Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Twin lnb υπαρχει, φανταζομαι οτι με αυτα θα γινει η δουλεια...
uploadfromtaptalk1365263975311.jpg

ευχαριστω Σεραφειμ, την πρωτη ωρα θεασης θα τη δω στην υγεια σου!

ακομα: ο διαχωριστης θα μπει πριν ή μετα τον ενισχυτη του επιγειου;
τι αλλαζει και το 1 καλωδιο παιζει με 1 αποκωδικοποιητη και επιγειο ταυτοχρονα αλλα οχι με 2 αποκωδικοποιητες;

ο μαστορας μου επιμενει οτι γινεται με συνδεση των 2 lnb μεταξυ τους, δεν ξερω τι εχει στο μυαλο του...

ακομα: ο διαχωριστης θα μπει πριν ή μετα τον ενισχυτη του επιγειου;
Νομίζω πριν αλλά ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος.

Για το άλλο ερώτημα διάβασε το παρόν θέμα, έχει πολλές πληροφορίες.

ο διαχωριστης θα μπει πριν ή μετα τον ενισχυτη του επιγειου;
Κάτι λες λάθος. Ο διαχωριστής μπαίνει στο τέλος του ενός καλωδίου και στο κάνει δύο. Για τι ενισχυτή μιλάμε?

τι αλλαζει και το 1 καλωδιο παιζει με 1 αποκωδικοποιητη και επιγειο ταυτοχρονα αλλα οχι με 2 αποκωδικοποιητες;
Αν είναι και οι δύο δέκτες μαζί για διαφορετικούς δορυφόρους, θα μπερδεύονται τα σήματα μαζί και δεν πρόκειται να δουλέψει σωστά τίποτα από τα δύο.
Το επίγειο όμως έχει διαφορετικές συχνότητες σε σχεση με το δορυφορικό, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

ο μαστορας μου επιμενει οτι γινεται με συνδεση των 2 lnb μεταξυ τους, δεν ξερω τι εχει στο μυαλο του...
Για δύο δέκτες ανεξάρτητους, θες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δύο καλώδια.

Επίσης να πάρω twin lnb για τον ote σε περίπτωση μελλοντικής εγκατάστασης pvr δέκτη;
Θα χρειαστείς και τρίτο καλώδιο για παράλληλη λήψη. Αν δεν πρόκειται να το βάλεις, τότε δεν σου χρειάζεται.

Last edited:
Η δουλειά έγινε! Μπήκε ΟΤΕ στο κέντρο και nova παράκεντρα. Η καλωδίωση της nova παρέμεινε ως είχε, ο ote κατέβηκε από το καλώδιο των επίγειων με ένα μείκτη στην ταράτσα και το διαχωριστή στο av room μου, πριν τον ενισχυτή του επίγειου.
Σήμα καμπάνα:
ImageUploadedByTapatalk1365429186.888180.jpg

Ευχαριστώ για τον κόπο σας!

Attachments

• ImageUploadedByTapatalk1365429211.495139.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1365429211.495139.jpg
    54.7 KB · Views: 222
Last edited:
Μπράβο Μανώλη! Καλορίζικα όλα!

Με το παρακάτω, μπορείς να μου πεις τι εννοούσες γιατί δεν έχω καταλάβει?
ο διαχωριστης θα μπει πριν ή μετα τον ενισχυτη του επιγειου;

Ευχαριστώ! Λοιπόν για να τα ξεμπερδέψω. Από την ταράτσα κατεβαίνουν στο σπίτι 4 καλώδια. Τα 3 από το lnb και το 1 από την κεραία για τα επίγεια. Τα 3 από το lnb πηγαίνουν σε nova pvr με multiview, οπότε σε κανένα από αυτά δε θα μπορούσε να μπει ο ΟΤΕ (έτσι είπαν οι experts, ότι δεν ειναι σωστό να συνδέονται δυο αποκωδικοποιητές με το ίδιο καλώδιο γιατί στέλνουν διπλάσιο ρεύμα στο lnb). Οπότε απομένει το καλώδιο των επίγειων το οποίο εδώ στην περιοχή μου θέλει και ενισχυτή σήματος ή τροφοδοτικό, δεν ξέρω πως το λένε. Σε αυτό λοιπόν το καλώδιο μπήκε στην ταράτσα ένας μείκτης sat-UHF και στο σπίτι ένας διαχωριστής. Από τον διαχωριστή το ενα καλώδιο πήγε στον ενισχυτή και το άλλο στον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ. Παίζουν όλα καμπάνα.

Φυσικά η γυναίκα μου δεν ειναι και τόσο ενθουσιασμένη αλλά that's life!

ImageUploadedByTapatalk1365602434.975333.jpg

Last edited by a moderator:
Οποιος έχει καμιά καλή ιδέα για μοίρασμα και των δυο αποκωδικοποιητων σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού μέσω των καλωδίων του επίγειου ας δώσει τα φώτα του...

Μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένο εξοπλισμό Stacker-Destacker, καλής ποιότητας, ώστε να τα βάλω σε εγκατάστασή μου με toroidal dish (5 LNBs), πάνε σε DiSEq Switch μαζί με κεραία TV και μετά με ένα καλώδιο πηγαίνουν σε πρίζα με διπλή έξοδο SAT + TV. Από την SAT έξοδο τροφοδοτώ 2 δορυφορικούς δέκτες, ένα Dreambox HD 800se και ένα KAON OTE TV δέκτη.

Μπορείτε να με βοηθήσετε για τον εξοπλισμό που χρειάζομαι;

Ευχαριστώ.

παιδια καλημέρα, ειχα παλια νοβα και αλλαξα πριν απο εναν μηνα σε οτε τιβι... μπορει καποιος να μου πει και να αναλαβει να μου εγκαταστησει ξανα το νοβα μαζι με οτε ? εχω ενα καλωδιο που ερχεται σπιτι οποτε θελω ολα τα αξεσουαρ ..ειμαι στο εληνικο / αργυρπουπολη μπορει καποιος ?? στελτε μου μυνημα να σας παρω τηλεφωνο

Επεξεργασία
:
καλημέρα,
ολα οκ ηρθε χτες ενα παιδι και καναμε την δουλεια , σημερα θα ενεργοποιησω το start pack ξανα και θα εχω και τα 2 μεσω ενος καλωδιου.

Last edited by a moderator:
Η δουλειά έγινε! Μπήκε ΟΤΕ στο κέντρο και nova παράκεντρα. Η καλωδίωση της nova παρέμεινε ως είχε, ο ote κατέβηκε από το καλώδιο των επίγειων με ένα μείκτη στην ταράτσα και το διαχωριστή στο av room μου, πριν τον ενισχυτή του επίγειου.
Σήμα καμπάνα:
View attachment 91436

Ευχαριστώ για τον κόπο σας!

Καλημέρα.

Μπορείς να μου πεις τι εξοπλισμό έχεις χρησιμοποιήσει για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα στην ποιότητα (ιδίως) αλλά και στην ένταση σήματος;

Τα αναφέρω όλα παραπάνω. Ενα απλό πιάτο no name 1m, 2 lnb no name, 3 καλώδια απο την ταράτσα στο σπίτι (2 για nova,1 για επίγεια+ΟΤΕ tv). Για να βάλω και δεύτερο lnb στο πιάτο και να κατεβάσω το σήμα του ΟΤΕ απο το καλώδιο των επίγειων χρησιμοποίησα αυτά:
ImageUploadedByTapatalk1367905746.166148.jpg

Καλημέρα.

Μπορείς να μου πεις τι εξοπλισμό έχεις χρησιμοποιήσει για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα στην ποιότητα (ιδίως) αλλά και στην ένταση σήματος;
αν και ειμαστε εκτος θεματος λιγο αυτο που θα σου πω ειναι οτι ο φιλος εχει κατα πασα πιθανοτητα τον καινουριο δεκτη του οτε ο οποιος εμφανιζει αυτες τις ενδηξεις σηματος οποτε μην παραξενευεσε και μην τον συγκρινεις με τον δικο σου παλιο δεκτη!

Καλησπέρα

Σε εγκατάσταση με κεντρικό multiswitch TRIAX 5/12(2 x Quad MTI Black LNB) , εχω κεντραρει 13' και παρακεντρα 9'.

Στον Πολυδιακοπτη εχω βαλει σαν Α τον 13' και Β τον 9'.

Σε μπριζακι τερματικο TV-SAT-RD Legrand δουλευει μια χαρά ο ΚΑΟΝ αλλα οχι ο Pace, σε οτι ρυθμιση DISEQc κ αν εχω δοκιμάσει!

Τα καλώδια ειναι μια χαρα και τα μπριζακια εχουν μηδαμινη απώλεια.

Τι μπορεί να φταίει;;;

Ο Pace δεν υποστηρίζει diseqc και δεν το πειράζουμε.
Πολυδιακόπτης 5/12 είναι για ένα δορυφόρο.

Last edited:
9/12 εννουσα.

Θα δοκιμασω με αλλον non cascadable.

Δηλαδή σε πολυκατοικίες με 2 δορυφόρους και multiswitch δεν εχει καταφερει ΚΑΝΕΙΣ να παιξει τον Pace ;