Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Αυτό τώρα είναι διαφορετικό.Δεν σκέφτηκα ότι σου κατεβαίνουν 2 καλώδια.Λογικό βέβαια,αφού μιλάς για τον 865.Στη θέση σου,σε αυτή την περίπτωση,θα έβαζα:
1. Το ένα καλώδιο στον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ...Και θα καθάριζα με τον ΟΤΕ.
2. Με το άλλο καλώδιο θα είχα 2 επιλογές.
α) Θα έβαζα splitter με μία είσοδο dc pass.
β) Επειδή υπάρχει έλλειψη,αν δεν έβρισκα τέτοιο,θα έβαζα απλό splitter μαζί με dc blocker στη μία είσοδό του.
Και οι 2 περιπτώσεις α και β έχουν το ίδιο αποτέλεσμα,είναι δοκιμασμένο.Βέβαια,σου υπενθυμίζω ότι θα παρακολουθείς μόνο κανάλια της NOVA για να δουλεύουν και τα 2 tuner του αποκωδικοποιητή χωρίς προβλήματα σε εγγραφές και on demand.Έτσι,θα καθάριζα και με τον αποκωδικοποιητή της NOVA.
Με όλα αυτά όμως,περισσεύει ο Drembox.Η καλύτερη λύση για έχεις ενεργούς και τους 3 δέκτες είναι:
Για το ένα καλώδιο να χρησιμοποιήσεις την περίπτωση 2α ή 2β.Για το άλλο καλώδιο να χρησιμοποιήσεις διακόπτη προτεραιότητας johansson ή (λόγω έλλειψης) διακόπτη spaun SAR 12F 0/12 volt.Αν βρεις johansson,στη θέση priority θα συνδέσεις τον dreambox και στην άλλη τον KAON.Αν βρεις Spaun,στη θέση Α θα συνδέσεις τον KAON και με καλώδιο από το pin 8 του scart θα παίρνει τα 12 volt που χρειάζεται ο διακόπτης αυτός.Στην θέση Β θα συνδέσεις τον Dreambox.Το πώς δουλεύουν οι δέκτες με τους διακόπτες το έχουμε πει πολλές φορές,μην το επαναλάβω.Έτσι,θα έχεις και τους 3 δέκτες ενεργούς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμπληρώνοντας,να πω και κάτι που δεν έχει αναφερθεί και το οποίο έχω διαπιστώσει.Υπάρχει μια διαφορά στην λειτουργία των 2 αυτών διακοπτών.Αν έχεις στην εγκατάστασή σου diseqc 1.1,π.χ. 8 ή 16 εισόδων,αν χρησιμοποιηθεί διακόπτης προτεραιότητας johansson,υπάρχει ένας περιορισμός.Αν κλείσουμε τον δέκτη που είναι συνδεδεμένος με τη θέση priority,θα πρέπει να συντονιστεί πρώτα (πριν κλείσει) στο δορυφόρο που χρειάζεται να συντονιστεί ο άλλος δέκτης για να δουλέψει.Αν δεν γίνει αυτό,τότε ο δέκτης π.χ. του ΟΤΕ ή της NOVA δεν θα λαμβάνει σήμα.Αν χρησιμοποιείται diseqc 1.0 με 2 ή 4 εισόδους,δεν υπάρχει βέβαια κανένα πρόβλημα.Κλείνουμε τον έναν δέκτη και ανοίγουμε τον άλλο χωρίς κανένα περιορισμό δορυφόρου.Ο spaun όμως,δουλεύει χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό,οποιοδήποτε diseqc κι αν χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση,με όσους εισόδους κι αν έχει.

Last edited:
κατσε με εμπλεξες τωρα :P
κατεβαινουν 3 καλωδια απο ταρατσα.
2 πανε στον 865 και εχουν μονο hotbird. και το 3ο παρει dreambox κι εχει 4 δορυφορους. Αρα ο dreambox δεν επιρεαζεται.
Το θεμα μου ειναι αυτα τα 2 που ρωτησα πριν για τις εγγραφες και το το multiview. Επισης αμα κανω το 2b, θα βαλω το dc pass στην 2η είσοδο για να μην έχουν θεμα οι εγγραφες? Ειναι το ιδιο προβλημα με αυτο που ρωτησα στην αρχη. Αμα δεν εχει θεμα αν μεινει το lnb1 χωρις σημα βαζω εναν SAR 12F 0/12 volt σε lnb1 του 865 και καον και καθαρισα.

1) Κατεβάζεις τέταρτο καλώδιο!!!!

2)Αφήνεις τον 865 ως έχει και στο τρίτο καλώδιο βάζεις dreambox +ΟΤΕ με ένα διακόπτη προτεραιότητας η spaun ακολουθώντας τις οδηγίες του hdanca.

κατσε με εμπλεξες τωρα :P
κατεβαινουν 3 καλωδια απο ταρατσα.
2 πανε στον 865 και εχουν μονο hotbird. και το 3ο παρει dreambox κι εχει 4 δορυφορους. Αρα ο dreambox δεν επιρεαζεται.
Το θεμα μου ειναι αυτα τα 2 που ρωτησα πριν για τις εγγραφες και το το multiview. Επισης αμα κανω το 2b, θα βαλω το dc pass στην 2η είσοδο για να μην έχουν θεμα οι εγγραφες? Ειναι το ιδιο προβλημα με αυτο που ρωτησα στην αρχη. Αμα δεν εχει θεμα αν μεινει το lnb1 χωρις σημα βαζω εναν SAR 12F 0/12 volt σε lnb1 του 865 και καον και καθαρισα.

Γιατί μπλέχτηκε βρε συ eki?Ακόμα καλύτερα που έχεις 3 καλώδια. Όπως σου είπε ο dimios,άσε τα 2 καλώδια στον 865 και καθάρισες με τον έναν δέκτη. Και βάλε ένα διακόπτη για τους άλλους 2 δέκτες και καθάρισες και με αυτούς. Απλό είναι. Αν το πρόβλημά σου είναι το ότι δεν θέλεις να έχεις διακόπτη με τον dreambox, χρησιμοποίησε 1 καλώδιο για κάθε δέκτη.Στο καλώδιο του 865 θα χρησιμοποιήσεις splitter για τα 2 tuner.Απλό είναι. Εφόσον θέλεις να τροφοδοτήσεις 4 tuner με 3 καλώδια, αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις μια παραδοχή. Η τελευταία λύση που σου λέω είναι και η καλύτερη. Η μονη παραδοχή που πρέπει να κάνεις είναι ότι θα πρέπει να βλέπεις μονο nova από τον 865.Και θα σου δουλεύουν όλα (epg,αναβαθμίσεις, εγγραφές,on demand,multivew) χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι άλλοι 2 δέκτες θα δουλεύουν με αυτόνομο καλώδιο, άρα είσαι "πλήρης" έτσι.

για πειτε ρε παιδια 30 ευρω ειναι καλη τιμη για αλλαγη lnb? το lnb αγορασμενο απο εμενα απλα το εβαλε και για συντονισε το lnb του ΟΤΕ εμενα μου φανηκαν πολα για 30 λεπτα δουλεια δεν ξερω μπορει να κανω εγω λαθος

καταρχην απο που ηρθε ο τεχνικος?
αν δλδ οι βενζινες του ειναι 10-15 ευρω και τα υπολοιπα ειναι εργασια ειναι ενταξει σαν τιμη..
αλαξε και δορυφορο η απλα εβγαλε το παλιο και εβαλε το νεο Lnb?

Το μαγαζι του τεχνικου απεχει 13 χιλκιομετρα απο το σπιτι μου αλλα οταν ηρθε ηταν σε ενα χωριο 5 χιλιομετρα μακρια. εβγαλε το παλιο και εβαλε το νεο

αυτο στον καθε τεχνικο δεν εχει καμια σημασια...σημασια εχει που ειναι η εδρα του..
τεσπα νομιζω οτι αν τον ειχες καλεσει να βαλει ενα δικο του lnb θα σου επερνε 30 ευρω..
τωρα που ειχες παρει εσυ δικο σου και τον φωναξες για αντικατασταση σου χρεωσε παλι τα ιδια...νομιζω ειναι μια λογικη τιμη εαν και εφοσων εβαλε πανω πεδιομετρο-σκαλες-κεραμιδια και σου εκανε οτι καλυτερο μπορουσε στο πιατο σου και σου εγγυηθηκε δλδ για την εγκατασταση..
εσυ γιατι δεν εκανες μονος σου την αλαγη στο lnb ωστε να γλυτωνες αυτα τα εξοδα?

δεν γνωριζω απο δορυφορικα το πιατο ειχα στο μπαλκονι δεν εβαλε καμια σκαλα τελος παντων οσο θελει για την εγκατασταση μου ειπε οτι στο πεδιομετρο του εβγαζε σημα 14db μου ειπε οτι ειναι πολυ καλο

Last edited by a moderator:
13 χλμ (άντε 5), αντικατάσταση LNB και έλεγχος με πεδιόμετρο 30 ευρώ είναι αποδεκτό.

μου εβαλε και κατι πρεσαριστα βυσματα για να μην βγαινουν απο τα καλωδια 3.50 ευρω το βυσμα μου ειπε οτι ειναι καλα βυσματα σουηδικα και το καλωδιο μου το χρεωσε 3.50 ευρω το μετρο

κατσε ενα ενα μας τα λες....δλδ εσυ εδωσες 30 ευρω και τι ακριβως σου χρεωσε?
εργασια,στοχευση,καλωδιο και βυσματα rf πρεσαριστα?

σορρυ το εγραψα λαθος 30 εδωσα για στοχευση lnb μου εβαλε πρεσαριστα βυσματα που μου τα χρεωσε 3.50 ευρω το ενα κατι προεκτασεις δορυφορικου καλωδιου 3.50 ευρω το μετρο

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα και κράξε τον για να καταλάβει και να μην το ξανακάνει. Αγοράζει ίδιες τιμές με εμάς στην Αθήνα.

Έλεος με τους απατεώνες..

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα και κράξε τον για να καταλάβει και να μην το ξανακάνει. Αγοράζει ίδιες τιμές με εμάς στην Αθήνα.

Έλεος με τους απατεώνες..
αυτο που με ετσουξε περισσοτερο ειναι τα 30 ευρω για 10 πρεσσαριστα βυσματα ασχετα αν ειναι καλα Σουηδικα οπως μου ειπε αληθεια ενα τετοιο βυσμα ποσο παει χονδρικη?

Για το καλώδιο που σου έβαλε το πιο ακριβό της spaun πχ έχει 60 λεπτά...

Αν υποθέσουμε ότι είναι ακόμα πιο ακριβό αυτό που σου έβαλε τότε μάλλον σου χρέωσε όλο το σακουλάκι με τα 100 τεμάχια !!!