Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Καλησπέρα.

Το σείριαλ συνεχίζεται... :smash:

Σήμερα αγόρασα ένα καλώδιο "VGA m to VGA m".

Του έβαλα στην μία άκρη τον αντάπτορα "VGA f to DVI m", για να το συνδέσω στο PC και την άλλη του άκρη, τη σύνδεσα απευθείας πάνω στον προβολέα.

Εικόνα βγαίνει κανονικά, αλλά μόνο από την μία DVI της κάρτας γραφικών (αυτής που δίνει εικόνα και στην TV). Η άλλη αρνείται πεισματικά να δώσει εικόνα.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο αντάπτορας του DVI (δεν εννοώ να έχει πρόβλημα, αφού είναι δοκιμασμένος και από την άλλη DVI λειτουργεί κανονικά) και γι' αυτό να μην παίρνω σήμα; Το DVI στέλνει μόνο ψηφιακό σήμα;

Ήλπιζα να λυθεί και αυτό το πρόβλημα, ώστε να βλέπω, μέσω της VGA (του προβολέα), το PC και μέσω της DVI (του προβολέα) το PS3, αλλά προς το παρόν δεν μου κάθεται.

Τώρα πρέπει να φύγω, οπότε δεν έχω χρόνο για άλλες δοκιμές. Θα τα πούμε το απόγευμα.

Υ.Γ. Χθες σύνδεσα με το καλώδιο "HDMI to DVI" το Blu-Ray μου με τον δέκτη και όλα δούλεψαν μια χαρά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Καλησπέρα.

Το σείριαλ συνεχίζεται... :smash:

Σήμερα αγόρασα ένα καλώδιο "VGA m to VGA m".

Του έβαλα στην μία άκρη τον αντάπτορα "VGA f to DVI m", για να το συνδέσω στο PC και την άλλη του άκρη, τη σύνδεσα απευθείας πάνω στον προβολέα.

Εικόνα βγαίνει κανονικά, αλλά μόνο από την μία DVI της κάρτας γραφικών (αυτής που δίνει εικόνα και στην TV). Η άλλη αρνείται πεισματικά να δώσει εικόνα.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο αντάπτορας του DVI (δεν εννοώ να έχει πρόβλημα, αφού είναι δοκιμασμένος και από την άλλη DVI λειτουργεί κανονικά) και γι' αυτό να μην παίρνω σήμα; Το DVI στέλνει μόνο ψηφιακό σήμα;

Ήλπιζα να λυθεί και αυτό το πρόβλημα, ώστε να βλέπω, μέσω της VGA (του προβολέα), το PC και μέσω της DVI (του προβολέα) το PS3, αλλά προς το παρόν δεν μου κάθεται.

Τώρα πρέπει να φύγω, οπότε δεν έχω χρόνο για άλλες δοκιμές. Θα τα πούμε το απόγευμα.

Υ.Γ. Χθες σύνδεσα με το καλώδιο "HDMI to DVI" το Blu-Ray μου με τον δέκτη και όλα δούλεψαν μια χαρά.

Κάνε ένα κόπο να ξαναδιαβάσεις τα ποστ. Αυτά που ρωτάς έχουν απαντηθεί ήδη στο παρόν νήμα.

Κάπου έχουμε μπερδευτεί στην μεταξύ μας συνεννόηση ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι, οπότε είναι δικό μου το σφάλμα. Πίστεψε με, τα έχω διαβάσει πολλές φορές τα προηγούμενα posts.

Κάποια στιγμή έγραψες το εξής:

Βεβαίως και έχει λογική. Ο προβολέας διαθέτει θύρα DVI-D δηλαδή δέχεται μόνο ψηφιακό σήμα. Το PC διαθέτει 2 θύρες, μία i και μία d. Ενώ το d περνάει μόνο ψηφιακό σήμα, το i περνάει και ψηφιακό και αναλογικό. Γι' αυτό και σου δουλεύει αναλογικά η τηλεόραση με αυτή τη σύνδεση και ψηφιακά ο προβολέας με την ίδια.

Κάποια στιγμή ανέφερα το εξής:

Πως από την επάνω DVI (η οποία έχει χαραγμένο δίπλα της ένα VGA) παίρνω εικόνα και στην TV και στον Optoma (στον Οptoma παίρνω εικόνα είτε απευθείας με "DVI to DVI" καλώδιο, στην θύρα DVD-D του, είτε με "VGA to VGA" καλώδιο και αντάπτορα "DVI to VGA", στην θύρα VGA in).

Αυτό το "VGA to VGA" καλώδιο (που αγόρασα σήμερα) με αντάπτορα "DVI to VGA", όταν το συνδέσω στην κάτω DVI της κάρτας γραφικών και στην VGA in του Optoma, δεν μου δίνει εικόνα σε αυτόν (ούτε και στην TV).

Πραγματικά έχω μπερδευτεί και προσπαθώ να σκεφτώ όλες τις δοκιμές που έχω κάνει, μπας και καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα.

Λογικά, σύμφωνα με όλα όσα είπες (κι αυτά που έχω ψάξει στο net), η επάνω DVI της κάρτας γραφικών (που γράφει και VGA), είναι αναλογική και ψηφιακή, ενώ η κάτω μόνο ψηφιακή.

Αυτός είναι και ο λόγος που παίρνοντας εικόνα από την επάνω, δουλεύουν όλα κανονικά σε TV και Optoma, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με την κάτω στις αναλογικές εισόδους TV και Optoma (VGA in).

Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται...

Βρέθηκε λύση και μάλιστα ιδανική!

Έκανα μια δοκιμή να συνδέσω το PC με την TV με καλώδιο HDMI.

Συνδέθηκαν κανονικά (αυτό ήταν γνωστό). Απλά (στο 1ο μου post) είχα αναφέρει ένα πρόβλημα με τις HDMI θύρες της TV (πλην μιας που δούλευε και είχε συνδεδεμένο πάνω της το PS3). Είπα να κάνω μια δοκιμή λοιπόν και ενώ πριν λίγο καιρό όταν είχα συνδεδεμένα PC και TV με HDMI, μου βραχυκύκλωνε το PS3 και δεν έπαιρνε ρεύμα, τώρα όλα δούλεψαν ρολόι!!!

Έτσι έχουμε οριστικά λύσει τα πάντα, σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις κι έχουμε αναλυτικά:

PC με TV -------------------> Καλώδιο HDMI
PC με Optoma -------------> Καλώδιο VGA (adaptor VGA to DVI) to VGA (VGA in του Optoma)
PS3 με Optoma ------------> Καλώδιο DVI (adaptor HDMI to DVI) to DVI (DVI-D του Optoma)
Blu-Ray με Optoma --------> Καλώδιο HDMI to DVI (stand by για να μπει στην DVI-D του Optoma)
Sat Decoder με Optoma ---> Καλώδιο RCA to RCA

Το μόνο που μένει, κάποια στιγμή, να γίνει είναι να αποκτηθεί ένα DVI Splitter (για να μην χρειάζεται να συνδέω και να αποσυνδεώ το DVI (PS3 - Blu-Ray) αν και συνήθως παρακολουθώ ταινίες κατευθείαν από το PC, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβαίνει συχνά.

Τέλος, το HDMI Splitter 2x4 αποτελεί ιδανική επιλογή, εάν χρειαστεί να συνδεθούν περισσότερες συσκευές με HDMI καλώδιο (π.χ. αργότερα ένας καλύτερος satellite decoder), επάνω στον βιντεοπροβολέα.

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά και κυρίως τον Γιάννη, ο οποίος με τις πολύτιμες γνώσεις του, αλλά κυρίως με την διάθεση του, με βοήθησαν πάρα πολύ, όχι μόνο στον τομέα των γνώσεων, αλλά και σε αυτόν της ψυχολογικής υποστήριξης (έστω και αν δεν το καταλάβαιναν).

Παρόλα αυτά, θα ήθελα να μάθω τι αποτέλεσματα είχε η δοκιμή του φίλου Δημήτρη.

Να είστε καλά παιδιά. :)

Α, γεια σου!! Σε καλό δρόμο είσαι...

Η κάτω είναι μόνο ψηφιακή.
Η πάνω είναι και ψηφιακή και αναλογική.

Επομένως, όταν πας από αποκλειστικά ψηφιακή έξοδο να συνδεθείς αναλογικά, δεν θα παίξει.

Έχω ξαναγράψει τι γίνεται.

Ή παίρνεις ένα splitter με 2 εισόδους και 2 εξόδους και καθαρίζεις, ή

1. Συνδέεις αναλογικά το pc στον προβολέα μέσω VGA καλωδίου (με ανταπτοράκι στην DVI i)
2. Συνδέεις ψηφιακά το pc με την τηλεόραση μέσω DVI-HDMI καλωδίου (δεύτερη θύρα DVI-D) ή HDMI-HDMI από την αντίστοιχη έξοδο της κάρτας (καλύτερα για να παίρνεις και ήχο)
3. Συνδέεις ψηφιακά το PS είτε στον προβολέα (HDMI-DVI), είτε στην τηλεόραση (HDMI-HDMI). Και τα δυο μαζί χωρίς splitter, δεν γίνεται.

Όλα καλά λοιπόν!!

Προσωπικά θα κοιτούσα τη λύση που σου ανέφερα στο ποστ 25. Για 38 δολλάρια είναι πραγματική...κλοπή. Τώρα για τα τελωνεία, τι να σου πω?

Re: Απάντηση: Σύνδεση μεταξύ Video Projector - PC - TV - PS3 - Sat Decoder

Λοιπόν έγινε η σύνδεση επιτέλους (εκεί που είχα αρχίσει να κλαίω τα 80 ευρώ της λάμπας λόγω σύνδεσης composite) χθες σύνδεσα τον converter με τον προβολέα και το home cinema 5500 της samsung πέρα από κάθε προσδοκία ο προβολέας πήρε φως και η εικόνα του συμπυκνώθηκε αν θυμάμαι καλά πρέπει να παίζει καλύτερα από ότι έπαιζε το 2004 με την τότε σύνδεση του laptop. Ο converter έπαιξε αμέσως πήρε 1080 ψηφιακό σήμα και το έκανε αναλογικό σαν να συνδέεται ένα σκάρτ τόσο εύκολα με ποιότητα που πρώτα φορά είδα από τον συγκεκριμένα προβολέα , έγιναν δοκιμές και dvd και blueray το αποτέλεσμα ήταν πολύ παραπάνω από το αναμενόμενο. Ελπίζω να βοήθησα.