Τα Rega δεν τα είχα υπόψη μου. Πάντως αισθητικά δεν..
Γιατί αυτή η εμπρηστική και ολότελα απαξιωτική δήλωση;φιλε μου μονο clearaudio μη παρεις. καλυτερα cd player απο αυτους τους τενεκεδες. {για να μη παρεξηγηθω, τα πικαπ παιζουν σαφως ανωτερα απο οποιο cd, πλην των clearaudio βεβαιως!)
...Νομίζω όμως, πως όταν κάνεις μία τέτοια δήλωση, οφείλεις και κάποια εξήγηση. Ή μήπως όχι;
Ούτε εμένα μου αρέσει η τοποθέτηση του Θανάση όπως έγινε ατεκμηρίωτη.Γιατί αυτή η εμπρηστική και ολότελα απαξιωτική δήλωση;
Βέβαια όλοι έχουμε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες μας. Νομίζω όμως, πως όταν κάνεις μία τέτοια δήλωση, οφείλεις και κάποα εξήγηαη. Ή μήπως όχι;
τωρα ειδα τα σχολια περι ατεκμηριωρης δηλωσης, και οφειλω να πω οτι εχετε δικιο. τα clearaudio ειναι αυτο που λεμε "στεγνα, ξερα" πικαπ. ο ηχος τους ειναι υπεραναλυτικος σε σημειο που χανεται αυτο που λεμε "μουσικοτητα" και ο ζεστος, εναντι του ψηφιακου, ανθρωπινος ηχος των πικαπ. λεγοντας "ζεστος" ηχος σε καμμια περιπτωση δεν εννοω χρωματισμενος. τα clearaudio που εχω ακουσει, και αυτο που δυστυχως ειχα, μου δινουν την ιδια αισθηση που μου δινουν τα απαισια ψηφιακα. λογω της υπεραναλυσης ο ηχος "σπαει" σε χιλιαδες κομματακια, κατι σαν τα ψηφιακα data, σε σημειο που να χανεται το μουσικο νοημα, αυτο που λεμε το παιξιμο του καλιτεχνη. το αποτελεσμα ειναι ενας ηχος κλινικος, αποστειρωμενος, εντυπωσιακος ισως σε καποια συγκεκριμενα μονο ακουσματα, αλλα μονο σε αυτα. δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι κατοχοι των πλατο αυτων ακουνε συγκεκριμενα ειδη μουσικης, κυριως progressive jazz και τα συναφη, οπως και συγκεκριμενες audiophile κοπιες, γιατι απλα ο,τιδηποτε αλλο απλα δεν ακουγεται καλα μεσα απο τα συγκεκριμενα πλατο! μονο το 10 τοις εκατο της δισκοθηκης μου μπορουσα να ακουσω εγω οταν ειχα το clearaudio. η εταιρια υποστηριζει οτι τα υπολοιπα ειναι "κακες" ηχογραφησεις. ΨΕΜΜΑ!! κατ'αρχας δεν υπαρχει audiophile κοπια που να παιζει καλυτερα απο μια καλη original πρωτη κοπια του δισκου, και οταν ενα πικαπ δε μπορει να παιξει σωστα μια τετοια original κοπια, τοτε δε φταιει ο δισκος, αλλα το πικαπ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.