Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Γεια σας και απο εμενα παιδια...
Νεος στο φορουμ και noobas στα δορυφορικα γενικως.
χρειαζομαι την βοηθεια σας,οποιος μπορει λοιπον ας δωσει ενα χερι βοηθειας...
προ 2 μηνου εβαλα ΟΤΕ TV.Μενω σε πολυκατοικια 4 οροφων,διαμερισμα ειναι ισογειο,και φυσικα εγκατασταση πιατου (70cm) απο τεχνικο του ΟΤΕ στην ταρατσα....
Αφου μας βγηκε το λαδι να περασουμε το καλωδιο απο ταρατσα σε διαμερισμα μεσω φωταγωγων-παταριου και στην συνεχεια τρυπηματα σε τοιχους,καταφεραμε και το συνδεσαμε...
θα μου πειτε,γιατι μας τα λες ολα αυτα???
διοτι,(εδω ειναι το θεμα μου) θελω να βαλω NOVA για το ποδοσφαιρο ΑΛΛΑ να μην ξαναπερασω το ιδιο μαρτυριο με το καλωδιο + εξτρα τρυπες παλι...
μπορω λοιπον με το ιδιο πιατο και το ιδιο καλωδιο βαζοντας τον δεκτη της nova να εχω αποτελεσμα???
εννοειται οτι α ολλος δεκτης θα ειναι κλειστος.δεν με ενδιαφερει να ειναι και οι 2 ανοικτοι....
τι πρεπει να αγορασω απο υλικα για να εχω αποτελεσμα???
και αν ειναι εφικτο βεβαια...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

...... θελω να βαλω NOVA για το ποδοσφαιρο ΑΛΛΑ να μην ξαναπερασω το ιδιο μαρτυριο με το καλωδιο + εξτρα τρυπες παλι...
μπορω λοιπον με το ιδιο πιατο και το ιδιο καλωδιο βαζοντας τον δεκτη της nova να εχω αποτελεσμα???
εννοειται οτι α ολλος δεκτης θα ειναι κλειστος.δεν με ενδιαφερει να ειναι και οι 2 ανοικτοι....
τι πρεπει να αγορασω απο υλικα για να εχω αποτελεσμα???
και αν ειναι εφικτο βεβαια...

Αν διαβάσεις απ' την αρχή το νήμα, θα λυθούν πολλές απορίες σου. Κατ' αρχάς νομίζω πως κάνεις λάθος στην διάσταση του κατόπτρου. Πρέπει να είναι 80 cm και όχι 70. Για έλεγξέ το. Εν συνεχεία μάλλον θα πρέπει να προβείς σε αλλαγή του LNB που έχεις, και να πάρεις δύο νέα LNB στενού λαιμού (λόγω της μικρής διαμέτρου του πιάτου και της κοντινής τροχιακής θέσης των δύο δορυφόρων). Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα monoblock LNB για δορυφόρους με διαφορά 4 μοιρών, σαν αυτό εδώ:

http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29801

Ακολούθως και για να μην κατεβάσεις δεύτερο καλώδιο, θα χρειαστείς μία συσκευή stacker-destacker για κάθοδο των σημάτων απ' τους 2 δορυφόρους σε ένα κοινό καλώδιο και διαχωρισμό σε δύο καλώδια για σύνδεση σε 2 διαφορετικούς δέκτες.

http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=5104&Itemid=

http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=1650&Itemid=114

Last edited:

Χαίρεται, ξέρω πολύ λίγα πάνω στα δορυφορικά και χρειάζομαι τα φώτα σας!
Για μια εγκατάσταση Nova+OTE εδώ στο Ηράκλειο-Κρήτης τι πιάτο θα χρειαστώ και τι lnb για να δώσω και τα 2 πακέτα σε 2 διαμερίσματα αλλα σε 2 δωμάτια στο κάθε διαμέρισμα? Το κάθε δωμάτιο θα έχει τους δικούς του δέκτες.
Έχω 1 καλώδιο κεραίας για την επίγεια που δίνει σε όλο το διαμέρισμα και 2 ακόμα 1 στο σαλόνι και 1 στο υπνοδωμάτιο ελεύθερα, ίδια ανεξάρτητη εγκατάσταση σε κάθε διαμέρισμα. Γίνεται αυτό που σκέφτομαι και τι εξαρτήματα θα χρειαστώ?
Θα φωνάξω τεχνικό για την εγκατάσταση αλλα θέλω να ξέρω 5 πράγματα για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων!
Ευχαριστώ.

Κατ' αρχάς εφόσον χρειάζεσαι να δώσεις εικόνα από 2 δορυφόρους σε 4 δωμάτια με 2 διαφορετικούς δέκτες σε κάθε δωμάτιο, θα χρειαστείς 2 quad LNB (με 4 εξόδους δηλαδή) ένα για κάθε δορυφόρο.

Τα υπόλοιπα (πόσα καλώδια θα κατεβάσεις, αν θα χρησιμοποιήσεις stacker-destacker κ.λ.π) εξαρτώνται απ' τον χώρο που θέλεις να τοποθετήσεις τους δέκτες, απ' το αν μπορείς να κατεβάσεις ανεξάρτητα καλώδια για κάθε δέκτη (8 καλώδια δηλαδή) κ.λ.π.

Καλύτερα να τα συζητήσεις με τον εγκαταστάτη σου.

κι'ομως με το μετρο που το μετρησα ειναι 70cm....

Προφανώς το πιάτο σου είναι 70x80 (70 οριζόντιο, 80 κάθετο). Αυτό από το πακέτο του ΟΤΕ; Για συνεγκατάσταση, καλό είναι να έχεις διάμετρο 80. Αλλιώς θα έχεις θέμα. Εγώ την υλοποίηση την έκανα με διακόπτη 0/12. Με 30 ευρώ + DiSEqC 2.0 κι έχω συνεγκατάσταση.

Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

τελικα ναι αυτες ειναι οι διαστασεις του πιατου που αναφερεις....
ναι ειναι απο το πακετο το τελευταιο του ΟΤΕ
με ενα καλωδιο και 2 δεκτες εκανες δουλεια???(να μην βαλω 2ο καλωδιο παλι θελω)
δωσε βοηθεια....

Last edited by a moderator:

Ναι. Έβαλα 2ο LNB, 1 DiSEqC, από εκεί χρησιμοποίησα το υπάρχον (ένα) καλώδιο που κατεβαίνει στο σπίτι, μετά μπαίνει ο διακόπτης 0/12 Volt ο οποίος συνδέεται με το Pin 8 στου Scart στον KAON και μπαίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στον KAON και τέλος. Κρατώ μια επιφύλαξη για το μέγεθος του πιάτου σου.

καλημερα , εχω ενα πιατο 85 cm επανω εχει τον hotbird και παει στο dreambox .... θα παρω και οτε τιβι μεσω δορυφορου χωρις να μου κανει την εγκαταταση ο τεχνικος του οτε .... μπορω να βαλω στο ιδιο πιατο τον eurobird ; .... ευχαριστω .

Παιδια καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθεια σας! εχω βάλει σε ένα πιατο 1.10 δυο lnb για νοβα και ΟΤΕ. Εχω χρησιμοποιήσει ένα Stacker de stacker για να κατέβει μόνο ένα καλώδιο! Εχω το εξης πρόβλημα ενώ η νοβα μου κλειδώνει στο 74% και 100% μετά απο κάποιες ώρες χρήσης χάνει στιγμίαια το σήμα της και μετα κάνει συνέχεια διακοπές 100% - 0%. Ο ΟΤΕ αντίθετα παραμένει σταθερός (60% BER 8829 0E-7).
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μήπως φταίει το stacker? Μήπως φταίει ο δέκτης? Ολα τα καλώδια και lnb είναι καινούρια και βιδωμένα καλά. Μήπως δεν πρεπει να είναι κοντα (ή ο ένας πάνω στον άλλο) οι δέκτες λόγω θερμοκρασίας (τι άλλο να σκεφθώ?) Το βραδυ όταν κλείνω τον pace και τον ξανανοίγω το πρωί διατηρεί για λίγο το σήμα, όμως μετά απο μερικές ώρες το χανει...

Να δοκιμάσεις άλλον δέκτη στην γραμμή που είναι τώρα ο PACE. Αν και ο άλλος δέκτης κάνει τα ίδια, αποκλείουμε πως φταίει ο PACE.
Πόσα μέτρα καλώδιο? Λογικά όσο και να 'ναι, αν έφταιγε αυτό θα έπρεπε να είχε πρόβλημα και ο ΚΑΟΝ.
Προτείνω και μια αλλαγή του LNB με άλλη μάρκα, για να αποκλείσουμε και αυτό.
Κρατώ πως "Ολα τα καλώδια και lnb είναι καινούρια και βιδωμένα καλά" και θεωρώ πως είναι σωστά.

Τους δύο αποκωδικοποητές nova kai ote pvw τους έχετε τοποθετήσει? Ο ένας πάνω στον άλλο ή δίπλα?

Φυσικά δίπλα αλλιώς αν ήταν ο ένας πάνω στον άλλον θα είχαν καρβουνιαστεί.

εγω τους εχω τον εναν πανω στον αλλο...αλλα ειναι ευρυχωρο το ραφι που ειναι τοποθετημενα...

ΠΟΤΕ πάνω τον έναν στον άλλο. Δεν πα' να είναι ευρύχωρο το ράφι.... Το ράφι είναι ευρύχωρο για τον αποκωδικοποιητή που είναι πάνω. Ο κάτω αποκωδικοποιητής έχει κενό μερικών χιλιοστών με τον πάνω, δεν αερίζεται ενώ ταυτόχρονα μεταδίδει τρομερή θερμότητα και στον πάνω. Βάζω στοίχημα ότι από πάνω έχεις τον pace ο οποίος είναι πιο μικρός από τον ΚΑΟΝ. Ο ΚΑΟΝ λόγω μεγέθους έχει περισσότερο αέρα να αναπνεύσει (εσωτερικά στο κουτί)) ενώ ο Pace από πάνω θα τσουρουφλίζεται. Βάλτους δίπλα-δίπλα ή σε άλλα ράφια.