Συμπεράσματα δοκιμής HDTV δορυφορικών δεκτών

Λευτέρη ..οι μάσκες θα πέσουν το Σάββατο.
Οι δοκιμές των δεκτών συνεχίζονται. Kathrein - Homecast - Humax με HDMI και Component σε 46 Full HD (Sharp 46" XL 1) και PJ BenQ 8720

Θετικό του homecast είναι ότι είναι ο μοναδικός που έχει Ελληνικό μενού από τους χτεσινούς.

Μονο να διορθωσω κατι που δεν ειναι σωστο: o PACE εχει Ελληνικα μενου (τουλαχιστον ο δικος μου που εχει αγοραστει απο Ελλαδα).

Μονο να διορθωσω κατι που δεν ειναι σωστο: o PACE εχει Ελληνικα μενου (τουλαχιστον ο δικος μου που εχει αγοραστει απο Ελλαδα).

Ζητώ συγγνώμη φίλε μου, ας το επιβεβαιώσει και ο Αλέξης που τον είχε περισσότερη ώρα στη διάθεση του.

για όσους ενδιαφέρονται

Ηοmecast Texnopolis 2310 72870
Pace Ψηφιακη Τεχνολογική 210 8835300
Humax Majar 2310 908334

Εχθές το βράδυ έγινε ένα ακόμα test με μονομάχους τον Ηοmecast VS Kathrein. O Humax τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο test. Συνδέθηκαν και οι δυο με την Sharp 46XLE και με τον προβολέα BenQ PE8720. Δώσανε σήμα και από component και από HDMI. .

Αρχικά είδαμε τους δυο μονομάχους να παίζουν σε component στην Sharp . Ο Ηοmecast έπαιξε αρκετά καλά με ελαφρός τσιμπημένα χρώματα και με εμφανή την απώλεια ευκρίνειας σε σχέση με την έξοδο HDMI όπου εκεί ζωγράφιζε.. Σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Λευτέρη πως στην δική του TV αποδίδει πολύ καλύτερα από την component. Στο ίδιο test υποβλήθηκε και ο Kathrein. Με ακριβός την ίδια συμπεριφορά , δηλαδή καλύτερο αποτέλεσμα από την HDMI .
Αμέσως μετά περάσαμε σε αντιπαράθεση των δυο δεκτών από την HDMI. Εδώ τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. . ¨Όσο κι αν προσπαθήσαμε να δούμε διαφορές δεν τα καταφέρναμε . Οι δυο δέκτες παίζανε ακριβός το ίδιο . Μετά από εξονυχιστική παρακολούθηση παρατηρήσαμε μια ελαφρά υπεροχή του Ηοmecast στην ευκρίνεια αλλά τόσο ανεπαίσθητη που αν απομακρυνθείς απ το monitor πάνω από μισό μέτρο δεν την αντιλαμβάνεσαι. Απ ότι λέει ο Λευτέρης για να έρθει σε αυτό το επίπεδο χρειάσθηκαν αρκετές αναβαθμίσεις firmware κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί στον Kathrein.

Επόμενο στάδιο η σύνδεση με τον BenQ . Το πανί κατέβηκε , τα φώτα σβήσανε και το test ξεκινά.
Εδώ οι διαφορές των δυο δεκτών ήταν μεγαλύτερες . Ο Ηοmecast έδινε την εντύπωση πως ξέρει καλά τον δρόμο του HD ενώ ο Kathrein. ακολουθούσε δεύτερος αλλά σε απόσταση του ενός μέτρου. Παρόλη την εμφανή διαφορά τους σε καμία περίπτωση δεν έλεγες ότι ο ένας παίζει καλά και ο άλλος μάπα .
Οι διαφορές στα δικά μου μάτια εντοπίζονταν στην ελαφρά καλύτερη ευκρίνεια, το ελάχιστα καλύτερο μαύρο και στην ποιο συμπαγή χρωματικά παλέτα του Ηοmecast έναντι του Kathrein. Ο Kathrein όμως όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο θέμα έχει άλλα χαρίσματα που τον κάνουν πιο ελκυστική αγορά και δεν είναι άλλα απ το ότι τρέχει σε Linux με ότι συνεπάγεται επί αυτού , παίζει έξυπνα χωρίς την χρήση module , δέχεται πειραγμένο λογισμικό και μπαίνει σε δίκτυα και πάλι με ότι συνεπάγεται επί αυτού.

Σε γενικές γραμμές και τα δύο μηχανάκια συμπεριφέρονται άψογα σε μια καλή LCD χωρίς ευδιάκριτες διαφορές και σε έναν προβολέα στις 106 ίντσες μπορεί να υπάρχουν διαφορές αλλά μόνο σε αντιπαράθεση . Όποιον και να διαλέξετε θα σας αποζημιώσει πλήρως με τον ένα η τον άλλο τρόπο .
Αν με ρωτούσατε ποιόν θα αγόραζα θα σας έλεγα πως προτιμώ τον Ηοmecast αλλά θ αγόραζα τον Kathrein για όλα τα παραπάνω που ανέφερα

Ελπίζω να βοήθησα αλλά ας ακούσουμε και τις απόψεις του Αλέξη και του Λευτέρη .

Συμφωνώ με όσα ανέλυσε παραπάνω ο Κώστας , μόνο να προσθέσω πως οι διαφορές σε μέγεθος εώς 50'' είναι από μηδενικές εώς αμελητέες, καθώς η κατηγορία αυτή αποτελεί το μεγάλο μερίδιο στην πίτα των πωλήσεων.
Τώρα για τους λίγους τυχερούς που διαθέτουν προβολέα και δη τελευταίας τεχνολογίας 1080p ,οι όποιες διαφορές θα γίνουνε ορατές μόνο σε ψαγμένα ( βλέπε"βλαμένα" ) άτομα σαν εμένα. :fahne90:

Να'στε καλά ρε παιδιά!

Άρα σε κάποιον (όπως εμένα) που έχει μια 40άρα LCD, η διαφορά των 2 δεκτών δεν είναι εμφανής, και απομένει αν θέλεις ή όχι τα "καλούδια" που δίνει το λίνουξ!

Κατατοπιστικότατοι! :SFGSFGSF:

Προσυπογράφω τις παραπάνω τοποθετήσεις. Στην πολύ αξιόλογη 46άρα LCD οι διαφορές ήταν δυσδιάκριτες. Και στους δύο δέκτες η HDMI απέδωσε καλύτερα.

Σε μικρότερη οθόνη δε νομίζω να εντοπισθούν διαφορές στην απόδοση τους.

Ζητώ συγγνώμη φίλε μου, ας το επιβεβαιώσει και ο Αλέξης που τον είχε περισσότερη ώρα στη διάθεση του.

Δεν υπαρχει λογος να ζητας συγνωμη Λευτερη , κουβεντα κανουμε και απλως επισημανα κατι.:ernaehrung004:

Αλλωστε κανεις δεν ειναι ΑΣΦΑΛΤΟΣ οπως ειπε και η Αντζελα.:fahne90:

παιδια εδω και 15 ημερες περιπου ειμαι ενας ευτυχης κατοχος του καινουριου clarke tech 5000 hd combo και συμπερασματικα θελω να πω οτι ειναι ο καλυτερος δεκτης που εχει περασει απο τα χερια μου! οι προηγουμενοι δεκτες που εχω στην κατοχη μου ειναι οι homecast hs 5101 ci, humax hdci 2000, topfield 5000 ci και necobox 5000! απο την εμπειρια μου και την ενασχοληση μου με τα δορυφορικα, κατεληξα στο συμπερασμα οτι ο clarke tech ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την στιγμη σε δορυφορικο δεκτη απο πλευρα εικονας, ευκολιων(μοναδικο μειονεκτημα μεχρι στιγμης οτι δεν υποστηριζει ακομα την ελληνικη γλωσσα, σε 15 ημερες θα λυθει το προβλημα!), δεχεται ανεπισημο λογισμικο για θεαση κωδικοποιημενων καναλιων το οποιο δουλευει καλυτερα ακομα και απο μοντουλα diablo για οσους γνωριζουν. ακομα για οσους δεν γνωριζουν ο δεκτης ειναι pvr ready και συνδεομενος με εξωτερικο σκληρο γραφει τα παντα στην αναλυση που δεχεται απο τον δορυφορο. εχω γραψει high definition καναλια σε αναλυση 1920x1088, το μετεφερα στο pc και το αποτελεσμα της μεταφορας ειναι εκπληκτικο! πραγματικη εγγραφη hd και εικονα να σου πεφτουν τα σαγονια! ο δεκτης ειχε καποια bugs τα οποια ξεπεραστηκαν με το τελευταιο firmware και μεχρι στιγμης ειναι πραγματικη απολαυση! 10.000 καναλια στην μνημη του και υποστηριξη σε καθε ειδους συστημα στην ταρατσα ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ!!! o δευτερος κατα σειρα σε γενικη ποιοτητα ειναι αναμφισβητητα ο homecast ο οποιος αποτελει αριστη επιλογη σε λογικο κοστος! τρομερη ποιοτητα εικονας, γρηγορος, με λιγα bugs (λογω firmware και κακου support), ενω οι "απλοι" topfiled και necobox αποτελουν αριστη αγορα σε οσους δεν ενδιαφερονται για hd καναλια! αφησα τελευταιο τον humax γιατι ακομα κλαιω τα χρηματα που εδωσα! απαραδεκτος σχεδον σε ολα! κακο firmware(ακομα και το τελευταιο, δεν λυνει τα προβληματα του πρωτου εδω και 1 χρονο!),κακο hardware, κακη ποιοτητα εικονας ακομα και σε hd καναλια, ανεπαρκεστατο συστημα υποστηριξης ταρατσας, δεν συνεργαζεται με πολλες μοντουλες και πολυ κακο support απο την εταιρια! εχει πολλα κακα ακομα τα οποια δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη γιατι ειναι στο κουτι του και "ξεκουραζεται" εδω και 7 μηνες περιπου! αυτες λοιπον ειναι οι δικες μου εμπειριες απο τους δεκτες που εχω στην κατοχη μου, και χωρις καμια αμφιβολια, o clarke tech ειναι αυτη την στιγμη ο κορυφαιος των κορυφαιων!! τα παραπανω αποτελουν δικα μου συμπερασματα και σε καμια περιπτωση δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν, ο οποιος εχει διαφορετικες εμπειριες απο τις δικες μου!!

Ο δέκτης δεν τρέχει linux και δεν έχει ethernet. Κατά τα άλλα είναι όντως πολύ καλός. Αγορά από ebay 350 με τα μεταφορικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμπεράσματα δοκιμής HDTV δορυφορικών δεκτών

Μία ερωτηση. κάνει για PREMIERE HD? πάιρνει την κάρτα του ?

παιδια εδω και 15 ημερες περιπου ειμαι ενας ευτυχης κατοχος του καινουριου clarke tech 5000 hd combo και συμπερασματικα θελω να πω οτι ειναι ο καλυτερος δεκτης που εχει περασει απο τα χερια μου! οι προηγουμενοι δεκτες που εχω στην κατοχη μου ειναι οι homecast hs 5101 ci, humax hdci 2000, topfield 5000 ci και necobox 5000! απο την εμπειρια μου και την ενασχοληση μου με τα δορυφορικα, κατεληξα στο συμπερασμα οτι ο clarke tech ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την στιγμη σε δορυφορικο δεκτη απο πλευρα εικονας, ευκολιων(μοναδικο μειονεκτημα μεχρι στιγμης οτι δεν υποστηριζει ακομα την ελληνικη γλωσσα, σε 15 ημερες θα λυθει το προβλημα!), δεχεται ανεπισημο λογισμικο για θεαση κωδικοποιημενων καναλιων το οποιο δουλευει καλυτερα ακομα και απο μοντουλα diablo για οσους γνωριζουν. ακομα για οσους δεν γνωριζουν ο δεκτης ειναι pvr ready και συνδεομενος με εξωτερικο σκληρο γραφει τα παντα στην αναλυση που δεχεται απο τον δορυφορο. εχω γραψει high definition καναλια σε αναλυση 1920x1088, το μετεφερα στο pc και το αποτελεσμα της μεταφορας ειναι εκπληκτικο! πραγματικη εγγραφη hd και εικονα να σου πεφτουν τα σαγονια! ο δεκτης ειχε καποια bugs τα οποια ξεπεραστηκαν με το τελευταιο firmware και μεχρι στιγμης ειναι πραγματικη απολαυση! 10.000 καναλια στην μνημη του και υποστηριξη σε καθε ειδους συστημα στην ταρατσα ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ!!! o δευτερος κατα σειρα σε γενικη ποιοτητα ειναι αναμφισβητητα ο homecast ο οποιος αποτελει αριστη επιλογη σε λογικο κοστος! τρομερη ποιοτητα εικονας, γρηγορος, με λιγα bugs (λογω firmware και κακου support), ενω οι "απλοι" topfiled και necobox αποτελουν αριστη αγορα σε οσους δεν ενδιαφερονται για hd καναλια! αφησα τελευταιο τον humax γιατι ακομα κλαιω τα χρηματα που εδωσα! απαραδεκτος σχεδον σε ολα! κακο firmware(ακομα και το τελευταιο, δεν λυνει τα προβληματα του πρωτου εδω και 1 χρονο!),κακο hardware, κακη ποιοτητα εικονας ακομα και σε hd καναλια, ανεπαρκεστατο συστημα υποστηριξης ταρατσας, δεν συνεργαζεται με πολλες μοντουλες και πολυ κακο support απο την εταιρια! εχει πολλα κακα ακομα τα οποια δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη γιατι ειναι στο κουτι του και "ξεκουραζεται" εδω και 7 μηνες περιπου! αυτες λοιπον ειναι οι δικες μου εμπειριες απο τους δεκτες που εχω στην κατοχη μου, και χωρις καμια αμφιβολια, o clarke tech ειναι αυτη την στιγμη ο κορυφαιος των κορυφαιων!! τα παραπανω αποτελουν δικα μου συμπερασματα και σε καμια περιπτωση δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν, ο οποιος εχει διαφορετικες εμπειριες απο τις δικες μου!!

Tι λένε και οι υπόλοιποι? Αλέξη τον έχεις τσεκάρει?

Δηλαδή, στην ίδια HD TV, με το ίδιο HD σήμα, με καλώδιο HDMI-to-HDMI, διαφορετικοί HD δέκτες δείχνουν διαφορετικά;;; !!! ???

Δυσκολεύομαι να το καταλάβω αυτό! Οι δέκτες απλά αποκωδικοποιούν το ψηφιακό σήμα και το στέλνουν στην τηλεόραση. Δεν επεμβαίνουν σε οτιδήποτε άλλο. Δεν μετατρέπουν το σήμα σε κάτι άλλο. Στο παραπάνω σενάριο που λέω όλοι οι δέκτες θα έπρεπε να δείχνουν ακριβώς το ίδιο! Έτσι δεν είναι;

(Edit: αναφέρομαι στα post για σύγκριση εικόνας μεταξύ δεκτών ... για προβολείς δεν γνωρίζω γι αυτό λέω για TV)

Last edited:
Άκυρο το προηγούμενο post μου. Μετά από πρόχειρο διάβασμα στα διάφορα threads βλέπω ότι οι Pace και Homecast μάλλον καταργήθηκαν.

Επιμένω σ' ένα φθηνό μοντέλο. Με τον Comag τι γίνεται; Υπάρχει διαθέσιμος στην ελληνική αγορά ή πρέπει να τον παραγγείλω από Γερμανία; Παίδες, βοηθήστε, γιατί το Euro 2008 πλησιάζει!