευαστή Crystal Audio και την καλύτερη τιμή στο internet μπορείς να την βρεις από skroutz. Από skroutz μπορείς να βρεις και καλή τιμή για τον Yamaha.
 
Last edited:
Ο ΟΝΚΥΟ 876 εχει : HDMI Video Upscaling (Up to 1080p) with HQV Reon-VX
Αυτο κανει τη διαφορά... και πολυ μαλιστα στα σημερινα DVD
που εχουν απο καλο mastering και πανω... Αμα παιξεις με τα ρυθμιστικα της εικονας του και εχεις FULL HD TV
θα τριβεις τα ματια σου....

Δες εδω τα χαρακτηριστικα http://www.schlauershoppen.de/produ...76--silver--THX--Ultra2-Plus-AV-Receiver.html

Απο εδω... αγορασαν αρκετοι ... ειναι αξιοπιστο ... καταστημα... και ερχεται στην πορτα σου με την UPS.

To μονο κακο ειναι οτι αν παθει κατι πρεπει να παει Γερμανια γιατι ο εδω αντιπροσωπος δεν αναγνωριζει την εγγυηση
απο αγορα στη Γερμανια...:AFADF0:

Δες τα σχετικα τοπικς με την ομαδικη αγορα... των 876
 
Ο ΟΝΚΥΟ 876 εχει : HDMI Video Upscaling (Up to 1080p) with HQV Reon-VX
Αυτο κανει τη διαφορά... και πολυ μαλιστα στα σημερινα DVD
που εχουν απο καλο mastering και πανω... Αμα παιξεις με τα ρυθμιστικα της εικονας του και εχεις FULL HD TV
θα τριβεις τα ματια σου....

Δες εδω τα χαρακτηριστικα http://www.schlauershoppen.de/produ...76--silver--THX--Ultra2-Plus-AV-Receiver.html

Απο εδω... αγορασαν αρκετοι ... ειναι αξιοπιστο ... καταστημα... και ερχεται στην πορτα σου με την UPS.

To μονο κακο ειναι οτι αν παθει κατι πρεπει να παει Γερμανια γιατι ο εδω αντιπροσωπος δεν αναγνωριζει την εγγυηση
απο αγορα στη Γερμανια...:AFADF0:

Δες τα σχετικα τοπικς με την ομαδικη αγορα... των 876


Γειά σας και πάλι από μένα και Χριστός Ανέστη!!
Ρε παιδιά, καμμιά φορά αναρωτιέμαι, σε τι μπανανία χώρα ζούμε?!?!
Δηλαδή εδώ μέσα ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και βάζει ό,τι τιμές θέλει και σου λέει-πληρώνετε κορόιδα.....Μας φτύνουν στα μούτρα, τό'χετε καταλάβει?? Γιατί τα λέω αυτά?
Διάβασα κάπου, ότι το συγκεκριμένο ΟΝΚΥΟ 876, που μου προτείνετε, πωλείται στην Ελλάδα προς 1700?!?!?!?:behead::behead::behead: ΕΥΡΩ ,την ίδια ώρα που στην Γερμανία, με τους τριπλάσιους από εμάς μισθούς, έχει μόλις 899 Ευρώ (από το λινκ που με παρέπεμψε ο φίλος HAL-9000)!!!

Είμαστε σοβαροί?? Δηλαδή ο κάθε μεγαλο****ας (βάλτε ό,τι γράμματα θέλετε στα αστεράκια...) ανοίγει μιά αντιπροσωπεία και βάζει ό,τι κέρδος- πάνω στην αξία του προιόντος -γουστάρει??
Κάποια πράγματα σε κάνουν πραγματικά να εξοργίζεσαι......

Τέλος πάντων, δηλαδή από ό,τι κατάλαβα μου προτείνετε τον ΟΝΚΥΟ 876 για τον λόγο ότι έχει αυτό το χαρακτηριστικό:
"..Ο ΟΝΚΥΟ 876 εχει : HDMI Video Upscaling (Up to 1080p) with HQV Reon-VX
Αυτο κανει τη διαφορά... και πολυ μαλιστα στα σημερινα DVD
που εχουν απο καλο mastering και πανω... Αμα παιξεις με τα ρυθμιστικα της εικονας του και εχεις FULL HD TV
θα τριβεις τα ματια σου...."


Δηλαδή οι ενισχυτές της Yamaha και της Denon που ανέφερα εγώ δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό??
Και επίσης σε σχέση με τον Yamaha 663 που μου προτείνει ο φίλος w1red είναι αρκετά ανώτερος??

Ευχαριστώ και συγνώμη για την οργή μου.......:a0210::a0210:
 
Last edited:
....
"..Ο ΟΝΚΥΟ 876 εχει : HDMI Video Upscaling (Up to 1080p) with HQV Reon-VX
....

Δηλαδή οι ενισχυτές της Yamaha και της Denon που ανέφερα εγώ δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό??
Και επίσης σε σχέση με τον Yamaha 663 που μου προτείνει ο φίλος w1red είναι αρκετά ανώτερος??

...

O DENON AVR-2309 χρησιμοποιει Faroudja DCDi Video Processing

Για τον Yamaha 663 δεν μπορεσα να βρω τι τσιπακι για την επεξεργασια του video και αν το HDMI του ειναι version 1.3
φανταζομαι οτι ειναι γιατι αναφερεται οτι ειναι συμβατο με HD Players.

Tωρα το HQV Reon-VX ειναι σαφως ανωτερο απο τον Faroudja DCDi .. ειναι ενα σκαλι πανω... οπως εχουν γραψει
διαφοροι...

Η εκλογη δικη σου...
 
Είναι σαφώς ανώτερο και οι Yamaha έχουν κάποια θέματα στην εικόνα. Το θέμα όμως φίλε μου είναι πως άλλο 500 ευρώ και άλλο 900. Θέλει σκέψη το θέμα. Αν όμως βρεις τα 400 ευρώ νομίζω πως θα έχεις κάνει μια πολύ καλύτερη αγορά.
 
O προηγούμενος ενισχυτης μου ηταν ο DENON 3806....

O ONKYO-876 που μολις πηρα ειναι πολυ καλυτερος ειδικα στην εικονα αλλα και ο ηχος του πολυ καλυτερος με την ΤΗΧ πιστοποιηση
Βεβαια ο 3806 ειναι πισω στην τεχνολογια Για την εποχη του ηταν πολυ καλος... αλλα τωρα... το HQV REON-VX ειναι
κλασεις ανωτερο...

Ειναι θεμα χρηματων...

Οσον αφορά την χαμηλή τιμη του στο συγκεκεριμενο site που εβαλα εχει να κανει με την πολιτικη τιμων της ΟΝΚΥΟ-EUROPE
που προφανως ο Ελληνας Αντιπροσωπος ΔΕΝ ακολουθει γιατι θελει να βγαλει τεραστιο κερδος... ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ
και φυσικά με το στοκ που προφανως εχει ο πωλητης του site που επίσης θελει να πουλησει...
Αν δειτε και σε αλλα Γερμανικα site θα δειτε αποκλισεις στον 876...
http://www.schlauershoppen.de/produ...76--silver--THX--Ultra2-Plus-AV-Receiver.html 900 Ε

http://www.technikdirekt.de/main/en...271642/-/article-onkyo-tx-sr-876-silber.html? 1015 Ε

http://www.screenmaxx.com/index.php...8dcb9fb381cce0bd59bc159b8d884fdc&filter_id=51 900 Ε

Βεβαια πρεπει να υπολογισετε και τα εξοδα αποστολης σε σας και τα εξοδα πληρωμης αν υπαρχουν...
 
O DENON AVR-2309 χρησιμοποιει Faroudja DCDi Video Processing

Για τον Yamaha 663 δεν μπορεσα να βρω τι τσιπακι για την επεξεργασια του video και αν το HDMI του ειναι version 1.3
φανταζομαι οτι ειναι γιατι αναφερεται οτι ειναι συμβατο με HD Players.

Tωρα το HQV Reon-VX ειναι σαφως ανωτερο απο τον Faroudja DCDi .. ειναι ενα σκαλι πανω... οπως εχουν γραψει
διαφοροι...

Η εκλογη δικη σου...

Φιλε Δημητρη (HAL-9000),
Ο Marantz SR5003, εχει τιποτα απο τα Faroudja DCDi ή HQV Reon-VX ή κατι αντιστοιχο ?
 
Ωραία, κατάλαβα!
Μπορώ να παραγγείλω τον ONKYO-876 από την Γερμανία και να τον πληρώσω στην πόρτα του σπιτιού μου, μετά από παραλαβή από..ας πούμε DHL???
Δηλαδή την αξία+ έξοδα μεταφοράς??
Γιατί δεν θέλω πιστωτική κάρτα.........
 
Ωραία, κατάλαβα!
Μπορώ να παραγγείλω τον ONKYO-876 από την Γερμανία και να τον πληρώσω στην πόρτα του σπιτιού μου, μετά από παραλαβή από..ας πούμε DHL???
Δηλαδή την αξία+ έξοδα μεταφοράς??
Γιατί δεν θέλω πιστωτική κάρτα.........

Αναλογα με το καθε μαγαζι...

Στο http://www.schlauershoppen.de/produ...76--silver--THX--Ultra2-Plus-AV-Receiver.html εγω τον αγορασα με αντικαταβολή - πληρωσα την UPS στην παραλαβή.

Διαβασε το τοπικ για το power-buy για τον 876 ... θα κατατοπιστεις..

Για μενα το μονο αρνητικο στην αποστολη απο Γερμανια ειναι οτι στο στελνουν με τη στανταρτ αποστολή δλδ. οδικως
με Νταλικα γιατι κανει 6 εργασιμες... Αυτο πιθανως εχει μια παρενεργεια στον 876... που καλο ειναι να στην πω
απο τωρα γιατι εγω την αντιμετωπισα.... Απο τα τρανταγματα ψιλοκουνηθηκαν οι πλακετες των ηχειων και δεν
μου αναγνωριζε τα ηχεια στο αναμμα ΑΛΛΑ με τη βοηθεια των παιδων εδω το ελυσα μονος μου... Δες τις φωτό που εβαλα
στο τοπικ που σου λεω... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=39475&page=23

Δεν ηταν τιποτε αλλα μεχρι να το κανω ... ιδρωσα απο αγχος...

Βεβαια δεν ξερω ποιο ειναι το κοστος για αεροπορικη μεταφορά που θα εχει ισως λιγοτερα τρανταγματα....
 
Μπορείς πάντα να βγάλεις μια prepaid card, προπληρωμένη κάρτα που να έχει μέσα μόνο όσα θα σου χρειαστούν για την αγορά. Όπως και να έχει δες εδώ http://www.schlauershoppen.de/shop_content.php?coID=1 για τρόπους που μπορεί να σε βολεύουν.
 
Φιλε Δημητρη (HAL-9000),
Ο Marantz SR5003, εχει τιποτα απο τα Faroudja DCDi ή HQV Reon-VX ή κατι αντιστοιχο ?

Η ΜΑRANTZ .... δηλώνει το παρακάτω γοια τον SR5003

"For older but still valued analog video sources, the SR5003 includes extensive video format conversion and scaling capabilities thanks to the new i-Chips Technology video signal converter. This remarkable VSC inputs any video signal from 480i to 1080i and upscales it to the resolution of your choice."

Δεν το γνωρίζω δυστυχως... για να σου πω ... αλλα κυριως δεν το εχω δει να παιζει... για να εχω άποψη.

Για τα Faroudja DCDi & HQV Reon-VX ...εχω άποψη γιατι το DVD-Player μου ειναι το ΟΡΡΟ DV-981 που εχει Faroudja DCDi
και ετσι ηξερα
τη δουλεια του με τον παλιο μου ενισχυτη τον DENON-3806. Πολυ καλη εικονα στα καλου mastering DVD.
Αλλα το HQV Reon-VX του ΟΝΚΥΟ την εκανε πολυ καλυτερη....