Συμβουλές για AV Receiver & Ηχεία από Νέο Χρήστη

Είναι σαφώς ανώτερο και οι Yamaha έχουν κάποια θέματα στην εικόνα. Το θέμα όμως φίλε μου είναι πως άλλο 500 ευρώ και άλλο 900. Θέλει σκέψη το θέμα. Αν όμως βρεις τα 400 ευρώ νομίζω πως θα έχεις κάνει μια πολύ καλύτερη αγορά.

Βρε εγώ τα δίνω τα 900- όπως προανέφερα δίνω μέχρι 1000 για AVR, αλλά το θέμα είναι ότι αυτή είναι τιμή Γερμανίας και όχι Ελλάδος και πώς τον φέρνουμε εδώ είναι το θέμα......
Μπορείς να εμπιστευτείς τις μεταφορικές εταιρίες ότι θα σου το φέρουν σώο και αβλαβή??
Δεν ξέρω τί θα κάνω......
Σκέφτομαι, ότι ακόμα και ο ίδιος να πήγαινα Γερμανία με το αεροπλάνο για να το παραλάβω- πάλι φθηνότερο (μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια!!) θα μου βγεί από εδώ και τα 1800 που ζητάνε (!?!?!)
Είναι τελείως τρελό αυτό που συμβαίνει!!:behead:

Eγω σου εξηγησα τι προβλημα συναντησα και αποτι καταλαβα το αντιμετωπισαν και αλλοι....
Ειναι το ρισκο της μεταφοράς με πολλα ταρακουνηματα... Αλλα το ταρακουνημα θα το φαει και αυτο το μηχανημα
που εφερε η Ελλ. Αντιπρ. ... απλα για σενα εκεινη εχει το προβλημα να στο παραδωσει οκ.

Αυτο το ρισκο εγω το ενελαβα... το απεκατεστησα μονος μου (ρισκο και αυτο) Η λογικη μου ηταν οτι τα 900 Ε της Γερμανιας
δικαιολογουσαν το ρισκο. Αν ηταν μονο 200 πχ. δεν θα τοπαιρνα το ρισκο και θα το αγοραζα απο εδω... Αλλα μιση τιμη
ειναι ΠΟΛΥ... Σκέψου και πραξε... δικη σου η επιλογη.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας, αλλά δεν μου είπατε τίποτα για ηχεία!!
Φερ' ειπείν για αυτό το μηχάνημα- το Onkyo TX-SR876, τί ηχεία (5.1) θα του ταίριαζαν γάντι έως 1000 Ευρώ (όλο το σετ)??

Ευχαριστώ και πάλι.......

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας, αλλά δεν μου είπατε τίποτα για ηχεία!!
Φερ' ειπείν για αυτό το μηχάνημα- το Onkyo TX-SR876, τί ηχεία (5.1) θα του ταίριαζαν γάντι έως 1000 Ευρώ (όλο το σετ)??

Ευχαριστώ και πάλι.......

Αν είναι να πάρεις τον SR-876, δεν νομίζω ότι με 1000 ευρώ θα βρεις κατάλληλα ηχεία και υπογούφερ. Πήγαινε σε άλλον ενισχυτή ή ανέβασε το budget για τα ηχεία.
-bye-

Απάντηση: Re: Συμβουλές για AV Receiver & Ηχεία από Νέο Χρήστη

Αν είναι να πάρεις τον SR-876, δεν νομίζω ότι με 1000 ευρώ θα βρεις κατάλληλα ηχεία και υπογούφερ. Πήγαινε σε άλλον ενισχυτή ή ανέβασε το budget για τα ηχεία.
-bye-

Πιστευεις δηλαδη πως δεν υπαρχουν αξιολογες πενταδες ηχειων για πολυ καλο ενισχυτη.Εχω παραγγειλει τον lx 81 και σκεφτομαι τα focal dome 5.1 για να τα συνδυασω.

Ξεκινώντας ανάποδα από το post σου πρέπει να σου πώ ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ενισχυτής A/V που να έχει αντέξει 5-10 χρόνια και απ' ότι φαίνεται τα προϊόντα αυτά θα εξελισόνται συνέχεια (όπως και οι πηγές τους) λόγω νέων τεχνολογιών που προκαλούν αλλαγές στα format και στις φυσικές συνδέσεις μεταξύ συσκευών (και φυσικά αλλαγές στό βάθος της τσέπη μας).
Αυτό μπορείς να πείς ότι ισχύει (η αντοχή στο χρόνο) σε ενισχυτές στέρεο, τελικούς και ηχεία.
Εκτιμώ ότι η έλευση νεότερων μοντέλων λειτουργεί πιεστικά στις τιμές των προηγούμενων και δημιουργεί πραγματικές ευκαιρίες. Με βάση και το γεγονός ότι, έτσι κι'αλλιώς, η μεταπωλητική τους αξία είναι χώμα μετά από 1-2 χρόνια εγώ θα προτιμούσα (όπως και έκανα προσωπικά) την αγορά αμέσως προηγούμενης γενιάς AVR τον οποίο και θα διατηρήσω μέχρι συνταξιοδοτήσεως αφού περιδιαβεί πρώτα (σε επόμενο στάδιο) από εξοχικό, χώρους δευτερεύουσας χρήσης κλπ.
Πρέπει να τους αντιμετωπίσεις κάπως σαν τα PC (όχι ότι αλλάζουν τόσο γρήγορα). Αγοράζεις την τεχνολογία που χρειάζεσαι τι στιγμή ακριβώς που την χρειάζεσαι χωρίς να επενδύεις στο μέλλον πληρώνοντας κάτι προκαταβολικά.
Γι´αυτό ξεκίνα πρώτα από ηχεία και δώσε εκεί το κάτι παραπάνω (μη διαθέσεις το ποσό 50-50) αφού αυτά θα σε συντροφεύουν περισσότερα χρόνια.
Από AVR θα βρείς προσφορές και εδώ και έξω όσο αλλάζουν τα μοντέλα της κάθε εταιρίας.

+10.000.000

Εκτιμω οτι πρεπει να δωσεις πολλη βαση στο post του φιλου παραπανω. Συμφωνω 100% μαζι του. Αν εχεις 2 χιλιαρικα budget, μη δωσεις 1000 για ενισχυτη που ειναι ακρως αναλωσιμος, εκτος αν ο χωρος σου ειναι τοσο μεγαλος που αναγκαστεις να πας σε πολλα ρευματα αλλιως δε θα κανεις δουλεια.

Αν εχεις ενα νορμαλ χωρο γυρω στα 25-30 τετραγωνικα και δε μενεις στη μεση του πουθενα (=γειτονες) τα ρευματα ενος ενισχυτη των 500 ευρω ειναι υπερ αρκετα.
Οποτε κοιτα να παρεις εναν ενισχυτη στα 400-500 ευρω που να υποστηριζει τα HD codecs ηχου και να ειναι 7.1 για να εισαι καλυμενος οσο γινεται (δηλαδη με αυτα τα specs βγαζεις την 5ετια θεωρητικα) και μη δινεις τα διπλα λεφτα για κατι που σε 2 χρονια θα εχει χασει το 70% της αξιας του...

Απο την αλλη, τα ηχεια αποτελουν καλυτερη επενδυση...οτι παρεις μπορεις καλλιστα να το κρατησεις και μια ζωη αν δεν σου μπει το μικροβιο του ηχου και της αναβαθμισης. Οποτε με 1500 ευρω που ειναι ενα αξιοπρεπες budget για αρχαριο, μπορεις να δοκιμασεις τουλαχιστον 10 σετ ηχειων απο τις καλες εταιρειες και να παρεις οποια σου αρεσουν πιο πολυ... Και αν τυχον ακουσεις καποια πιο ακριβα που σου αρεσουν υπερβολικα, εχε παντα υποψην σου οτι μπορεις να παρεις το ζευγαρι απο εκεινα για 2 μπροστινα, και το κεντρικο τους και ας βαλεις για πισω καποια πολυ φτηνοτερα χωρις προβλημα στο τελικο αποτελεσμα.

Οποτε για ενισχυτη η προταση μου ειναι να δεις τον 663 που σωστα κοιτας σαν απερχομενο μοντελο πρεπει να εχει πολυ καλη τιμη, καθως και τον νεο 665 , και μετα σε Denon, τον 1909 και σε Harman Kardon τον AVR-255, Με λιγο πιο πολλα λεφτα ισως και τον Marantz SR5003. Αν εισαι διατεθημενος να παρεις απο Γερμανια, και οι onkyo 606/607 ειναι αριστες επιλογες που απλα χαντακονονται απο την τιμη της τοπικης αντιπροσωπιας.

Για ηχεια πηγαινε σε mediamarkt/νακα κλπ και ακου Wharfedale/Dali/Crystal Audio/Roister/B&W/Mission που να ειναι εντος budget σου (με budget τα 1500 , υπολογιζε περιπου 700-800 ευρω σαν budget για την 2αδα των μπροστινων). Σε B&W/Mission δεν ξερω αν υπαρχει αξιολογο μοντελο δαπεδου σε αυτα τα λεφτα γιατι ειναι γενικα πιο ακριβες εταιρειες αλλα τις εβαλα επειδη θες Βρεττανικο ηχο. Αν και γενικα αποψη μου ειναι απλα ακου και οτι σου αρεσει πιο πολυ, μη κοιτας "σχολες" γιατι δεν παιρνεις αυτοκινητο, οτι ακους εκεινη τη στιγμη αυτο θα παρεις, και ουτε παιζει θεμα αξιοπιστιας ιδιαιτερα....οποτε αν κατι σου αρεσει ας ειναι και απο τον Αρη, παρτο...εγω πχ κατεληξα σε Crystal Audio και αν με ρωταγες πιο πριν, δε θα περιμενα ποτε να αγορασω πριον ελληνικης εταιρειας(και μαλλιστα κατασκευασμενο στην Κινα) σε τετοιο χωρο, αλλα αφου μου αρεσαν και ηταν η τιμη σωστη....who cares?

Επειση εγραψα πολλα, ανακαιφαλειονοντας, το πιο σημαντικο κατα τη γνωμη μου ειναι, μην μπεις στο τριπακι να αυξανεις συνεχως το budget για να πας σε κατι λιγο καλυτερο, και ειδικα στον ενισχυτη, μην τον αφησεις να σε αναγκασει να παρεις μετρια ηχεια....επενδυσε σε κατι που θα μεινει!

Προσωπικα θεωρω τον ΟΝΚΥΟ 876 καταπληκτικη αγορα που δεν θα τελειωσει γρηγορα στον χρονο και ουτε συγκρινετε με Yamaha της μεσαιας κατηγορίας.
Μπορείς να κτισεις το συστημα σιγα σιγα αγοραζοντας πρωτα 2 καλα main ηχεια και σιγα σιγα προσθετεις τα υπολοιπα που θα ειναι αξιολογα των main ηχειων.Το να αγορασεις μεγαλα καλα μπροστινα μαλον θα ειναι ανουσιο να τα οδηγουσες πχ με Yamaha 663 γιατια απλα αυτοι οι ενισχυτες δεν εχουν ρευματα!

" .......Αν εχεις 2 χιλιαρικα budget, μη δωσεις 1000 για ενισχυτη που ειναι ακρως αναλωσιμος, εκτος αν ο χωρος σου ειναι τοσο μεγαλος που αναγκαστεις να πας σε πολλα ρευματα αλλιως δε θα κανεις δουλεια.

Αν εχεις ενα νορμαλ χωρο γυρω στα 25-30 τετραγωνικα και δε μενεις στη μεση του πουθενα (=γειτονες) τα ρευματα ενος ενισχυτη των 500 ευρω ειναι υπερ αρκετα......."

Φίλε μου Blinky, ευχαριστώ για την πλήρη και εμπεριστατωμένη απάντησή σου, αλλά έχω κάποιες απορίες:

1. Ένας AV Receiver διαφέρει από τους κοινούς ενισχυτές στο ότι είναι -όχι μόνο Audio αλλά και/κυρίως Video, έτσι δεν είναι ? (δεν το παίζω ξερόλας- απλά ρωτάω.....)
Άρα δεν είναι μόνο τα ρευματα και η ισχύς του ήχου αλλά και η επεξεργασία της εικόνας, το upscalling κλπ.

2. Ένας πιό φθηνός AVR (π.χ 663-665) εκτός του ότι είναι πιό αδύναμος σε ισχύ- δεν υστερεί και στον τομέα επεξεργασίας της εικόνας??
Αυτό το σύστημα που περιέγραψε ο φίλος παραπάνω- το HQV Reon-VX, που είναι υπέρτερο του Faroudja DCDi,σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, είναι μόνο επεξεργασίας ήχου ή ΚΑΙ εικόνας??

3. Έχω την αίσθηση ότι ένας 663 ή 665 θα απαξιωθεί γρηγορότερα τεχνολογικά από έναν Onkyo TX-SR876 ή έναν Denon 2308-09. Είναι έτσι ή κάνω λάθος?? Αυτός είναι και ο λόγος που διατίθεμαι να δώσω μέχρι 1000Ε και όχι η ισχύς του ήχου ή το μέγεθος του σαλονιού μου. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ενας 663 με καλύπτει απόλυτα όσον αφορά την ένταση ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ AVR????

Λοιπον, χωρις και εγω να ειμαι κανενας ειδημονας, οτι εχω μαθει τα 2 τελευταια χρονια σου λεω..., θα προσπαθησω να σου απαντησω και στα 3 :

1) Οπως τα λες ειναι.
2) Φυσικα οσο πιο φτηνος ειναι ο AV υστερει εκτος απο ρευματα και σε αλλα πραγματα, ενα απο αυτα ειναι η επεξεργασια, αλλο ειναι οι λιγοτερες εισοδοι/εξοδοι που εχει κλπ. Ωστοσο εχε υποψην σου οταν λεμε για επεξεργασια μιλαμε αποκλειστικα για επεξεργασια ΕΙΚΟΝΑΣ. Στον ηχο πρακτικα εφοσον ειναι ψηφιακος και απο τα γνωστα codecs που ολοι οι ενισχυτες υποστηριζουν δεν υπαρχει καμια επεξεργασια.
Στον τομεα της εικονας, το Reon ναι ειναι καλυτερο απο το faroudja, αλλα πρεπει να μπουμε σε αλλη συζητηση για να καταλαβεις τι κανει η επεξεργασια και να κρινεις αν ειναι σημαντικη η οχι. Για να στο πω προχειρα, αν συνδεσεις ενα VCR με s-video , και το χρησιμοποιησεις σαν δεκτη τηλεορασης, ναι εκει το Reon θα κανει λιγο καλυτερη δουλεια στο να "μαζεψει" το αθλιο σημα και θα δεις ενα λιγο καλυτερο αποτελεσμα. Μη φανταστεις ομως και θαυματα....παντα ισχυει ο κανονας Junk IN = Junk OUT. Αυτη λοιπον ειναι η περιπτωση που θα δεις τη μεγιστη χρηση του επεξεργαστη του ενισχυτη, και αμφιβαλω αν εστω και το 10% των κατοχων περνανε το τηλεοπτικο σημα μεσα απο τον ενισχυτη για να το δουν στην TV τους. Οταν του δωσεις DVD, τοτε πολυ πιθανον το dvd player σου να κανει καλυτερη δουλεια στο upscaling αποτι ο ενισχυτης ακομα και Reon να εχει, αρα και εκει το προσπερνας, εκτος και αν εχεις dvd player των 25 ευρω απο το carrefour οποτε ομως αναρωτιεμαι γιατι να το συνδιασεις με εναν ενισχυτη των 1000 ευρω :D Παντως εκει ειναι ισως που οι περισσοτεροι κανουν χρηση του επεξεργαστη του ενισχυτη με την ελπιδα οτι ειανι λιιιγο καλυτερος απο το dvd player τους. Μιλαμε για διαφορες που ο ψειρας θα εντοπισει βεβαια...καμια σχεση με το αναλογικο σημα που οντως μια μικρη διαφορα θα την δεις απο τον καλο επεξεργαστη ακομα και αδαης να εισαι.
Τελος περναμε στο HD υλικο, 720p/1080p απο Bluray/HTPC κλπ. Εκει λοιπον ΔΕΝ θες να κανει τιποτα ο επεξεργαστης. Δεν εχει και τιποτα να κανει δηλαδη...το υλικο ειναι αριστο και δεν επιδεχεται βελτιωση, αν το πειραξει μπορει και να το χειροτερεψει.

Με τη δικη μου λογικη λοιπον, τον επεξεργαστη του ενισχυτη τον αγνοω πληρως, γιατι ο στοχος ειναι σιγα σιγα να παιζω μονο Bluray στο home cinema, ή εστω HD υλικο απο HTPC, και αμα βαλω και κανα DVD που και που το HTPC μου θα κανει καλυτερη δουλεια και απο το Reon (ηδη ειμαι στο σταδιο που DVD μπαινει σπανια, απο 720p και πανω, οπως πιστευω θα επρεπε και ολοι μας να ειμαστε εφοσον δινουμε αυτα τα λεφτα που δινουμε για HD ενισχυτες, 1080p τηλεορασεις/προβολεις κλπ...αλλιως υπαρχει στην πηγη το προβλημα).

3) Αν το βλεπεις απο πλευρας spesifications, ναι θα απαξιωθει πιο γρηγορα ο 665 απο τον 876 πχ που αναφερεις, αλλα με ελαχιστη διαφορα μιας και ειναι και οι 2 σε HD codecs και 7.1 που ειναι τα πιο βασικα χαρακτηριστικα της επομενης 5ετιας. Μη σου πω οτι αν σε 2 χρονια το Bluray γινει standard θα εχουν την ιδια ακριβως απαξιωση. Το ζουμι ομως ειναι στα λεφτα...τον ενισχυτη των 1000 ευρω σε 2 χρονια θα τον πουλας μεταχειρησμενο στα 400, ηδη δηλαδη 600 ευρω χασουρα. Τον ενισχυτη των 500 θα τον πουλας 200 ευρω, δηλαδη 300 ευρω χασουρα... Αυτο ειναι που μετραει...Μη σου πω οτι σε 2 χρονια πολυ δυσκολα θα δωσεις τον σημερινο ενισχυτη του 1000ρικου ακομα και στα 400, γιατι πλησιαζει πολυ την τιμη του καινουριου τοτε "665" , που και καλυτερος σε specs θα ειναι (εκτος απο ρευματα λογικα) αλλα και με 2 ωραιοτατα χρονια εγγυησης. Ενω τον τωρινο 665, στα 200 ευρω σε 2 χρονια ολο και καποιος θα τον παρει για το υπνοδωματιο ή για το εξοχικο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συμβουλές για AV Receiver & Ηχεία από Νέο Χρήστη

Πιστευεις δηλαδη πως δεν υπαρχουν αξιολογες πενταδες ηχειων για πολυ καλο ενισχυτη.Εχω παραγγειλει τον lx 81 και σκεφτομαι τα focal dome 5.1 για να τα συνδυασω.

Και βέβαια υπάρχουν αξιόλογες πεντάδες ηχείων για πολύ καλούς ενισχυτές. Ο SC-LX81 είναι κορυφαίος ενισχυτής, αλλά εάν έπαιρνα πεντάδα ηχείων για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, θα προτιμούσα τα κύρια ηχεία της πεντάδας να είναι δαπέδου ή βάσης.
Μερικές προτάσεις:
- Acoustic Energy Aelite 3
- B&W 684
- Audio Spectrum Studio 6SE
- Μοnitor Audio RS8
Εξαρτάται βέβαια και από τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις, καθώς και απ' τον χώρο σου.
Πάντως για τα focal dome 5.1 που γράφεις, η εταιρεία προτείνει ενισχυτές ισχύος μέχρι 100W
http://www.focal-fr.com/
ενώ ο LX81 είναι αρκετά δυνατότερος
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/SC-LX81/specs.html
Προσωπικά δεν θα τα προτιμούσα.

Λοιπόν από τα λίγα ηχεία που έχω ακούσει, θα πρότεινα τα Dali Concept 6 (445 ευρώ), Dali Concept 2 (249 ευρώ) Dali Concept center (139 ευρώ). Υπάρχει και το αντίστοιχο DALI CONCEPT SUB (434 ευρώ). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το skroutz για να δεις τα ηχεία και τιμές. Ενθουσιάστηκα από το πόσο καλύτερα παίζανε τα Concept 6 στην μουσική που επέλεξα (Rock). Τα όργανα ακουγόταν ακριβώς έτσι όπως έπρεπε και εγώ και άλλοι δύο είχαμε σχηματίσει ακριβώς την ίδια γνώμη, ενώ είχαμε ακούσει γύρω στα 10 ζευγάρια. Για ταινίες δεν είχα την ευκαιρία να ακούσω όλη την σειρά. Μου τα είχαν συνδέσει με άσχετα περιφερειακά ηχεία, δεν είχα δει την ταινία και δεν το έψαξα και πολύ μιας και θεωρώ πως αν τα πηγαίναν καλά στην μουσική, στις ταινίες θα ήμουν καλυμμένος. Επίσης δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλά για το woofer. Όπως τονίζει όμως η ίδια η εταιρεία, μην περιμένεις από το woofer τα μπαμ μπουμ, αλλά έναν πιο "σωστό" για αυτήν ήχο (As always with DALI, we focus on articulation and accuracy -and give you the bass that is in the signal - not just a lot of booommm - but not puff either. With the Concept Sub you are certain that "Bada Bing Bada Boom" does not become "Bada Bing Bada Puff" or "BOOOOMMMMMMMM" for that matter.) Μπορείς όμως να πάρεις μια ταινία της επιλογής σου και την μουσική που εσύ θέλεις και να πεταχτείς στο Mediamarkt Θεσσαλονίκης και να ζητήσεις ευγενικά να ακούσεις την μουσική που θες στον Yamaha 663 ή σε έναν Denon που έχουν και φυσικά μερικά από τα ηχεία (έχει και τα Dali Concept 6). Θα το ξαναπώ πως τα ηχεία είναι πνιγμένα εκεί μέσα ανάμεσα από άλλα, οπότε τα συμπεράσματα μάλλον δεν θα είναι και τόσο αξιόπιστα. Όπως και να έχει.. είναι κάτι περισσότερο από το τίποτα. Καλές ακροάσεις. Α και σαν σύνολο βγαίνει με τον Onkyo γύρω στα 2.200 ευρώ (χωρίς καλώδια). Για subwoofer μπορείς να δεις πάντα το ποιο φτηνό αλλά πολλάκις προτεινόμενο Yamaha YST-SW515 (295 ευρώ) και να έρθεις στα λεφτά σου. Τα Dali δεν είναι όμορφα, αλλά πιστεύω πως πρέπει να τα ακούσεις για να τα εκτιμήσεις. Επίσης επειδή τα Concept 6 είναι δαπέδου, οι ειδικοί του forum προτείνουν πως πρέπει να έχουν απόσταση από τους τοίχους για να τα παίξουν σωστά. Από εντάσεις, είμαι σίγουρος πως θα καλύψουν εσένα, αλλά και τους γείτονες σου.. :rolleyes:

Χαιρετώ και εγώ την παρέα …

Φίλε «george69», αν και πρωτάρης στα threads και ελαφρώς «μηδενιστής, θα ήθελα να σου αναφέρω τα εξής:
Τα τελευταία ένα-δύο χρόνια αναβάθμισα το οπτικο-ακουστικό μου σύστημα από Hi-Fi σε Home Theater 5.1 (χώρος 3,80 x 6,20 m2, συν 9 m2.κουζίνα).
Είχα το ίδιο budget για ενισχυτή και ηχεία και τους ίδιους προβληματισμούς (έως και άγχος…) μέχρι να καταλήξω, μετά 3-4 μήνες, πολύ διάβασμα «Ήχος & Εικόνα», “Hi-Tech” και “What Hi-Fi” αλλά και στο συγκεκριμένο forum και πολύ τρέξιμο σε ακροάσεις, στο ότι αν δεν διπλασιάσεις το budget σου δεν θα δεις μεγάλες διαφορές.
Και πώς να τις δεις άλλωστε αφού ποτέ δεν θα στήσεις τα μηχανήματα που δεν πήρες στο χώρο σου…

Όσον αφορά το ζήτημα “future ready” λάβε υπόψη σου ότι παλαιότερα κάποιοι έδωσαν μια μικρή περιουσία για Laser Disc και προβολέα SD, ενώ πιο πρόσφατα πολλοί αγόρασαν DVD-HD λίγες ημέρες πριν καταργηθεί. Και όλοι αυτοί πιθανόν να ήταν πιο ψαγμένοι απ’ όλους μας …

Προσωπικά αγόρασα τον YAMAHA RXV661 ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί ο 663 με τα νέα audio format. Το πλάνο μου έλεγε αγορά BD Player μετά το 2009 (να κατασταλάξουν πρώτα τα πράγματα) και πιθανόν διάταξη ηχείων 5.1 (λόγω χώρου), άρα άκυρα τα νέα audio format.
Αν πάλι αναβαθμίσουμε το σύστημα προσθέτοντας δύο ακόμα ηχεία σε 7.1, τα νέα BD Players των 200-250 € αποκωδικοποιούν τα καινούργια audio format οπότε ο παλαιός ενισχυτής κάνει την ίδια δουλειά με τον καινούργιο (εφόσον έχει HDMI σύνδεση)!
Ο 661 μου κόστισε περίπου 400€ ενώ ο 663, 3 μήνες αργότερα κυκλοφόρησε στα 600 €.

Για ηχεία κατάληξα στα FOCAL Dome 5.1 (1350 €) και ποτέ δεν θα μάθω αν τα B&W 684+685 + center ή τα Mirage Nanosat 5.1 θα ακούγονταν καλύτερα (παρότι κόστιζαν 500 € περισσότερο και 400 € λιγότερο αντίστοιχα).
Πίστεψέ με είμαι ευτυχής (πιθανόν το ίδιο ευτυχής με πολλούς άλλους που έκαναν διαφορετικές επιλογές).

Κλείνοντας να σου πω ότι τα μηχανήματα που σου προτείνουν οι παλαιότεροι στο forum έχουν συζητηθεί αρκετές φορές σε άλλα threads και οι γνώμες συγκλίνουν ότι είναι πολύ καλά.

Στο δια ταύτα
Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα απογοητευτείς από τους ενισχυτές 90-120 W των PIONEER, ONKYO, YAMAHA που διαθέτουν οποιαδήποτε έκδοση HDMI και από τα ηχεία FOCAL Dome, Β&W MT-20, KEF KH3005 για αξιοπρεπείς lifestyle λύσεις, ενώ αν έχεις χώρο για ηχεία δαπέδου τα ΜΟΝΙΤΟΡ AUDIO RS8, Β&W-684, ACOUSTIC ENERGY AELITE 3, AUDIO SPECTRUM STUDIO 6SE ανεβάζουν τον πήχη ψιλότερα σε δικάναλες ακροάσεις (αναφέρω τα 3-4 επικρατέστερα κατά τη γνώμη μου σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτεις).

Δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω ότι επιπλέον χρειάζεσαι TV Full HD-100Hz άνω των 37 ιντσών και BD Player, τα οποία για να είναι αντίστοιχου επιπέδου με τα προηγούμενα θα κοστίσουν από 1.500€-2.200 € και θα χρειαστούν αναβάθμιση το πολύ σε 5 χρόνια..

Καλή ιδέα είναι να συνεχίσεις για καμιά βδομάδα (το πολύ!) ακόμα το ψάξιμο μέσω ελληνικών και ξένων reviews και να καταλήξεις πριν ξενερώσεις…

Εάν πάραυτα ακόμα πιστεύεις ότι υπάρχει «το καλύτερο», δες PIONEER SUSANO και B&W Nautilous (γλιτώνεις και τα λεφτά από το subwoofer …)

Πάω να ακούσω μουσικούλα τώρα …-bye-

ωραία τα είπε ο Dalanik!

μπορείς να φας πολυ ψαξιμο..και οσο ψαχνεις πελαγωνεις...και ξενερώνεις
και τις διαφορές μπορεί και να μην τις ακουσεις ποτε στο σπιτι σου!!!

Pioneer SC LX-81 VS Onkyo TX SR-876

Ρε παιδιά μεταξύ αυτών των δύο τί παίζει??
Από τιμή και δυνατότητες εννοώ......Γιατί προχθές κάποιος μου έκανε προσφορά για τον Pioneer και με μπέρδεψε εντελώς!!
Εκεί που έλεγα για Onkyo.......................
Παρακαλώ για τη σύγκριση πρώτα και πάνω απ´όλα με ενδιαφέρει ο κινηματογράφος και σε δεύτερη μοίρα η μουσκή (ο δικάναλος ήχος)

Pioneer SC LX-81 VS Onkyo TX SR-876
Ρε παιδιά μεταξύ αυτών των δύο τί παίζει??
Από τιμή και δυνατότητες εννοώ......Γιατί προχθές κάποιος μου έκανε προσφορά για τον Pioneer και με μπέρδεψε εντελώς!!
Εκεί που έλεγα για Onkyo.......................
Παρακαλώ για τη σύγκριση πρώτα και πάνω απ´όλα με ενδιαφέρει ο κινηματογράφος και σε δεύτερη μοίρα η μουσκή (ο δικάναλος ήχος)

Και οι δύο ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμής. Τώρα ποιόν θα πάρεις αυτό όντως είναι δύσκολη επιλογή. Για επεξεργασία εικόνας ο PIONEER χρησιμοποιεί τσιπσετ της Faroudja και μπορεί να δώσει σήμα ταυτόχρονα στις 2 HDMI εξόδους του. Επίσης έχει δυνατότητα δικτύωσης με συσκευές τύπου DLNA, πράγμα που δεν έχει ο ONKYO, καθώς και θύρα USB που επίσης δεν έχει ο ONKYO. Απ' την άλλη βέβαια ο ONKYO είναι δυνατότερος λόγω του ότι έχει καλύτερα τροφοδοτικά (γι' αυτό είναι και 5 κιλά βαρύτερος) ενώ στον τομέα της εικόνας χρησιμοποιείται τσιπ HQV-Reon της Silicon Optix και διαθέτει επαγγελματικού επιπέδου ρυθμίσεις κατά ISF. Και οι δύο είναι εγκεκριμένοι κατά THX Ultra 2 plus.
Προσωπικά θα επέλεγα Pioneer.
-bye-

Πολύ σωστά Κώστα, συμφωνώ σε όλα...

Να συμπληρώσω τιμές Ελλάδος:
- Pioneer SC LX-81 περίπου 1900
- Onkyo TX SR-876 περίπου 1700

george69, αν δεν κάνω λάθος το όριο σου ήταν 1000 και αγορά από Ελλάδα;
Για πες μας περισσότερα για την προσφορά που σου έγινε στον Pioneer …

Re: Απάντηση: Συμβουλές για AV Receiver & Ηχεία από Νέο Χρήστη

Πολύ σωστά Κώστα, συμφωνώ σε όλα...

Να συμπληρώσω τιμές Ελλάδος:
- Pioneer SC LX-81 περίπου 1900
- Onkyo TX SR-876 περίπου 1700

george69, αν δεν κάνω λάθος το όριο σου ήταν 1000 και αγορά από Ελλάδα;
Για πες μας περισσότερα για την προσφορά που σου έγινε στον Pioneer …

Φίλε μου Dalanik,
τις προηγούμενες 2 μέρες βρέθηκα στη Σόφια της Βουλγαρίας για κάποια δουλειά.Λοιπόν αποφάσισα να ψάξω για τον Onkyo TX SR-876, με την ελπίδα η αντιπροσωπεία της Onkyo εκεί, να μην είναι θυγατρική της δικής μας εδώ ( όπως συμβαίνει π.χ. με τα αυτοκίνητα- η ΤΟΥΟΤΑ Βουλγαρίας ανήκει στην ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς, κλπ.) και μήπως η τιμή Βουλγαρίας είναι ίδια με την τιμή Γερμανίας- και όχι Ελλάδος.
Ψάχνοντας λοιπόν την αντιπροσωπεία της Onkyo στη Σόφια, κατέληξα κατά λάθος στον αντιπρόσωπο της Pioneer, ένας ευγενέστατος κύριος, ο οποίος αφού είδε ότι ψάχνω το συγκεκριμένο μοντέλο Onkyo TX SR-876, επικοινώνησε τηλεφωνικώς μπροστά μου με τον αντίστοιχο αντιπρόσωπο της Onkyo (-και της Denon) Βουλγαρίας, κάποιον κ.Ιβάν τάδε (αυτοί γνωρίζονται μεταξύ τους μιάς και είναι του ίδιου συναφιού), ο οποίος αν και δεν τον έβλεπα δεν φάνηκε το ίδιο ευγενικός με τον κ. Εμίλ Νίκοβ της AVITEL Ltd, που εκπροσωπεί στη Βουλγαρία την Pioneer,DALI,HERTZ και audison- όπως σας είπα (Ο ανθρωπος ήταν ευγενέστατος- μου έδωσε την καρτούλα του, με γέμισε με προσπέκτους και προσπάθησε με κάθε τρόπο να με βοηθήσει.....).
Ο συγκεκριμένος λοιπόν κ. Ιβάν είπε στο τηλέφωνο στο συνάδελφό του, ότι είχε φέρει λέει 2 κομμάτια του Onkyo TX SR-876, τα οποία τα πούλησε, το ένα σε κάποιον γιατρό και το άλλο σε κάποιον άλλο....Όταν ο "δικός" μου, ο κ. Εμίλ τον ρώτησε εάν μπορεί να ξαναφέρει το ίδιο και σε τί τιμή, αυτός αγενέστατα του απάντησε ότι σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με έναν AV Receiver και ούτε του διευκρίνησε σε τί τιμή τους είχε πουλήσει αυτούς τους 2 ενισχυτές!!
Αφού τον ευχαρίστησα λοιπόν τον άνθρωπο που με εξυπηρέτησε με τις πληροφορίες του και φεύγοντας, δίνοντάς μου ένα προσπέκτους της Pioneer μου είπε να το μελετήσω-και συγκεκριμένα τα μοντέλα SC LX71 και SC LX81, μήπως και αλλάξω γνώμη!
Δεν μιλήσαμε για τιμές.
Αφού έφυγα από το κατάστημα, άνοιξα το PC μου και από το διαδίκτυο έμαθα τελικά το ποιά είναι η αντιπροσωπεία της Onkyo (-και της Denon) Βουλγαρίας, που βρίσκεται κλπ. Έχουν και έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο στο υπόγειο (κάτω από την εταιρία), με ηχεία, προβολείς, τηλεοράσεις, ενισχυτές κλπ., αλλά δεν μπόρεσα να τους επισκεφθώ γιατί δεν είχα τον χρόνο- έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα.
Από το site τους λοιπόν είδα, ότι στον κατάλογο προιόντων τους, λείπει ο Onkyo TX SR-876 και υπάρχει μόνο ο 875. Επίσης, μέχρι εξανλήσεως των αποθεμάτων κάνουν κάποιο promotion, πουλώντας τα προιόντα τους με 20% έκπτωση.ΔΕΣ [FONT=&quot]ΕΔΩ[/FONT]
Στην πρώτη στήλη είναι τα μοντέλα,στη δεύτερη η τιμή,στην τρίτη η έκπτωση του 20% και τέλος είναι η νέα τιμή με την έκπτωση!
Οι τιμές είναι σε λέβα και η ισοτιμία είναι 2 λέβα=1 ευρώ περίπου.
Τώρα την Πέμπτη θα ξαναπάω στη Σόφια, θα επισκεφτώ τον εκθεσιακό χώρο της Onkyo (-και Denon) και θα μάθω πολλά περισσότερα!!
Θα σας τα διηγηθώ αμέσως μόλις έχω νέα και πρόσβαση στο νετ.....

Last edited:
Πολύ καλή τιμή για SR875...

Γενικά είμαι εναντίον αγορών απ’ έξω. Να ενισχύουμε και τους δικούς μας ρε φίλε …
Πάντως ταυτόχρονα αντιλαμβάνομαι και τις κινήσεις σου, αφού δεν θέλεις να σε πιάνουν κορόιδο.
Έχει πολύ ενδιαφέρον η Βουλγαρία, αν βέβαια πρόκειται για αξιόπιστες αντιπροσωπίες.

Δεν μας είπες όμως τιμή για PIONEER 71 και 81.

Re: Απάντηση: Συμβουλές για AV Receiver & Ηχεία από Νέο Χρήστη

Πολύ καλή τιμή για SR875...

Γενικά είμαι εναντίον αγορών απ’ έξω. Να ενισχύουμε και τους δικούς μας ρε φίλε …
Πάντως ταυτόχρονα αντιλαμβάνομαι και τις κινήσεις σου, αφού δεν θέλεις να σε πιάνουν κορόιδο.
Έχει πολύ ενδιαφέρον η Βουλγαρία, αν βέβαια πρόκειται για αξιόπιστες αντιπροσωπίες.

Δεν μας είπες όμως τιμή για PIONEER 71 και 81.

Όπως έγραψα και στο ποστ μου, δεν μιλήσαμε για τιμές για τα 2 PIONEER , απλά γιατί εγώ έψαχνα για Onkyo TX SR-876 και μόνο.
Απλά ο άνθρωπος μου είπε να μελετήσω ΚΑΙ αυτά τα δύο μοντέλα μιάς και τα προωθεί ο ίδιος.Σύντομα όμως θα μάθω, αφού θα ξαναπάω την Πέμπτη, όπως σου είπα ή μπορώ να τον πάρω και τηλέφωνο, αφού μου έδωσε την καρτούλα του.....
Πάντως μου τα έδειξε και έπαθα πλάκα με την εξωτερική τους εμφάνιση(δεν είδα, ούτε άκουσα τίποτε σε αυτά)- τέλειο φινίρισμα και μια φανταστική μαύρη γυαλιστερή επίστρωση.Τουλάχιστον πιάνουν το μάτι από αισθητικής πλευράς......
Λες να αρχίσω να το σκέφτομαι για τον PIONEER 81 (βέβαια να είναι και στο μπάτζετ που έχω ορίσει, έτσι)??
Η διαφορά του με τον 71 είναι μόνο στην ένταση ή έχει και άλλα προτερήματα??
Ευχαριστώ

Υ.Γ. Όσον αφορά τα προιόντα αυτά στη Βουλγαρία- δεν διατίθονται μόνο από τις αντιπροσωπείες, αλλά μπορείς να τα βρείς και στις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών της χώρας (όπως εμείς έχουμε Κωτσόβολο,Ηλεκτρονική,Mediamarkt), που είναι η "Technomarket" και η "Technopolis". Συγκεκριμένα τα προιόντα της Onkyo μπορείς να τα βρεις στα καταστήματα της "Technopolis".
Όσον αφορά την αξιοπιστία των αντιπροσωπειών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Ισχύει ακριβώς ότι ισχύει και στην Ελλάδα .Με την απόδειξη αγοράς έχεις την εγγύηση σου για 1-2-3 χρόνια, ανάλογα το προιόν και το μοντέλο.Δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο μέχρι τώρα από άλλους που ψώνισαν από κει.

Last edited: