Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Σε πιατο 80cm μπορουμε να βαλουμε βαση για παραπλευρα κανονικα lnb (ote&nova) ή ειναι μικρο ;
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

καλησπερα παιδια και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για τα links και τις πολυτιμες πληροφοριες σας
Βεβαια εχω κανει ενα κεφαλι καζανι με τα δορυφορικα..αλλα εχω μερικες αποριες ακομα..
με τις προτασεις σας και γενικα απ αυτα που διαβασα κατεληξα στο να παρω τα εξης:
stacker-destacker http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=265 (το site που μου προτεινατε δυστυχως δεν στελνει ελλαδα αλλα η τιμη ειναι πανω κατω ιδια οποτε κανενα προβλημα)
πιατο το http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29805
απο lnb δεν εχω καταλαβει τι χρειαζομαι :/ ... ουτε με τα diseqc.. τι χρειαζομαι ρε παιδια;
θα βαλω nova και οτε tv.. γινεται να πιασω και παραπανω καναλια εκτος απ αυτα; οχι συνδρομητικα ομως.. (εχω ηδη φτασει τα 50ε σε μηνιαια βαση για αυτα τα 2)
τι lnb και diseqc να παρω; Lnb ..χρειαζομαι το twin ή επειδη θα χω το stacker-destacker δεν χρειαζεται; στις τιμες απ οτι ειδα δεν εχουν τεραστιες διαφορες. επισης να ρωτησω..αν εκτος απο nova και οτε ..θελω να βαλω καποιον αλλο δορυφορο απ αυτα τα eurobird κλπ που λετε (στα οποια δεν εχω ιδεα βεβαια) θα χρειαστω lnb quad ή λεω βλακειες; και το ιδιο και με τα diseqc ...πρεπει να παρω 1:4;
θελω να εχω εναν σχετικα καλο εξοπλισμο. το αρχικο μου budget ηταν γυρω στα 500ε για ολα. (εξοπλισμο & τεχνικο εγκαταστασης) ..
175ε το πιατο, 129ε το stacker-destacker, 270ε για τους 2 αποκωδικοποιητες (nova και οτε αντιστοιχα), τηλεκοντρολ usb-300 7,60ε, και μενουν τα lnb και τα diseqc στα οποια δεν εχω καταλαβει καν τι χρειαζομαι. βρισκομαι λοιπον ηδη στα 581,60ε .. τουλαχιστον ομως να κανουμε καλη δουλεια..!
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Φιλε alexiis το stacker-destacker ειναι γιαυτους που δεν μπορουν να κατεβασουν δευτερο καλωδιο. Εαν δε τα περασεις απο καναλι που ηδη υπαρχει αλλα εξωτερικα μπορεις να κατεβασεις 2,3,4 καλωδια (PVR NOVA PVR OTE!!!) Το πιατο καλο ειναι αλλα εχει νοημα μονο αν πας για τον eurobird. Tα 270e για τους 2 αποκωδικοποιητες πως τα μετρας
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

καλησπερα dimios , το καναλι που ηδη υπαρχει εννοεις το απλο καλωδιο που ειχα ως τωρα; του αναλογικου σηματος; δεν εχω βαλει ποτε τιποτα δορυφορικο..τωρα μπηκα στον χορο. προσωπικα δεν με πειραζει να κατεβουν 2,3 καλωδια..αλλα αν ειναι να γλυτωσω τρυπες σε τοιχους κλπ θα προτιμησω να δωσω 129ε να κανω την δουλεια μου χωρις πολλες φασαριες.
270 βγαινουν απο τον αποκωδικοποιητη http://www.forthnetgroup.gr/ServicesDefault.aspx?a_id=788 , και... ωχ..μολις διαβασα καλυτερα (να εισαι καλα) οτι ο οτε τον δινει τσαμπα μεχρι εξαντλησεως αποθεματων. οποτε 150 αντι για 270!! τελεια :)
http://otetv.ote.gr/portal/page/portal/OTETV/pricelist/housingPackets εδω λεει οτι εχει 120 χωρις σκληρο δισκο αλλα δεν ειχα δει το "O αποκωδικοποιητής χωρίς σκληρό δίσκο διατίθεται δωρεάν (προσφορά) μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων."
για lnb και diseqc ξερεις να μου πεις τι θα χρειαστω μηπως; :)
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Εσυ θα παρεις την αποφαση πως και ποσα καλωδια θα κατεβασεις αναλογα τις αναγκες. Ο δεκτης της nova ειναι PVR (αυτος των 150) και για να παιξει σωστα (βλεπεις ενα καναλι -γραφεις ενα δευτερο) χρειαζεται μονο αυτος 2 καλωδια. Τωρα για lnb και diseqc πρεπει να μας τι αλλους δορυφορους θελεις.
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

προσωπικα με ενδιαφερουν κυριως οι μπαλες ...γι'αυτο και εχω παρει τα πακετα Nova sports pack και οτε tv full. Αν μπορω να εχω και μερικα καναλια ακομα ομως ..γιατι οχι; τι αλλους δορυφορους θελω..αυτο ειναι ενα ερωτημα (σαμπως ξερω;) ..δεν μου προτεινεις εσυ κανεναν; :) να βαλω 1-2 δορυφορους εφοσον τους παιρνει το 120αρι πιατο.... να ξερω τι θα ζητησω στον οποιον τεχνικο ερθει... αλλα να εχω τον απαραιτητο εξοπλισμο. δηλαδη..για να εχω πχ 4 δορυφορους..τι lnb και diseqc χρειαζομαι.. αυτες ειναι οι αποριες μου...
Εχω τετραγωνισει τα ματια μου χρονια τωρα..προσπαθωντας να βλεπω αγωνες μεσω Live streaming που κολλουσαν καθε λιγο και λιγακι..που πετανε 37 Internet explorer pop ups κλπ...δεν ξερω αν με νιωθει κανεις σας..αλλα πραγματικα δεν παει αλλο..
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Πρεπει να ξερεις οτι ο μεν δεκτης της νοβα βλεπει μονο hot bird (τα καναλια της νοβα και κατι ψιλα) ο δε του οτε μεχρι 4 δορυφορους αλλα δεν ξερω ποσα καναλια μπορει να αποθηκευση. Οι ιδιοκτησιακοι δεκτες υστερουν στη ληψη πολλων καναλιων και φυσικα μονο τα ελευθερα.Τωρα απο δορυφορους ο 9Ε(ΟΤΕ) και ο 13Ε(ΝΟΒΑ) υποχρεωτικα. Μετα ο 19Ε που τον εχουν αρκετοι κυριως γερμανικου ενδιαφεροντος.Για αυτους χρειαζεσαι πιατο 1μετρο πχ gibertini100, ενα lnb μονο για τον 9Ε, ενα μονο για τον 19Ε και αναλογως μονο, διπλο, quad (τετραπλο) για τον 13Ε συν ενα diseqc.
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

αφου οι ιδιοκτησιακοι δεκτες υστερουν στη ληψη κλπ.. υπαρχει τροπος να βαλω την καρτα της νοβα και του οτε σε εναν αλλο δεκτη; απ οσο εχω διαβασει κατι τετοιο δεν γινεται..σωστα; διαβαζα οτι καποιοι που θελουν πχ να παρουν την καρτα στα εξοχικα τους αντιμετωπιζουν προβλημα καθως πρεπει να μεταφερουν ολοκληρους αποκωδικοποιητες...αρα υποθετω οτι αν θες να εχεις πχ ΕΝΑΝ αποκωδικοποιητη..δεν παιζει. Στο πιατο εχω καταληξει στο gibertini120 (μαλλον αυτο θα παραγγειλω η καποιο αντιστοιχο αν βρω καλυτερη προσφορα)
αλλιως δηλαδη πρεπει να εχω 3 αποκωδικοποιητες διπλα στην τηλεοραση;;;;;;; εναν νοβα, εναν οτε και εναν εξτρα που δεν θα δυσκολευεται στη ληψη διαφορων καναλιων;;!!
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Οι δεκτες της νοβα και του οτε ειναι μονοδρομος. Σχετικα με τη ληψη ο δεκτης του οτε δεν υστερει στη ληψη των ελευθερων καναλιων αλλα σε θεματα τυπου αριθμος δορυφορων, λιστες καναλιων, αριθμος καναλιων που αποθηκευονται, κινηση πιατου, και αλλα πολλα.
 
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

πωωωω ξενερωμα.. δηλαδη πρεπει να χω 2-3 αποκωδικοποιητες διπλα στην τηλεοραση.. και ο,τι σιχαινομαι ειναι τα 200 καλωδια ..(οπως ειναι το pc ενα πραγμα)
με αυτους τους combo δεκτες δεν γινεται δουλεια; να παρω εναν και να βαλω τις καρτες των νοβα και οτε;
 
με αυτους τους combo δεκτες δεν γινεται δουλεια; να παρω εναν και να βαλω τις καρτες των νοβα και οτε;
Όχι, πρέπει απαραίτητα να έχεις τους δέκτες των πακέτων. Στη θέση σου εγώ θα έμενα με τους δύο δέκτες, τουλάχιστον στην αρχή, και θα πρόσθετα στο κάτοπτρο ένα lnb για astra 1, ώστε να πιάνω μέσω του δέκτη kaon τα ελεύθερα hd κανάλια της συγκεκριμένης τροχιακής θέσης.
 
Last edited:
αυτο σκεφτομαι και εγω (να μεινω με τους 2 δεκτες και βλεπουμε..). τελικα το diseqc ρε παιδια ποτε το χρειαζομαστε; αυτα τα 1:2 και 1:4 κλπ.. τα κοιταζω στα site ...δεν βγαζω ακρη..
 
Last edited by a moderator:
Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Εσύ θα χρειαστείς ένα διακόπτη DiSEqC 2:1, στον οποίο θα συνδεθεί το lnb του eurobird και του astra 1 και το καλώδιο καθόδου στον kaon.
 
ευχαριστω πολυ Σεραφειμ , να εισαι καλα :) - τα χω σημειωσει και τωρα μενει να συνεννοηθω και με καποιον τεχνικο γιατι μονος μου δεν γνωριζω να κανω τετοια πραγματα..
 
Last edited by a moderator:
Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Χαίρεται, ξέρω πολύ λίγα πάνω στα δορυφορικά και χρειάζομαι τα φώτα σας!
Για μια εγκατάσταση Nova+OTE εδώ στο Ηράκλειο-Κρήτης τι πιάτο θα χρειαστώ και τι lnb για να δώσω και τα 2 πακέτα σε 2 διαμερίσματα αλλα σε 2 δωμάτια στο κάθε διαμέρισμα? Το κάθε δωμάτιο θα έχει τους δικούς του δέκτες.
Έχω 1 καλώδιο κεραίας για την επίγεια που δίνει σε όλο το διαμέρισμα και 2 ακόμα 1 στο σαλόνι και 1 στο υπνοδωμάτιο ελεύθερα, ίδια ανεξάρτητη εγκατάσταση σε κάθε διαμέρισμα. Γίνεται αυτό που σκέφτομαι και τι εξαρτήματα θα χρειαστώ?
Θα φωνάξω τεχνικό για την εγκατάσταση αλλα θέλω να ξέρω 5 πράγματα για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων!
Ευχαριστώ.