Συνδεση ΟΝΚΥΟ-807 με 2καναλο γινεται ;

Αν κάνεις αυτό που σου είπα έχεις ελπίδα να συμπεριφερθεί ο JVC σαν τελικός. Συνήθως στο tape ο ενισχυτής δεν παρεμβένει καθόλου άρα δεν θα σου επηρεάσει και την ισοστάθμιση σου.

Βασιλη πολλα ευχαριστω για τον χρονο σου ,κατι ακομη ,την ενταση στον δικαναλο εχει σημασια που θα την εχω; η να την αφησω στο μισο ;

Απάντηση: Re: Συνδεση ΟΝΚΥΟ-807 με 2καναλο γινεται ;

Βασιλη πολλα ευχαριστω για τον χρονο σου ,κατι ακομη ,την ενταση στον δικαναλο εχει σημασια που θα την εχω; η να την αφησω στο μισο ;

Πιστεύω ότι αν όλα είναι σωστά η ένταση δεν θα πρέπει να επηρεάζει καθόλου. Όταν το δοκιμάσεις αν θες πάρε με τηλ μήπως μπορέσω να βοηθήσω πιο άμεσα (για να μην περιμένεις πότε θα είμαι μέσα για να απαντήσω εδώ).

Λοιπον Βασιλη ,εκαμα την ενωση στο tape in ,το audyssey ετρεξε κανονικα ,το μονο θεμα που εχω ειναι οτι θα πρεπει να εχω το Volume του δικαναλου τερμα .
Εχοντας το τερμα βγαινουν τα ηχεια στο -8db ,δεν ξερω εαν ειναι οκ να παιζει ο δικαναλος με το volume τερμα ,δεν ξερω εαν ετσι ειναι ο μονος τροπος να παρω το 100% του δικαναλου σε ρευματα η εαν το βαλω στην μεση θα ειναι το ιδιο.
Παντως τα ηχεια τα ακουσα καλυτερα σε μεσαιες και υψηλες

Ισως κάτι να μην πάει καλά! Εφόσον χρησιμοποιείς τον JVC σαν τελικό μόνον, τα προενισχυτικά του στάδια θα έπρεπε να είναι εκτός... Άρα η ένταση να αυξομειώνεται μόνο από τον Οnkyo...

Bασίλη οι ρυθμίσεις τονικότητας του JVC λειτουργούν όσο είναι συνδεδεμένος με τον Onkyo?

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σύνδεση με tape in/out και έχω περιέργεια... :damnyou:

-bye-

Το μαστερ volume ελεγχεται απο τον ΟΝΚΥΟ ,δουλευει οπως πριν δλδ ,ΟΜΩΣ αν χαμηλωσω την ενταση του δικαναλου χαμηλωνουν τα ελεγχομενα απο αυτον ηχεια ,bass / treble δεν δοκιμασα εαν δουλευουν ,αυτο που δεν ξερω ειναι το εαν θα ζοριστει ο δικαναλος εχοντας την ενταση του στο φουλ γιατι λογικα μονο ετσι παιρνω το 100% απο αυτον σε ρευματα ,ολα τα αλλα ειναι οκ δεν ειχα προβλημα

Παιδιά καλημέρα. Με βάλατε σε σκέψεις, επειδή έχω τον JVC AX - Z 911 Super Digifine τον οποίο χρησιμοποιώ για δουλειά, αλλά έχω σκοπό να τον αλλάξω γιατί πρόκειται να πάρω αυτο - ενισχυόμενα ηχεία.
Ο ενισχυτής, υπάρχει από το 1990 αν θυμάμαι καλά. Εκτός από ένα σκρατς στο volume, το οποίο υποθέτω ότι διορθώνεται, παίζει απροβλημάτιστα. Εν όψει αγοράς ενός νέου AV, για παράδειγμα τον 1020 της Pioneer, αξίζει άραγε τον κόπο να τον κρατήσω;

Κάποιες εικόνες με τις εισόδους.
JVC01.jpg

JVC3.jpg

JVC.jpg

JVC4.jpg

JVC5.jpg

JVC6.jpg

JVC7.jpg

Υ.Σ. Θα έπρεπε ν' ανοίξω καινούργιο θέμα;

Re: Απάντηση: Συνδεση ΟΝΚΥΟ-807 με 2καναλο γινεται ;

Παιδιά λίγο υπομονή μέχρι το απογευμα για να δω το θεμα με την ησυχία μου.
Ευχαριστώ πολύ ούτως ή άλλως. Όσο για την υπομονή, ότι γίνει, πρόκειται να γίνει μετά από μετακόμιση που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι.:bigcry: Οπότε...

@Budda
Κανονικά στην μέση (αν θυμάμαι καλά αυτή είναι η ιδανική θέση) θα πρέπει να σου παίζει σωστά. Όμως πρόσεξε μια λεπτομέρεια. Την ένταση του δικάναλου δεν πρέπει να την πειράζεις. Την βάζεις στην επιλεγμένη θέση και μετά κανεις μετρήσεις του av (και βέβαια κάθε φορά που χρησιμοποιείς τον av πρέπει να είναι σε αυτή τη θέση). Aν δεν σου δουλεύει σωστά εκεί κάτι έχουμε κάνει λάθος.
@Νίκος
Δυστυχως δεν δουλεύει σαν τελικός άρα ναι το volume είναι ενεργό.
@Γιώργος
Ναι θα μπορούσες κάνοντας την ίδια διαδικασία. Αν θα σου προσφέρει τίποτα δεν το ξέρω. Αν υπάρχει manual θα ήθελα να το δώ.

Βασιλη κατανοητο ,αλλα εχοντας την ενταση στην μεση παιρνω απο τον δικαναλο το 100% ;Αν το αφησω σχεδον στο μαξιμουμ δλδ 9/10 εχει κινδυνο να παθει ζημια ο δικαναλος ;
Περα απο αυτα δουλεψε οπως το ειπες ,το Audyssey ετρεξε κανονικοτατα και ειχα το master volume απο τον 807 ,δεν ξερω αν ηταν ιδεα μου παντως ακουγα καλυτερα και τα μπροστινα μου και τα wide

Βασιλη κατανοητο ,αλλα εχοντας την ενταση στην μεση παιρνω απο τον δικαναλο το 100% ;Αν το αφησω σχεδον στο μαξιμουμ δλδ 9/10 εχει κινδυνο να παθει ζημια ο δικαναλος ;

Αν βάλεις το volume στο 0 (κλειστό δηλαδη) παίρνεις ήχο?

Δεν το πηγα στο 0 ,στην μεση παντως τα ακουγα "ελαφρα" στο 7 και μετα δυναμωναν

Αφού βλέπεις ότι απο το 7 και μετά αποδίδει άφησε το εκεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδεση ΟΝΚΥΟ-807 με 2καναλο γινεται ;

Ευχαριστώ πολύ ούτως ή άλλως. Όσο για την υπομονή, ότι γίνει, πρόκειται να γίνει μετά από μετακόμιση που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι.:bigcry: Οπότε...

Με μια πρόχειρη ματιά στο manual που μου έστειλες μπορείς και εσύ να το κάνεις (δεν έψαξα όμως να δω αν αξίζει να το κάνεις). Όταν έρθει η ώρα το συζητάμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδεση ΟΝΚΥΟ-807 με 2καναλο γινεται ;

Με μια πρόχειρη ματιά στο manual που μου έστειλες μπορείς και εσύ να το κάνεις (δεν έψαξα όμως να δω αν αξίζει να το κάνεις). Όταν έρθει η ώρα το συζητάμε.
Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση και για το χρόνο σου.

Μια ανάμνηση από τότε που μου τον είχαν φέρει. Θυμήθηκα πόση εντύπωση μου είχε κάνει που δεν είχε ρύθμιση τονικότητας παρά μόνο ένα περιστρεφόμενο loudnnes. Ακούγοντάς με κάποια 80αρια αν θυμάμαι καλά, AR που είχα δεν χρειαζόταν τίποτα. Ήταν μεγάλη αλλαγή κατηγορίας. Από τον Kenwwod με τα 2x50 w ! Τέλος πάντων, τα λέμε όταν έρθει η ώρα.

Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί (απ' ότι καταλαβαίνω) όταν συνδέουμε τα pre outs ενός πολυκάναλου σε ολοκληρωμένο δικάναλο είναι η ένταση (volume). Σωστά;