Σύνδεση HDTV με line-out κάρτας ήχου, γίνεται;

Την έχω ρυθμίσει σαν PC. Κι εγώ προς τα εκεί κλίνω... οτι το καλώδιο φταίει...

Θα δώ, μπορεί να το δοκιμάσω σε καμμία άλλη συσκευή.. Ευχαριστώ βρε audiov για την βοήθεια. Να σαι καλά.

Για δείτε εδώ τον πιτσιρικά.. Συνδέει ένα Macbook με την HDTV του και το καλώδιο που χρησιμοποιεί για το audio είναι ένα καλώδιο mini Stereo Jack ---> RCA Audio (με 2 απολήξεις). Μετά, στο τέλος, βάζει έναν convertor RCA ---> mini Stereo Jack.

Μήπως πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο... ?

Οχι δεν παιζει ρολο το αν βγαζει δυο RCA και μετα οτι χρησιμοποιει ανταπτορα. Απο stereo mini jack σε stereo mini jack ειναι μια χαρα.

Μονο δωσε λιγο προσοχη στα βυσματα. Δυστυχως υπαρχουν πολλες παραλλαγες, ακομα και στα stereo.
Συγκρινε τα βυσματα, αυτο των ηχειων με αυτο που χρησιμοποιεις για την συνδεση με την τηλεοραση.
Δες αν εχουν ιδιες αποστασεις οι επαφες για τα καναλια και αν στο συνολο το μηκος ειναι ιδιο.

Αν ειναι ιδια δοκιμασε με ενα πολυμετρο να δεις αν το καλωδιο ειναι ενταξει.

Όχι.. το καλώδιο καταρχήν είναι πιό χοντρό... οι αποστάσεις των μαύρων "δακτύλιων" φαίνονται ίδιες. Απο εκεί και πέρα το καλώδιο είναι πολύ πιό μακρύ απο το καλώδιο των ηχείων...

Μέχρι τί μήκος υποστηρίζει το stereo mini jack καλώδιο..?

Θα ελεγα ανετα 3 μετρα.
Μονο αν υπαρχει διαφορά στα βυσματα ή ειναι κομμενο το καλωδιο. Δες το με ενα πολυμετρο.

Αν ομως εχεις ανταπτορα απο RCA σε mini jack δες και συγκρινε τα βυσματα, μπας και εχεις διαφορά και εκει.

Λοιπόν... πήγα και αγόρασα έναν αντάπτορα απο RCA σε mini stereo jack. Τζίφος και πάλι...

Το βύσμα του καλωδίου πάντως, σε σχέση με αυτό που έχουν τα ηχειάκια που έβαλα (τα οποία πάιξανε κανονικά) είναι λίγο πιό χοντρό το ένα απο το άλλο..

Δεν ξέρω ρε γαμώτο.. κανονικά αυτό έπρεπε να παίξει κανονικά!!!...

Πφφφ... Να σκάσω μού'ρχεται...

[26-06-2011, 14:02] γράφω:

2 παρατηρήσεις, (i) η philips εχει φοβερό support Και τις εργασιμες ώρες live chat (το έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές) και email που απαντάνε αυθημερόν ,μπορείς να τους στείλεις email αν έχεις παλιο pc με hdmi που δεν βγαζει ηχο αν υποστηρίζει τα audio in όταν δίνεις εικόνα απο το hdmi.
(ii) και κάτι πάνω σε αυτό που είπε ο audiov. Ειχες win7 έτσι? Δοκίμασες W7MC,Xbmc,MEdiaPortal,BoXee και δεν σε κάλυπτε κανένα και κατέλληξες στο Plex? Πρέπει να 'σαι απο τους πρώτους παγκισμίος που κανουν Hackintosh λόγω media center για OSX. Αντιθετα βλέπω ολο και περισσότερους που βαζουν Xbmc στα Apple tv

& [27-06-2011, 10:10] απαντάς

1. Όπως είπα, έχω ετοιμάσει Hackintosh, οπότε η κάρτα γραφικών (δυστυχώς, τουλάχιστον μέχρι τώρα) δεν έχει υποστήριξη για audio/video μέσω HDMI αλλα μόνο Video. Θα δοκιμάσω όμως με το support όπως λές.
2. Ναι, κόλλησα με το PLEX όπως έχουν κολλήσει φυσικά και οι χιλιάδες fan του Plex παγκοσμίως. ΦΥΣΙΚΑ και δοκίμασα XBMC κτλ. αλλα σαν το PLEX όπως τρέχει σε Mac OS X Snow Leopard δεν υπάρχει (τουλάχιστον) ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! Σαν να συγκρίνεις fiatάκι με Ferrari... Η απόκριση του Plex είναι ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ! :)

1.Ουτε το μανουαλ σου εχεις ανοιξει ,ουτε το support πηρες , oυτε καν το μενου της τηλεόρασης σου εψαξες. Μια απλή μπανανιτσα minijack to RCA βαζεις στο audio in (κοκκινο /ασπρο ) της Philips.Eγώ λίγο απο περιέργεια και μόνο που το ψαξα στη δικιά μου philips πατάς στο τηλεκοντρόλ
ΜΕΝΟΥ TV--->ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πας στη λιστα που σου εμφανίζει την HDMI που θες και αλλάζεις την ρύθμιση απο καμία σε PC .Στο ιδιο μενού με τις συνδέσεις τέρμα κάτω-κάτω εχει Audio in L/R αλλάζεις απο καμία την HDMI που θες να χρησιμοποιήσεις.

2. Εχεις κάνει hackinotsh σε PC για να βάλλεις plex . Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Εχεις επιλλέξει να πας απο την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη μέσω Ιωαννίνων. Εχεις Pc δεν έχεις mac. Δεν έχεις καν driver για να βγάλεις ηχο απο το HDMI και πας να στείσεις htpc. Oσο για το τι ειναι Plex και την ιστορία του... ρίξε μια ματία εδω( wiki) & εδώ
Οσον αφορά την ταχύτητα προφανώς κάποιος με openelec ή xbmc πάνω σε gentoo μας πετάει τα μάτια έξω.

Υ.Γ. Αν θες να μου απαντήσεις για το (ι) αρκεί ένα ευχαριστώ. Σε παρακαλώ μην μου αρχίσεις debate για το plex και το οsx και τι ωραίο και τι φοβέρο και ιστορίες...

Re: Απάντηση: Σύνδεση HDTV με line-out κάρτας ήχου, γίνεται;

[26-06-2011, 14:02] γράφω:

& [27-06-2011, 10:10] απαντάς

1.Ουτε το μανουαλ σου εχεις ανοιξει ,ουτε το support πηρες , oυτε καν το μενου της τηλεόρασης σου εψαξες. Μια απλή μπανανιτσα minijack to RCA βαζεις στο audio in (κοκκινο /ασπρο ) της Philips.Eγώ λίγο απο περιέργεια και μόνο που το ψαξα στη δικιά μου philips πατάς στο τηλεκοντρόλ
ΜΕΝΟΥ TV--->ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πας στη λιστα που σου εμφανίζει την HDMI που θες και αλλάζεις την ρύθμιση απο καμία σε PC .Στο ιδιο μενού με τις συνδέσεις τέρμα κάτω-κάτω εχει Audio in L/R αλλάζεις απο καμία την HDMI που θες να χρησιμοποιήσεις.

2. Εχεις κάνει hackinotsh σε PC για να βάλλεις plex . Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Εχεις επιλλέξει να πας απο την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη μέσω Ιωαννίνων. Εχεις Pc δεν έχεις mac. Δεν έχεις καν driver για να βγάλεις ηχο απο το HDMI και πας να στείσεις htpc. Oσο για το τι ειναι Plex και την ιστορία του... ρίξε μια ματία εδω( wiki) & εδώ
Οσον αφορά την ταχύτητα προφανώς κάποιος με openelec ή xbmc πάνω σε gentoo μας πετάει τα μάτια έξω.

Υ.Γ. Αν θες να μου απαντήσεις για το (ι) αρκεί ένα ευχαριστώ. Σε παρακαλώ μην μου αρχίσεις debate για το plex και το οsx και τι ωραίο και τι φοβέρο και ιστορίες...

Καταρχήν καλημέρα. Άργησα να διαβάσω το post σου για να πώ την αλήθεια μου. Όχι δεν πρόκειται να κάνω debate και ιστορίες..ο καθένας άλλωστε βάζει στο PC του ό,τι θέλει έτσι δεν είναι? Όπως λένε και οι Αμερικάνοι "Opinions are like butt holes, everyone has one" :-)

Απο εκεί και πέρα, όλα αυτά που έγραψες στο (1) τα έχω κάνει. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. Το manual το ξεσκόνισα, το service της Philips το πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ό,τι ακριβώς γράφει και το manual (φοβερή εξυπηρέτηση). Τώρα όσων αφορά στο Hackintosh, σαν Hackintosh παίζει κανονικότατα με διάφορα ηχεία κοινής κατανάλωσης, δεν παίζει ΜΟΝΟ με τα ηχεία (audio in) της τηλεόρασης.

Γι'αυτό σε παρακαλώ κάνε μου τη χάρη την επόμενη φορά να μην προτρέχεις.. Μπορεί να ξέρεις πολλά απο home cinema κτλ. αλλα δεν μπορείς να αρχίζεις να λές διάφορα για το τί έκανα ή τί δεν έκανα εγώ με απόλυτη απλότητα έτσι στο χαλαρό λές και είσαι μάντης... αν νομίζεις οτι είσαι, τί να πώ.. απέτυχες.

PS : Πλέον παίζει και VIDEO και AUDIO μέσω της HDMI της GT220 που έχω εγκατεστημένη στο Hackintosh. -bye-

PS2 : Για Mac vs. Hackintosh επιφυλλάσομαι να σας δώσω Benchmark. Είμαι πολύ πιό μπροστά απο ένα κανονικό Mac Pro 3... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση HDTV με line-out κάρτας ήχου, γίνεται;

Πλέον παίζει και VIDEO και AUDIO μέσω της HDMI της GT220 που έχω εγκατεστημένη στο Hackintosh. -bye-

1391445-cool_story_bro3_super.jpg