Συνάντηση συνφορουμιτών για μακροφωτογράφηση, Βοτανικός Κήπος, Σάββατο 13-4-2013

Φακό macro δεν είχα,οι παρακάτω τραβηγμένες με τον 35mm 3.5 macro 4/3 προσφορά του Δημήτρη (Cacau).
Μετατροπή σε JPEG με LR,και ελάχιστο πείραγμα...ενθουσιάστηκα,και πάμε για macro φακό...
Όμορφα ήταν,να τα ξαναπούμε.

8644926617_a5a1125b8f_c.jpg

8646009928_2830d99f0f_c.jpg

8644937915_25ee0c47c8_c.jpg

8646001428_4c7d2c39c3_c.jpg

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Συνάντηση συνφορουμιτών για μακροφωτογράφηση, Βοτανικός Κήπος, Σάββατο

Εμένα που δεν με θυμάσαι στο 2 ήμουν ο μόνος με πενταξ

Αμα κρατάς Oly θα σε θυμάται από εδώ και πέρα...

Για αυτήν που δεν φαίνεται θα την δω το βράδυ απο το pc γιτι είμαι εκτός απο tablet .

Εμένα Δημήτρη δεν με έχεις σε καμία ,κρατάω μούτρα απο δω και πέρα ,και ήθελα να με δουν οι θαυμαστές μου .

Καλά θα σου επιστρέψω το χρήμα (εντόκως)... Παίδες αναζητείται φωτογραφία του bill3319, ο ευρών αμειφθήσεται :award:

Xaxaxa πραγματικα χάρηκα ,είστε καλή παρέα ,να το ξανακάνουμε ,τώρα που ανοιγει ο καιρός .

Καλά θα σου επιστρέψω το χρήμα (εντόκως)... Παίδες αναζητείται φωτογραφία του bill3319, ο ευρών αμειφθήσεται :award:
Εγώ ήρθα για το μακρο αν ήθελα παπαρατσι θα πήγαινα στον Ηλία οπότε δεν έχω κανέναν σε φωτο.:flipout:
Τελοσπάντων καλά περάσαμε και πάλι αν και οι συνθήκες δεν ήταν ευνοικές. Αργά για μακρο ο ήλιος έκαιγε αλλά υπήρχε και ενοχλητικό αερακι που δεν άφηνε τιποτα ακίνητο και επιπλέον υπήρχαν και οι τύποι με τις ολυμπους και λοιπά μ4/3 που παρενοχλούσαν τα έντομα
π.χ

το τζην background είναι το τζην του Νικου πως να κάτσει ακίνητη η πεταλούδα :flipout:
Στα σοβαρά έβγαλα αρκετες μια πρώτη επιλογή
πεταλούδες

μέλισσες μύγες ακόμα και σφήκες

Αράχνες να λιάζονται ή να κρύβονται στα πέταλα για σκιά

ακόμα και να ετοιμάζουν το γευμα τους

ακρίδες

λιβελούλα (μία ήταν τις άλλες βαρέθηκα να τις κυνηγάω)

Και βέβαια λουλούδια

Μόνο σκαθάρια σχεδόν απέτυχα
Είτε ήταν ντοπαλά και δεν καθόντουσαν

είτε γυάλιζαν στον ήλιο και δεν τα κατάφερα καλά

είτε συνδιασμός

Περασα καλά γνώρισα κάποιους ελπίζω την επόμενη φορά να έχω περισσότερο χρόνο να τα πούμε περισσότερο και για μάκρο και γενικά. Αλλά κάηκα την άλλη φορά πρωί και ας είναι και στο βουνό
Οσες έχω ξεδιαλέξει από σήμερα http://www.flickr.com/photos/52538217@N08/sets/72157633232037537/with/8646445422/

Last edited:
Ισως να ήταν καλό να μεταφερθεί ολοκληρο το θέμα από τον εξοπλισμό στο κεντρικό της φωτογραφίας.

εγώ ήμουν ο περίεργος με τη νεξ όπου όπου άκουγα κουβεντα περι τεχνικής πήγαινα από κοντά.
φακό για μάκρο δδν είχα και γενικώς για νεξ δεν πρέπει να υπήρχαν πολλοί μάκρο φακοί. οπότε αναλώθηκα σε τεστ και εξοικείωση με τη μηχανή και τους φακούς. αν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι από εμένα είναι τα εξής:

την οξύτητα του Sigma 30mm 2.8 από το 2.8 ακόμη.
97196177.jpg

το bokeh του Helios ο οποίος μου αλλάζει γνώμη
99604160.jpg

τα καμμιά φορά σωτήρια εφέ που δίνουν άλλη προοπτική
86226728.jpg

και τέλος δεν ξέρω αν το ανέφερα, τον Helios που με εκπλήσει ευχάριστα και μου έδωσε την καλύτερή μου φωτό για τα δικά μου μάτια πάντα. Δεν ξέρω τι λέει τεχνικά, μάλλον όχι πολλά αλλά το στριφογύρισμα νομίζω έδωσε κάτι. μου αρέσει.

70922159.jpg

χάρηκα πολύ παιδιά (παιδιά λέμε τώρα, όπως είπε και ο δημήτρης όλοι μπέμπηδες είμαστε εδώ), χαλάρωσα, πέρασα ευχάριστα. θα ακολουθήσω ξανά, ναστε καλά και ευχαριστώ για τη ζεστή υποδοχή.:2thumb22sup:

Εγώ ήρθα για το μακρο αν ήθελα παπαρατσι θα πήγαινα στον Ηλία οπότε δεν έχω κανέναν σε φωτο.:flipout:

Πειτε μου ποιος σας λειπει να τον... ανεβασω... :flipout: καπου θα τον εχω...!!!

Ωραια η παρεα... τετοιες συγκεντρωσεις ειναι που εχουν αξια...

Καπως ετσι ξεκινησα κι εγω το χομπι, με μια συγκεντρωση που οργανωσε ο Βλασης καπου στο 2008 αν θυμαμαι καλα... παντα τετοια....:a0210:

Το κραξιμο, εεεε...δηλαδη η καλοπροαιρετη κριτικη επι δικαιων και αδικων απο ποτε μπορει να ξεκινησει...?

:ernaehrung004:

θα την έδινα και χωρίς αμοιβή αλλά αφού επιμένετε...

με helios και λίγο incognito

31444842.jpg

ιδού ο bill33198765435968%$%#$^#%^....:a0210:

Last edited:
Κώστα knoulas ωραία χρωματα ,το ίδιο και για σένα Αντώνη η τρίτη όμορφη .