παιδια εδω και 15 ημερες περιπου ειμαι ενας ευτυχης κατοχος του καινουριου clarke tech 5000 hd combo και συμπερασματικα θελω να πω οτι ειναι ο καλυτερος δεκτης που εχει περασει απο τα χερια μου! οι προηγουμενοι δεκτες που εχω στην κατοχη μου ειναι οι homecast hs 5101 ci, humax hdci 2000, topfield 5000 ci και necobox 5000! απο την εμπειρια μου και την ενασχοληση μου με τα δορυφορικα, κατεληξα στο συμπερασμα οτι ο clarke tech ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την στιγμη σε δορυφορικο δεκτη απο πλευρα εικονας, ευκολιων(μοναδικο μειονεκτημα μεχρι στιγμης οτι δεν υποστηριζει ακομα την ελληνικη γλωσσα, σε 15 ημερες θα λυθει το προβλημα!), δεχεται ανεπισημο λογισμικο για θεαση κωδικοποιημενων καναλιων το οποιο δουλευει καλυτερα ακομα και απο μοντουλα diablo για οσους γνωριζουν. ακομα για οσους δεν γνωριζουν ο δεκτης ειναι pvr ready και συνδεομενος με εξωτερικο σκληρο γραφει τα παντα στην αναλυση που δεχεται απο τον δορυφορο. εχω γραψει high definition καναλια σε αναλυση 1920x1088, το μετεφερα στο pc και το αποτελεσμα της μεταφορας ειναι εκπληκτικο! πραγματικη εγγραφη hd και εικονα να σου πεφτουν τα σαγονια! ο δεκτης ειχε καποια bugs τα οποια ξεπεραστηκαν με το τελευταιο firmware και μεχρι στιγμης ειναι πραγματικη απολαυση! 10.000 καναλια στην μνημη του και υποστηριξη σε καθε ειδους συστημα στην ταρατσα ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ!!! o δευτερος κατα σειρα σε γενικη ποιοτητα ειναι αναμφισβητητα ο homecast ο οποιος αποτελει αριστη επιλογη σε λογικο κοστος! τρομερη ποιοτητα εικονας, γρηγορος, με λιγα bugs (λογω firmware και κακου support), ενω οι "απλοι" topfiled και necobox αποτελουν αριστη αγορα σε οσους δεν ενδιαφερονται για hd καναλια! αφησα τελευταιο τον humax γιατι ακομα κλαιω τα χρηματα που εδωσα! απαραδεκτος σχεδον σε ολα! κακο firmware(ακομα και το τελευταιο, δεν λυνει τα προβληματα του πρωτου εδω και 1 χρονο!),κακο hardware, κακη ποιοτητα εικονας ακομα και σε hd καναλια, ανεπαρκεστατο συστημα υποστηριξης ταρατσας, δεν συνεργαζεται με πολλες μοντουλες και πολυ κακο support απο την εταιρια! εχει πολλα κακα ακομα τα οποια δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη γιατι ειναι στο κουτι του και "ξεκουραζεται" εδω και 7 μηνες περιπου! αυτες λοιπον ειναι οι δικες μου εμπειριες απο τους δεκτες που εχω στην κατοχη μου, και χωρις καμια αμφιβολια, o clarke tech ειναι αυτη την στιγμη ο κορυφαιος των κορυφαιων!! τα παραπανω αποτελουν δικα μου συμπερασματα και σε καμια περιπτωση δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν, ο οποιος εχει διαφορετικες εμπειριες απο τις δικες μου!!