Συμπεράσματα Ακρόασης ATC 11 (σεντόνι!)

Οι δυο παραπάνω ενισχυτές πάντως είναι περίπου της ίδιας φιλοσοφίας κι έχουν ακούσει τα μύρια όσα για τον εκκεντρικό σχεδιασμό τους.
Ισως όμως να δίνουν στα ουδέτερα ATC έναν ελαφρώς ζεστό τόνο που ελκύει κάποιες φορές.

Τον έχω ακούσει τον XS με τα 40άρια. Τα πήγαινε ικανοποιητικά. Όχι τόσο καλά όσο ο Plinius 9100 που άκουσα την ίδια μέρα, αλλά ικανοποιητικά.

ειχα ξεκινησει να γραψω μια προταση ενισχυτη αλλα με προλαβε ο Θεμης.

δεν κυκλοφορει πολυ στα μτχσ αλλα θα ηταν καλη περιπτωση, ο DM 10 της Densen.

Επειδή θα πάρεις ένα όντως πολύ καλό ηχείο θα σου πρότεινα τα εξής:
1. Αν όντως το ηχείο σου χρειάζεται 70-120watts (που δεν χρειάζεται μόνο τόσα) για να οδηγηθεί σωστά τότε πρέπει να αγοράσεις ένα ενισχυτή που θα αποδίδει αυτήν την ισχύ απαραμόρφωτα και άνετα, οπότε επουδενί στο όριό του. Το πόσο παραπάνω εξαρτάται απο τον ενισχυτή και την σχεδίασή του. Πάντως την ίσχύ κανένα ηχείο δεν την μίσησε. Αν συνυπολογίσεις και μία ξεχασμένη ή υποτιμημένη παράμετρο, το headroom, τότε 3πλασίασε την ισχύ κάποιοι την 9πλασιάζουν μάλιστα. Σήμερα η ισχύς δεν είναι ακριβή, εννοώ η well-engineered ισχύς και ποιότητα, όχι η υπερτιμημένη και η κακώς εννοούμενη χαιεντάδικα τιμολογημένη.
2. Αν, λέω αν, θελήσεις να ασχοληθείς και λίγο με τον χώρο σου ή με ψηφιακή ισοστάθμιση που θα σου δώσει το κατιτίς παραπάνω, γιατί το ηχείο το έχει το κατιτίς παραπάνω, που θα σε ταξιδέψει, τότε χρειάζεσαι ισχύ, πολύ περισσότερη ισχύ.
Εύλογα θα με ρωτήσεις εντάξει με έπεισες, πόση ισχύ να αγοράσω; Θα σου έλεγα όχι κάτω απο 400-500watts για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έτσι θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς με την ακρόαση μουσικής και όχι να σου φταίει το τάδε ή το δείνα ή τελικά αν κάτι φταίει σίγουρα δεν θα είναι τα ηχεία σου και τα ενισχυτικά σου. Οταν έχεις καθαρό απαραμόρφωτο ήχο τότε χρειάζεσαι ισχύ, όταν έχεις παραμόρφωση και βαζούρα(που την έχεις όταν το ηχείο υποοδηγείται) τότε και τα 85db θα σε κουράζουν.
Οταν ακούς μεγάλα συμφωνικά έργα, το ηχείο θέλει ισχύ για να σε πείσει ότι ακούς συφωνικό έργο και όχι θόρυβο. ΙΜΗΟ

Ο Σπύρος έχει δίκιο, ncore 400 και είναι super καλυμένος ή και ice power αλλά δεν δίνει σε μη κατασκευαστές, όλο και υπάρχουν όμως στην αγορά. Λύσεις για προ πάλι υπάρχουν καλές και φτηνές (εφόσον δεν έχει dac με volume control).

ρε Βαγγελη.πολλα δεν ειναι τα 400-500watts..?
αρα θα παει σε τελικο?και σε ποιον?δεν θα φυγει πολυ ψηλα σε χρημα?

Σύμφωνα με το σκεπτικό που εξέθεσα παραπάνω, όχι δεν είναι πολλά, είναι ταμάμ!:operator:

πολυ ψαγμενα πραγματα και αγνωστα για εμενα..
απ`οτι ειδα ειναι μονομπλοκ(?)οποτε παει σε 2χnCore 400 +ενα προ.
δηλαδη ενα συνολικο κοστος που θα ξεπερναει κατα πολυ το κοστος των ηχειων.
αξιζει τοσο πολυ ρε Βαγγο,ενα ηχειο των 1000 ευρω?

Τα δυο Ncore κομπλέ,με τροφοδοτικά,κουτιά,βύσματα,κλπ,θα πάνε περίπου 1400-1600.
Μετά θέλεις ένα καλό προ με πολλά βολτ στην έξοδο όμως μιας κι αυτή είναι η μοναδική απαίτηση των Ncore,και καθαρίζεις μια και καλή από το θέμα οδήγηση για τα ηχεία που μιλάμε ή και για όποια πάρεις στο μέλλον.
Βέβαια θα διαλέξεις κάποιον προ που να εισάγει και τον ηχητικό χαρακτήρα που σου αρέσει,ζεστό,ουδέτερο ή ότι άλλο αγαπάς.

Edit:Φυσικά θα χρειαστείς και κάποιον να στα μοντάρει αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο.

Last edited:
μακαρι να μπορει να φτασει εκει το μπατζετ του,γιατι τωρα τον βαλατε στην πριζα ..
μου κανει εντυπωση παντως,πως ενα ζευγαρι των 1000 ευρω,εχει τοσες απαιτησεις απο ρευματα και ποιοτητα.
200watt και 85db,ειναι οντως πολυ δυσκολο φορτιο.

κύριοι

ολοι οι απόψεις ειναι αν μη τι άλλο σεβαστές αλλά νομίζω οτι έχει χοντρύνει το παιχνίδι.

Προς τον φίλο που άνοιξε το thread:
εφόσον τα άκουσες και σου άρεσαν βουρ στο ψητό μόλις μπορέσεις να συγκεντρώσεις τα χρήματα. Αν έχεις ενδιασμούς για το αν ειναι καλύτερα να περιμένεις να βγουν τα καινούρια ηχεία κλπ θα σου έλεγα να παρεις τώρα αυτά που άκουσες και να τελειώνει καπου εκει το παραμύθι για εσένα.
Από ενίσχυση τώρα δεν χάνεις κάτι να πας τον sony μια βόλτα από κολωνάκι να δεις τι ψάρια πιάνει. Είναι αλήθεια ότι τα watt ουδείς εμίσησε αλλά μην τρελένεσαι κιόλας.

...Μοναδικό μειονέκτημα ότι εκπαιδεύειτον ακροατή του σε έναν τόσο καθαρό,φυσικό και απαραμόρφωτο ήχο που θέλει ένα διάστημα εξοικείωσης για να αντιληφθε ίαυτός πόσο βρώμικα – φουσκωμένα – θολά ήταν τα προηγούμενα ηχεία του.,,!
Μου κάνει εντύπωση που από μία ακρόαση οδηγήθηκες στο παραπάνω συμπερασμα. Εγώ άργησα για να οδηγηθώ σε αυτή την άποψη. Γενικά τα ηχεία της ATC κάποιους τους εθίζουν, ένας από αυτους ειμαι και εγώ.

Δημήτρη, με τα καλά ηχεία ακούς διαφορές σε ενισχυτές πολύ πάνω από την δική τους τιμή.
Πόσο μάλλον στα συγκεκριμένα, κρίνοντας απ' τις περιγραφές όσων τα έχουν ακούσει.
Η διαφορά τιμής μεταξύ atc11 και ncore είναι περίπου +50%. Από ίδια πείρα, δεν είναι καθόλου υπερβολική.
(στο δικό μου σετάκι η απόκλιση είναι ακόμα μεγαλύτερη)
Μιλάω γενικά, αφού δεν έχω προσωπική άποψη για τα atc.

Εννοείται πως ο Σπύρος θα επιλέξει τελικά την οικονομικότερη λύση που τον καλύπτει ηχητικά και όχι παραπέρα.
Αν μπει στο τριπ "αυτός ακούγεται καλύτερα κι αυτός ακόμα καλύτερα", τα atc υποψιάζομαι πως θα τον ξεψιλίσουν.

αυτονοητο το "οσο ακριβοτερα/ποιοτικοτερα ενισχυτικα τοσο το καλυτερο.."
αλλα μηπως "περισσευει" το ρευμα και η ποιοτητα των nCore για το συγκεκριμενο ηχειο?
δεν το εχω το αθλημα σε τετοιο επιπεδο και ρωταω για να μαθω.

κύριοι

Από ενίσχυση τώρα δεν χάνεις κάτι να πας τον sony μια βόλτα από κολωνάκι να δεις τι ψάρια πιάνει. Είναι αλήθεια ότι τα watt ουδείς εμίσησε αλλά μην τρελένεσαι κιόλας.

Μου κάνει εντύπωση που από μία ακρόαση οδηγήθηκες στο παραπάνω συμπερασμα. Εγώ άργησα για να οδηγηθώ σε αυτή την άποψη. Γενικά τα ηχεία της ATC κάποιους τους εθίζουν, ένας από αυτους ειμαι και εγώ.
Κι εγώ δεν περίμενα να ακούσω τόση διαφορά. Η έγνοια μου ήταν να δω κυρίως δύο πράγματα: α) αν ένα ηχείο της κατηγορίας των 1.000 ευρώ (πλέον είναι σε προφορά αρκετά πιο κάτω) μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά σε σχέση με το παλαιότερό μου (θετική απάντηση, πραγματικά αισθητή διαφορά) και β) αν τα περί υπεραναλυτικότητας στα όρια της κλινικότητας για κάποιους και η τάση των ηχείων να εκθέτουν άσχημα τις μέτριες - κακές ηχογραφήσεις ισχύουν και για τα δικά μου αυτιά (αρνητική απάντηση, θα έλεγα ότι τα βρήκα μάλλον φυσικά σαν στυλ αναπαραγωγής και δοκιμάζοντάς τα και με τουλάχιστον μέτριες ηχογραφήσεις δεν τρόμαξα, άκουσα τα ελαττώματά τους αλλά δεν πόνεσαν τ' αυτιά μου). Φαίνεται ότι το πιο "μόνιτορ" άκουσμα μου αρέσει. Τώρα 1.600 ευρώ για ενισχυτή είναι σαφές ότι δεν δίνω. Αν το μπάτζετ ηχείων ήταν της κλάσης των ATC 40 ή αντίστοιχων ίσως. Τώρα με τίποτα. Τα μισά και αν.

...μηπως "περισσευει" το ρευμα και η ποιοτητα των nCore για το συγκεκριμενο ηχειο?
Όχι Δημήτρη, δεν θα περισέψει.
Να σου πώ μια περίπτωση περισεύματος, να σχηματίσεις εικόνα;
Προχτές ανέσυρα από την αποθήκη έναν nad και του κότσαρα δύο ηχεία του χαβαλέ που μου χάρισαν (απόμειναν από "mini hi-fi" των 100€που χάλασε) γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω φράγκο.
Το αποτέλεσμα δεκάδες φορές πάνω από τα μικρούλικα του pc με το ενσωματωμένο ενισχυτάκι τους, αλλά ο nad περσεύει.
Ακραίο έτσι;;; χαχα! Αλλά κάπως έπρεπε ν' ακούω κι από το pc.

Αν θυμάμαι καλά, κάποιος παραπάνω μίλησε για plinius; Καθόλου παράταιρο!
Αν όμως ένας μτχρ ολοκληρωμένος densen κάνει τη δουλεία -στ' αυτιά του ενδιαφερόμενου πάντα- εκεί είμαστε...

(όλοι μαθαίνουμε)