Συμβουλή για αγορά του JVC DLA-X9 από ebay

buffos

Senior Member
17 July 2006
675
Θεσσαλονίκη
Ψάχνοντας για νέο βιντεοπροβολέα (για να αφήσω πίσω μου τον Epson tw600) έχω του νου με σε διάφορες ευκαιρίες στο ebay.
Υπάρχει ενας DLA-x9 με τιμή 2500 ευρώ (με τα μεταφορικά) από Αμερική (καινούργιος). Αποστολή με USPS

Με το φτωχό μου το μυαλό λέω οτι ακόμη και από το τελωνείο να περάσει , σύμφωνα με το dutycalculator , χρεώνεται μόνο με ΦΠΑ 23% και όχι άλλους δασμούς οπότε στην χειρότερη βγαίνει στα 3Κ

Η ερώτηση μου είναι

α) Αξίζει?
β) Μήπως μου διαφεύγει κάτι και το κόστος είναι μεγαλύτερο?
γ) Μήπως πρέπει να ρωτήσω τίποτα άλλο των πωλητή?

κάθε συμβουλή δεκτή

Κι αν σου βγει καμια "στραβη" τι κανεις; τον επιστρεφεις και παιρνεις τα λεφτα σου απο την PayPal; εφικτο μεν αλλα...
Οι επιβαρυνσεις θα ειναι περι το 40+%, υπαρχουν και αλλα 'εξοδα", που δεν φαινονται στο dutycalculator. Για μικρα αντικειμενα οσα ερχονται με USPS δεν περνουν απο τελωνειο, αλλα αυτο δυσκολα!
Εγγυηση;;;
Ποσο εχει εδω;

Γιατί 40% Τα electronics είναι duty free λέει το duty calculator (δεν τα λέει καλά?). Είσαι σίγουρος για το 40% η βάση γενικών αρχών?

Καινούργιο? 10Κ

Last edited:
Επειδή είναι ιδιώτης μπορεί να γράψει και άλλη τιμή στο κουτί. Αν γράψει ότι είναι από επανακατασκευή (δηλαδή ότι ήταν ελατωματικό και το έστειλα να το φτιάξουν και τώρα το παίρνω πίσω) έχει κάποιο όφελος ή λέω ασυναρτησίες (καθόλου παράξενο :) )

Μπορει να γραψει αλλη τιμη, αλλα αν το ανοιξουν και δουν την πολυ καλη καταστασή του + το ποσο εχει εδω; Το επι πλεον του 23% ειπωθηκε απο παιδια εδω μεσα που ειχαν παρομοιες εμπειριες, κι εγω ελεγα οτι δεν βγαινει παραπανω αλλα "ξεχναμε" τα "εργατικα' και τα "ταμεια" των τελωνων. Αλλα παλι αν εχει 10.000 εδω, θα το διακινδυνευα (δεν ρωτας κανεναν τελωνη; )

Για κανεναν λόγο δεν αξιζει να ρισκάρεις Χ9 αμερικής/ebay για 4κ.
Εξαιρετικός και καλιμπραρισμένος Χ9 πωλείται και εδώ στο φορουμ μας , με ελαχιστες ώρες στην λάμπα.
Δες και αν η τιμή μπορει να γινει και καλύτερη...
Αλλιώς πας για μικροτερο μοντέλο και πιο καινουργιο απο εδω/ευρώπη

Για κανεναν λόγο δεν αξιζει να ρισκάρεις Χ9 αμερικής/ebay για 4κ.

Γιατι γράφεις 4Κ? Ακόμη και 40% στο τελωνείο και όλο το ποσό να δηλωθεί, θα είναι κοντά στα 3200. Σόρρυ που ρωτάω, αλλά γιατί είσαι αρνητικός? (υπάρχει πάντα και η ασφάλει από το paypal και έχει εξαιρετικές κριτικές ο συγκεκριμένος πωλητής).
Δεν κάνω τον έξυπνο. Το αντίθετο. Προσπαθώ να καταλάβω ρωτώντας.
Το μπάτζετ μου είναι γύρω στα 3Κ.

Υ.Γ
Αυτό που ανέφερες (για αγγελία εδώ) το έχω δει, αλλά είναι αρκετά έξω από το δικό μου μπάτζετ.

Γιατι γράφεις 4Κ? Ακόμη και 40% στο τελωνείο και όλο το ποσό να δηλωθεί, θα είναι κοντά στα 3200. Σόρρυ που ρωτάω, αλλά γιατί είσαι αρνητικός? (υπάρχει πάντα και η ασφάλει από το paypal και έχει εξαιρετικές κριτικές ο συγκεκριμένος πωλητής).
Δεν κάνω τον έξυπνο. Το αντίθετο. Προσπαθώ να καταλάβω ρωτώντας.
Το μπάτζετ μου είναι γύρω στα 3Κ.

Υ.Γ
Αυτό που ανέφερες (για αγγελία εδώ) το έχω δει, αλλά είναι αρκετά έξω από το δικό μου μπάτζετ.

Ειδικα για την περίπτωση του Χ9 ισχύουν τα ακόλουθα.

1)Η απόδοση του ειναι οριακά καλύτερη απο τους Χ3/Χ7.Οι νεοι Χ35 και άνω σίγουρα θα ελαχιστοποιούν την διαφορά.
2)Θα σου λείψει μόνο το απόλυτο calibration , αλλα μπορείς να το βρεις και με πιο φθηνους τρόπους
3)Ολοι οι jvc θελουν αλλαγή λαμπας κοντά στις 300-400 ωρες για να πεις οτι βλεπεις 3d με αξιοπρέπεια.
4)Με αυτα τα χρήματα θεωρώ οτι δεν ειναι φρόνιμο να αγοράσεις μτχ προβολέα χωρις καποιο υπόλοιπο εγγύησης.Πόσο μάλλον απο το ebay.

Αυτά!

3)Ολοι οι jvc θελουν αλλαγή λαμπας κοντά στις 300-400 ωρες για να πεις οτι βλεπεις 3d με αξιοπρέπεια.
4)Με αυτα τα χρήματα θεωρώ οτι δεν ειναι φρόνιμο να αγοράσεις μτχ προβολέα χωρις καποιο υπόλοιπο εγγύησης.Πόσο μάλλον απο το ebay.
Αυτά!

Δηλαδή κάθε 300-400 ώρες θέλει αλλαγή λάμπας???!!!???

Δεν είναι μεταχειρισμένος . Είναι καινούργιος. (γράφει This is Brand New Factory Sealed -- ships with 2 pairs of JVC 3D glasses and the 3D emitter! και επίσης 3 Year Warranty)

Αυτό που γράφω με την λάμπα ισχύει, ειδικά σε 3d.

Το οτι ειναι καινούργιος και σφραγισμενος δεν το ηξερα.Αλλάζουν τα δεδομένα.
Την εγγυηση απο που την εχεις στην Αμερική?Απο τον πωλητή ή απο κάποιο κατάστημα που το αγορασε?
Ψαξε γενικά στα αμερικανικα φορα να δεις αν γενικα η jvc στην αμερική εδινε 3 χρόνια εγγύησης...

Από ότι κατάλαβα, πρέπει να έχει κατάστημα με τέτοια ήδη και μερικά τα πουλάει σαν ιδιώτης στο ebay. Το τι ακριβώς κάνει φαντάζομαι δεν είναι εύκολο να το μάθω (αλλά για να πουλάει 4 κομμάτια, 3 για την ακρίβεια έμειναν, κάτι τέτοιο θα παίζει).

Αυτό με την λάμπα που μου είπες με προβληματίζει

Απάντηση: Re: Συμβουλή για αγορά του JVC DLA-X9 από ebay

1)Η απόδοση του ειναι οριακά καλύτερη απο τους Χ3/Χ7.Οι νεοι Χ35 και άνω σίγουρα θα ελαχιστοποιούν την διαφορά.
2)Θα σου λείψει μόνο το απόλυτο calibration , αλλα μπορείς να το βρεις και με πιο φθηνους τρόπους

Αυτά!

Οχι ολοι οι JVC. Οι καινουργιες σειρες δεν ξερουμε ακομα τι κανουν οι λαμπες τους !

Και για να μην ανοίγω νέο thread, τι θα μου προτείνατε σε αυτά τα χρήματα (μέχρι 3Κ το πολύ)?

Σε καινούργιο ή μεταχειρισμένο φυσικά.

Θα ελεγα να κανεις λιγο υπομονη. Αυτες τις μερες θα δουμε νεα μοντελακια σε αυτη την κατηγορια χρηματων.

Φαντάζομαι ότι αυτά που θα παρουσιαστούν τώρα είναι τουλάχιστον +6 μήνες για να φτάσουν τελικά στα ράφια εδώ στην Ελλάδα.

Οχι, θα ειναι διαθεσιμη απο την αλλη εβδομαδα στη δικη μας αγορα.
Καλα θα κανεις να επισκεφτεις και την εκθεση το σ/κ που μας ερχεται !

Βασικά σκεφτόμουν μεταξύ του Sony VPL-HW50ES και του JVC DLA X35. Σίγουρα περισσότερο βλέπω ταινίες και αθλητικά στον προτζέκτορα (σπάνια καμιά κονσόλα)

Δύσκολο να κατέβω Αθήνα μόνο και μόνο για την έκθεση :(