Συμβουλή για αγορά του JVC DLA-X9 από ebay

Δεν είναι ψέμμα οτι οι jvc εχουν την καλύτερη εικονα με εκπληκτικη αντιθεση.
Με 400 ωρες ανα λάμπα ομως δεν θα αγοραζα ποτε οποιονδήποτε απο αυτους.
Οι dlp θα σου δώσουν εξαιρετικο sharpness , με καλύτερο ansi (για αλλους υποτιμημενο ,συνηθως δηλαδή για αυτους που δεν το έχουν) , ενω με την χρήση ίριδας θα σου δώσουν και καλο μάυρο (οχι βέβαια σαν των jvc).Το 3d ειδικά του benq w7000/+/7500 θεωρείται το καλύτερο της "πιάτσας" :p
H λάμπα τους κρατάει 1300+ ώρες και η αλλαγή τους ειναι με μικρό κόστος.
Ακουω και καλά λόγια για τους νεους sony, αλλα δεν εχω αποψη δυστυχώς.
epson δεν θα αγόραζα λογω κακού quality control τα τελευταία χρόνια...

Ο JVC δεν έχει καινούργιου τύπου λάμπες? Και αυτές έχουν το πρόβλημα αυτό? Επίσης δεν κατάφερα να βρω κάπου στο internet αναφορά στο πρόβλημα. Αν είναι να αλλάζω λάμπες κάθε 400 ώρες το κλείσαμε το μαγαζί!

Απάντηση: Re: Συμβουλή για αγορά του JVC DLA-X9 από ebay

Δεν είναι ψέμμα οτι οι jvc εχουν την καλύτερη εικονα με εκπληκτικη αντιθεση.
Με 400 ωρες ανα λάμπα ομως δεν θα αγοραζα ποτε οποιονδήποτε απο αυτους.
Οι dlp θα σου δώσουν εξαιρετικο sharpness , με καλύτερο ansi (για αλλους υποτιμημενο ,συνηθως δηλαδή για αυτους που δεν το έχουν) , ενω με την χρήση ίριδας θα σου δώσουν και καλο μάυρο (οχι βέβαια σαν των jvc).Το 3d ειδικά του benq w7000/+/7500 θεωρείται το καλύτερο της "πιάτσας" :p
H λάμπα τους κρατάει 1300+ ώρες και η αλλαγή τους ειναι με μικρό κόστος.
Ακουω και καλά λόγια για τους νεους sony, αλλα δεν εχω αποψη δυστυχώς.
epson δεν θα αγόραζα λογω κακού quality control τα τελευταία χρόνια...

Συνονοματε, σορυ αλλα εχεις φαει κολημα με τις λαμπες των JVC. Το ανεφερα και πιο πριν, για τις καινουργιες σειρες των JVC δεν εχουμε στοιχεια ακομα τι κανουν με τις λαμπες. Κι οπως πιστευω οτι θα γνωριζεις, εχει αλλαξει ολο το κυκλωμα τροφοδοσιας και αυτη καθαυτη η λαμπα.

Το εξαιρετικο sharpness το συζηταμε. Για πολλους δεν ειναι το ζητουμενο. Η απαιτηση ειναι στην ευκρινεια, οχι στο σαρπνες.

Η χρηση της ιριδας κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι αρκετα καλη γενικως. Αλλα, για μας που χρησιμοποιουμε υποτιτλους, θα προτιμουσα να μην την χρειαζομουν.

Τωρα για τους benq, αν αφησουμε το θεμα με το 3d που δεν εχω αποψη καθολου, θα σου πω οτι επειδη ειχα 5-6 μοντελα της εταιριας, για μενα η εικονα τους
σταματησε στον 5000. Απο εκει και περα, αδιαφοροι !

Οτι εχουν θέμα με τις λάμπες ειναι πραγματικότητα.
Προσωπική εκτίμηση ή και κόλλημα αν θες, ειναι οτι με την χρήση που κάνω εγω στον δικό μου, θα ηθελα 2 λάμπες τον χρόνο, δηλαδή 600 /χρόνο ανεξαρτήτως κόστους αγοράς.
Το οτι οι νεοι "θα" εχουν καλύτερη λάμπα, μεχρι τώρα ειναι στα χαρτιά.Δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να αλλάξω τα γραφόμενα μου.
Οταν και αν αποδειχθεί οτι ανεβηκε κατα πολύ ο χρόνος ζωής τους , θα το γράψουμε.

Για το πως παιζει η κάθε τεχνολογία , ειναι γνωστό.
Ανεφερα κιόλας οτι οι jvc ειναι κορυφαίοι.Τι αλλο θα έπρεπε να κάνω/γράψω δηλαδή?
Δεν θεωρώ οτι παραπλανώ κάποιον με τα γραφόμενα και τις απόψεις μου...

ΥΓ. Ο "δικός μας" Χ9 εφαγε update προς τα κάτω... Καλή ευκαιρία , με απόλυτη ποιότητα εικονας και το σημαντικότερο... Θα μπορείς να τον δεις/ελεγξεις πριν τον αγοράσεις.

Απάντηση: Re: Συμβουλή για αγορά του JVC DLA-X9 από ebay

Οτι εχουν θέμα με τις λάμπες ειναι πραγματικότητα.
Προσωπική εκτίμηση ή και κόλλημα αν θες, ειναι οτι με την χρήση που κάνω εγω στον δικό μου, θα ηθελα 2 λάμπες τον χρόνο, δηλαδή 600 /χρόνο ανεξαρτήτως κόστους αγοράς.
Το οτι οι νεοι "θα" εχουν καλύτερη λάμπα, μεχρι τώρα ειναι στα χαρτιά.Δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να αλλάξω τα γραφόμενα μου.
Οταν και αν αποδειχθεί οτι ανεβηκε κατα πολύ ο χρόνος ζωής τους , θα το γράψουμε.

Για το πως παιζει η κάθε τεχνολογία , ειναι γνωστό.
Ανεφερα κιόλας οτι οι jvc ειναι κορυφαίοι.Τι αλλο θα έπρεπε να κάνω/γράψω δηλαδή?
Δεν θεωρώ οτι παραπλανώ κάποιον με τα γραφόμενα και τις απόψεις μου...

ΥΓ. Ο "δικός μας" Χ9 εφαγε update προς τα κάτω... Καλή ευκαιρία , με απόλυτη ποιότητα εικονας και το σημαντικότερο... Θα μπορείς να τον δεις/ελεγξεις πριν τον αγοράσεις.

Οταν γραφεις παραπανω....

"Δεν είναι ψέμμα οτι οι jvc εχουν την καλύτερη εικονα με εκπληκτικη αντιθεση.
Με 400 ωρες ανα λάμπα ομως δεν θα αγοραζα ποτε οποιονδήποτε απο αυτους. "

....δεν ειναι σωστη πληροφορια.
Ειδικα οταν δεν αναφερεις οτι δεν ξερουμε τι κανουν τα καινουργια μοντελα στο θεμα αυτο που στα χαρτια τουλαχιστον επισημαινουν αλλαγες.

Τα υπολοιπα ειναι φιλοσοφιες.

Στα παλιότερα μοντέλα (HD350, HD750, HD550 κτλ) που δεν ήταν 3D δεν υπάρχει θέμα με την λάμπα.
Το "πρόβλημα" ξεκίνησε με τους x3, x30.. και δεν νομίζω να είναι τόσο ενοχλητικό, τουλάχιστον για τον μέσο χρήστη.

Το θέμα ειναι αν ο φίλος ενδιαφέρεται για 3D, αν οχι, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα ακόμα και με τους x3, x30, x35..

Last edited:
Πρέπει να έχουν κάνει δουλειά με τις λάμπες γιατί έχω διαβάσει κατά καιρούς αναφορές για μικρή πτώση της φωτεινότητας. Η τελευταία που διάβασα ήταν ενός Ιάπωνα που έκανε κόντρα τον 55άρη με τον 500άρη της Sony. Έγραψε ότι μετά από 800 ώρες έχει πτώση 7%. Τώρα, αν είναι αλήθεια, ψέμματα...ένας Κομφούκιος ξέρει!!

Re: Απάντηση: Re: Συμβουλή για αγορά του JVC DLA-X9 από ebay

Οταν γραφεις παραπανω....

"Δεν είναι ψέμμα οτι οι jvc εχουν την καλύτερη εικονα με εκπληκτικη αντιθεση.
Με 400 ωρες ανα λάμπα ομως δεν θα αγοραζα ποτε οποιονδήποτε απο αυτους. "

....δεν ειναι σωστη πληροφορια.
Ειδικα οταν δεν αναφερεις οτι δεν ξερουμε τι κανουν τα καινουργια μοντελα στο θεμα αυτο που στα χαρτια τουλαχιστον επισημαινουν αλλαγες.

Τα υπολοιπα ειναι φιλοσοφιες.

Φιλοσοφίες , οκ...

To 400 ώρες που λες Χρηστο, ισχύει μονο για κάποιον που θέλει πολύ φως ή πολύ χρήση 3D (όπως εγώ). Αν έβλεπα μονο 2D, χαλαρα άλλαζα λάμπα και στις 1000 ώρες (απλα θα έπαιζα στο High Lamp). Και επιπλέον, το κόστος της λάμπας του JVC δεν είναι απαγορευτικό (κάτω των 300 ευρω).

Ασχέτως με την κουβέντα μας (μην παρεξηγηθώ κιόλας), τυχαία έπεσα μόλις τώρα σε αυτό:

WARNING
Counterfeit JVC products are being sold within the United States. These products do NOT perform to JVC specifications and are not covered by any warranty from JVC. We are working with US Customs and other organizations to stop the import and sale of counterfeit products in the United States. To ensure the product that you are buying is Genuine JVC we recommend purchasing only from an authorized JVC dealer. A list of authorized dealers can be found at this LINK on our website.
Special Note regarding Marketplaces and Auction Sites: Many of the JVC products listed on Auction Sites and Marketplaces are sold by people not authorized by JVC. Many of these products are counterfeit. JVC will not honor warranties on counterfeit products.

http://procision.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL029313&pathId=71&page=10#

Προσοχή λοιπόν στις online αγορές από εξωτερικό (και ειδικά σε ύποπτα χαμηλές τιμές / δεν αναφέρομαι αναγκαστικά στην εν λόγω που ανέφερε ο φίλος)

Έτσι είναι.
Δεν δίνεις στα τυφλά μέσω ebay τοσα χρηματα για ηλεκτρονικές συσκευές άγνωστης προέλευσης.
Φαγωθηκα να το γράφω.
Ελπίζω ο φίλος του θέματος να μην προτιμήσει τον προβολέα του ebay...