Σύνδεση BENQ PB 7220

GEORGE.B

Senior Member
26 May 2008
693
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σας.
Από χθες είμαι κάτοχος του BENQ PB 7220 κατόπιν ευγενικής χορηγίας του MadPax.

Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας,καθ'ότι αρχάριος σε θέματα προβολέα...

connectorsq.jpg

wdtvlivev.jpg

Με τι καλώδιο ή αντάπτορα, μπορώ να συνδέσω τον προβολέα με το player (WD TV LIVE), γιά να πετύχω την καλύτερη ανάλυση;
Αν μπορείτε να μου γράψετε και από που μπορώ να το αγοράσω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις.

Με hdmi.
Θα το βρεις σχεδον σε ολα τα καταστηματα ηλεκτρικων/ηλεκτρονικων.

Ωπ μπερδευτηκα απο την πλατη του player στην φωτο.
Τοτε πας σε component.

Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Ωπ μπερδευτηκα απο την πλατη του player στην φωτο.
Τοτε πας σε component.

Το component νομίζω δεν βγάζει HD,βγάζει SD...Ο προβολέας βγάζει 1080i...
Μήπως μπορεί να γίνει κάτι με το VGA;

To hdmi ειναι ψηφιακο και το vga αναλογικο.
Οποτε θα χρειαστει να αγορασεις ενα hdmi to vga converter

π.χ. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30994&cat=16

Μάλιστα...Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο προιόν.
Το VGA πρέπει να είναι αρσενικό και όχι θηλυκό.

Και μία ερώτηση.
Πρέπει να είναι μόνο converter;Και αν για παράδειγμα είναι κάτι τέτοιο;

http://www.amazon.com/HDMI-VGA-HD15-Male-Cable/dp/B001OLCHJ6/ref=cm_cr_pr_product_top

Σωστο ειναι.
Εχεις δυο θηλυκα βυσματα, ενα στον προβολεα και ενα στον convertor.
Στη συνεχεια θα κουμπωσεις ενα vga καλωδιο που θα ειναι αρσενικο και στις δυο πλευρες.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjsxvKotnsZclMU-x2gfMGeXtnWkR28839lIMOQA50hT8xSLQOLg

Οσον αφορα το προιον που ανεφερες δεν μπορω να καταλαβω τη χρηση του. Προφανως δουλευει μονο σαν adaptor.
Πρεπει να βρεις προιον που κανει convertion σαν αυτο που ανεφερα. -bye-

Σωστο ειναι.
Εχεις δυο θηλυκα βυσματα, ενα στον προβολεα και ενα στον convertor.
Στη συνεχεια θα κουμπωσεις ενα vga καλωδιο που θα ειναι αρσενικο και στις δυο πλευρες.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjsxvKotnsZclMU-x2gfMGeXtnWkR28839lIMOQA50hT8xSLQOLg

Οσον αφορα το προιον που ανεφερες δεν μπορω να καταλαβω τη χρηση του. Προφανως δουλευει μονο σαν adaptor.
Πρεπει να βρεις προιον που κανει convertion σαν αυτο που ανεφερα. -bye-

Σε ευχαριστώ πολύ γιά την βοήθεια.:a0210:

Το καλώδιο που σου έδειξα πρέπει όντως να δουλεύει απλά σαν adaptor...:damnyou:

Λογικά μεταξύ HDMI και VGA πρέπει με κάποιον τρόπο να γίνεται μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.
(Μήπως όμως αυτό το αναλαμβάνει ο προβολέας;).Μπορεί να λέω και βλακείες...

Λογικά και αυτό που βρήκα εδώ πρέπει να δουλεύει:

http://www.ebay.com/itm/HDMI-Male-to-VGA-Audio-HD-Video-Cable-Converter-Adapter-1080P-HDTV-/271081462659?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3f1db6db83

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Σε ευχαριστώ πολύ γιά την βοήθεια.:a0210:

Το καλώδιο που σου έδειξα πρέπει όντως να δουλεύει απλά σαν adaptor...:damnyou:

Λογικά μεταξύ HDMI και VGA πρέπει με κάποιον τρόπο να γίνεται μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.
(Μήπως όμως αυτό το αναλαμβάνει ο προβολέας;).Μπορεί να λέω και βλακείες...

Λογικά και αυτό που βρήκα εδώ πρέπει να δουλεύει:

http://www.ebay.com/itm/HDMI-Male-t...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3f1db6db83

Αν ψαξεις λιγο στο internet θα δεις οτι μερικοι τα αναφερουν σαν fake. Αλλοι λενε οτι ισως το μεσο προβολης (π.χ. Tv) ισως εχει συγκεκριμενη hdmi οπου κανει εσωτερικα convertion και αλλοι λενε οτι ισως μια καρτα γραφικων μπορει να το κανει απο τη δικη της πλευρα.

Επειδη το τοπιο ειναι θολο και οσοι τα αγορασαν ανεφεραν οτι δεν δουλεψαν (λογικο) θα σου ελεγα να μην προβεις σε αγορα τετοιου καλωδιου.
Τοσο το western digitan οσο και ο benq σιγουρα δεν εχουν την ικανοτητα καποιου εσωτερικου convertion.

Το τελευταιο link που αναφερεις ενω χρησιμοποιει τη λεξη convertor, η τιμη του πιθανοτατα υποδηλωνει καποιο ρισκο.
Θα μπορουσες βεβαια λογω μικρου κοστους να το παρεις και να δοκιμασεις, αν και πιστευω οτι δεν θα κανει δουλεια.
Θα σου προτεινα για να μη χανεις χρονο και χρημα, να πας στα σιγουρα σε καποιο καλωδιο σαν αυτο που σου εδειξα.

-bye-

warewolf73, σε ευχαριστώ πολύ.

Πιστεύω ότι το καλύψαμε αυτό το κομμάτι,εκτός και αν κάποιος φίλος έχει να προσθέσει κάτι άλλο...

Να κάνω μερικές ερωτήσεις ακόμα οι οποίες μπορεί να φανούν λίγο χαζές,αλλά σίγουρα θα μάθω 5 πράγματα.

1) Με τηλεόραση FULL HD μπορώ να συνδέσω τον προβολέα,γιά να βλέπω π.χ ποδόσφαιρο;Και αν ναί με τι τρόπο;

2) Αν θέλω να συνδέσω τον προβολέα με την κάρτα γραφικών του υπολογιστή (σε έναν υπολογιστή που έχω,έχει πάνω την ATi Radeon HD 2900 Pro) μέχρι ποιό μήκος καλωδίου DVI σε VGA θα ήταν οφέλιμο,για να μην έχω απώλεια σήματος;
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό καλώδιο γι'αυτήν την δουλειά;

3) Με τους τρόπους σύνδεσης εικόνας που βλέπετε να υποστηρίζει η φωτό του προβολέα που έχω βάλει,μπορώ να κάνω κάποιες άλλες συνδέσεις με την καλύτερη ανάλυση που μπορώ να πετύχω,οι οποίες δεν έχουν αναφερθεί;

Δοκίμασε HDMI2DVI & DVI2VGA μήπως δουλέψουν είναι πιό εύκολο να βρείς.

Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

1) Με τηλεόραση FULL HD μπορώ να συνδέσω τον προβολέα,γιά να βλέπω π.χ ποδόσφαιρο;Και αν ναί με τι τρόπο;
Μόνο άν υπάρχει έξοδος απο τη τηλεόραση composite/ s video / scart που δέν νομίζω. Δοκίμασε πάντως. Με έναν εξωτερικό δέκτη όμως μπορείς κατευθείαν.
2) Αν θέλω να συνδέσω τον προβολέα με την κάρτα γραφικών του υπολογιστή (σε έναν υπολογιστή που έχω,έχει πάνω την ATi Radeon HD 2900 Pro) μέχρι ποιό μήκος καλωδίου DVI σε VGA θα ήταν οφέλιμο,για να μην έχω απώλεια σήματος;
γενικά όσο πιο κοντό τόσο καλύτερα. Μέχρι τα 5 μέτρα δεν υπάρχουν θέματα. Απο εκει κ πέρα θέλει καλό καλώδιο. Δοκίμασε με φτηνό κ άν δε σου κάνει επέστρεψε το και πάρε καλύτερο (hama, clicktronic)
3) Με τους τρόπους σύνδεσης εικόνας που βλέπετε να υποστηρίζει η φωτό του προβολέα που έχω βάλει,μπορώ να κάνω κάποιες άλλες συνδέσεις με την καλύτερη ανάλυση που μπορώ να πετύχω,οι οποίες δεν έχουν αναφερθεί;
Η καλύτερη σύνδεση με το συγκεκριμένο προβολέα είναι VGA 2 VGA or DVI 2 VGA στη μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει.

warewolf73, σε ευχαριστώ πολύ.

Πιστεύω ότι το καλύψαμε αυτό το κομμάτι,εκτός και αν κάποιος φίλος έχει να προσθέσει κάτι άλλο...

Να κάνω μερικές ερωτήσεις ακόμα οι οποίες μπορεί να φανούν λίγο χαζές,αλλά σίγουρα θα μάθω 5 πράγματα.

1)
Eχουν υπαρξει κατα καιρους καποιες tv με composite out. Για παραδειγμα η sony hx950 νομιζω οτι εχει. (αν δεν κανω λαθος απο το scart, χωρις να ειμαι σιγουρος)
Μιας και οι σημερινες Tv εχουν ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη, θα πρεπει να στειλουν σε αυτη την εξοδο αναλογικο σημα.
Ο λογος μαλλον για να μπορεσει καποιος να γραψει π.χ. σε ενα παλαιο dvd recorder. Ειθισται αυτη τη δυνατοτητα να την εχουν συνηθως οι ναυαρχιδες των μοντελων.
Θα πρεπει να κοιταξεις στα specs της tv σου για να δεις αν εχει καποια εξοδο εικονας, αν και το βρισκω δυσκολο.
Ελεγξε το παντως.

Αν δεν εχει και βρισκεσαι σε περιοχη οπου εκπεμπουν τα ψηφιακα της digea, μπορεις να αγορασεις εναν ψηφιακο δεκτη και να δωσεις απο αυτον εικονα στον προβολεα. (Η συνηθεστερη λυση που επικρατει)

Σε περιπτωση οπου δεν εχεις ψηφιακο σημα, θα πρεπει να αναζητησεις καποια συσκευη με tv tuner (dvd recorder κλπ) και να δωσεις απο αυτο. Υπαρχει και η λυση μιας καρτας tv σε pc (υποστηριξης αναλογικου σηματος)

2)
Συνηθως μεχρι και 15 μετρα ισως δεν εχεις προβλημα. Σε αντιθετη περιπτωση θα χρειαστεις καποιο repeater.
Εφαρμοζουμε κι εδω, οσο μικροτερο, τοσο καλυτερο. Με επιφυλαξη εδω το μεγεθος, καθως δεν εχω ασχοληθει καθολου με μεγαλου μηκους vga καλωδια.

3) O προβολεας σου εχει native resolution 1024X768. Μπορει μεν να δεχτει σημα μεχρι 1080i, αλλα θα το υποβιβασει (downscaling) ειτε σε 1024Χ768 (4:3 native) ειτε σε 1280Χ1024 (16:9)
Oποτε καταλαβαινεις γιατι στην ουσια δεν υπαρχει λογος να ψαχνεσαι για μετατροπεις σηματος σε μεγαλυτερη αναλυση. Ουτως ή αλλως ο προβολεας θα κανει downscaling.

Για αυτο και στην αρχη σε παρεπεμψα σε component συνδεση. Διοτι ουτως ή αλλως την εισερχομενη αναλυση απο το media player θα την υποβιβασει. Οποτε ξανα γυρναμε στην αρχη (για να γλυτωσεις και τον hdmi to vga convertor)
Συνδεεσαι επανω του με τα καλωδια που ειχε στη συσκευασια του.
-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση BENQ PB 7220

evanfotis σε ευχαριστώ πολύ γιά την βοήθεια.

Δοκίμασε HDMI2DVI & DVI2VGA μήπως δουλέψουν είναι πιό εύκολο να βρείς.

Υπάρχει κάποιο λίνκ γι'αυτό το καλώδιο;

Μόνο άν υπάρχει έξοδος απο τη τηλεόραση composite/ s video / scart που δέν νομίζω. Δοκίμασε πάντως. Με έναν εξωτερικό δέκτη όμως μπορείς κατευθείαν.

γενικά όσο πιο κοντό τόσο καλύτερα. Μέχρι τα 5 μέτρα δεν υπάρχουν θέματα. Απο εκει κ πέρα θέλει καλό καλώδιο. Δοκίμασε με φτηνό κ άν δε σου κάνει επέστρεψε το και πάρε καλύτερο (hama, clicktronic)

Η καλύτερη σύνδεση με το συγκεκριμένο προβολέα είναι VGA 2 VGA or DVI 2 VGA στη μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει.

Και εδώ ένα λίνκ παρακαλώ;

Λοιπόν,γιά να γράψω πιό συγκεκριμένα γιά να μην σας κουράζω με υποθέσεις,να σας πω ότι εκεί που υπάρχει χώρος γιά τον προβολέα,υπάρχει:

1) TV Panasonic TX-L322520E
2) και ψηφιακός δέκτης EDITION MINI-TRITON MPEG4 + HD

1)
Eχουν υπαρξει κατα καιρους καποιες tv με composite out. Για παραδειγμα η sony hx950 νομιζω οτι εχει. (αν δεν κανω λαθος απο το scart, χωρις να ειμαι σιγουρος)
Μιας και οι σημερινες Tv εχουν ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη, θα πρεπει να στειλουν σε αυτη την εξοδο αναλογικο σημα.
Ο λογος μαλλον για να μπορεσει καποιος να γραψει π.χ. σε ενα παλαιο dvd recorder. Ειθισται αυτη τη δυνατοτητα να την εχουν συνηθως οι ναυαρχιδες των μοντελων.
Θα πρεπει να κοιταξεις στα specs της tv σου για να δεις αν εχει καποια εξοδο εικονας, αν και το βρισκω δυσκολο.
Ελεγξε το παντως.

Αν δεν εχει και βρισκεσαι σε περιοχη οπου εκπεμπουν τα ψηφιακα της digea, μπορεις να αγορασεις εναν ψηφιακο δεκτη και να δωσεις απο αυτον εικονα στον προβολεα. (Η συνηθεστερη λυση που επικρατει)

Σε περιπτωση οπου δεν εχεις ψηφιακο σημα, θα πρεπει να αναζητησεις καποια συσκευη με tv tuner (dvd recorder κλπ) και να δωσεις απο αυτο. Υπαρχει και η λυση μιας καρτας tv σε pc (υποστηριξης αναλογικου σηματος)

2)
Συνηθως μεχρι και 15 μετρα ισως δεν εχεις προβλημα. Σε αντιθετη περιπτωση θα χρειαστεις καποιο repeater.
Εφαρμοζουμε κι εδω, οσο μικροτερο, τοσο καλυτερο. Με επιφυλαξη εδω το μεγεθος, καθως δεν εχω ασχοληθει καθολου με μεγαλου μηκους vga καλωδια.

3) O προβολεας σου εχει native resolution 1024X768. Μπορει μεν να δεχτει σημα μεχρι 1080i, αλλα θα το υποβιβασει (downscaling) ειτε σε 1024Χ768 (4:3 native) ειτε σε 1280Χ1024 (16:9)
Oποτε καταλαβαινεις γιατι στην ουσια δεν υπαρχει λογος να ψαχνεσαι για μετατροπεις σηματος σε μεγαλυτερη αναλυση. Ουτως ή αλλως ο προβολεας θα κανει downscaling.

Για αυτο και στην αρχη σε παρεπεμψα σε component συνδεση. Διοτι ουτως ή αλλως την εισερχομενη αναλυση απο το media player θα την υποβιβασει. Οποτε ξανα γυρναμε στην αρχη (για να γλυτωσεις και τον hdmi to vga convertor)
Συνδεεσαι επανω του με τα καλωδια που ειχε στη συσκευασια του.
-bye-

3)Οπότε πάμε σε ματρόσκες 1280x720p max,σωστά;

Τα καλώδια,κατά έναν περίεργο τρόπο,δεν τα βρίσκω...Έχω ένα σωρό που τα φυλάω σε ένα κουτί,αλλά τα συγκεκριμένα,δεν...

Μπορώ να βρώ τα συγκεκριμένα πουθενά;

Λοιπόν,γιά να γράψω πιό συγκεκριμένα γιά να μην σας κουράζω με υποθέσεις,να σας πω ότι εκεί που υπάρχει χώρος γιά τον προβολέα,υπάρχει:

1) TV Panasonic TX-L322520E
2) και ψηφιακός δέκτης EDITION MINI-TRITON MPEG4 + HD

Για τηλεόραση:

Παίρνεις ένα κλασσικό ανταπτοράκι scart (που βγάζει τα 3 RCA, άσπρο + κόκκινο + κίτρινο) και συνδέεις με μονό κίτρινο composite τον δέκτη με τον προβολέα σου (στην κίτρινη video είσοδο). Δίνεις σήμα από το δέκτη 576i. Για ήχο, συνδέεις το κόκκινο και το άσπρο RCA στο ηχοσύστημά σου.

Με το WD:

Το πρόβλημα είναι ότι διαθέτεις μόνο αναλογικές εισόδους στον προβολέα και μάλιστα D-sub. Η παρακάτω λύση πιθανότατα θα δουλέψει σε μία από τις 2 εισόδους. Θέλεις ένα ανταπτοράκι αρσενικό VGA σε θηλυκό component, σαν και αυτό:

15938d1255676810-gs-mode-selector-development-feedback-vga-male-rca-component-adaper.jpg

που θα μπει στον προβολέα,

και ένα καρφί - component καλώδιο που θα μπει στο WD, σαν και αυτό:

s-pc-1103.jpg

Ανάλυση από το WD θα δώσεις 1024χ768 στα 60hz. Για ήχο, θα πάρεις ένα καρφί σε διπλό RCA ώστε να δώσεις ήχο. Προσοχή! Το καρφί να έχει 3 σειρήτια μαύρα όπως το πιο πάνω της φωτογραφίας και όχι 2, αλλιώς θα ακούς μονοφωνικά.

Φυσιολογικά πρέπει να είσαι εντάξει.

Για τηλεόραση:

Παίρνεις ένα κλασσικό ανταπτοράκι scart (που βγάζει τα 3 RCA, άσπρο + κόκκινο + κίτρινο) και συνδέεις με μονό κίτρινο composite τον δέκτη με τον προβολέα σου (στην κίτρινη video είσοδο). Δίνεις σήμα από το δέκτη 576i. Για ήχο, συνδέεις το κόκκινο και το άσπρο RCA στο ηχοσύστημά σου.

Με το WD:

Το πρόβλημα είναι ότι διαθέτεις μόνο αναλογικές εισόδους στον προβολέα και μάλιστα D-sub. Η παρακάτω λύση πιθανότατα θα δουλέψει σε μία από τις 2 εισόδους. Θέλεις ένα ανταπτοράκι αρσενικό VGA σε θηλυκό component, σαν και αυτό:

15938d1255676810-gs-mode-selector-development-feedback-vga-male-rca-component-adaper.jpg

που θα μπει στον προβολέα,

και ένα καρφί - component καλώδιο που θα μπει στο WD, σαν και αυτό:

s-pc-1103.jpg

Ανάλυση από το WD θα δώσεις 1024χ768 στα 60hz. Για ήχο, θα πάρεις ένα καρφί σε διπλό RCA ώστε να δώσεις ήχο. Προσοχή! Το καρφί να έχει 3 σειρήτια μαύρα όπως το πιο πάνω της φωτογραφίας και όχι 2, αλλιώς θα ακούς μονοφωνικά.

Φυσιολογικά πρέπει να είσαι εντάξει.

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ.
Θα ήθελα σε παρακαλώ να με βοηθήσεις σε 1,2 σημεία του ποστ σου.

1ον
Βρήκα ένα ανταπτοράκι scart,που πάνω του κουμπώνουν τα 3 RCA άσπρο, κόκκινο ,κίτρινο.Από την άλλη πλευρά όπως είναι λογικό έχω τα 3 RCA άσπρο, κόκκινο ,κίτρινο.
Βάζω λοιπόν το scart στην τηλεόραση και το ένα βύσμα από τα τρία το κίτρινο στον προβολέα,αλλά δεν γίνεται κάτι...
Κάνω κάτι λάθος;
Μήπως πρέπει να έχω κάποιον αντάπτορα από το κίτρινο βύσμα του scart στον προβολέα;

Και 2ον

Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις κάποιο λίνκ με μαγαζιά που πουλάνε αυτόν τον αντάπτορα;

Τα άλλα καλώδια,βρήκα τελικά που είχα το κουτί του WD TV LIVE και τα βρήκα.