συμπεριφορα προβολεα

Status
Not open for further replies.
Ισοδωρε, ενας απο τους ρολους ενος φορουμ ειναι να λύνει (οποιος επιθυμει) λογικές αποριες και οχι ατεκμηριωτες αρλουμπες που κολλησαν στο μυαλο καποιων..
Δεν υπαρχει καμια προσωπικη κοντρα, απλα τον ελαχιστο χρονο που διαθετουμε εδω μεσα, καλο ειναι να μην τον αναλωνουμε προσπαθωντας να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες...
Αν καποιος (οπως ο Argi) προβαλει εναν παραλογο ισχυρισμο, ΟΦΕΙΛΕΙ να τον αποδειξει και οχι να λεει "ελα σπιτι μου να το ακουσεις"....
Τεχνολογικο φορουμ ειμαστε, οχι πανηγυρι εδω μεσα...
Ναι Τακη συμφωνω αλλα χωρις να ξερω εσενα ή τον Αργυρη(λεμε τωρα)πως γνωριζω οτι ο παραλογος ισχυρισμος δεν ειναι ο δικος σου?
Εγω απλα αρχικα σχολιασα το θεμα με τα μαρκαδορακια γιατι μου φανηκε ειρωνια.
Σε μια συζητηση που ειχα με τον Μανωλη μου ειπε την γνωμη του και για τα αντικραδασμικα στην πηγη και για τα ακριβα καλωδια.Για το συγκεκριμενο θεμα του προβολεα δεν ειχα ακουσει ή συζητησει τιποτα.

Re: Απάντηση: συμπεριφορα προβολεα

Ναι Τακη συμφωνω αλλα χωρις να ξερω εσενα ή τον Αργυρη(λεμε τωρα)πως γνωριζω οτι ο παραλογος ισχυρισμος δεν ειναι ο δικος σου?
Απλό: Προϋποθέτει μία στοιχειώδη γνώση και (τεχνική και μη) αντίληψη.

Το ''πρόβλημα'' είναι ότι πολλοί, μη διαθέτοντας τα παραπάνω (αλλά και για άλλους λόγους – ένας εκ των οποίων είναι ότι απλώς νοιώθουν καλά / εισπράττουν αναγνώριση παίζοντάς το ‘ειδικοί’), παρασύρονται σε απίστευτους παραλογισμούς ενώ άλλοι, επίσης για τον ίδιους (και όχι μόνο) λόγους, τους ''ακολουθούν''.

Εννοείται ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν το λέω προσωπικά ή υποτιμητικά για κανέναν. Απλώς καταγράφω μία κατάσταση (όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι εγώ).

εγω απο την αλλη εκανα πολλους αντιπροσωπους να αλλαξουν γνωμη για πολλα πραγματα που θεωρουσαν δεδομενα
τους πηρε βεβαια καοια χρονι να καταλαβουν οτι εχουν αδικο
αλλα αυτο εχει ακομα μεγαλυτερη αξια να καταλαβαινει καποιος οτι τοσα χρονια επεμενε σε ενα λαθος
γιαυτο ειναι τα λαθη

Εγω απλα αρχικα σχολιασα το θεμα με τα μαρκαδορακια γιατι μου φανηκε ειρωνια.
Σε μια συζητηση που ειχα με τον Μανωλη μου ειπε την γνωμη του και για τα αντικραδασμικα στην πηγη και για τα ακριβα καλωδια.Για το συγκεκριμενο θεμα του προβολεα δεν ειχα ακουσει ή συζητησει τιποτα.

Ισιδωρε, οπως στα εγραψε ο Συριος...
Για να το κανω λιανα και σε συναρτηση με το παραδειγμα του αυτοκινητου, ειναι σαν να συμμετεχεις στο φορουμ των 4 τροχων αφου υποτιθεται σου αρεσουν τα αυτοκινητα και ζητάς απο τους θαμωνες να σου αποδειξουν οτι δεν ειναι παραλογο να ισχυριζεται καποιος οτι βαφοντας αλλο χρωμα το αμαξι του, κερδιζει 30 χιλιομετρα...
Και το ποστ μου περι μαρκαδορων ηταν ως επι το πλειστον χιουμοριστικο αλλα και φυσικα περιειχε ενα ποσοστο ειρωνιας, ως ανακλαστικη αντιδραση στον συνεχιζομενο, ανευ επιχειρηματων και περαν καθε λογικης, ισχυρισμο του Αρτζι για βελτιωση της εικονας ενος προβολεα μεσω αντικραδασμικων...
Παντως αν πραγματικά ψαχνεις για ειρωνιες και συγκεκαλυμμενες απειλες υπο μορφη αστειισμου, σε παραπεμπω σε προηγουμενα ποστ του φιλου μας, περι στρουθοκαμηλων, κεφαλιων σε αμμο, μπλε μαρεν ξυλου, αμολημα πιτ-μπουλ και αλλα τετοια ευχαριστα...-bye-

ΥΓ. Δεν εχω καμια διαθεση να επανελθω στο θεμα των αντικραδασμικων. Εγραψα απλα αυτο το ποστ επειδη σου οφειλα μια εξηγηση..

Μιλαμε εβαλα το κεφαλι μου στο χωμα
αλλη αισθηση
α
τι οτι κανει δουλεια σε μια συσκευη με μη κινητα μερη σαν το οντισι
και σε μια συσκευη με κινητα μερη οπως το cd
αυτο δεν ειναι θεωρια

ευτυχως που ο ισιδωρος βρεθηκε σημερα στο χωρο μου και ευτυχως εβγαλε καποια συμπερασματα
α με τα μεγαλα γραματα εναι η θεωρια ναι ναι εκει πιο πανω

Ας υποθεσουμε οτι εχετε δικιο και ο Αργυρης παραλογιζεται.Σημερα το απογευμα επισκεφθηκα για πρωτη φορα το σπιτι του.Κατα την διαρκεια θεασης μιας ταινιας (King Kong)απο τις δονησεις του σαμπ παρατηρησαμε οτι μετακινηθηκε το ποντικι του HTPC που ηταν ακουμπισμενο στο τραπεζακι.Οποτε σκεφτομαι και λεω γιατι αυτες οι δονησεις να μην επηρεαζουν και τον προβολεα?
Μπορει να ειναι κατι που να μην αντιλειφθω ποτε εγω ή καποιος αλλος που βαζει ενα δισκακι απλα για να το δει.Υπαρχουν ομως ανθρωποι που αυτο που εγω δεν βλεπω ή δεν ακουω το βλεπουν και το πληρωνουν χιλιαδες ευρω.
Μπορει να ειναι η υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο αλλα τα μισα που κανουμε ειναι λιγο ή πολυ υπερβολες.-bye-

ισιδωρε σε ευχαριστω που ηρθες
η θεωρια πλεον ειναι στο 165
για οποιον θελει θεωριες

Ας υποθεσουμε οτι εχετε δικιο και ο Αργυρης παραλογιζεται.Σημερα το απογευμα επισκεφθηκα για πρωτη φορα το σπιτι του.Κατα την διαρκεια θεασης μιας ταινιας (King Kong)απο τις δονησεις του σαμπ παρατηρησαμε οτι μετακινηθηκε το ποντικι του HTPC που ηταν ακουμπισμενο στο τραπεζακι.Οποτε σκεφτομαι και λεω γιατι αυτες οι δονησεις να μην επηρεαζουν και τον προβολεα?
Μπορει να ειναι κατι που να μην αντιλειφθω ποτε εγω ή καποιος αλλος που βαζει ενα δισκακι απλα για να το δει.Υπαρχουν ομως ανθρωποι που αυτο που εγω δεν βλεπω ή δεν ακουω το βλεπουν και το πληρωνουν χιλιαδες ευρω.
Μπορει να ειναι η υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο αλλα τα μισα που κανουμε ειναι λιγο ή πολυ υπερβολες.-bye-

Δεν μιλαμε για αυτη την περιπτωση φυσικα!
Δες τι εγραψα πολυ πριν:

....... Αλλα αλλο πραγμα ειναι το θολωμα της εικονας απο τις δονησεις του sub και αλλο η "βελτιωση" της (πχ καλυτερο χρωμα ή ευκρινεια) απο την χρηση αντικραδασμικων!
Το μονο ακραιο φαινομενο που θα μπορουσα να φανταστω ειναι να χαλασει η συγκλιση ενος τριτσιπου απο τις διαρκεις δονησεις ενος subwoofer για μεγαλο χρονικο διαστημα. Αν ομως γινει αυτο σε βαθος χρονου, τοτε φυσικα δεν διορθωνεται αυτοματως με την χρηση αντικραδασμικων διοτι το κακο εχει ηδη γινει...

Μιλαμε εβαλα το κεφαλι μου στο χωμα
αλλη αισθηση
α
τι οτι κανει δουλεια σε μια συσκευη με μη κινητα μερη σαν το οντισι
και σε μια συσκευη με κινητα μερη οπως το cd
αυτο δεν ειναι θεωρια

ευτυχως που ο ισιδωρος βρεθηκε σημερα στο χωρο μου και ευτυχως εβγαλε καποια συμπερασματα
α με τα μεγαλα γραματα εναι η θεωρια ναι ναι εκει πιο πανω

Αρτζι, θεωρεις οτι οσοι σε διαβαζουν εχουν προβληματα ορασης;
Αν οχι, δεν σταματας με τα τεραστια γραμματα, καταντα κουραστικο...
Δεν βρισκεις το δικιο σου γραφοντας με ολο και μεγαλυτερους χαρακτηρες, trust me...

Αρτζι, θεωρεις οτι οσοι σε διαβαζουν εχουν προβληματα ορασης;
Αν οχι, δεν σταματας με τα τεραστια γραμματα, καταντα κουραστικο...
Δεν βρισκεις το δικιο σου γραφοντας με ολο και μεγαλυτερους χαρακτηρες, trust me...

αν περιμενα να βρω το δικιο μου εδω σωθηκα
αυτο που εγραψα περι θεωριας κατι

ισιδωρε σε ευχαριστω που ηρθες
η θεωρια πλεον ειναι στο 165
για οποιον θελει θεωριες

Αργύρη ειλικρινά αν ξαναχρησιμοποιήσεις τέτοιους 'χαρακτήρες' που έχουν ειρωνικό ύφος θα διαγράψω απεθευθείας το μήνυμα.

Προσπάθησε να μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου χωρίς να γίνεσαι τόσο προκλητικός.

Και μην αρπάζεσαι με το παραμικρό γιατί χάνεις το δίκιο σου... όποιο και αν είναι αυτό.

Είναι τόσο δύσκολο κάποιος που δεν πιστεύει στα ποδαράκια απλά να μην παρακολουθεί το θέμα; Άστε τον τρελό στην τρέλα του, αν έτσι νομίζετε...

Όσοι όμως συμμερίζονται αυτή την τρέλα γιατί να μην μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις; Γιατί πρέπει να διαβάζουν τόσες σελίδες ειρωνίες και όχι για την ταμπακέρα;

Αργύρη ειλικρινά αν ξαναχρησιμοποιήσεις τέτοιους 'χαρακτήρες' που έχουν ειρωνικό ύφος θα διαγράψω απεθευθείας το μήνυμα.

Προσπάθησε να μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου χωρίς να γίνεσαι τόσο προκλητικός.

Και μην αρπάζεσαι με το παραμικρό γιατί χάνεις το δίκιο σου... όποιο και αν είναι αυτό.
κωστα το λεξικο του μπαμπινιωτη αναφερει ως ειρωνια
τα ακολουθα
η χρηση του λογου με τροπο ωστε το νοημα των λεγομενων να ειναι αντιθετο απο το κυριλεκτικο
ως εκ τουτου

πιστευω το να κανω μεγαλα τα νουμερα ειναι για να τονισω κατι και οχι να ειρωνευτω
εδω μεσα ουτε ειρωνευομαι ουτε βριζω
η απλα
τα εκανα μεγαλα για να απαντησουν σε αυτο που ειναι μεγαλο

Last edited:
Είναι τόσο δύσκολο κάποιος που δεν πιστεύει στα ποδαράκια απλά να μην παρακολουθεί το θέμα; Άστε τον τρελό στην τρέλα του, αν έτσι νομίζετε...

Όσοι όμως συμμερίζονται αυτή την τρέλα γιατί να μην μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις; Γιατί πρέπει να διαβάζουν τόσες σελίδες ειρωνίες και όχι για την ταμπακέρα;

εδω μεσα οπως εχεις καταλαβει αν η ταμπακιερα δεν εχει το επιθυμητο χρωμα
ειναι παρεισακτη
οσο για τις ειρωνιες ε απο αυτο αλλο τιποτα

165 ακομα περιμενει απαντηση
165 ακομα περιμενει απαντηση................

Απαντήσεις;

1. Η πληροφορία στο δισκάκι είναι ψηφιακή. Αφού μιλάμε για βελτιώσεις, θεωρούμε δεδομένο ότι η σύνδεση με τον προβολέα είναι ψηφιακή - η διαφορά είναι τεράστια. Ο προβολέας είναι ψηφιακό μηχάνημα. Δίνει φως με φωτεινότητα συγκεκριμένων βημάτων σε συγκεκριμένο αριθμό pixels. Άρα δεν έχουμε επηρεασμό του σήματος από κραδασμούς, και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε κάτι εδώ.

2. Πάμε στα "μηχανικά". Βάλε στον προβολέα μία στατική εικόνα. Βλέπεις να τρέμει; Εγώ δεν έχω δει ποτε - αν έβλεπα δεν θα μπορούσα να ρυθμίσω ούτε καν το focus. Επομένως δεν υπάρχει και τίποτα μηχανικό να βελτιωθεί σε επίπεδο προβολέα.

3. Με τον προβολέα ακόμα σε στάση, βάλε το sub να βαράει. Τι είναι πιο πιθανό να τρέμει από τις κινήσεις του αέρα, μία συμπαγής συσκευή στην άλλη άκρη του δωματίου ή ένα πανί επιφάνειας 3 τ.μ. λίγο παραδίπλα;

4. Οι περισσότεροι προβολείς είναι ταβανιασμένοι, επειδή για την ιδανική γωνία θέασης, τα περισσότερα μηχανήματα πρέπει να τοποθετηθούν από πάνω σου μέχρι πολύ πιο πίσω. Τι να τα κάνεις τα ποδαράκια;

Καταρχήν να ξαναπώ το εξής:
Επειδή το θέμα με τα ποδαράκια στον προβολέα μπορεί, υπό ακραίες συνθήκες, να έχει μία βάση (όπως είπε και ο Τασος νωρίτερα), μέχρι τώρα δεν το σχολίασα.
Από την άλλη όμως, η λογική μου λέει ότι αν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις (ʽπαντοκατευθυντηκεςʼ δυνάμεις που ασκούνται στον προβολέα από τον αέρα και όχι από το σημείο στήριξής του και σε τόσο μεγάλες εντάσεις), τα ποδαράκια δεν θα κάνουν κάτι ιδιαίτερο (σε αντίθεση πχ με την περίπτωση που η δόνηση προέρχεται από το σημείο στήριξης του προβολέα και μόνο και όχι από τον αέρα).

Και φυσικά, σε κάθε περίπτωση, ισχύουν αυτά που λέει ο Τάκης: Άλλο το να θολώνει η εικόνα λόγω κουνήματος και άλλο να βελτιώνεται λόγο ποδαρακίων.

Απʼ ότι βλέπω όμως,
Η δική σου εμπειρία, λέει λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά με τα ποδαράκια.

Εάν δεν το αντιλαμβάνεσαι εσύ, γιατί δεν καταθέτεις απλώς την δική σου εμπειρία και μπαίνεις στο τριπάκι ότι ʽκάποιοι ʽειδικοίʼ θα το βλέπουν, άρα υπάρχει, άρα το δέχομαι;

Άρα διαφορά στον προβολέα δεν είδες. Μήπως τουλάχιστον άκουσες διαφορές και στο Audyssey; :p
ο Argi χθες και επιβεβαίωσε ότι άκουσε διαφορά βάζοντας ποδαράκια και στο Audyssey (να θυμίσω επίσης ότι το Audyssey είναι ένα ʽequalizerʼ – χωρίς προφανώς μηχανικά / κινούμενα μέρη).

Γενικά πάντως είναι άξιο απορίας ότι, εξ όσων θυμάμαι τουλάχιστον, γενικά κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει όσα λέει ο Argi (ούτε καν ο ίδιος!) περί διαφορών στο σύστημά του – με εξαίρεση γνωστούς αντιπροσώπους 95 ετών από το Τιμπουκτού (argi tm) :p - και παρόλʼ αυτά κάποιοι εξακολουθούν να επιχειρηματολογούν υπέρ της κάποιας διαφοράς που ίσως ακούνε / βλέπουν κάποιοι άλλοι!

Last edited:
ακομα μια φορα
το πρωτο μηνυμα αφορα δοκιμη
και οπως μαλλον δεν βλεπουμε ο προβολεας μου δεν ειναι στο νταβανι
αλλα στον τοιχο
ακομα κατι
υπαρχουν κραδασμοι ερμπορν και ερθμπορν
στους δευτερους που ερχονται απο τον τοιχο παρολο οτι η βαση εχει νεοπρεν
και το ραφι της πατα σε ακιδες οι κραδασμοι περνανε
αυτο το καταλαβαινω οταν βαζω το χερι μου στο ραφι
αρκετα αντικραδασμικα οφελουν συσκευες με μη κινητα μερη
οπως και συσκευες με κινητα μερη