Συμβουλές/Προτάσεις για νεοεισερχόμενο σε πικαπ

Re: Απάντηση: Συμβουλές/Προτάσεις για νεοεισερχόμενο σε πικαπ

Τα Rega δεν τα είχα υπόψη μου. Πάντως αισθητικά δεν..

Ενω οι ΝΑΙΜ ;;; :ernaehrung004:

Last edited:
Θά ηθελα να λάβεις υπ οψιν οτι οι εταιρείς naim,rega,michell είναι μεγάλα παλιά μαζαγιά με μεγάλη πολύχρονη επειρία στον χώρο
δεν είναι τυχαίο το οτι έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα
Θά σου πρότεινα να βρείς ένα μεταχειρισμένο Rega ή Michell

Καί κάτι άλλο μιάς και σε ενδιαφέρει το αισθητικό μέρος
θα πρέπει να λάβεις υπ οψιν οτι το γυαλιστερό και εντυπωσιακό
δεν είναι και το καλύτερο στον ήχο
οταν αυτός είναι το ζητούμενο
μιάς και δυστυχως ολοι ξερουμε το τι γυαλιστερή πατάτα κυκλοφορεί

φιλε μου μονο clearaudio μη παρεις. καλυτερα cd player απο αυτους τους τενεκεδες. {για να μη παρεξηγηθω, τα πικαπ παιζουν σαφως ανωτερα απο οποιο cd, πλην των clearaudio βεβαιως!)

φιλε μου μονο clearaudio μη παρεις. καλυτερα cd player απο αυτους τους τενεκεδες. {για να μη παρεξηγηθω, τα πικαπ παιζουν σαφως ανωτερα απο οποιο cd, πλην των clearaudio βεβαιως!)
Γιατί αυτή η εμπρηστική και ολότελα απαξιωτική δήλωση;

Βέβαια όλοι έχουμε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες μας. Νομίζω όμως, πως όταν κάνεις μία τέτοια δήλωση, οφείλεις και κάποα εξήγηαη. Ή μήπως όχι;

...Νομίζω όμως, πως όταν κάνεις μία τέτοια δήλωση, οφείλεις και κάποια εξήγηση. Ή μήπως όχι;

Θα την περιμένουμε με αγωνία, από τον Thanasis...

Αλλιώς το μήνυμα θα μπεί στο μπουκάλι και μετά μπλούμ,στον ωκεανό..

Γιατί αυτή η εμπρηστική και ολότελα απαξιωτική δήλωση;

Βέβαια όλοι έχουμε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες μας. Νομίζω όμως, πως όταν κάνεις μία τέτοια δήλωση, οφείλεις και κάποα εξήγηαη. Ή μήπως όχι;
Ούτε εμένα μου αρέσει η τοποθέτηση του Θανάση όπως έγινε ατεκμηρίωτη.

Οφείλω να καταθέσω όμως ότι κάποια entry μοντέλα της CA, υπό συνθήκες παίζουν χάλια , ακόμη σε σύγκριση με με πολύ παλιά πικάπ.

Και εγώ είχα ακούσει αυτό το πολύ απλό της CA (σε στυλ lifestyle που είχε βγει πριν από αρκετά χρόνια, δε θυμάμαι το μοντέλο) σε σπίτι συναδέλφου μόλις το αγόρασε, και επειδή το σπίτι ήταν παλιό με ξύλινο πάτωμα, έπαιζε χειρότερα από το παλιό Dual που αντικατέστησε.

Πέρασαν χρόνια, έτυχε να ακούσω ένα άλλο Clearaudio στημένο σωστά και μόνο τότε άλλαξα γνώμη.

Μήπως και ο Θανάσης είχε αντίστοιχη εμπειρία;

Ειχα το Project σε μία περίοδο που δούλευα απο το σπίτι και ακουγα πολύ μα πολύ μουσική. Θυμάμαι ελυωσα τρείς κεφαλές
πάνω του και ενα υμάντα. Δεν έβγαλε ποτέ κάνενα πρoβλημα.
Mιας και το αρχικό σου ερωτημα είναι ανάμεσα στα τρία εγω αυτό θα διάλεγα.

Απάντηση: Re: Συμβουλές/Προτάσεις για νεοεισερχόμενο σε πικαπ

Τα άκουσα και τα τρία και μου άρεσαν σε γενικές γραμμές. Ομως συμπτωματικά έτυχε να ακούσω και ένα εγγλέζικο πλατω. Το Michell Gyrodec. Μου άρεσε πολύ περισσότερο. Το πάσχα έρχεται από Αγγλία. Έχω καλά προαισθήματα.

Εξαιρετική επιλογή, καλορίζικο!
Αν και προσωπικά απεχθάνομαι τα πικάπ με ελατήρια. αυτό που αγόρασες του βγάζω το καπέλο!! Θα ζήσεις πολλά απροβλημάτιστα και απολαυστικά χρόνια μαζί του!..

τωρα ειδα τα σχολια περι ατεκμηριωρης δηλωσης, και οφειλω να πω οτι εχετε δικιο. τα clearaudio ειναι αυτο που λεμε "στεγνα, ξερα" πικαπ. ο ηχος τους ειναι υπεραναλυτικος σε σημειο που χανεται αυτο που λεμε "μουσικοτητα" και ο ζεστος, εναντι του ψηφιακου, ανθρωπινος ηχος των πικαπ. λεγοντας "ζεστος" ηχος σε καμμια περιπτωση δεν εννοω χρωματισμενος. τα clearaudio που εχω ακουσει, και αυτο που δυστυχως ειχα, μου δινουν την ιδια αισθηση που μου δινουν τα απαισια ψηφιακα. λογω της υπεραναλυσης ο ηχος "σπαει" σε χιλιαδες κομματακια, κατι σαν τα ψηφιακα data, σε σημειο που να χανεται το μουσικο νοημα, αυτο που λεμε το παιξιμο του καλιτεχνη. το αποτελεσμα ειναι ενας ηχος κλινικος, αποστειρωμενος, εντυπωσιακος ισως σε καποια συγκεκριμενα μονο ακουσματα, αλλα μονο σε αυτα. δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι κατοχοι των πλατο αυτων ακουνε συγκεκριμενα ειδη μουσικης, κυριως progressive jazz και τα συναφη, οπως και συγκεκριμενες audiophile κοπιες, γιατι απλα ο,τιδηποτε αλλο απλα δεν ακουγεται καλα μεσα απο τα συγκεκριμενα πλατο! μονο το 10 τοις εκατο της δισκοθηκης μου μπορουσα να ακουσω εγω οταν ειχα το clearaudio. η εταιρια υποστηριζει οτι τα υπολοιπα ειναι "κακες" ηχογραφησεις. ΨΕΜΜΑ!! κατ'αρχας δεν υπαρχει audiophile κοπια που να παιζει καλυτερα απο μια καλη original πρωτη κοπια του δισκου, και οταν ενα πικαπ δε μπορει να παιξει σωστα μια τετοια original κοπια, τοτε δε φταιει ο δισκος, αλλα το πικαπ.

Πολύ καλή επιλογή το GYRODEC. Αν επιτρέπεται, η τιμή του είναι μέσα στο αρχικό budget;

Φίλε Thanasis, καταλαβαίνεις αυτά που γράφεις;

Μας λες δηλαδή ότι λόγω της "υπερανάλυσης" ψηφιοποιείται το σήμα (σπάει σε κομματάκια); Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτό είναι κουλαμάρα ολκής...
Το ξέρεις ότι τα clearaudio μετράνε καλύτερα από τα περισσότερα πικάπ της αγοράς και οι τελευταίαες τους κεφαλές είναι υποδείγματα;

Δε λέω ότι δε βγάλανε μπαρούφες (πχ, εκείνο το ανεκδιήγητο emotion), αλλά πραγματικά, όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις, δεν έχουν μάλλον ιδέα από clearaudio γενικά...
Σίγουρα, δεν είναι clearaudio το πλατώ μου, αλλά είναι ο βραχίονας, η κεφαλή και το phono μου. Επίσης, το amazon 3 πλατώ δεν έχει και πολύ μεγάλες διαφορές από ένα clearaudio champion.

μετρανε καλυτερα?? η μουσικη ειναι αριθμητικη με συναισθημα. αν αφαιρεσεις το συναισθημα μενουν μονο αριθμοι. κατα αυτοι την εννοια ναι, τα clearaudio μετρανε μια χαρα, απλα δε παιζουν μουσικη!!!

Εδώ μας λες ότι ψηφιοποιούν το σήμα. Μας έλουσες στη χαζομάρα, πέταξες και μια αμπελοφιλοσοφία και είσαι ΟΚ... μου θύμισες έναν άλλο που έλεγε ότι αναλογικοποιείται το σήμα από τα ψηφιακά μάστερ, αλλά τέλος πάντων...

τωρα ειδα τα σχολια περι ατεκμηριωρης δηλωσης, και οφειλω να πω οτι εχετε δικιο. τα clearaudio ειναι αυτο που λεμε "στεγνα, ξερα" πικαπ. ο ηχος τους ειναι υπεραναλυτικος σε σημειο που χανεται αυτο που λεμε "μουσικοτητα" και ο ζεστος, εναντι του ψηφιακου, ανθρωπινος ηχος των πικαπ. λεγοντας "ζεστος" ηχος σε καμμια περιπτωση δεν εννοω χρωματισμενος. τα clearaudio που εχω ακουσει, και αυτο που δυστυχως ειχα, μου δινουν την ιδια αισθηση που μου δινουν τα απαισια ψηφιακα. λογω της υπεραναλυσης ο ηχος "σπαει" σε χιλιαδες κομματακια, κατι σαν τα ψηφιακα data, σε σημειο που να χανεται το μουσικο νοημα, αυτο που λεμε το παιξιμο του καλιτεχνη. το αποτελεσμα ειναι ενας ηχος κλινικος, αποστειρωμενος, εντυπωσιακος ισως σε καποια συγκεκριμενα μονο ακουσματα, αλλα μονο σε αυτα. δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι κατοχοι των πλατο αυτων ακουνε συγκεκριμενα ειδη μουσικης, κυριως progressive jazz και τα συναφη, οπως και συγκεκριμενες audiophile κοπιες, γιατι απλα ο,τιδηποτε αλλο απλα δεν ακουγεται καλα μεσα απο τα συγκεκριμενα πλατο! μονο το 10 τοις εκατο της δισκοθηκης μου μπορουσα να ακουσω εγω οταν ειχα το clearaudio. η εταιρια υποστηριζει οτι τα υπολοιπα ειναι "κακες" ηχογραφησεις. ΨΕΜΜΑ!! κατ'αρχας δεν υπαρχει audiophile κοπια που να παιζει καλυτερα απο μια καλη original πρωτη κοπια του δισκου, και οταν ενα πικαπ δε μπορει να παιξει σωστα μια τετοια original κοπια, τοτε δε φταιει ο δισκος, αλλα το πικαπ.

Φίλε Θανάση επειδή τυχαίνει να έχω ακούσει αρκετά πικάπ της ανώτερης κατηγορίας τιμής μεταξύ αυτών και αρκετά μοντέλα της Clearaudio αλλα και σαν χρήστης δύο απο αυτών έστω κιάν το ένα γράφει marranz επάνω έχω να σου πώ τα εξής.

Καταρχάς μην υποτιμάς τον εαυτό σου με γενικεύσεις στηριγμένες σε επιχειρήματα πολύ πιο "κλινικά" απο τον ήχο που περιγράφεις.

Η αλήθεια είναι οτι όπως όλες οι εταιρίες έτσι και η clearaudio έχει βγάλει κάποιες πατάτες καθώς και οτι οι παλαiότερες υλοποιήσεις της είχαν μια τάση προς το κλινικό οταν μιλάγαμε για σετάκι πικάπ κεφαλή αφου με άλλη μάρκα κεφαλή αυτό άλλαζε, αυτοί οι καιροί όμως περάσανε ανεπιστρεπτί. Είναι μέγα λάθος με γνώμονα αυτό το γεγονός να ισοπεδόνωνται τα πάντα και να ακούγεται για άλλη μια φορά το αστείο στις παρέες πιά "βρέ το πικάπ σου ακούγεται σαν cd"

H νέα γενιά των πικάπ της εταιρίας έχει προχωρήσει το θέμα πικάπ δέκα βήματα μπροστά μετα απο πολλή επένδυση στην έρευνα γύρω απο το θέμα και δέν εννοώ οτι έκανε πίσω στο θέμα της αναλυτικότητας υπέρ της μουσικότητας αλλα οτι κατάφερε να τα έχει και τα δύο δεμένα άψογα μεταξύτους με ένα φοβερό timing και μια διακριτική ατμοσφαιρικότητα.

Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω οτι με τον φίλο μέλος Karavan που έχει το DPS 3 δεν διαπιστώσαμε ουσιαστικές διαφορές με το δικόμου Clearaudio Performance (και τα δύο με zyx κεφαλή) πέραν μιας διακριτικής ατμοσφαιρικότητας του δεύτερου σε σχέση με το πιο "monitor" dps αλλα ουσιαστικά τίποτα που να σε κάνει να προτιμάς το ένα αντι για το άλλο πέραν των όποιων διαφορών στην αισθητικη και στην τιμή.

Άκου οποοδήποτε πικάπ της New Generation της εταιρίας και θα διαπιστώσεις πόσο λάθος είσαι στο θέμα τη ςυπεραναλυτικότητας η κλινικότητας όπως το θέτεις αλλα και στο πόσο τρομερά value for money είναι και πόσο σέβονται και τιμούν πραγματικά την μουσική.

Οκ δεν είναι φτηνά και δεν είναι η Clearaudio η μόνη εταιρία που φτιάχνει καλά πικάπ αλλα άλλο αυτό και άλλο η πραγματικά φτηνή γενίκευση "τα clearaudio ακούγονται σαν cd" που πέρα απο οτι παραπέμπει τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω αφου πλέον τα ψηφιακά έχουν πλησιάσει επικύνδυνα τα αναλογικά δειχνει και μια ημιμάθεια γύρω απο το θέμα κάτι το πολύ άσχημο.

ΑΑ και απο το δικό μου ακουω γύρω στα 1100 βινύλια που έχω απο σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής τα οποία πρώτη φορά τα φχαριστιέμαι όλα το ίδιο μαγικά χωρίς διακρίσεις μεταξύ είδους, ποιότητας εγγραφής/κοπής κλπ.

Last edited:
Αρχικά μπράβο πολυ καλή επιλογή το Michell ηταν το πλατό μου πρίν το Dps. Θα το ευχαριστηθείς πολύ ελπίζω μόνο να μη σε εκνευρίσουν οπως εμενα τα ελατήρια στην καθημερινη χρήση.
Παιδιά ο ανθρωπος μια παρομοίωση έκανε.
Και ναι θα συμφωνήσω κατα ενα μερος. Τα λάθος στημένα clearaudio λόγω του απόλυτου σχεδιασμού τους τσιρίζουν -(υπεραναλυτικα) πιο πολύ απο τα λάθος στημένα αλλα πλατό, αυτο βεβαια μαλλον καλό ειναι.
Αυτο εννοει ο φίλος μας με το παραπάνω μην τον ριξουμε και στη θαλασα.

Μηπως μπορουμε εμεις οι κοινοι θνητοι να μαθουμε γιατι ειναι banned o κυριος Θανασης?