Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Απάντηση: Re: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Χθές μου ήρθε και σήμερα θα πάω Παλαιά Φωκαία να το δοκιμάσω από ότι έχω διαβάσει θα δουλεύει. Εγώ θα συνδέσω έναv vpl cx6 ξεχασμένο που είχα με ένα blue ray player.
Λογικά θα ανέβει από τις 576 στις 1280. Το βράδυ θα ξέρουμε.
http://www.ebay.com/itm/HDMI-To-VGA...s_Adapters&hash=item4d029a7e32#ht_4727wt_1185
Επίσης με το HT-5500 της Samsung έχω και δύο input hdmi έτσι αν δουλέψει στην μία βάζω την digea στην άλλη το ps3 και έχω και το B/R player, και όλα αυτά με πολύ καλό ήχο χωρίς άλλες συνδέσεις, το σύστημα είναι 5,1 να δούμε τα έχω στήσει όλα περίμενα τον converter, θα τα πούμε αύριο.

Last edited:
Πολύ ωραία!! Περιμένουμε οπωσδήποτε νέα σου, διότι μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα για συσκευές μετατροπής (βέβαια, πάει λίγος καιρός...). Αν όλα πάνε καλά, θα βοηθήσει αρκετό κόσμο με παλιές συσκευές!!:smile:

Φίλε Γιάννη (σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, όπως και τον φίλο Δημήτρη). Περιμένω κι εγώ με αγωνία να μας πει τις εντυπώσεις του, σε πρώτη ευκαιρία.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση εικόνας του PS3, θα πρέπει να σου πω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Δεν είναι όπως σε ένα PC, στο οποίο μπορείς να ρυθμίσεις την ανάλυση. Η ανάλυση ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το έχεις συνδεδεμένο με την τηλεόραση.

Στην περίπτωση μας, το "HDMI to HDMI" (PS3 to TV) φροντίζει για 1920x1080 και ναι, έχεις δίκιο στο ότι ο προβολέας δεν υποστηρίζει αυτή την ανάλυση. Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, γι' αυτό και προβληματίστηκα σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνω για να το αλλάξω (αν θυμάσαι είπα πως αν ο προβολέας είχε HDMI in, θα είχα λύσει το πρόβλημα μου). Δεν μου φαίνεται λογικό να μην δουλεύουν τα καλώδια (έχω κάνει την δοκιμή του καλωδίου και λειτουργεί κανονικά). Αν προσέξεις ένα χθεσινό μου post, έχω κάνει τη δοκιμή των καλωδίων και δεν τίθεται θέμα προβληματικού καλωδίου.

Ρίξε, αν θες, μια ματιά σε αυτό το link και, σε περίπτωση που δεν γνώριζες, θα πάρεις μια ιδέα από τις δυνατότητες σύνδεσης.

Θα κάνω μερικές ακόμη δοκιμές, λίγο αργότερα και θα ξανά μιλήσουμε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση εικόνας του PS3, θα πρέπει να σου πω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Δεν είναι όπως σε ένα PC, στο οποίο μπορείς να ρυθμίσεις την ανάλυση. Η ανάλυση ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το έχεις συνδεδεμένο με την τηλεόραση.

Είσαι σίγουρος γι' αυτό? Δυο-τρεις φορές που έχω παίξει σ' ένα μηχάνημα φίλου, θυμάμαι ότι έχει επιλογές:

1080p
1080i
720p

κ.λ.π. Κάνω λάθος?

Θέμα καλωδίων δοκιμασμένων και με άλλες συσκευές, όχι, δεν τίθεται πια.

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Είσαι σίγουρος γι' αυτό? Δυο-τρεις φορές που έχω παίξει σ' ένα μηχάνημα φίλου, θυμάμαι ότι έχει επιλογές:

1080p
1080i
720p

κ.λ.π. Κάνω λάθος?

Θέμα καλωδίων δοκιμασμένων και με άλλες συσκευές, όχι, δεν τίθεται πια.

Τι εννοείς με την τελευταία σου φράση; Δεν έχει επιλογές. Όταν πάω σπίτι θα σου ανεβάσω screenshots για να δεις.

Last edited:
Ναι ναι, όλα καλά από αυτή την άποψη.

Πρέπει να βρω λύση με την ανάλυση, αλλά ρύθμιση δεν υπάρχει σίγουρα.

Έχω κάτι AV Multi από τα παλιότερα playstation και θέλω να δοκιμάσω κάτι ακόμα.

Για το "HDMI to VGA" με HDCP τι γνώμη έχεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Deco

Το av multi δεν σου κάνει τελικά, μιας και είναι το γιαπωνέζικο scart.

Για το "HDMI to VGA" την είπα πριν τη γνώμη μου (δεν έχω διαβάσει πολλά να λειτουργούν). Περιμένουμε και τις εντυπώσεις του Δημήτρη με τον μετατροπέα.

Είναι πολύ σημαντική η άποψη του Δημήτρη, όντως.

Πολύ καλό και το link που παρέθεσες. ;)

Last edited:
Με το AV Multi σε rca, επιτυγχάνεται η προβολή (αυτό το είχα πετύχει από προχθές), αλλά σε ποιότητα 576i.

Δυστυχώς, με αυτά τα δεδομένα δεν μπορώ να ανεβάσω την ανάλυση.

Προς το παρόν, η μόνη περίπτωση είναι να δουλεύει το εξάρτημα που μας έδειξε ο Δημήτρης, μπας και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Κοίτα ποιο είναι το πρόβλημα.

Στις υπάρχουσες επιλογές, δεν έχει HDMI-DVI. Έχει μόνο HDMI (σκέτη, εννοώντας HDMI to HDMI).

Έτσι, αν επιλέξω αυτήν, δεν μου δίνει δυνατότητα να ρυθμίσω την ανάλυση.

Edit: Άκυρο, αν επιλέξω custom ρύθμιση, μπορώ να πειράξω και την ανάλυση.

Μόλις το έβαλα σε 720p.

Επιστρέφω σε λίγο με νέα...

Bingo!!!

Αυτό που ψάχναμε, τελικά, βρέθηκε. Έπρεπε, απλά, να επιλέξω Custom ρύθμιση, μετά την επιλογή HDMI (έχει Automatic και Custom).

Το "HDMI to DVI" δούλεψε μια χαρά και στην ρύθμιση 720p και στην ρύθμιση 1080i (μέχρι αυτήν μπορεί να υποστηρίξει ο βιντεοπροβολέας), οπότε και θα κρατήσω την 1080i για τον Optoma.

Τώρα θα κάνω μια ακόμη δοκιμή με τον adaptor "DVI f to VGA m", για να δω μήπως και δουλέψει, ώστε να αφήσω το "DVI to DVI" με τον adaptor, στην θύρα VGA (κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δουλέψει, αλλά μια δοκιμή θα μας πείσει).

Επιστρέφω...

Καλύτερα είναι να κρατήσεις την ανάλυση 720. Καλά παιχνίδια!!!-bye-

Αν λες για το PC και την κάρτα, συνήθως η μία DVI είναι i. Οπότε μ' ένα ανταπτοράκι αρσενικό DVI σε θηλυκό VGA και ένα καλώδιο VGA μπορείς να κλειδώσεις και το PC μέσω αναλογικής στα 720.

Φυσικά, αν θέλεις να λύσεις όλα τα θέματα με τα βάλε-βγάλε καλώδια, παίρνεις το 4:2 splitter και ξενοιάζεις.

Last edited:
Λοιπόν, έχουμε και λέμε...

Η τελευταία δοκιμή

καλώδιο "DVI to DVI",

με αντάπτορες στη μία άκρη "DVI female to HDMI male" και στην άλλη "DVI female to VGA male"

δεν δουλεύει.

Το καλώδιο "DVI to DVI" είναι δοκιμασμένο και δουλεύει κανονικά, αν το συνδέσω στην DVI-D του Optoma. Δοκιμασμένος και ο "HDMI to DVI" adaptor, οπότε αυτό που μένει είναι η σύνδεση του "DVI to VGA" στην είσοδο VGA του Optoma.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, κάτι που σημαίνει πως θα ή θα πρέπει να αρκεστώ στην αλλαγή του DVI πίσω στον Optoma, όταν θέλω να κάνω χρήση του PS3 σε αυτόν, ή θα πρέπει να αγοράσω καλώδιο "HDMI to VGA" (με αμφίβολη όμως, όπως κι εσύ υποστηρίζεις φίλε Γιάννη, τη λειτουργία του), ή θα πρέπει να πάω στην επιλογή του Δημήτρη, εφόσον αυτή δουλέψει (περιμένουμε επιβεβαίωση από τον Δημήτρη).

Θα κάνω ακόμη κάτι που έχω στο μυαλό μου κι επιστρέφω...

Σύμφωνα με αυτό:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=0001&pid=1021&lid=1

η μία σου έξοδος είναι DVI i. Επομένως, μ' ένα ανταπτοράκι (που πρέπει να το είχε στην συσκευασία...έτσι τουλάχιστον λέει) κλειδώνεις το PC αναλογικά και το PS ψηφιακά.

Re: Απάντηση: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Καλύτερα είναι να κρατήσεις την ανάλυση 720. Καλά παιχνίδια!!!-bye-

Αν λες για το PC και την κάρτα, συνήθως η μία DVI είναι i. Οπότε μ' ένα ανταπτοράκι αρσενικό DVI σε θηλυκό VGA και ένα καλώδιο VGA μπορείς να κλειδώσεις και το PC μέσω αναλογικής στα 720.

Φυσικά, αν θέλεις να λύσεις όλα τα θέματα με τα βάλε-βγάλε καλώδια, παίρνεις το 4:2 splitter και ξενοιάζεις.

Πρέπει να έχεις δίκιο σε αυτό.

Άκου (μάλλον, διάβασε :P) τι συμβαίνει.

Αν πάρω εικόνα στην TV, με καλώδιο "VGA male to VGA male" και adaptor "DVI male to VGA female" για σύνδεση με την κάρτα γραφικών, τότε μόνο η επάνω DVI της κάρτας γραφικών μου δίνει εικόνα στην TV.

Αντίθετα και οι δύο DVI της κάρτας γραφικών, μου δίνουν εικόνα στον Optoma.

Έχει λογική αυτό;

Επάνω (στο bold) λες για σύνδεση του PC με τον Optoma με καλώδιο VGA. Υποθέτω πως εννοείς "VGA male to VGA male", στη μία μεριά του οποίου (αυτή που συνδέεται με το PC) θα υπάρχει ανταπτοράκι "VGA female to DVI male). Σωστά;

Άρα, εννοείς να συνδέσω με αυτό τον τρόπο το PC με τον Optoma κι έτσι να μείνει ελεύθερη η DVI-D του Optoma, ώστε να είναι μονίμως συνδεδεμένος και με το PS3. Το κατάλαβα σωστά και αν ναι, θα δουλέψει η συγκεκριμένη συνδεσμολογία μεταξύ PC και προβολέα (πρέπει να αγοράσω 10μετρο καλώδιο "VGA to VGA");

Υ.Γ. Λες πως μπορώ να κλειδώσω το PC μέσω αναλογικής στα 720p. Αυτόματα γίνεται αυτό; Δεν πάει παραπάνω με αυτό τον τρόπο ε;

Υ.Γ.2 Σε έχω ζαλίσει το ξέρω, χίλια συγγνώμη. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Πρέπει να έχεις δίκιο σε αυτό.

Άκου (μάλλον, διάβασε :P) τι συμβαίνει.

Αν πάρω εικόνα στην TV, με καλώδιο "VGA male to VGA male" και adaptor "DVI male to VGA female" για σύνδεση με την κάρτα γραφικών, τότε μόνο η επάνω DVI της κάρτας γραφικών μου δίνει εικόνα στην TV.

Σωστά!!

Αντίθετα και οι δύο DVI της κάρτας γραφικών, μου δίνουν εικόνα στον Optoma.

Έχει λογική αυτό;

Βεβαίως και έχει λογική. Ο προβολέας διαθέτει θύρα DVI-D δηλαδή δέχεται μόνο ψηφιακό σήμα. Το PC διαθέτει 2 θύρες, μία i και μία d. Ενώ το d περνάει μόνο ψηφιακό σήμα, το i περνάει και ψηφιακό και αναλογικό. Γι' αυτό και σου δουλεύει αναλογικά η τηλεόραση με αυτή τη σύνδεση και ψηφιακά ο προβολέας με την ίδια.

Επάνω (στο bold) λες για σύνδεση του PC με τον Optoma με καλώδιο VGA. Υποθέτω πως εννοείς "VGA male to VGA male", στη μία μεριά του οποίου (αυτή που συνδέεται με το PC) θα υπάρχει ανταπτοράκι "VGA female to DVI male). Σωστά;

Σωστότατα.

Άρα, εννοείς να συνδέσω με αυτό τον τρόπο το PC με τον Optoma κι έτσι να μείνει ελεύθερη η DVI-D του Optoma, ώστε να είναι μονίμως συνδεδεμένος και με το PS3. Το κατάλαβα σωστά και αν ναι, θα δουλέψει η συγκεκριμένη συνδεσμολογία μεταξύ PC και προβολέα;

Υ.Γ. Λες πως μπορώ να κλειδώσω το PC μέσω αναλογικής στα 720p. Αυτόματα γίνεται αυτό; Δεν πάει παραπάνω με αυτό τον τρόπο ε;

Υ.Γ.2 Σε έχω ζαλίσει το ξέρω, χίλια συγγνώμη. :)

Πάει και παραπάνω, αλλά, δεν έχει αξία μιας και δεν θα κλειδώσει ο προβολέας σου στην ανάλυση την παραπάνω (καλή ώρα όπως με το PS).

Από την κάρτα γραφικών όρισε και δώστου ακριβώς την ανάλυση του πάνελ σου (δηλαδή, 1024χ768 στα 60Hz).

Και μην ανησυχείς, δεν με ζαλίζεις...-bye-

Last edited: