Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Βάζεις ένα lnb παράκεντρα στο πιάτο αυτό.

Δεν χρειάζεται stacker-destacker. Απλά στο καλώδιο που κατεβαίνει στο διαμέρισμά σου, πρέπει να βγάλεις το καλώδιο που έρχεται από το κεντρικό LNB και να βάλεις καλώδιο από το καινούριο lnb που θα βάλεις.

Βάζεις ένα lnb παράκεντρα στο πιάτο αυτό.

Δεν χρειάζεται stacker-destacker. Απλά στο καλώδιο που κατεβαίνει στο διαμέρισμά σου, πρέπει να βγάλεις το καλώδιο που έρχεται από το κεντρικό LNB και να βάλεις καλώδιο από το καινούριο lnb που θα βάλεις.
Ωραία. Το θέμα είναι τώρα αν είναι εύκολο να βρω ποιο καλώδιο είναι αυτό που πάει στο διαμέρισμά μου.
Το δεύτερο lnb είναι εύκολο να το βάλω μόνος μου;
Μη με κυνηγάνε και οι γείτονες μετά.

Αν δεν έχεις ιδέα πως γίνεται, δεν μπορείς.
Αν έχεις ξανακάνει εγκατάσταση με παράκεντρες λήψεις ναι μπορείς.

Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση , έχω στην ταράτσα ένα πιάτο Τ90 με 16 lnb και diseqc centauri 16αρι και θέλω να κάνω συνδρομή ΟΤΕ, ο δέκτης τους υποστηρίζει την παραπάνω εγκατάσταση?
και αν ναι θα πρέπει να αγοράσω διακόπτη 0-12v για να βλέπω πότε στον ένα δέκτη που έχω (dreambox 800 se) και πότε στον άλλον ?
συγνώμη αν είμαι off topic

ευχαριστώ

Για να μην έχεις κανένα πρόβλημα,θα κάνεις το εξής:Θα συνδέσεις το lnb από τις 9 μοίρες στη θέση 1 του Diseqc,χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσεις τίποτα στο μενού του δέκτη για diseqc.Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις δηλαδή το δέκτη σαν να δουλεύει απευθείας με το lnb,χωρίς diseqc.Στο καλώδιο που θα κατεβαίνει στο δέκτη,θα βάλεις ένα διακόπτη προτεραιότητας.Εκεί,θα συνδέσεις στη θέση priority τον dreambox και στην άλλη θέση τον ΟΤΕ.Όταν ο dreambox είναι ανοιχτός θα βλέπεις από αυτόν.Όταν είναι κλειστός θα βλέπεις από τον ΟΤΕ.

κατεβαινουν 2 καλωδια απο diseqc που εχει επανω του hotbird/astra.
το ενα παει στον pace865 και το αλλο το μοιραζω με διακοπτη προτεραιοτητας στον 2ο δεκτη του pace και σε εναν edision apache.
εαν παρω τον kaon του οτε,θα πρεπει ή να κολλησω ενα lnb στις 9,ή να βαλω ξεχωριστο πιατο μονο για τον οτε.σε ολες τις περιπτωσεις θα μπει ενα 4αρι diseqc και βεβαια δεν θελω σε καμια περιπτωση και τριτο καλωδιο.
οποτε-εαν ερθει ο kaon(απλος)και τον βαλω στην θεση edision ειμαι οκ?

Δημήτρη,για το ξεχωριστό πιάτο ή για ένα ακόμα lnb στις 9 μοίρες στο υπάρχων πιάτο καλά τα λες.Βέβαια,αν χρησιμοποιήσεις μόνο ένα πιάτο και για τους 2 δορυφόρους,καλό είναι να κεντράρεις στις 9 μοίρες και να βάλεις τις 13 παράκεντρα.Μέχρι εδώ καλά.Τώρα,αν βάλεις τον δέκτη του ΟΤΕ στη θέση του edision,δεν θα μπορέσεις να τους δουλέψεις και τους 2 δέκτες (NOVA και ΟΤΕ) με τον διακόπτη προτεραιότητας.Θα πρέπει να βάλεις διακόπτη 0-12 volt ή stacker-destacker.Βέβαια ο διακόπτης είναι πολύ πιο φτηνή λύση,αλλά θα πρέπει να συνδέσεις με καλωδιάκι το pin 8 του scart του δέκτη του ΟΤΕ με τον διακόπτη.Στην είσοδο Α του διακόπτη θα συνδέσεις τον δέκτη του ΟΤΕ και στη θέση Β τον δέκτη της NOVA.

Γιατί για να βάλεις διακόπτη προτεραιότητας,θα πρέπει ο ένας δέκτης ο οποίος μπαίνει στη θέση priority να μη στέλνει μόνιμα ρεύμα όταν είναι σβηστός (ή stand by αν το καταλαβαίνεις καλύτερα).Ο edision μπορεί να μπει σε διακόπτη προτεραιότητας,αφού δε στέλνει ρεύμα όταν είναι σβηστός.Ο kaon και ο pace όμως δεν μπορούν να μπουν στη θέση priority του διακόπτη επειδή στέλνουν και οι δύο ρεύμα όταν είναι σβηστοί.Η λύση είναι αυτή που σου είπα,με σαφώς πιο φτηνή τον διακόπτη 0-12 volt της spaun.

αστο..θα παρω το 2ο καλωδιο που μοιραζω(pace,edision)και θα το δωσω στον kaon.
τον 865 θα τον δουλεψω με το γνωστο σπλιτερακι οπως και στην αρχη πρωτου βαλω 2πλο Lnb.
το αλλο και μανουρα μου μοιαζει και θελει και 28 ευροπουλα..

Δημήτρη τον δεύτερο Pace τον έχεις για multivew?Σε ρωτάω γιατί έτσι θα τον αχρηστεύσεις.Εκτός κι αν εννοείς το δεύτερο tuner του 865.

Δημήτρη τον δεύτερο Pace τον έχεις για multivew?Σε ρωτάω γιατί έτσι θα τον αχρηστεύσεις.Εκτός κι αν εννοείς το δεύτερο tuner του 865.

εννοουσα το 2ο tuner.αλλα βρηκα καλυτερη λυση.
θα βαλω το πιατο του οτε μονο του στην ακρη της ταρατσας και θα ριξω ενα καλωδιο μεχρι να βρει το καλωδιο που ενωνω τον 831 και τον 865(multiview)το οποιο σε ενα μηνα θα μου ειναι αχρηστο(ληγει το δωρεαν multiview).εκει θα ενωθει με μια μουφα.η αλλη ακρη του ειναι στον 865(εκει δηλαδη που θα μπει και καον)οποτε δεν πειραζω τιποτε αλλο..

εχει βεβαια αρκετα μετρα αποσταση(γυρω στα 40 μετρα καλωδιο),αλλα πιστευω να μην εχω προβλημα.

Last edited:
Κατάλαβα.Γιατί να μην ρίξεις όμως το καλώδιο από το νέο πιάτο απευθείας στο σαλόνι?Μήπως είναι μεγαλύτερη η απόσταση και θες να γλυτώσεις μέτρα από νέο καλώδιο?Όσο για τα 40 μέτρα,κανένα απολύτως πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Να δω ρε τι άλλο θα κάνεις για να βλέπεις την αρρώστια σου !!!!!!!! :Banane0:

τι να κανω ρε συ Νικολα?ειπαμε να παρουμε διαρκειας και δεν μας βγηκε.
τουλαχιστον να την βλεπουμε απο το σπιτι φετος και απο του χρονου βλεπουμε...:fahne90:

Ρε συ Δημήτρη,δε χρειάζεσαι νέες τρύπες.Το καλώδιο του σαλονιού σύνδεσέ το όπως είναι στο νέο πιάτο και το άλλο του δωματίου άστο όπως είναι στις 13.Βγάζεις και το καλώδιο που θα σου είναι περιττό και θα έχεις και ένα λιγότερο καλώδιο χωρίς νέες τρύπες.

Γιατί για να βάλεις διακόπτη προτεραιότητας,θα πρέπει ο ένας δέκτης ο οποίος μπαίνει στη θέση priority να μη στέλνει μόνιμα ρεύμα όταν είναι σβηστός (ή stand by αν το καταλαβαίνεις καλύτερα).Ο edision μπορεί να μπει σε διακόπτη προτεραιότητας,αφού δε στέλνει ρεύμα όταν είναι σβηστός.Ο kaon και ο pace όμως δεν μπορούν να μπουν στη θέση priority του διακόπτη επειδή στέλνουν και οι δύο ρεύμα όταν είναι σβηστοί.Η λύση είναι αυτή που σου είπα,με σαφώς πιο φτηνή τον διακόπτη 0-12 volt της spaun.

Eβαλα τωρα και οτε tv αλλα κατεβαινει ενα καλωδιο απο την κεντρικη της πολυκατοικιας, θα χρησιμοποιησω τον διακοπτη που γραφεις πιο πανω για εχω σημα και στους δυο δεκτες? Ευχαριστω

αυτο λεω ρε Χαρη..!!απλα για να μην ξηλωνω απο κατω απο τα μπαλκονια το καλωδιο που εχω περασει για το multiview και να το δωσω κατευεθειαν στο πιατο του οτε(αμφιβολο και εδω εαν θα χρειαστει προεκταση)θα το κοψω σε ενα σημειο που βλεπει ταρατσα και απο το πιατο του οτε,θα φυγει ενα καλωδιο και θα παει να συναντησει του Multiview.η αλλη ακρη ειναι ηδη στο σαλονι οποτε ειμαι οκ...

@teodgeor:Για να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον διακόπτη,πρέπει να κατεβαίνουν από το ίδιο καλώδιο και οι 2 δορυφόροι.Το καλώδιο από την κεντρική κατεβάζει και τους 2 δορυφόρους?Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι εφικτό στην περίπτωσή σου.Επίσης,χρειάζεται η κατάλληλη ρύθμιση και από το μενού των δεκτών.