Συναγερμός Σπιτιού

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Η εγκατάσταση συναγερμού είναι εκ των ουκ ανευ σήμερα και θέλω να ξεκινήσω να ψάχνω για το σύστημα που θα εγκαταστήσω στην οικία μου, και για το λόγο αυτό ρωτάω εσάς για εντυπώσεις και προτάσεις σε αυτό το θέμα.

Θα ήθελα να μπορεί να συνδέεται ή να ελέγχει γκαραζόπορτα.
Θα ήθελα να μπορεί να ελέγχει ηλεκτροκίνητα ρολα, έτσι όταν οπλίζει να κατεβαίνουν αυτόματα τα ρολά.
Επίσης θα ήθελα να μπορεί να έχει μια λειτουργία, κάτι σαν κουμπί πανικού, το οποίο πατώντας το να κλειδώνει το σπίτι και να κατεβαίνουν τα ρολά.
Να έχει δεύτερη παροχή από μπαταρία έτσι ώστε αν κοπεί το ρεύμα στην περιοχή, να υπάρχει μι αυτονομία έτσι ώστε να μην κλειδωθώ μέσα στο σπίτι
Απομακρυσμένος έλεγχος ή και έλεγχος μέσω google home / siri ευπρόσδεκτα αλλά όχι αναγκαία σε αυτή τη φάση.

Κόστος ακόμα δεν έχω αποφασίσει γιατί δεν έχω ιδέα από κοστολόγια.

Καμία πρόταση για τα ανωτέρω?

δε ζητάς τίποτα πολύ ιδιαίτερο οπότε τα περισσότερα συστήματα της αγοράς σε καλύπτουν, αλλά σίγουρα δεν είσαι και περίπτωση plug n play.
μόνο η απομακρυσμένη διαχείριση είναι προς συζήτηση γιατί εκεί υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές, αλλά προσωπικά δεν θα έβγαζα το συναγερμό μου στο internet (και δεν το έχω κάνει). μου αρκεί μια βασική διαχείριση με sms
μίλα με εγκαταστάτες ανεξάρτητα του ποιά εταιρεία εμπορεύονται και μην αποφασίσεις με αυστηρά οικονομικά κριτήρια.
επίσης καλό είναι να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις και σ' αυτό συνήθως σε οδηγεί αυτός που θα κάνει την εγκατάσταση γιατί τις περισσότερες φορές νομίζεις ότι ξέρεις και στην πορεία αλλάζουν πολλά.
τέλος αποφάσισε από πριν κατά πόσο θες να είσαι συνδεδεμένος με κέντρο ελέγχου γιατί αν θες, ίσως το πιό σοβσρό κριτήριο να είναι αυτό

Ο κάθε εγκαταστάτης στον οποίο θα απευθυνθείς μπορεί να σου προτείνει διαφορετική μάρκα.
Απο πασίγνωστες μέχρι και παντελώς άγνωστες σε εμάς που όμως μπορεί να είναι και οι καλύτερες.
Οπότε καλό θα είναι να κάνεις μια βόλτα απο το ίντερνετ και να δεις αρχικά ποιες εταιρείες θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες.
Το οτι θα επιλέξεις έναν συναγερμό bosch ή siemens πχ δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι καλή επιλογή.
Και φυσικά το να επιλέξεις συναγερμό που δεν έχεις ξανακούσει το όνομα του δεν σημαίνει οτι θα είναι κακή μιας και εμείς οι κοινοί θνητοί δεν ξέρουμε τα βαριά "ονόματα" της συγκεκριμένης αγοράς.

Εννοείται οτι θα πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά τον εγκαταστάτη.

Και μεγάλη-τεράστια προσοχή στην προσφορά που θα πάρεις.
Να ζητήσεις να είναι υπεραναλυτική έτσι ώστε να μπορέσεις να κάνεις τον δικό σου έλεγχο απο το ίντερνετ.
Το γράφω γιατί στην επαρχία νομίζουν οτι συνδιαλέγονται με ιθαγενείς του αμαζονίου και στις προσφορές τους δεν περιγράφουν τίποτα αναλυτικά χώρια που οι τιμές τους είναι στον Θεό...

Και φυσικα θα ζητησεις να δεις την αδεια εγκαταστατη.
Χωρις αυτη μη προχωρησεις καν σε προσφορα.
Ειναι υποχρεωμενοι να διαθετουν αδεια εγκαταστατη.

Ξεκινα με προσφορες απο esa, brinks,g4s και βρες και αλλες που εχουν αξιοπιστα κεντρα ληψης σηματων...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

τα 20 τελευταία χρόνια -από 10 σε 2 διαφορετικά σπίτια- ο εγκαταστάτης μου έχει τοποθετήσει Paradox.Και τις 2 φορές που το είχα ψάξει-με διαφορά 10 ετών- το όνομα Paradox ήταν στις κορυφαίες προτάσεις στο νετ.
Εννοείται ότι θα αποφύγεις σαν το διάολο το λιβάνι,ασύρματη εγκατάσταση.
Το συνολικό κλείσιμο των ρολλών,προυποθέτει και τους σχετικούς διακόπτες στον ηλεκτρολογικό σου πίνακα.
Θεωρώ επίσης απαραίτητη μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης,την σύνδεση με κάποιο κέντρο.Μην θεωρείς δεδομένο ότι το κέντρο μεγάλης εταιρείας είναι απαραίτητα και καλύτερο από κάποιο άλλο μικρότερης.Στην προηγούμενη δουλειά μου στην τράπεζα,όταν χτυπούσε ο συναγερμός,σπάνια μου έλεγαν από ποιά ζώνη έχει προέλθει η ειδοποίηση.
Αντίθετα στο σπίτι με σύνδεση σε κέντρο μικρής εταιρείας,πάντα μου αναφέρουν ποιά ζώνη έχει δώσει τον συναγερμό.

Υπάρχουν εξαιρετικά ασύρματα συστήματα απο σοβαρές εταιρείες ομως.
Μη τα φοβασαι

Οσο αφορα αυτο που εγραψε ο Σωκρατης για το κεντρο ληψης και τις αναφορες για τις ζωνες εχει να κανει με τη συμφωνια που εχεις κανει με το κεντρο ληψης για το τι ειδους αναφορες θελεις να εχεις το οποιο ερχεται σε συναρτηση με το στησιμο του συναγερμου.
Καποιες τραπεζες ειναι πολυ τσιπικες σε αυτο το θεμα.
Οποτε δεν φταιει το κεντρο ληψης σηματων σε αυτο

Για ποιο λόγο όχι σε ασύρματη εγκατάσταση;

Λένε ότι μπορεί να αντιγραφεί το σήμα του R/C όπως με τα αυτοκίνητα.
Ασε και τις μπαταρίες κάθε τόσο.

Οι μπαταρίες θελουν αλλαγη καθε 8 μήνες στην χειροτερη περιπτωση και κάνουν 0,50 λεπτα η μία για κάθε αισθητηρα.
Για το πόσο ευκολα αντιγραφονται δεν το γνωρίζω, απλα θεωρω οτι ολα παραβιαζονται και το σκεπτικο ειναι να αποτρεψεις τον μικροαπατεωνα.
Με το που δουν συναγερμο οι περισοτεροι φευγουν γιατι δεν ξερουν αν εισαι συνδεδεμενος με κεντρο κλπ κλπ
Αν εχεις περιουσια στο σπιτι σου και εισαι σταμπαρισμενος δεν την γλυτωνεις.

Σε σοβαρα συστηματα δεν θελουν αλλαγμα καθε 8 μηνες οι μπαταριες.
Το ασυρματο δουλευει (καταναλωνει μπαταρια) μονο οταν ειναι οπλισμενο το συστημα, υπαρχει κινηση η στελνει ο πινακας σημα για να τσεκαρει τα ασυρματα περιφερειακα.

Το σίγουρο είναι ότι στο ασύρματο σύστημα,το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το κόστος των μπαταριών.
Το πρόβλημα είναι το ότι είτε θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες στους 8,18,28 μήνες,τι γίνεται όταν τελειώσουν.Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ να θυμάται κανείς πότε άλλαξε τελευταία φορά τις μπαταρίες...Στο σύστημα που είχα κάποτε εγώ-γι´αυτό και δεν το προτείνω-όταν τέλειωναν οι μπαταρίες,χτυπούσε ο συναγερμός και αυτό μπορεί να γινόταν στις 3 τα χαράματα και να ξύπναγες μέσα στον πανικό πιστεύοντας ότι κάποιος έχει μπουκάρει στο σπίτι σου.
Να υποθέσω ότι στα σύγχρονα συστήματα δεν χτυπάει,αλλά τότε σίγουρα δεν θα δουλεύει και η παγίδα,οπότε,μόνο συναγερμός δεν είναι.

Απο δική μου εμπειρία όταν τελειώνουν οι μπαταρίες σε μαγνητικές πχ(αλλά πολύ πριν το τέλος της ζωής τους) δίνει ένα διακριτικό ηχητικό σήμα ο πίνακας για να σε ειδοποιήσει χωρίς όμως να χτυπάει ο συναγερμός.
Αλλά αυτό όπως σωστά είπε ο Σωκράτης μπορεί να γίνει στις 3 τα χαράματα.