Συναγερμός Οικίας

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Οπως λέει κι ο τίτλος ενδιαφέρομαι για ένα οικονομικό συναγερμό οικίας κατόπιν κάποιων κρουσμάτων πολύ κοντά στο σπίτι μου. Εύχομαι πρώτα απ όλα να είμαι στη σωστή κατηγορία και να υπάρχει κάλυψη στο φόρουμ μας γιατί δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Κριτήρια συναγερμού: Ασύρματος γιατί ο χώρος δεν είναι δικός μου και δεν μπορώ να κάνω μερεμέτια, να καλύπτει έως 80 τ.μ. με 5 παγίδες, να έχει τηλεειδοποίηση, σειρήνα, μπαταρίες ώστε σε διακοπή να συνεχίζει να λειτουργεί, και με οικονομικό ταβάνι τα 150, άντε και έως 200 ευρώ. Εχω ήδη ψαχτεί στο διαδίκτυο αλλά από κει δεν μπορώ να ξέρω τι είναι αξιόπιστο κι αξίζει τα λεφτά του και τι όχι, απλά δεν έχω καμία εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο, οπότε οι γνώμες σας κι η προσωπική σας εμπειρία θα μου ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ.

Re: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΙΚΙΑΣ

Δυστυχως ουτε εγω εχω εμπειρια απο συναγερμους τετοιου ειδους. Εχω την αισθηση ομως οτι το budget που διαθετεις ειναι χαμηλο για καποια αλφα αξιοπιστια που θες.

Μπορεις ομως να βαλεις αισθητηρες κινησης με προβολεις για αποτροπη σε εξωτερικους χωρους. Μαζι με τον προβολεα μπαινει και σειρηνα αν θελει καποιος.
Οπως και να ασφαλισεις τα αλουμινια με πυρους κλπ, κατοπιν αδειας του ιδιοκτητη. Και τις εξωπορτες με γερους συρτες στο πλαι η/και στο πατωμα. Διοτι ολες οι πορτες ανοιγουν...
Απο κει και περα μπορεις να βαλεις μια σειρηνα απ'εξω, με διακοπτη μεσα στο σπιτι. (panic button). Το καλυτερο αποτρεπτικο αν αντιληφθεις περιεργες κινησεις απ'εξω.

Αυτα για καποια στοιχειωδη προστασια οταν ειναι καποιος μεσα στο σπιτι που την θεωρω και την σημαντικοτερη. Αμα λειπεις, η ζημια ειναι μονο υλικη που καλυπτεται με μια ασφαλεια κλοπης.

Κοιτάξτε κύριοι, δεν θέλω να αποτρέψω τον επαγγελματία κλέφτη που άμα θέλει μπαίνει και στο σπίτι του Πρωθυπουργού! Στην περιοχή μου είμαστε μια απλή φτωχογειτονιά, το σπίτι μου (ενοίκιο) εξωτερικά είναι παλιό αλλά ανακαινισμένο εσωτερικά, με αποτέλεσμα δεν προκαλεί τον επίδοξο κλέφτη. Θέλω απλά να αποτρέψω τον ερασιτέχνη, το γυφτάκι, τον περαστικό. Δηλαδή απ το "ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα" που λέει η παροιμία δεν κάνω δουλιά; Παραθέτω δύο λινκ από δύο συναγερμούς που βρήκα να μου πείτε τη γνώμη σας.
http://interfox.gr/sistima-sinagermoy-asyrmato-gsm-lcd-gs-007m2c.html συνολικά με 5 παγίδες αυτός θα μου στοιχίσει 130 ευρώ κι ο δεύτερος, http://kouclakaikouclos.skroutzstore.gr/p.FULL-SET-Asyrmato-systima-synagermoy-spitioy-me-tileeidopoiisi.979886.html ο οποίος έχει ακριβώς τις 5 παγίδες που θέλω. Τι λέτε;

Η κλοπη ειναι κλοπη και ολοι θελουν να προστατευτουν απο εισβολη στο σπιτι τους, οπου και να μενουν.

Παλαιοτερα κοιταγα και γω για καποιο budget συστημα, αλλα κατεληξα οτι τα φτηνα απλα ΔΕΝ ειναι αξιοπιστα.
Γιαυτο εχω προχωρησει σε αλλα μετρα προληψης και δεν εχω βαλει φτηνο συναγερμο. Τον θεωρω αναξιοπιστο, πεταμενα λεφτα και επικινδυνη ψευδαισθηση ασφαλειας.

Οπως αυτος που κοστιζει 50 ευρω.
http://www.banggood.com/buy/gsm-alarm.html

Εαν τα συστηματα που κοιτας ειναι κινεζικης προελευσης, αστο καλυτερα. Το λεω μετα λογου γνωσεως.
Εχω παρει κατα καιρους παρομοιους μεμονωμενους αισθητηρες για διαφορες χρησεις και ειναι για τα μπαζα. Ιδιαιτερα οι αισθητηρες εξωτερικου χωρου.

Μάλιστα τα ίδια μου είπαν πάνω κάτω και γνωστοί εδώ στη γειτονιά. Βασικά άμα είναι να χτυπάει και χωρίς λόγο και να με βρίζουν εννοείται δεν θα μπω στον κόπο. Θα κάνω υπομονή αν υπάρχει κάποιος εδώ που μπορεί να μου υποδείξει σύστημα έως τα 150 ευρώ και να έχει προσωπική άποψη (κάτοχος) για τη χρήση του και φυσικά να είναι ικανοποιημένος.

Αν ειναι να παρεις κατι φθηνο μην αγορασεις καθολου .
Εχω cadd-x 20 χρονια και δεν εχω ουτε ενα ψευτοσυναγερμο .
Φθηνοι με ασυρματες παγιδες δουλευουν στα FM και θα εχεις προβληματα .

Εχει καποια αξιολογα συστηματα της Bosch αλλα ξεφευγουν σε τιμες.

Θελω να υλοποιησω και εγω ενα τετοιο συστηματακι με μαγνητικες παγιδες και δυο ρανταρ για το εξοχικο.
Να δω τι θα κανω και εγω...

Απάντηση: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΙΚΙΑΣ

Ασύρματος συναγερμός=μπαταρίες=ψεύτικες ειδοποιήσεις λόγω πτώσης ισχύος της μπαταρίας=ΜΑΚΡΥΑ.

Re: Απάντηση: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΙΚΙΑΣ

Ασύρματος συναγερμός=μπαταρίες=ψεύτικες ειδοποιήσεις λόγω πτώσης ισχύος της μπαταρίας=ΜΑΚΡΥΑ.

όχι απαραίτητα
σε DIY λύσεις ή με αναξιόπιστα υλικά μπορεί.

visonic Δοκιμασμένοι και αξιόπιστοι ασύρματοι συναγερμοί.

Ενα γκαντζετακι αναμεσα στα δεκαδες αλλα που παιρνουμε καθημερινα πηρα και το παρακατω για να "μην με πιασουν στον υπνο".
Για οταν εισαι μεσα στο σπιτι το βαζεις πισω απο την πορτα,με το που ανοιγει η πορτα εστω και ελαχιστα πιεζεται και βαραει,βαραει δυνατα!απο προσωπικη εμπειρια.

http://www.ebay.com.au/itm/Wireless...BY-/200988741387?ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160

Με μια 9βολτη μπαταρια και κοστος 2.50 ευρω μαζι με τα μτφ γιατι να μην το χεις και αυτο.

Last edited:

Πολυ χρησιμο και απλο γκατζετακι. Το βρηκες και σε πολυ καλη τιμη, εγω το αγορασα 3.5 ευρω με τα μεταφορικα.

Επιβεβαιωνω οτι η σειρηνα του ειναι εξαιρετικα ισχυρη, τοσο ισχυρη που με παραξενεψε για ενα τοσο φτηνο γκατζετ και την μετρησα με ενα ντεσιμπελομετρο που εχω :))

To αποτελεσμα ειναι 125db!! Mεγαλυτερο απο τα 120db που γραφει στις οδηγιες το γκατζετακι!!

13958122486_2c61317d70_c.jpg

Παιδιά η αναζήτηση κι η έρευνα συνεχίζεται, έτσι μετά από μια βδομάδα ψάξιμο η λύση του ασύρματου πάει περίπατο, 100% των τεχνικών που ρωτήθηκαν όλοι προσφέρθηκαν να τον βάλουν αλλά όχι να τρέχουν μετά, το αποφεύγουν οπότε κάτι θα ξέρουν. Τώρα βρέθηκε γνωστός τον οποίο τον είχα ξεχάσει ότι έκανε αυτή τη δουλιά κι είναι και γείτονας σχετικά ο οποίος μάλλον με 500 ευρουλάκια και σύνδεση και σε κέντρο λήψης σημάτων θα μου κάνει τη δουλιά, ξέρω ότι ανέβηκα σε κόστος αλλά θα το κάνω μόνο στην περίπτωση που πάρω το επίδομα κοινωνικού μερίσματος οπότε θα το επενδύσω εκεί. Είναι φοβερό πάντως ότι κανείς δεν αναλαμβάνει εγκατάσταση ασύρματου, τόσο χάλια; Μου φαίνεται κάπως περίεργο, τέλος πάντων.

Υπάρχουν τεχνικοί που αναλαμβάνουν ασύρματα αλλά με σοβαρές μάρκες και εταιρείες όπως Honneywel, DSC, CADDX, Bosch και άλλες αν το ψάξεις.

Σε αυτά τα συστήματα που δεν είναι της πλάκας δεν θα πέσεις κάτω από 800 ευρώ με αυτά που ζητάς.

Αν δεν μπορείς τότε μάθε τι καλωδίωση χρειάζεσαι, πέρνα μόνος σου τα καλώδια για να γλυτώσεις την εργασία και δες το από την αρχή με έναν αδειοδοτημένο εγκαταστάτη.

Η εγκατάσταση συναγερμού πρέπει να γίνεται πάντα από τεχνικό ειδικευμένο με άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας (άδεια που την παίρνεις από το υπουργείο Δημ.Τάξης) .

Αντώνη εννοείται ο γνωστός που βρέθηκε είναι το επάγγελμά του, τώρα για τα καλώδια μιας και το σπίτι δεν είναι δικό μου, αν και ασχολούμαι με ηλεκτρολογικά θα ήθελα να το κάνει άνθρωπος που έχει τα κατάλληλα υλικά και θα το κάνει διακριτικά χωρίς μερεμέτια. Ούτως ή άλλως ακόμα δεν έχω αποφασίσει οριστικά, ακόμα ψάχνομαι ώστε να βρω την ιδανικότερη λύση όσο το δυνατόν πιο οικονομικά. Το 800άρι είναι απαγορευτικό για την τσέπη μου, ακόμα και στα 500 που ανέβηκα το έκανα υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρω λεφτά απ το επίδομα (αν τελικά το πάρω). Εννοείται όποιος έχει γνωστό ή κάποια άκρη ή έχει συναγερμό που κόστισε κοντά στα 500 θα θελα να έχω μια επαφή ακόμα κι από κοντά να δω τι παίζει και φυσικά τις εντυπώσεις του θετικές κι αρνητικές.

Απάντηση: Re: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΙΚΙΑΣ

Αντώνη εννοείται ο γνωστός που βρέθηκε είναι το επάγγελμά του, τώρα για τα καλώδια μιας και το σπίτι δεν είναι δικό μου, αν και ασχολούμαι με ηλεκτρολογικά θα ήθελα να το κάνει άνθρωπος που έχει τα κατάλληλα υλικά και θα το κάνει διακριτικά χωρίς μερεμέτια. Ούτως ή άλλως ακόμα δεν έχω αποφασίσει οριστικά, ακόμα ψάχνομαι ώστε να βρω την ιδανικότερη λύση όσο το δυνατόν πιο οικονομικά. Το 800άρι είναι απαγορευτικό για την τσέπη μου, ακόμα και στα 500 που ανέβηκα το έκανα υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρω λεφτά απ το επίδομα (αν τελικά το πάρω). Εννοείται όποιος έχει γνωστό ή κάποια άκρη ή έχει συναγερμό που κόστισε κοντά στα 500 θα θελα να έχω μια επαφή ακόμα κι από κοντά να δω τι παίζει και φυσικά τις εντυπώσεις του θετικές κι αρνητικές.
Να είσαι σίγουρος ότι εσύ θα το κάνεις πολύ πιο διακριτικά απ´ότι κάποιος "ειδικός".Μη νομίζεις ότι είναι καμία τέχνη.Απλώνουν το καλώδιο,το κολλάνε με σιλικόνη και that's it!
Μην περιμένεις τίποτα μαγικά.
Κανένας δεν έχει το χρόνο και κυρίως το μεράκι που θα έχεις εσύ για το σπίτι σου.

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΙΚΙΑΣ

Να είσαι σίγουρος ότι εσύ θα το κάνεις πολύ πιο διακριτικά απ´ότι κάποιος "ειδικός".Μη νομίζεις ότι είναι καμία τέχνη.Απλώνουν το καλώδιο,το κολλάνε με σιλικόνη και that's it!
Κανένας δεν έχει το χρόνο και κυρίως το μεράκι που θα έχεις εσύ για το σπίτι σου.

Δεν διαφωνώ αλλά είναι κάτι που θα κάνω πρώτη φορά και τώρα που το βλέπω χρειάζεται ολόκληρη μετακόμιση τα έπιπλα για να γίνει κι εγώ έχω πήξει στη δουλιά τον τελευταίο καιρό και τα ταξίδια. Εν τω μεταξύ δύο εταιρίες που βρήκα στα ίδια λεφτά (400-500 ευρώ) μου δίνουν ασύρματο με 5 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας και 3 χρόνια διάρκεια ζωής της μπαταρίας και με ένδειξη πριν την πτώση της. Μάλιστα μπορώ αφού το χτίσω ασύρματα, σιγά σιγά εγώ να το μετατρέψω σε ενσύρματο, μήπως τελικά είναι η καλύτερη λύση;

Αλλο πραγμα το καλωδιο, άλλο το ασυρματο. Αποδεικνυεται στη πραξη οτι σε τετοιες εφαρμογές το καλωδιο είναι αξεπέραστο, απλά το ασύρματο είναι οικονομικότερο (αν και πολυ πιο πολυπλοκο) γιατι εκμεταλλευεται τις οικονομιες κλιμακος της Ασιας...
Ομως συστηματα που να μπορουν να συνδιασουν ασυρματες ζωνες (που σε μερικες εφαρμογες ειναι μονόδρομος) και ενσύρματες ,δεν είναι entry level και κατ επέκταση το κόστος ξεφεύγει. Σε πολυ φίλο, που είχε ήδη εγκατεστημενο σύστημα (απο τα ευρεως γνωστα της αγορας) με προκαλωδιωση, αποφάσισε να το επεκτείνει ασύρματα (εκει που δεν είχε καλώδιο). Το έχει μετανιωσει πικρά, μιας και όλο κάτι γίνεται και πρέπει να ασχολείται.
Και πιανει το χερι του. Οταν ομως τον πέρνει τηλεφωνο στο κινητό η γυναίκα να του πει οτι δεν οπλίζει γιατί έπεσαν οι μπαταρίες... πραγματικά τρελένεται.
(και γενικως το συστημα δεν ειναι "τσίπικο"..)

Στα καλά ασύρματα ο "εγκέφαλος" γνωρίζει εάν κάποια μπαταρία πέφτει και ενημερώνει νωρίς.
Όπως σε όλα τα προϊόντα (ακόμα και ανθρώπους!) υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες.

DIY λύσεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βγάλουν προβληματάκια. Αλλά για να είναι DIY τότε ο ιδιοκτήτης έχει και όρεξη να ασχοληθεί :)

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΙΚΙΑΣ

αναλογως τον μαστορα Σωκρατες.απο τον αδερφο μου(που γνωριζω πολυ καλα την δουλεια του),οταν κανει εγκατασταση,την κανει οπως θα την εκανε και σπιτι του(χωρις καμια δοση υπερβολης).
οταν την εχει τελειωσει,δεν υπαρχουν ουτε κομμενα καλωδια πουθενα,αλλα ουτε ιχνος σκονης.μεχρι και σκουπακι που το κουμπωνει επανω στο τρυπανι εχει παρει..
εαν θελεις να διατηρησεις αλλα και συχρονως να αυξησεις το πελατολογιο σου(με διαφημιση απο στομα σε στομα)κανεις νοικοκυρεμενες δουλειες.
εαν κανεις αρπαχτες,τα βαζεις χυμα και φευγεις...