Σύνδεση εξωτερικού e-sata

19 June 2006
35,670
Παλληκάρια μου, θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Εδώ και ένα 2μηνο αγόρασα ένα εξωτερικό κουτί ICY BOX με συνδέσεις usb 2 και e-sata. Μέχρι χθές έβλεπα τα εργάκια μου από έναν Seagate sata 2 μέσω usb 2 και όλα καλά και όλα ωραία. Ώσπου, η usb θύρα του ICY BOX παρέδωσε χθες το βράδυ το πνεύμα. Τέλος πάντων, λέω, ας κάνουμε την άλλη σύνδεση, την ''καλή''. Συνδέω, λοιπόν, μέσω e-sata εξωτερικής θύρας....τίποτα....no σκληρός, ξανασυνδέω.....τίποτα :slapface: :slapface: .

Μήπως πρέπει να πειράξω κάτι στο Bios :BDGBGDB55: ???????

Η mobo είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα P5W DH Deluxe. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς?????

το κουτι μαλλον θα εχει ενα διακοπτη απο usb σε e-sata.(ο σκληρος ακουγεται οτι δουλευει?αν τα εχεισ κανει ολα αυτα τοτε Διαχειρηση συσκευων-ανιχνευση για νεο υλικο και εισαι ετοιμος!-bye- -bye-

Κοιταξε λιγο στο manual του board......4.3.6 IDE CONFIGURATION, και στο 4.4.6 ONBOARD DEVICES CONFIGURATION στη τελευταια παραγραφο !

Απάντηση: Re: Σύνδεση εξωτερικού e-sata

το κουτι μαλλον θα εχει ενα διακοπτη απο usb σε e-sata.(ο σκληρος ακουγεται οτι δουλευει?αν τα εχεισ κανει ολα αυτα τοτε Διαχειρηση συσκευων-ανιχνευση για νεο υλικο και εισαι ετοιμος!-bye- -bye-

Όχι, δεν έχει διακόπτη. Ναι, ο σκληρός ακούγεται μια χαρά.

@Χρήστο, ευχαριστώ!!!!!
Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.....-bye-

Μάλλον τζίφος η δουλειά, Χρήστο.

Η τελευταία παράγραφος που μου είπες γράφει τα εξής:
Serial port 1 address [3F8/IRQ4]
Allows you to select the serial port 1 base address
Configuration options: Disabled, 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ4.....κ.λ.π

Μου φαίνονται λίγο κινέζικα. Δοκίμασα να αλλάξω το default 2-3 φορές.....τίποτα.

Μου φαίνεται ολίγον τι τραγικό να μην δουλεύει ούτε η usb ούτε η sata θύρα...........:bigcry: :bigcry:

Αν η θυρα sata / esata της μητρικης ειναι ενεργοποιημενη πιθανοτατα τα επαιξε το icy box