Σύνδεση BENQ PB 7220

Και πως θα δώσει, βρε Γιάννη, 1024χ768 με composite?

Θα δοκιμάσει να κλειδώσει μέσω component-vga για να πάρει HD και αν δεν, τότε δίνει 576 γραμμές με composite σύνδεση.

Μα δεν εννοουσα οτι θα κλειδωσει με 1024χ768. Για αυτο και του ειπα παρακατω οτι αν θελει να παει στη μεγιστη αναλυση θα πρεπει να βαλει component.
Απλα προσπαθουσα εκεινη τη στιγμη με το καλωδιο που ειχε βρει (νομιζα οτι ειχε βρει και το composite) να κανει τη συνδεση και να παρει εικονα αμεσα χωρις να αγορασει κατι.
Ισως κακη διατυπωση μου, αφησε να εννοηθει οτι θα επαιρνε τη max αναλυση του προβολεα.
Οταν ξανα διαβασα το post μου, ειδα οτι μπορει να βγει τετοιο συμπερασμα, (αλλα δεν προλαβα να κανω edit) για αυτο και παρακατω εκανα νυξη για αγορα καλωδιου και μουφων ωστε να συνδεθει με component.

Last edited:
Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Κύριοι,καλησπέρα σας.-bye-

Μην ανχώνεστε,άκρη θα βρίσκαμε ούτως ή άλλως,γιατί ως γνωστόν πολλές φορές αλλιώς τα σκεφτόμαστε και αλλιώς τα γράφουμε...:BDGBGDB55:
Όποτε όλα καλά!:a0210:

Έχω νεώτερα.
Μετά από την βολτίτσα γιά την αγορά του καλωδίου,ακολούθησε δοκιμή η οποία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία!
Το WD TV LIVE έδωσε ανάλυση 1080i στα 60HZ.:grinning-smiley-043
Εικόνα μιά χαρά.(Γιά τα δικά μου δεδομένα,γιατί γιά τα δικά σας από ότι καταλαβαίνω...:slapface:).

Και ερχόμαστε στον ήχο...:music-smiley-004:
Τι πρέπει να συνδέσω στο WD TV LIVE;

Αν δεν γίνεται,με τα μηχανήματα που έχω περιγράψει παραπάνω,τι μπορούμε να κάνουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Και ερχόμαστε στον ήχο...:music-smiley-004:
Τι πρέπει να συνδέσω στο WD TV LIVE;

Αν δεν γίνεται,με τα μηχανήματα που έχω περιγράψει παραπάνω,τι μπορούμε να κάνουμε;

Υπάρχει κάποιος ενισχυτής, ηχεία? Από που θα έρχεται ο ήχος?

Αν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με hdmi πιθανότατα να περνάει κανονικά ο ήχος. Επομένως, ανάβεις προβόλι για εικόνα και τηλεόραση για ήχο. Δοκίμασε έτσι και αν δεν δουλέψει θα πας από το AV out.

Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Αν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με hdmi πιθανότατα να περνάει κανονικά ο ήχος. Επομένως, ανάβεις προβόλι για εικόνα και τηλεόραση για ήχο. Δοκίμασε έτσι και αν δεν δουλέψει θα πας από το AV out.

Γιάννη,πες μου σε παρακαλώ τι επιλογές έχω με το AV out;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Γιάννη,πες μου σε παρακαλώ τι επιλογές έχω με το AV out;

Δεν σου δούλεψε??

Θες ένα καρφί (με 3 μαύρα σειρήτια όπως σου είπα σε άλλο ποστ) σε 2 RCA (κόκκινο - λευκό). Πρέπει να υπήρχε ένα τέτοιο καλώδιο στη συσκευασία (+ το κίτρινο του βίντεο). Σε ενδιαφέρει μονάχα ο ήχος. Οπότε συνδέεις τα 2 RCA στην τηλεόραση για ήχο (ορίζεις στέρεο ήχο μέσα από τα settings) και εικόνα από το component στον προβολέα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Δεν σου δούλεψε??

Θες ένα καρφί (με 3 μαύρα σειρήτια όπως σου είπα σε άλλο ποστ) σε 2 RCA (κόκκινο - λευκό). Πρέπει να υπήρχε ένα τέτοιο καλώδιο στη συσκευασία (+ το κίτρινο του βίντεο). Σε ενδιαφέρει μονάχα ο ήχος. Οπότε συνδέεις τα 2 RCA στην τηλεόραση για ήχο (ορίζεις στέρεο ήχο μέσα από τα settings) και εικόνα από το component στον προβολέα.

Δυστυχώς το καλώδιο composite που έρχεται μαζί με το WD TV LIVE,δεν το βρήκα πουθενά...Πρέπει να δω τώρα που θα βρώ το ίδιο από την WD ή κάτι άλλο ανάλογο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Δυστυχώς το καλώδιο composite που έρχεται μαζί με το WD TV LIVE,δεν το βρήκα πουθενά...Πρέπει να δω τώρα που θα βρώ το ίδιο από την WD ή κάτι άλλο ανάλογο...

Απο εκει που πηρες σημερα ή οπου αλλου θα ζητησεις ενα καλωδιο jack (καρφι) σε τρια (3) RCA. (κιτρινο/ασπρο/κοκκινο)
Χρειαζεσαι το κοκκινο/ασπρο για τον ηχο. Αν η τηλεοραση σου δεν εχει εισοδους ηχου rca, τοτε πρεπει να αγορασεις και εναν ανταπτορα scart (αν δεν εχεις) που να δεχεται τα rca να κουμπωσουν επανω του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Δεν σου δούλεψε??

Απορία...Με δύο μαύρα σειρήτια δεν είναι στέρεο;Στην ουσία left-right δεν είναι στέρεο;(Μην βαράτε,μπορεί να έγραψα κοτσάνα...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Απο εκει που πηρες σημερα ή οπου αλλου θα ζητησεις ενα καλωδιο jack (καρφι) σε τρια (3) RCA. (κιτρινο/ασπρο/κοκκινο)
Χρειαζεσαι το κοκκινο/ασπρο για τον ηχο. Αν η τηλεοραση σου δεν εχει εισοδους ηχου rca, τοτε πρεπει να αγορασεις και εναν ανταπτορα scart (αν δεν εχεις) που να δεχεται τα rca να κουμπωσουν επανω του.

Αφού έχω εικόνα από το component, στην ουσία θέλω μόνο ήχο.
Στο AV out λοιπόν θα πρέπει να βρώ και να συνδέσω όπως είπε ο Γιάννης ένα jack με δύο RCA (άσπρο/κόκκινο),το κίτρινο τι να το κάνω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Απορία...Με δύο μαύρα σειρήτια δεν είναι στέρεο;Στην ουσία left-right δεν είναι στέρεο;(Μην βαράτε,μπορεί να έγραψα κοτσάνα...)

Ναι, στέρεο είναι, αλλά, δεν θα σου δουλέψει. Θα δουλεύει μονοφωνικά. Το καρφί που βγάζει το WD είναι AV δηλαδή και για εικόνα και ήχο. Γι' αυτό χρειάζεσαι το τριπλό. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά απλά (στέρεο) και απ' όλα παίρνω μονοφωνικό ήχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση BENQ PB 7220

Αφού έχω εικόνα από το component, στην ουσία θέλω μόνο ήχο.
Στο AV out λοιπόν θα πρέπει να βρώ και να συνδέσω όπως είπε ο Γιάννης ένα jack με δύο RCA (άσπρο/κόκκινο),το κίτρινο τι να το κάνω;

Τίποτα, δεν σε ενδιαφέρει το κίτρινο.

Νεώτερα από το άλλο μέτωπο.(Σύνδεση με TV)

Πήρα ένα κλασσικό ανταπτοράκι scart (που βγάζει τα 3 RCA, άσπρο + κόκκινο + κίτρινο,αρσενικό/αρσενικό) και το έβαλα στον ψηφιακό δέκτη EDITION MINI-TRITON MPEG4 + HD.
Σύνδεσα το κίτρινο βίσμα με τον προβολέα (στην κίτρινη video είσοδο).
Έλεγξα το σήμα του δέκτη (EDITION) ο οποίος είχε 576i.
Για ήχο, σύνδεσα το κόκκινο και το άσπρο RCA στο ηχοσύστημα,αλλά πατάτες... Ούτε εικόνα,ούτε ήχος...

Υ.Γ
Κάτι που παρατήρησα στα ανταπτοράκια scart...(Έχω δύο)
Το 1ο ανταπτοράκι στην εσωτερική του μεριά (εκεί που κουμπώνει δηλαδή) έχει 10 επαφές και το 2ο ανταπτοράκι 5. Μήπως παίζει ρόλο στο πόσες επαφές πρέπει να υπάρχουν;

Και κάτι άλλο που παρατήρησα στο WD TV LIVE.

Όπως ξέρουμε υπάρχουν τρείς τρόποι σύνδεσης: Hdmi, component και composite.

Όταν σήμερα δοκίμασα σύνδεση component στον προβολέα,είχα παράλληλα συνδεδεμένο το WD μέσω HDMI στην τηλεόραση.
Στις ρυθμίσεις του player έπρεπε να επιλέξω πηγή component και να δώσω ανάλυση γιά να συνδεθεί ο προβολέας.Την ώρα λοιπόν που το έκανα αυτό η αναπαραγωγή μέσω HDMI στην τηλεόραση δεν δούλευε...

Που θέλω να καταλήξω με αυτό... Αν συνδέσω μέσω component τον προβολέα, δεν θα μπορέσω να δώσω ήχο από composite, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ παράλληλα να έχω component και composite μαζί.
Οπότε νομίζω ότι έχω φτάσει σε αδιέξοδο...