Συγγνώμη για την καθυστερημένη ανταπόκριση, όμως άνοιξαν τα σχολεία...
Στη συγκευασία του ισοσταθμιστή υπήρχε ένα κείμενο μιας σελίδας, με κάποιες γενικές εξηγήσεις για τις "επιδράσεις της ισοστάθμισης στην αναπαραγωγή μουσικής και φωνής" ανά συχνότητα, σε αγγλική γλώσσα. Δεν πρόλαβα να πειραματιστώ αρκετά προκειμένου να κάνω τις διαπιστώσεις μου, όμως πρόχειρα μπορώ να πω ότι οι οδηγίες είναι αξιόπιστες. Εννοείται ότι η "αντικειμενική" ισοστάθμιση είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Αυτό που εγώ επιχείρησα να κάνω, δεν ήταν να βελτιώσω τον ήχο αλλά να βελτιώσω την υποκειμενική αίσθηση που μου παρέχει ο ήχος, με άλλα λόγια να αυξήσω την αισθητική απόλαυση κατά την ακρόαση μουσικής. Ήδη με μικρορυθμίσεις ένιωσα σημαντικές ποιοτικές διαφορές, πάντα αναφορικά με το δικό μου σύστημα ήχου. Όταν βρω περισσότερο χρόνο θα πειραματιστώ πιο συστηματικά.
Το γενικό συμπέρασμά μου είναι ότι η αγορά άξιζε τον κόπο.
Τhanx! θα το ψάξω...
![]()
Στο αναλογικό επίπεδο κάθε φορά που αλλάζεις τη στάθμη σε μία περιοχή αλλάζεις και την φάση. Οπότε, να μπορεί να επηρεάσει αρνητικά στο αποτέλεσμα.
Αντίθετα στα ψηφιακά μπορείς να ελέγξεις τη φάση και την στάθμη ανεξάρτητα, οπότε το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο σωστό.
Γενικά να είσαι τσιγκούνης και προσεκτικός όταν ανεβάζεις ή κατεβάζεις την ένταση μιας συχνότητας, γιατί μπορεί να γίνει ζημιά.
ΠΟΛΥ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ
επίσης το ίδιο ισχύει και για συχνότητες 12000 και άνω.
Διότι πιθανότατα δεν θα τις ακούς.
Συγνωμη για την καθυστερηση ...τωρα το ειδα!!!!Φίλε mdvq ψάχνοντας έπεσα πάνω σε νήμα όπου συμμετείχες αρκετά παλαιότερα καθώς και ο sherpa (akrivojohn?) και για να πω την αλήθεια με απογοήτευσαν οι δυσκολίες που αντιμετώπιζες... Ξεπεράστηκαν?
Με γειά φίλε Schubert, καλές ακροάσεις. Θα σου πρότεινα να συνδέσεις το player σου με το FBQ και το FBQ την είσοδο του Yamaha. Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι, παρά να αφαιρέσεις τα σιδεράκια που συνδέουν το προ με το τελικό στάδιο του Yamaha. Αν βέβαια έχεις και δεύτερη πηγή... τότε δεν θα είναι πάνω στο EQ και δεν θα είναι πάνω στο EQ και το ραδιόφωνο του Yamaha. Εσύ επιλέγεις, ανάλογα με το τι θα ακούσεις.
Καλή συνέχεια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.