Συμφωνία ΟΤΕ & Nova για από κοινού μετάδοση των αθλητικών καναλιών τους.

Μου ήρθε SMS για να βλέπω τα κανάλια Novasports σε cosmote με νέα ανανέωση και πρόγραμμα σε άλλη τιμή με επιπλέον 6 ευρώ ο μήνας το οποίο πρόγραμμα μου το έκανα πριν 1 μήνα περίπου. Πάω καρφί για διακοπή γιατί στο τηλέφωνο μου είχαν πει +3 ευρώ από το πακέτο που έχω όχι νέο συμβόλαιο και 6 ευρώ.
View attachment 237526
Μίλησα μόλις με Cosmote μου είπε να μην κάνω τίποτα δεν αφορά το δικό μου πακέτο γιατί σε όλα τα full pack και sports pack αυτόματα θα προστεθούν τα Novasports στις 23/8 και θα είναι Δωρεάν μέχρι 31/10 και μετά οποίος θέλει συνεχίζει με 3 ευρώ επιπλέον.
Την Παρασκευή θα δούμε ποιος έχει τελικά δίκιο.

Παρακολουθώ με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον την πορεία του διλήμματός σου αφού και εγώ είμαι ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο σημείο τόσο χρονικά όσο και οικονομικά, τόσο πολύ που σε κάποια στιγμή νόμισα πως έγραφα εγώ. Όλα ίδια ρε παιδί μου...πω πω ανατρίχιασα....:eek:
Αυτό που με στενοχωρεί πολύ είναι πως όπως γράφεις λίγο παρακάτω, αν διακόψουμε το δορυφορικό, ίσως να το χάνουμε οριστικά...
Κρίμα τα δορυφορικά πιάτα, τις εγκαταστάσεις, τα καλώδια, τα τρυπήματα κλπ.
Και το κυριότερο, αν εξαιρέσεις την περίπτωση πολύ έντονης καταιγίδας, για κάποια λεπτά της ώρας, δεν μένεις ποτέ χωρίς εικόνα ή κακής ποιότητας εικόνα, όπως μπορεί να συμβεί στην OTT πλατφόρμα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έβλεπα αγώνα και ενώ είχα σταθερά πολύ καλή ταχύτητα ή καλής ποιότητας σήμα, (κινητή) να παγώνει η εικόνα... Όσο για την μικρή χρονοκαθυστέρηση, δεν θα γράψω κάτι άλλο, είναι δεδομένη.

Και εμένα μου έμεινε σουβενίρ το πιάτο με το καλώδιο στην ταράτσα αλλά δε γυρνάω με τίποτα πίσω. Άλλη ευκολία το ott, άλλες επιλογές και δυνατότητες.
Στην πόλη με FTTH εντάξει δεν το συζητώ, πάει τρένο!
Στο Εξοχικό όμως, με τον χαλκό τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά, όσο για internet μέσω κινητής, το καλοκαίρι σε πολύ τουριστικές περιοχές και αναλόγως το δίκτυο, τα πράγματα είναι δραματικά...

• Like
Reactions: lakiss51
Προσωπικά βλέπω μέσω ΟΤΤ νομίζω τα τελευταία 2 χρόνια. Προφανώς δε θα άλλαζα με τπτ αυτο με το δορυφορικό. Και δεν είχα ποτέ θέμα με ταχύτητα κλπ. Το δορυφορικό έχει μείνει στο χωριό 🤣

Last edited:
  • Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Στην πόλη με FTTH εντάξει δεν το συζητώ, πάει τρένο!
Στο Εξοχικό όμως, με τον χαλκό τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά, όσο για internet μέσω κινητής, το καλοκαίρι σε πολύ τουριστικές περιοχές και αναλόγως το δίκτυο, τα πράγματα είναι δραματικά...
Στην περιοχη μου εδω και 5 μερεϛ το σημα "5g" τηϛ cosmote σερνεται, μετρηση 0,8 download , 0,3 upload. Οποτε οχι ott ουτε ιστοσελιδα δε σηκωνει. Και το σταθερο που σωζει την κατασταση 1 με 2 ωρεϛ το 15ημερο κοβεται. Οποτε προσωπικα μονο δορυφορικο, με αριστη ποιοτητα εικοναϛ και εκτοϛ σπιτιου εφαρμογη σε android.

Σε νέα σύμβαση eon tv full pack με COSMOTE sports ποσο κοστίζει και μέχρι πόσες ταυτόχρονες θεάσεις αθλητικών επιτρέπονται ;

Σε νέα σύμβαση eon tv full pack με COSMOTE sports ποσο κοστίζει και μέχρι πόσες ταυτόχρονες θεάσεις αθλητικών επιτρέπονται ;
Στη nova είναι διαφορετικό είναι 1 οθόνη το EON Smart box, 1 ένα box ή smart tv της επιλογής σου και 3 συσκευές (laptop/PC, κινητό). Ταυτόχρονα επιτρεπόταν μέχρι πρότινος 3 τώρα λογικά θα μειωθούν στις 2 θεάσεις ταυτόχρονα

Στη nova είναι διαφορετικό είναι 1 οθόνη το EON Smart box, 1 ένα box ή smart tv της επιλογής σου και 3 συσκευές (laptop/PC, κινητό). Ταυτόχρονα επιτρεπόταν μέχρι πρότινος 3 τώρα λογικά θα μειωθούν στις 2 θεάσεις ταυτόχρονα
Τιμή μαζί με COSMOTE sports ?

Επίσης, τι σημαίνει αν έχεις παραπάνω από μια υπηρεσίες eon η ταυτόχρονη θέαση επιτρέπεται σε δυο ; Και για λόγους ασφαλείας ελέγχουν κι αν είναι συνδεδεμένο και από ίδια ip ?

Attachments

• IMG_7312.jpeg
    IMG_7312.jpeg
    855.5 KB · Views: 45
Επίσης, τι σημαίνει αν έχεις παραπάνω από μια υπηρεσίες eon η ταυτόχρονη θέαση επιτρέπεται σε δυο ; Και για λόγους ασφαλείας ελέγχουν κι αν είναι συνδεδεμένο και από ίδια ip ?
Τίποτα απολύτως δεν ελέγχουν. Από την πρώτη μέρα το είχαμε σχολιάσει εδώ μέσα αυτό το κείμενο.

• Like
Reactions: Greg29M
Τίποτα απολύτως δεν ελέγχουν. Από την πρώτη μέρα το είχαμε σχολιάσει εδώ μέσα αυτό το κείμενο.
Σορρυ απλα είμαι καινούριος στο φόρουμ. Αυτό με το παραπάνω από μια υπηρεσίες εον που ρίχνει τις 3 σε 2 συσκευές τι σημαίνει;

Επίσης στην Cosmote θα μου πάρουν πίσω και τον δορυφορικό δέκτη και μάλλον θα χάσω οριστικά την δυνατότητα δορυφορικής θέασης, αφού όλους τους νέους τους οδηγούν σε OTT υπηρεσία...
Στην NOVA ο δέκτης είναι πλέον δικός μου και όποτε κι αν επιστρέψω, θεωρώ, θα μπορώ να τον ξαναχρησιμοποιήσω.
Ή μήπως όχι...
Στη NOVA αν διακόψεις το δορυφορικό και έχεις έναν από τους novabox, αυτοί δεν ξανά ενεργοποιούνται, καθώς βγαίνουν προς κατάργηση, αφαιρούνται αυτόματα από το σύστημα. Έτσι κι αλλιώς μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν καταργηθεί εντελώς. Θα πάνε όλοι οι δορυφορικοί συνδρομητές σταδιακά στο νέο δορυφορικό δέκτη EON SAT, που δεν έχει δυνατότητες εγγραφών και Timeshift, αλλά είναι ένας δέκτης Zapper με υποστήριξη HEVC για πρόσβαση σε δορυφορικά Nova, επίγεια και FTA Sat.

Στη Cosmote εάν διακόψεις το δορυφορικό και θες να ξανά επιστρέψεις στο δορυφορικό, μια χαρά μπορείς να επιστρέψεις, κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πας στην ΟΤΤ. Εσύ αποφασίζεις σε ποια υπηρεσία θες να ενεργοποιηθείς δορυφορικό `η ΟΤΤ...

Στη NOVA αν διακόψεις το δορυφορικό και έχεις έναν από τους novabox, αυτοί δεν ξανά ενεργοποιούνται, καθώς βγαίνουν προς κατάργηση, αφαιρούνται αυτόματα από το σύστημα. Έτσι κι αλλιώς μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν καταργηθεί εντελώς. Θα πάνε όλοι οι δορυφορικοί συνδρομητές σταδιακά στο νέο δορυφορικό δέκτη EON SAT, που δεν έχει δυνατότητες εγγραφών και Timeshift, αλλά είναι ένας δέκτης Zapper με υποστήριξη HEVC για πρόσβαση σε δορυφορικά Nova, επίγεια και FTA Sat.

Στη Cosmote εάν διακόψεις το δορυφορικό και θες να ξανά επιστρέψεις στο δορυφορικό, μια χαρά μπορείς να επιστρέψεις, κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πας στην ΟΤΤ. Εσύ αποφασίζεις σε ποια υπηρεσία θες να ενεργοποιηθείς δορυφορικό `η ΟΤΤ...
Αρα και οι δυο δεν καταργουν το δορυφορικο. Απλα η ΕΟΝ αλλαζει δεκτη με υποδεεστερο αν καταλαβα καλα.

Εγώ πάλι είμαι σε δίλλημα, έχω και των δύο τα δορυφορικά FULL πακέτα και κάνω και χρήση και των OTT υπηρεσιών τους είτε σε Tablet είτε σε Smart TV.
Στην NOVA πληρώνω 25,31€/μήνα και στην Cosmote 22€/μήνα.
Το ερώτημα είναι πoio κόβω;
Από άποψη πέναλτι, η NOVA βάσει τιμοκαταλόγου θέλει 132€ και το συμβόλαιο μου λήγει Απρίλιο του 2026, όσο για την Cosmote δεν γνωρίζω, θα πρέπει να ρωτήσω στο 13888, ανανέωσα αρχές Ιουνίου για ένα χρόνο.
Υπολογίζω πως το όποιο πέναλτι πληρώσω για διακοπή θα το αποσβέσω σε λίγους μήνες από τα χρήματα που θα εξοικονομήσω από την δεύτερη συνδρομή που θα πλήρωνα...
Αν το ψάξω από θέμα ποιότητας εικόνας - εφαρμογής OTT υπηρεσιών, από όσα έχω διαβάσει, οι περισσότεροι λένε πως της Cosmote είναι ανώτερη ποιοτικά, ενώ στο δορυφορικό είναι ανώτερη η NOVA...
Όποιος μπορεί να βοηθήσει με την άποψή του θα το εκτιμούσα...
για τηνενημερωση σου σημερα μιλησα με νοβα η ποινη ειναι 120 ευρω,στην cosmote 110 ευρω ,τ δικα μου συμβολαια ληγουν 2/25 cosmote και 2/26 nova,το ερωτημα π[ου εχω ειναι αν διακοψω μια απο τις δυο θα ισχυει η παλαια συμβαση η θα ειναι αναγκαστικα 3τους διαρκειας?και στα δυο εχω δορυφορικη συνδεση χωρις ιδιαιτερα προβληματα...

• Like
Reactions: jimmis74
Τελικά από ~53 στα ~55, λιγότερο από 3€ λόγω συνδυαστικού, πληρώνονται από τον 1ο μήνα αλλά το Νοέμβριο θα υπάρξει μια έκπτωση των ~5-6€ για να ισχύσει η έκπτωση των 2 μηνών όπως σε όλους, νέο συμβόλαιο 2 ετών. Για κάποια έκπτωση, κάποιο δωρεάν πάγιο λόγω νέου συμβόλαιο δεν, "αναβάθμιση ουσιαστικά, όχι νέο", κέρδος του συνδυαστικού triple play ότι θα δίνω λιγότερα από 3 για τα novasports

Attachments

• 100+tv.png
    100+tv.png
    110.7 KB · Views: 89
52,90 ειναι η τιμη που το δινουν τωρα και οχι 53,17 που το εχω και εγω. Οποτε ειναι 3 ευρω στην πραγματικοτητα

• Like
Reactions: Hacker?pcs
για τηνενημερωση σου σημερα μιλησα με νοβα η ποινη ειναι 120 ευρω,στην cosmote 110 ευρω ,τ δικα μου συμβολαια ληγουν 2/25 cosmote και 2/26 nova,το ερωτημα π[ου εχω ειναι αν διακοψω μια απο τις δυο θα ισχυει η παλαια συμβαση η θα ειναι αναγκαστικα 3τους διαρκειας?και στα δυο εχω δορυφορικη συνδεση χωρις ιδιαιτερα προβληματα...
Ευχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά δεν καταλαβαίνω το ερώτημα σου στο τέλος. Η συμφωνία μεταξύ των δύο είναι 3ετούς διάρκειας, λογικά όποιον κρατήσεις θα είσαι σε δέσμευση σύμφωνα με τους χρόνους που αναφέρεις παραπάνω, 02/25 στην Cosmote ή 02/26 στην NOVA...

• Like
Reactions: mixbillkant