Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Τελικα εκανα αλλαγη επειδη δεν εχω δυνατοτητα για αλλα ραφια (ειναι συνθετο επιπλο με 2 ραφια)....τοποθετησα στο κατω ραφι μονο του τον pace και στο επανω ραφι.....το home cinema και τοποθετημενο επανω στο home cinema---->τον kaon....

Last edited by a moderator:

κι όμως μετά απο 48 ώρες συνεχούς λειτουργίας μπορώ πλέον αν πώ ότι έφταιγε το γεγονός ότι είχα τον pace πάνω στο kaon και οταν υπερθερμαίνονταν έχανε το σήμα... AΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οταν κρύωνε και τώρα που είναι δίπλα δίπλα δεν το κουνάει απο το 72%-100%. Τουλάχιστον μέχρι τώρα που το δοκιμάζω

yg. Οπως διάβασα σε όλα τα Forum το stacker είναι η μόνη ενδεδιεγμένη λύση για συνεγκατάσταση με ένα καλώδιο....

yg. Οπως διάβασα σε όλα τα Forum το stacker είναι η μόνη ενδεδιεγμένη λύση για συνεγκατάσταση με ένα καλώδιο....
Σωστό είναι αυτό. Υπέθεσα ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά!

Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

παιδια ευχαριστω πολύ όλους. και προσσοχή ΟΧΙ ο ένας πάνω στον άλλο! :)

κι όμως μετά απο 48 ώρες συνεχούς λειτουργίας μπορώ πλέον αν πώ ότι έφταιγε το γεγονός ότι είχα τον pace πάνω στο kaon και οταν υπερθερμαίνονταν έχανε το σήμα... AΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οταν κρύωνε και τώρα που είναι δίπλα δίπλα δεν το κουνάει απο το 72%-100%. Τουλάχιστον μέχρι τώρα που το δοκιμάζω

Υπάρχει και ο διακόπτης 0-12V. Εγώ με διακόπτη είμαι και δουλεύουν όλα άψογα. Χώρια που ο διακόπτης είναι πολύ φθηνότερος.

ναι αλλα δεν πάιζουν ταυτόχρονα και οι δύο...

Ταυτόχρονα σε μια TV ούτως η άλλως δεν παίζουν εκτός και αν στέλνεις σήμα σε 2 TV. Το άνοιγμα του KAON κάνει 1". Τόσο κάνει να πας ουσιαστικά από τον έναν στον άλλον. Ο Pace με το αργό boot πάντα ανοικτός μένει. Αν ο ΚΑΟΝ έκανε 30" να ξεκινήσει, θα ήταν πρόβλημα. Με 1" δεν υφίσταται κανένα θέμα. Ουσιαστικά ταυτόχρονα παίζουν και με τον διακόπτη με ένα delay του 1".

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Επαναφέρω αυτό το θέμα μετά από τόσο καιρό μια και έχουν γίνει διάφορες ερωτήσεις εδώ, σχετικές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Κατ´ αρχάς η εγκατάσταση μου αποτελείται από ένα Τ90 με 10 LNB που καλύπτουν το τόξο 0.8W - 42E (τα 4 είναι Quad, στις θέσεις 9E, 13E, 19.2E και 23.5Ε και τα υπόλοιπα single) τα οποία καταλήγουν σε ένα 16άρι DiseqC Emp-Centauri και καταλήγουν μέσω ενός καλωδίου που κατεβαίνει, σε μπρίζα Spaun και τέλος στον VU+ UNO που χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα εδώ και μήνες.

Από προχθές που παρέλαβα το πακέτο του ΟΤΕ ξεκίνησε το πανηγύρι καθώς είχα σχεδιάσει να τον συνδέσω στο Loop Out του UNO όπως και έκανα με αποτέλεσμα να χάνεται το σήμα του Kaon εάν δεν έχει "παρκαριστεί" ο VU σε κανάλι του Eurobird πρώτα ή αν δεν αποσυνδεθεί το δορυφορικό καλώδιο από την μπρίζα. Το σήμα επίσης χάνεται με το που σκανάρει ο Kaon κάποιον αναμεταδότη του Hotbird για FTA κανάλια τα οποία τα βρίσκει αλλά μέχρι εκεί.

Ξέρω ότι το πρόβλημα μου είναι η ασυμβατότητα του Kaon με DiseqC 1.1 και θα ήθελα τα φώτα σας για τις επιλογές που έχω για να πετύχω την "αρμονική" συμβίωση των 2 δεκτών με βάση κάποια δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή: 1) Δεν θέλω να χάσω κάποιον δορυφόρο γυρνώντας το DiseqC σε 1.0 και κρατώντας 4 (χωρίς να είμαι και σίγουρος αν θα είμαι ΟΚ έτσι), 2) Δεν είμαι σίγουρος αν χωράει να κατέβει ξεχωριστό καλώδιο από την ταράτσα για τον Kaon (έχω μια θέση ελεύθερη στο Quad των 9Ε)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και τις απαντήσεις σας

ίσως με ένα stacker - destacker στις 2 εισόδους του οποίου να έβαζες στην 1η την έξοδο του EMP και στη 2η μία από τις εξόδους Quad στις 9Ε και κάτω να έκανες τον αντίστροφο διαχωρισμό.

θα περνάνε όμως οι εντολές προς το Emp?? δεν είμαι σίγουρος !!

Αν θες και Hotbird στον ΚΑΟΝ (έτσι κατάλαβα) η μόνη σίγουρη λύση είναι να κατεβάσεις ακόμα ένα καλώδιο.
Αν θες μόνο 9Ε στον ΚΑΟΝ... στην πρώτη θέση του DiSEqC δεν τον έχεις? Αν όχι, να τον αλλάξεις με την πρώτη.

Δεν με ενδιαφέρει κανένας άλλος δορυφόρος εκτός από τον 9Ε στον KAON και επίσης τον έχω στην πρώτη θέση του DiseqC.

Με βλέπω να μένω μόνιμα με τη λύση του παρκαρίσματος του Vu στις 9Ε πριν κλείσει...

Μεγάλο μπέρδεμα!!!

Καλησπέρα,

Θέλω να γίνω συνδρομητής ΝΟΒΑ (σημειωτέων, θέλω και PVR) & ΟΤΕ ΤV. Έχω ήδη ένα πιάτο 80cm ΤΕLEVES και αρχικά νόμιζα (από αυτά που είχα διαβάσει) ότι μπορούσα με ένα πιάτο να έχω και τις δύο πλατφόρμες (2 LNB, combiners κτλ). Ο τεχνικός όμως που συμβουλεύτηκα, με αποθάρρυνε και με συμβούλεψε να βάλω δύο πιάτα για πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Τελικά, θα χρησιμοποιήσω το TELEVES για ΟΤΕ και για NOVA το δικό της (αυτόν το συνδυασμό μου πρότεινε για καλύτερο αλλά και φθηνότερο αποτέλεσμα).

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση? Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω ακριβότερο πιάτο, αρκεί να υπάρχει λόγος.

Βασική ερώτηση που είχα ανέκαθεν: Το μεγαλύτερο πιάτο, τι θα μου προσθέσει? Θα πιάνω περισσότερα (ελεύθερα) κανάλια και πως?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων (το ραντεβού για εγκατάσταση είναι αύριο, συνεπώς δεν έχω πολύ χρόνο για σκέψη!).

Υ.Γ. Μικρό off topic: Έναν Dreambox που έχω από το 2008 και κάθεται, μπορώ κάπως να τον αξιοποιήσω ή είναι για 'πέταγμα'?

Μένεις με το televes. Είναι αρκετό και για τις δύο τροχιακές θέσεις. Αντί για κανονικά lnb, χρησιμοποιείς τύπου slim. Κεντρικό δορυφόρο βάζεις το Eutelsat 9A.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όμως:

α) Θέλω NOVA+ NOVA PVR + ΟΤΕ ΤV. Συνεπώς 3 lnb αν δεν κάνω λάθος? Αλλά και 2 να είναι τα LNB, θέλει combiners κτλ (έχω κάνει την έρευνα μου), όμως όταν τα πρότεινα στον Τεχνικό, μου είπε ότι από την πείρα του (όντως έχει μεγάλη πείρα, έχει βάλει πάνω από 20,000 πιάτα) θα αντιμετωπίζω διαφόρων ειδών προβλήματα στη λήψη, συνεπώς πρότεινε ή μεγαλύτερο πιάτο ή τα 2 πιάτα όπως εξήγησα (για πιο φθηνά)
β) Έστω ότι δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω μεγάλο πιάτο, άλλο όφελος θα έχω? Π.χ περισσότερα κανάλια? Αν όχι, τότε βάζω τα 2 πιάτα που είναι και δωρεάν, και έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Ευχαριστώ.

2 lnb χρειάζονται (απλά για τη nova βάζεις twin). Με το "combiners" δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Πολύς κόσμος έχει τέτοιου είδους εγκατάσταση χωρίς "διαφόρων ειδών προβλήματα στη λήψη". Προφανώς ο τεχνικός σου προτιμά κάτοπτρα με ένα lnb (δεν τον κακολογώ για αυτό αλλά δεν ισχύουν τα περί "προβλημάτων στη λήψη"). Περισσότερα κανάλια δε θα λαμβάνεις με μεγαλύτερο κάτοπτρο. Με τη λύση που σου πρότεινα, εξοικονομείς χώρο χρησιμοποιώντας ένα κάτοπτρο. Φυσικά εσύ αποφασίζεις και κάνεις αυτό που σου αρέσει καλύτερα.

Νομίζω ήσουν κατατοπιστικότατος ;) Θέμα χώρου δεν τίθεται, συνεπώς ας βάλω και τα 2 πιάτα να τελειώνω...

Επίσης, ξέχασα να πω ότι combiner θα χρησιμοποιούσα για να κατέβει 1 μόνο καλώδιο κάτω (το κεντρικό της πολυκατοικίας για δορυφορική- για να μην ανοίξω τρύπα στο σαλόνι). Πάνω σε αυτό μου είπε ο Τεχνικός ότι θα αντιμετώπιζα προβλήματα! Τελικά όμως, αφού θα έβαζα και PVR, αποφάσισα να ανοίξω τρύπα ούτως ή άλλως...

Για το πιάτο απλά μου είπε ότι συστήνει από 1m και πάνω! Τι να του πω τώρα...κι εγώ 1 πιάτο ήθελα...

Άρα, αν έχω καταλάβει καλά, το μεγαλύτερο πιάτο χρειάζεται μόνο για να βάλεις περισσότερα lnbs και άρα να πιάνεις περισσότερους δορυφόρους/κανάλια?

Επεξεργασία:
Και επειδή μάλλον σας έμπλεξα, τη λύση του combiner (απλά 2+ καλώδια να κατεβάινουν σε ένα) την πρότεινα στον Τεχνικό (λόγω μικρού κόστους, αλλά μου την απέρριψε λόγω διαφόρων προβλημάτων που θα αντιμετώπιζα).

Αυτός μου αντιπρότεινε τη λύση stacker - destacker, όμως αφενός κοστίζει, αφετέρου δεν κάνει στην περίπτωσή μου, καθώς θέλω 3 ΚΑΛΩΔΙΑ (NOVA, NOVA PVR, OTE TV).

Αν παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να κατέβουν 3 καλώδια σε ένα (στο κεντρικό δηλαδή, μπας και γλιτώσω την τρύπα στο σαλόνι) θα με ενδιέφερε απόλυτα!

Άρα, αν έχω καταλάβει καλά, το μεγαλύτερο πιάτο χρειάζεται μόνο για να βάλεις περισσότερα lnbs και άρα να πιάνεις περισσότερους δορυφόρους...
Ναι.

Αν παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να κατέβουν 3 καλώδια σε ένα (στο κεντρικό δηλαδή, μπας και γλιτώσω την τρύπα στο σαλόνι) θα με ενδιέφερε απόλυτα!
Γίνεται... αλλά επειδή δεν συμφέρει καθόλου και επειδή μιλάμε για δέκτες "πακέτων" βάζουμε 3-4 ξεχωριστά καλώδια και όλα γίνονται "απλά και φθηνά".
Δηλαδή αν μου έλεγες και εμένα να σου πω με ΝΑΙ ή ΟΧΙ "υπάρχει τρόπος να κατέβουν 3 καλώδια σε ένα"... θα σου έλεγα ΟΧΙ.

Για το πιάτο απλά μου είπε ότι συστήνει από 1m και πάνω! Τι να του πω τώρα...κι εγώ 1 πιάτο ήθελα...
Αν θες δύο "μεγάλα" σχετικά φθηνά πιάτα, βάζεις δύο 90x100. Ακόμα και τους δύο δορυφόρους τους βάζεις σε ένα 90x100 χωρίς πρόβλημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ναι.

Γίνεται... αλλά επειδή δεν συμφέρει καθόλου και επειδή μιλάμε για δέκτες "πακέτων" βάζουμε 3-4 ξεχωριστά καλώδια και όλα γίνονται "απλά και φθηνά".
Δηλαδή αν μου έλεγες και εμένα να σου πω με ΝΑΙ ή ΟΧΙ "υπάρχει τρόπος να κατέβουν 3 καλώδια σε ένα"... θα σου έλεγα ΟΧΙ.

Αν θες δύο "μεγάλα" σχετικά φθηνά πιάτα, βάζεις δύο 90x100. Ακόμα και τους δύο δορυφόρους τους βάζεις σε ένα 90x100 χωρίς πρόβλημα.

Έγινε αυτό που φοβόμουν! Μαλώσαμε με τον ιδιοκτήτη (δεν θέλει τρύπα, φοβάται για την υγρασία!!), και δυστυχώς πρέπει να ξεχάσω το/τα εξτρα καλώδιο/α!!

Συνεπώς φίλε μου, θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις πως γίνεται να φέρω 3 καλώδια (NOVA, PVR, OTE) σε ένα (τι πιάτο, τι εξτρα εξοπλισμός κτλ)??? Τουλάχιστον να ξέρω τι να προτείνω στον τεχνικό γιατί δεν τον είδα να μου αφήνει περιθώριο!! (μόνη επιλογή κατ'αυτόν να βάλω stacker-destacker αλλά για 2 καλώδια, 3ο δεν μπορώ είπε, άσε που μπορεί να μην παίζει καν αν δεν είναι καλής ποιότητας το καλώδιο που κατεβαίνει εσωτερικά...)

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Σε δύο καλώδια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το καλώδιο της επίγειας κεραίας, υπό προυποθέσεις.
Τα stacker/destacker δεν θα τα γλιτώσεις... και από την στιγμή που για 1 σετ λες πως δεν σε συμφέρει, τότε για 2 σετ που θα χρειαστούν, θα σου βγει πολύ ακριβά.
Σκέφτηκα να γινόταν με πολυδιακόπτες, αλλά δεν μου βγαίνει σαν σχεδίαση.