Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Θεωρώ κι εγώ πως αυτήν είναι η ιδανικότερη λύση μιας και είναι δωρεάν και δεν θα χρειαστεί να πληρώσω αυτη τη στιγμή για extra εργασία η για επιπλέον εξοπλισμο.
Το μόνο που θέλω είναι εκεί που έχω τώρα την nova να βάλω το ote TV και στην καινούρια εγκατάσταση να βάλω την nova.Υπάρχει περίπτωση να με χρεώσουν γι'αυτο?
Τέλος στο 60αρι πιάτο θα έχω κανένα θέμα με το ote TV μήπως χρειάζεται παραπανω?

Προς το παρόν με 60εκ (και προφανως πολυκαιρισμενο και σχετικά φθαρμενο) εξοπλισμο θα έχεις προβλήματα ληψης οτε τν. Προσεχως αντικαθισταται ο δορυφόρος και ενδεχομένως να γίνει ευκολότερη η ληψη, αλλά με τις σημερινά δεδομένα μη το κάνεις.

Όσο για το πρώτο, θα πρέπει να συνεννοηθεις απευθείας με τον εγκαταστατη. Θα πρεπει να σου κανει δύο στοχευσεις, οποτε πιθανότατα να σε χρεωσει.

Δηλαδη λες καλυτερα να αλλαξω το 60αρι που εχω τωρα την nova και να βαλω 80αρι για ΟΤΕ TV?
Με το 60αρι τι προβλημα ακριβως θα εχω με τον ΟΤΕ δεν θα πιανει καλο σημα και θα χανεται?

Δηλαδη λες καλυτερα να αλλαξω το 60αρι που εχω τωρα την nova και να βαλω 80αρι για ΟΤΕ TV?
Ναι, ασυζητητί. Βασικά να πεις του τεχνικού να σου τοποθετησει το 80αρι που δινει ο οτε εκει που θελεις (ενδεχομένως να στο βαλει στον υπαρχοντα ιστο που βρισκεται τωρα το κατοπτρο της νοβα-αν ειναι καλός ιστός και εφοσον θελεις να το μετακινησεις) και να σου βιδώσει τον νεο ιστό σε κάποιο αλλο σημειο που θα ηθελες την νοβα. Μετα τη στοχευση την κανεις εσυ, ή αν τον πιασεις σε καλη φαση να στην κανει ο ιδιος.

Με το 60αρι τι προβλημα ακριβως θα εχω με τον ΟΤΕ δεν θα πιανει καλο σημα και θα χανεται?

Χρειαζεται αριστη στοχευση και σταθερό πιασιμο για να μην κουνάει καθολου. Με λιγο κακό καιρό, βροχή-αερα, θα σου κάνει διακοπές.

Εφόσον η εγκατάσταση γίνει από τεχνικό του ΟΤΕ (μιας και είναι δωρεάν),θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.Και γενικά,η παρεχόμενη δωρεάν προσφορά κατόπτρου-εγκατάστασης (60άρι κάτοπτρο δίνει ο ΟΤΕ) δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει αποδεκτή από τον ενδιαφερόμενο συνδρομητή,ειδικά αν μιλάμε για την περιοχή της Αθήνας.Εκτός κι αν μιλάμε για νησί,όπου οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν τα δεδομένα...

60 δινει; Στο Ηρακλειο ειχαν δωσει ενα 80αρι.. Λαθος μου αν δινουν 60 πανω. :)

προφανως ομως με την αλλαγη στον Eutelsat 9B θα ειναι πιο δυνατο το σημα και δεν θα υπαρχει προβλημα με το 60αρι

εμενα ενας εξουσιοδοτημενος τεχνικος οταν μου κανε την εγκατασταση μου δωσε 90 cm , γενικα πανω απο 90 cm κανεις καλη δουλεια και εχει και καλυτερη ληψη .

Όπως αναφέρεται και στη σελίδα του ΟΤΕ,η τρέχουσα προσφορά περιλαμβάνει δωρεάν κάτοπτρο 60 εκ. και δωρεάν εγκατάσταση.Εδώ και αρκετό καιρό (τουλάχιστον πέρσι το ίδιο ίσχυε) το κάτοπτρο που παρέχεται από τον ΟΤΕ είναι διαστάσεων 60 εκατοστών.

Οποτε από τη στιγμή που μου δίνουν 60αρι και δεν έχω την επιλογή για 80αρι θεωρείται ότι θα έχω πρόβλημα?
Αφού σε όλους βάζουν 60αρι αν ήταν δεν θα είχαν οι περισσότεροι πρόβλημα?

Η εγκατάσταση θα γίνει επαρχία και όχι Αθηνα......Θεσσαλια συγκεκριμένα.

Καλησπερα λεβεντες, εβαλα κεντρο τον δορυφορο eutelsat και παρακεντρα τον δορυφορο hotbird σε κατοπτρο 95 cm ,
το σημα στο καναλι του mega στον ΟΤΕ ειναι ποιοτητα 100% και ισχυς σηματος 76%
ενω αντιστοιχα στο mega του nova 100% και στα δυο
Με προβληματιζει το γεγονος οτι αν δω το σημα του novasports1-2 κλπ κλπ αλλα και στα ντοκιμαντερ η ισχυς ειναι 88% και η ποιοτητα 84% , θα εχω θεμα; μπορουσα να ειχα καλυτερη στοχευση;
Απο το κατοπτρο κατεβαινει ενα καλωδιο με αποσταση περιπου 35 μετρα ,εχω diseqc οπου στην εισοαδο 1 εχω οτε και στην 2 nova
Ποια ειναι η αποψη σας;

dimtz# αρκετά καλή λήψη έχεις με αρκετά μέτρα καλώδιο. αν έχεις ρυθμίσει και το skew απο το lnb τότε οκ!

@hercοulis ναι φίλε, έχω ρυθμίσει και τα lnb, όλα καλά λοιπόν, σ ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Καλησπερα λεβεντες, εβαλα κεντρο τον δορυφορο eutelsat και παρακεντρα τον δορυφορο hotbird σε κατοπτρο 95 cm ,
το σημα στο καναλι του mega στον ΟΤΕ ειναι ποιοτητα 100% και ισχυς σηματος 76%
ενω αντιστοιχα στο mega του nova 100% και στα δυο
Με προβληματιζει το γεγονος οτι αν δω το σημα του novasports1-2 κλπ κλπ αλλα και στα ντοκιμαντερ η ισχυς ειναι 88% και η ποιοτητα 84% , θα εχω θεμα; μπορουσα να ειχα καλυτερη στοχευση;
Απο το κατοπτρο κατεβαινει ενα καλωδιο με αποσταση περιπου 35 μετρα ,εχω diseqc οπου στην εισοαδο 1 εχω οτε και στην 2 nova
Ποια ειναι η αποψη σας;

Οι ενδείξεις στον PACE μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις δεν φαίνονται να είναι οι σωστές. Αλλάζουν ανάλογα την συχνότητα των MHz. Έχει αναφερθεί και στο topic για τις τελευταίες αναβαθμίσεις στον PACE. Κοινώς λοιπόν ισχύει ότι αν δεν έχεις πρόβλημα (εκτός από περιπτώσεις ακραίας κακοκαιρίας), είσαι καλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

@vertical ευχαριστω φιλε για τις πληροφοριες.

Μόνος έκανες την "επιχείρηση" η έφερες τεχνικό; :smile:

Η ερώτηση δεν έχει να κάνει με την εγκατάσταση, όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω μια χαρά είσαι. :smile:

Μονος φιλε την εκανα, ο τεχνικος δεν θελησε να μου το κανει για ευνοητους λογους, την ειχα κανει την εγκατασταση πριν κανα δυο χρονια αλλα τοτε ειχα κεντρο hotbird και παρακεντρα astra και eutelsat, απ οταν εβαλα nova κρατησα μονο hotbird και δε θυμομουν ποσο δυνατο σημα ειχα στον eutelsat ,ο τεχνικος μου προτεινε (αν καποια στιγμη βγαλω το κατοπτρο οτε) να βαλω κεντρο eutelsat για καλυτερη ληψη, γι αυτο και αναφερω τα νουμερα μηπως και δεν ειμαι σε κατι σωστα

Μπράβο πραγματικά. :SFGSFGSF:

Αυτό είναι η μαγεία, "το έκανα μόνος μου"

Και μη μου πεις ότι δεν έχεις ανέβει 2 -3 φορές στην ταράτσα, χωρίς λόγο απλά να θαυμάσεις το έργο σου.

Την "δική σου" εγκατάσταση :smile: