Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ξέχασες…
Σε αυτά που γράφεις για τα ελεύθερα κανάλια μέσω ΟΤΕ ΤV, να τονίσεις ότι έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις 4 δορυφόρους για πρόσβαση σε 200 σημαντικά ελεύθερα κανάλια δικής σου επιλογής από τις τροχιακές θέσεις "9Ε, 13Ε, 19.2Ε, 23.5Ε `η 28.5Ε" (αναλόγως την εγκατάσταση πιάτου `η πιάτων που διαθέτεις `η θα αποκτήσεις)…
Όπως και ότι στη nova στοχεύεις στις 13Ε, αλλά οι νέοι δέκτες novabox HD, δεν σου δίνουν πρόσβαση σε όλα τα ελεύθερα κανάλια των Hotbirds, αλλά μόνο αυτά που επιθυμεί η πλατφόρμα της nova, να σου δώσει πρόσβαση …

thanx φίλος για την απάντηση. έχω το κλασσικό (μικρό) πιάτο που δίνει ο οτε και με βάση τα λίγα που έχω διαβάσει εδώ, είναι κομμάτι δύσκολο να διαβάσει hotbird, δι'ορθωσε με αν κάνω λάθος.

Last edited by a moderator:
ευχαριστω πολύ για την απάντηση

Επεξεργασία:
ερώτηση προς όσους γνωρίζουν. στην πρώτη παράγραφο του άκολουθου άρθρου http://multifeed-set-ups.blogspot.gr/2012/01/ote-tv.html αναφέρει:

"Ο υβριδικός αποκωδικοποιητής της υπηρεσίας OTE TV μέσω δορυφόρου «KaonMedia: STB KTSF-B3202NSO», σας δίνει τη δυνατότητα λήψης δορυφορικών καναλιών, από περισσότερους από έναν δορυφόρους, καθώς και επίγειων ψηφιακών καναλιών (DVB-S2/T Combo)»… Ο δέκτης έρχεται προ ρυθμισμένος στη θέση Α (στην περίπτωση εγκατάστασης μόνο του δορυφόρου Eurobird 9A) και δεν απαιτείται παραμετροποίηση εγκατάστασης δορυφόρων, παρά μόνο στη περίπτωση χρήσης πολλαπλών δορυφόρων τύπου εγκατάστασης κατόπτρων «Wave Frontier T90» `η offset , με μάξιμουμ επιλογές τεσσάρων δορυφόρων (υποστήριξη «DiSEqC 1.0»)..."

αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορώ να πιάσω ελεύθερα κανάλια άλλων δορυφόρων, χωρίς εγκατάσταση δεύτερου lnb ή μετακίνηση πιάτου, απλά ακολουθώντας τις ρυθμίσεις του άρθρου? ενδιαφέρομαι για τα ελεύθερα του hotbird κυρίως.
ευχαριστώ!

όχι, για να πιάσεις και άλλα κανάλια από άλλους δορυφόρους θέλεις έξτρα εγκατάσταση lnb για μέχρι τρεις δορυφόρους (και ένας ο υπάρχων τέσσερις)... και φυσικά ένα διακόπτη diseqc 2/1 ή 4/1 ανάλογα το πόσους δορυφόρους θέλει να προσθέσεις...

Καλημερες !

Τελικα με τον Triax TMS-13x12C (Ισως να εμπαινε και ο 19.2 μελλοντικα) που ειχα βαλει, δεν εγινε δουλεια. Το καταστημα απο το οποιο τον αγορασα, τον πηρε πισω και αγοραστηκε με καποια διαφορα ο Triax TMP-916 (παει ο 19.2 :p )

Ο Hotbird δηλωθηκε σαν Α και ο Eurobird 9 σαν Β. Ο Pace στηθηκε χωρις ρυθμισεις DiseqC και δουλεψε αμεσως. O Kaon με ρυθμιση DiseqC 2/4 και φυσικα δουλεψε αμεσως.

καλησπέρα στην παρεα ,
εχω εδω και 1 μήνα περιπου κανιε εγκατασταση ςστε να μπορω να βλεπο και νοβα και οτε με ενα καλωδιο που ερχεται απο ταρατσα μεσα στο σπιτι .. ειναι εκνευριστικο τελικα να βγαζω την κεραια απο το ενα και να την βαζω στο αλλο και να μην μπορω να τα εχω και τα 2 ανοικτα ... εχουμε καποια ιδεα ποτε ο οτε θα βγαλει λογισμικο που θα επιτρεπει να τα εχω και τα 2 ανοικτα ?

Last edited:
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα φίλε μου, διάβασε εδώ μέσα ποιες είναι οι λύσεις που έχεις για αυτό..

λες για το stacker - distacker η καπως ετσι ? (δεν ξερω κιολας πως γραφεται) .. εχω διαβασει τα προηγουμενα ποστ αλλα νομιζω οτι αυτη η λυση ειναι πανω απο 100 ευρω ... σωστα ? εσυ για ποια λυση λες?

Η μία είναι αυτή που λες και η άλλη είναι Universal relay (διακόπτης 0/12v) της Spaun, έχει αναφερθεί και αυτό εδώ μέσα.. ψάξτο λίγο..

λες για το stacker - distacker η καπως ετσι ? (δεν ξερω κιολας πως γραφεται) .. εχω διαβασει τα προηγουμενα ποστ αλλα νομιζω οτι αυτη η λυση ειναι πανω απο 100 ευρω ... σωστα ? εσυ για ποια λυση λες?

Κοντά στα 130-150 στη καλύτερη. Το θετικό είναι ότι θα δουλεύουν και οι δύο αποκωδικοποιητές ταυτόχρονα, απλά θα αλλάζεις πηγή HDMI στη τηλεόραση. Με διακόπτη 0/12 (κόστος DiSEqC + διακόπτη κοντά στα 45-50) θα πρέπει να κλείνεις τον ΚΑΟΝ όταν θες να δεις Nova, θα τον ανοίγεις όταν θες να δεις ΟΤΕ (δεν χρειάζεται να κλείνεις τον Pace απλά δεν θα παίρνει σήμα από το πιάτο).

Δεν το έχω ψάξει ποτέ αν υποστηρίζεται Loop Through σε Kaon και Pace. Ούτε καν θυμάμαι τι θύρες έχουν πίσω. Αν γνωρίζει κανείς, ευπρόσδεκτο για να μην πετάξουμε τίποτε άκυρο.

νομιζω οτι το βρηκα μιλαμε για αυτο ε ? http://www.stamelectronics.com/product.php?productid=209&page=1 και κανω ότι στο σημειο της σελιδας Συνδεσμολογία συνεγκατάστασης OTE και NOVA ??

ερώτηση: εάν από λάθος ανοίξουν / μείνουν ανοιxτα και τα 2 μηχανήματα τι γίνεται ?

Last edited:
Δεν το έχω ψάξει ποτέ αν υποστηρίζεται Loop Through σε Kaon και Pace. Ούτε καν θυμάμαι τι θύρες έχουν πίσω. Αν γνωρίζει κανείς, ευπρόσδεκτο για να μην πετάξουμε τίποτε άκυρο.
Μόνο lnb in έχουν.

Μόνο lnb in έχουν.

Ευχαριστώ!

νομιζω οτι το βρηκα μιλαμε για αυτο ε ? http://www.stamelectronics.com/product.php?productid=209&page=1 και κανω ότι στο σημειο της σελιδας Συνδεσμολογία συνεγκατάστασης OTE και NOVA ??

ερώτηση: εάν από λάθος ανοίξουν / μείνουν ανοιxτα και τα 2 μηχανήματα τι γίνεται ?

Εγώ όταν ανοίγω τον KAON, ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ PACE. Ο λόγος είναι ότι μέχρι να κάνει boot o PACE. βγάζεις γένια για ξύρισμα. Και με τους 2 ανοιχτούς, βλέπεις από αυτό που τροφοδοτεί τον διακόπτη με 12V, δηλαδή τον KAON. Ούτε κατά διάνοια να πάρει κανείς τροφοδοσία 12V από τον Pace ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (15´περίπου) 'ξυπνάει' άρα και θα δίνει 12V και θα σου κόβει τον KAON χωρίς να το θες. Επομένως, 12V ΜΟΝΟ από τον ΚΑΟΝ.

καλησπέρα,
τον εβαλα τελικα το διακοπτη 0-12v και ειναι αστερι .. το πηρα 26 ευρω τελικα απο ενα μαγαζι την ανω γλυδαφα ... ευχαριστω παιδια για την βοηθεια στο να βρω την σωστη λύση