Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Θα λειτουργήσει αλλά η λήψη θα είναι κάτω του μετρίου και σε έντονα καιρικά φαινόμενα θα χάνεις το σήμα.

Θα λειτουργήσει αλλά η λήψη θα είναι κάτω του μετρίου και σε έντονα καιρικά φαινόμενα θα χάνεις το σήμα.

αν παιζει σε καλες συνθηκες δε με πειραζει ουτως η αλλως και τωρα χανεται το σημα οταν βρεχει.αν σε καλες συνθηκες παιζει καλα εστω και με λιγοτερη σταθμη σηματος ειμαι κομπλε.με την τωρινη εγκατασταση στον οτε εχω ισχυ 80 ποιοτητα 100 κ αναλογως το καναλι παιζουν οι τιμες π.χ. otesport1 80-100 otesport4 84-93.σε αυτη την περιπτωση χρειαζεται μεταγωγικο διακοπτη η συνδεω τα lnb στο πιατο κ παω το καλωδιο απ ευθειας στο δεκτη?

Σε πιάτο 85αρι διαβάζω ότι καλύτερη λύση ειναι να χρησιμοποιούμε slim lnb παρακεντρο για τις 13. Έχει νόημα να βάλω το slim κέντρο στις 9 και το κανονικό lnb παρακεντρο στις 13; Θα κερδίσω κάτι σε αυτή τη διάταξη σε σχέση με το να ήταν και τα 2 lnb κανονικών διαστάσεων;

αν παιζει σε καλες συνθηκες δε με πειραζει ουτως η αλλως και τωρα χανεται το σημα οταν βρεχει.αν σε καλες συνθηκες παιζει καλα εστω και με λιγοτερη σταθμη σηματος ειμαι κομπλε.με την τωρινη εγκατασταση στον οτε εχω ισχυ 80 ποιοτητα 100 κ αναλογως το καναλι παιζουν οι τιμες π.χ. otesport1 80-100 otesport4 84-93.σε αυτη την περιπτωση χρειαζεται μεταγωγικο διακοπτη η συνδεω τα lnb στο πιατο κ παω το καλωδιο απ ευθειας στο δεκτη?

Εννοείς σε περίπτωση ενός LNB; Αν ναι, απευθείας το καλώδιο.

ουτως η αλλως και τωρα χανεται το σημα οταν βρεχει
Εννοείς σε δυνατή βροχή.
Σε πιάτο 85αρι διαβάζω ότι καλύτερη λύση ειναι να χρησιμοποιούμε slim lnb παρακεντρο για τις 13. Έχει νόημα να βάλω το slim κέντρο στις 9 και το κανονικό lnb παρακεντρο στις 13; Θα κερδίσω κάτι σε αυτή τη διάταξη σε σχέση με το να ήταν και τα 2 lnb κανονικών διαστάσεων;
Slim θα βάλεις το παράκεντρο lnb. Έτσι θα στηρίζεται καλύτερα και η universal βάση των lnb. Σε κάτοπτρα μικρότερα του μέτρου συστήνεται για καλύτερα αποτελέσματα κεντράρισμα στις 9°E και χρήση κανονικού lnb και παράκεντρη λήψη hotbird με slim lnb.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

θα το ξαναγραψω αν και το εχω γραψει πολλες φορες : 80 άρι πιατο με κεντρικο lnb quad Hotbird και παρακεντρα κανονικο χοντρο lnb αρκετα κολλητα με το αλλο στις 9 μοιρες. Τελειο σημα και εικονα και στις 2 πλατφορμες - επειδη ομως ειμαι ρετιρε δεν ειναι και τοσο μακρια τα καλωδια. Νομιζω το να δαπανησει καποιος για slim lnb ειναι καθαρα θεμα hobby εγκαταστασης.

Αναφέρουμε τι συστήνεται για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Εννοείται πως ο καθένας κάνει ό,τι επιθυμεί στην εγκατάστασή του.

Πολύ σωστά!
Και να συμπληρώσω,ότι σε τέτοια εγκατάσταση η χρήση slim lnb δεν είναι θέμα hobby.Η μέγιστη παράκεντρη λήψη επιτυγχάνεται με slim lnb και όχι κανονικό.Ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεχτούμε,ότι για πρακτικούς λόγους τοποθετείται quad στο κέντρο για τις 13 μοίρες και γίνεται ακριβής κεντρική στόχευση,η παράκεντρη λήψη για τις 9 μοίρες επιτυγχάνεται μόνο με slim lnb.Παράκεντρη λήψη φυσικά και θα υπάρχει με χρήση κανονικού lnb,αλλά το σήμα δεν θα είναι τέλειο.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Εννοείς σε δυνατή βροχή.

Σε δυνατή βροχή χάνεται εντελώς.σε μέτρια βροχή κάνει απλα σπασιματα.το καλώδιο είναι περίπου 30 μετρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως το ερώτημα μου εξ αρχής ήταν η οικονομικοτερη λύση για να πιάνω και τους 2 δορυφόρους αλλα επειδή θα βγει ακριβα για αγορα αλλου πιατου,lnbs κτλ κ επειδή θελω τους 2 μέχρι το καλοκαίρι που θα διακόψω τον ότε και μετα θα βλέπω μόνο με κουπόνι το ns1 όσο κρατήσουν την προσφορα δεν έχω πρόβλημα να πιάνω με το 60αρι τους 2 δορυφόρους αν σε καλές συνθήκες λειτουργεί ικανοποιητικά συνδεμένος σε έναν απ τους δυο δεκτες κάθε φορα.εννοειται ότι με την παραμικρή κακοκαιρια θα χάνεται αλλα αυτό συμβαίνει κ τωρα

Last edited by a moderator:
Καλημέρα σε όλους.
Σε ένα περίπου μήνα μετακομίζω στο πατρικό μου όπου υπάρχει δορυφορική εγκατάσταση Nova multiview με τον εξοπλισμό της Nova (θέαση στο ισόγειο, με προβλήματα όμως όταν βρέχει). Εγώ θα φέρω μαζί μου ΟΤΕ TV. Να εγκαταστήσω στην ταράτσα τον εξοπλισμό ΟΤΕ (πιάτο, LNB κ.λπ) ή να προβώ σε αγορά και εγκατάσταση κοινού εξοπλισμού και για τους 2 παρόχους; Ο τεχνικός που ήρθε, πρότεινε τη δεύτερη επιλογή και μου έστειλε τα ακόλουθα:
1. κάτοπτρο Gibertini OP100L αλουμινίου 98χ105cm
2. βαση για 2 LNΒ
3. LNB με 4 εξοδους
4. LNB μια εξοδο maximum με λεπτο κεφαλι
5. βάση δαπέδου
με συνολικό κόστος 150 .
Με την κοινή εγκατάσταση θα έχω καλύτερα αποτελέσματα στη Nova (δηλαδή καλό σήμα όταν βρέχει) και τουλάχιστον ισάξια στον ΟΤΕ TV;
Ευχαριστώ

Μια χαρά σου τα είπε ο τεχνικός.Σε ότι αφορά τη λήψη σου δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Μία διευκρίνιση μόνο...Με τα υλικά που αναφέρεις,θα κατεβαίνουν ξεχωριστά καλώδια για ΟΤΕ και NOVA.Φαντάζομαι όμως,ότι αυτό ακριβώς επιθυμείς.

Ναι, επειδή έγινε ξανά η μόνωση της ταράτσας, φρόντισα να περάσω 4 σωλήνες από το σημείο των πιάτων μέχρι τον ενισχυτή (εκεί όπου φτάνουν τα δορυφορικά καλώδια των 2 ορόφων). Περνάνε άνετα μέχρι 8 καλώδια αν χρειαστεί.

Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Καλησπερα ,εχω nova και σε λιγες μερες θα εχω και οτε tv ,εχω μια απορια ,εχω πιατο 95x100 cm καλα κεντραρισμενο στον hotbird, λεω να βαλω παρακεντρα τον eutelsat, θα εχω καλο σημα στο ote tv η με την πρωτη συννεφια - ψιχαλα θα εχουμε κολληματα; πριν τρια χρονια το ειχα ετσι παρακεντρα με δεκτη του εμποριου και δε θυμαμαι αν το σημα ηταν οκ ,ποια ειναι η αποψη σας; επισης το dissect μειωνει την αποδοση σηματος η δεν εχει σχεση αυτο;

Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

ok ,ευχαριστω φιλε, το παρακεντρο lnb αν δεν ειναι slim υπαρχει θεμα; θα ειναι ιδια η ποιοτητα με το κανονικο lnb; επειδη εχω απλο lnb, να μην αγοραζω τσαμπα

Καλησπερα σε ολους.
Εχω ηδη εγκατασταση Νova μ'ενα 60αρι πιατο και τωρα θα βαλω και Οte tv σε λιγες ημερες.
Επειδη θελω να ειναι σε αλλη τηλεοραση η Νova και σε αλλη ο Ote tv τι ειναι καλυτερο να κανω να βαλω ενα ξεχωριστο πιατο για το Ote tv ή να βαλω και τα 2 στο ιδιο πιατο και τι θα χρειαστω στην δευτερη περιπτωση?

Ειχα σκοπο να φτιαξω μια εγκατασταση οπου θα εμπαιναν στο ιδιο πιατο και θα εφευγαν καλωδια σε πολυδιακοπτη γιατι ειχα φτιαξει κι εναν αλλο χωρο πριν 3 χρονια περιπου οπου υπαρχουν αλλα 4 δωματια που ειναι να μπουν τηλεορασεις επειδη ομως τωρα δεν παιζουν και πολλα χρηματα να το προχωρησω θελω να κανω κατι απλο χωρις μεγαλο κοστος και αργοτερα καλα να ειμαστε θα υλοποιησω.Ελεγα να βαλω ξεχωριστο πιατο τωρα μιας και ειναι δωρεαν η εγκατασταση και αργοτερα βλεπουμε.

Τι λετε να με συμφερει να κανω τωρα?

Η πιο οικονομική λύση είναι ξεχωριστό κάτοπτρο και εγκατάσταση,τα οποία όπως είπες αυτόν τον καιρό δίνονται δωρεάν.
Αν ήθελες να έχεις κοινό κάτοπτρο και για τις 2 λήψεις,θα έπρεπε να τοποθετήσεις μεγαλύτερο από αυτό που έχεις τώρα.Τουλάχιστον 80 εκ. διαμέτρου χρειάζεσαι,ιδανικά 1 μέτρου.Όλα αυτά με το απαραίτητο κεντράρισμα για κεντρική και παράκεντρη λήψη.
Αυτό που σε συμφέρει οικονομικά λοιπόν,είναι η πρώτη λύση.