Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Το R2 έχει twin LNB (έχω Novabox+) :)

Σήμερα θα πάω να τα αγοράσω και ελπίζω τη Παρασκευή να πάνε όλα καλά στην εγκατάσταση!

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Last edited:
Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Καλησπέρα σας,
ανήκω στην κατηγορία των άτυχων με ένα καλώδιο στο σαλόνι το οποίο έρχεται από disecq 1.1 με priority switch σε Technomate και Novabox και λειτουργεί σωστά. Θέλω να συνδέσω ως 3ο δέκτη τον ενσωματωμένο δορυφορικό της τηλεόρασης. Διάβασα όλο το thread αλλά φοβάμαι ότι η λύση του διακόπτη 0/12V Spaun που έχει προταθεί όταν ο 3ος δέκτης είναι αυτός του ΟΤΕ δεν είναι εφαρμόσιμη στην περίπτωσή μου διότι η τηλεόραση δεν διαθέτει scart.
Μήπως έχετε υπόψη κάποια άλλη λύση; Να σημειώσω ότι τροφοδοσία με loop through από τον Technomate στο δέκτη της τηλεόρασης καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του δέκτη της Nova (και με κλειστό Technomate εννοείται). Σας ευχαριστώ για την προσοχή και το χρόνο σας.

Μπορείς να δοκιμάσεις την πρόσθεση ενός επιπλέον διακόπτη προτεραιότητας. Με σύνδεση στη θέση priority τον δέκτη της τηλεόρασης και στην άλλη το καλώδιο που θα οδηγείται στον άλλο διακόπτη προτεραιότητας. Να εξηγήσω τι εννοώ, όταν λέω να δοκιμάσεις. Έχω δοκιμάσει την χρησιμοποίηση 2 διακοπτών προτεραιότητας στο ίδιο καλώδιο, αλλά όχι σε βάθος χρόνου. Υπήρχε σωστή εναλλαγή, αλλά δεν ξέρω αν σε βάθος χρόνου παρουσιάζονταν προβλήματα που δεν είναι αντιληπτά σε μια δοκιμή. Θεωρώ πως, λογικά, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να είμαι και κατηγορηματικός.

Και με μια επιφύλαξη, που δεν γνωρίζω. Δεν είμαι σίγουρος, αν ο δέκτης της τηλεόρασης στέλνει συνεχώς ρεύμα στο lnb. Πιθανολογώ πως όχι, αλλά δεν είμαι πάλι 100% σίγουρος.

Μόλις το δοκίμασα με ένα δεύτερο διακόπτη προτεραιότητας και δεν δούλεψε. Πιθανότατα ο δέκτης της τηλεόρασης στέλνει συνεχώς ρεύμα στο LNB. Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για την ιδέα.

Μόλις το δοκίμασα με ένα δεύτερο διακόπτη προτεραιότητας και δεν δούλεψε. Πιθανότατα ο δέκτης της τηλεόρασης στέλνει συνεχώς ρεύμα στο LNB. Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για την ιδέα.

Για να δεις αν στέλνει συνεχώς ρεύμα,πάρε ένα πολύ μικρό κομμάτι καλώδιο,στην μια πλευρά φτιάξε κανονικά
το δορυφορικό βύσμα και συνδεσέ το στον δέκτη της τηλεόρασης.Στην άλλη πλευρά απλά απογυμνωσέ το
ξεχωρίζοντας τον εσωτερικό αγωγό απο την θωράκιση.

Πάρε ένα πολύμετρο,βάλε τον ένα ακροδέκτη στον εσωτερικό αγωγό και τον άλλο στην θωράκιση και δες
πότε παίρνεις ρεύμα (άλλοτε 18 volt και άλλοτε 13 volt,ανάλογα με την πόλωση)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ο δέκτης της τηλεόρασης υποστηρίζει diseqc? Αν δεν υποστηρίζει, τότε δεν πρόκειται να δουλέψει.

80 πιάτο για ΟΤΕ και νόβα
Τεχνικός κάνει εγκατάσταση πιάνει κανονικά νόβα με κανένα πρόβλημα σε όλα τα κανάλια. Πάει για οτέ παράκεντρα δεν το έβρισκε καν, δεν έβρισκε καθόλου το δορυφόρο (?)
Λέει θέλει slim μάτια. Πάμε μετά από μέρες με slim μάτια και αυτή τη φόρα όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει νόβα (έβρισκε μόνο μια δέσμη καναλιών πχ από νοβασπορτς πιάναμε μόνο το νοβασπορτς 1 και 7) αλλά πάλι δεν βρήκε ότε καθόλου.
Προσπάθησε ξανά και ξανά για νόβα αλλά τίποτα.
Τι μπορεί να φταίει? Η εγκατάσταση έγινε φούρκα χαλκιδικής

Κέντρο βάζει ΟΤΕ και παράκεντρα nova. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιηθούν 2 slim lnb. Αν τα υλικά δεν έχουν πρόβλημα, τότε το θέμα είναι ο τεχνικός ο ίδιος.

Κέντρο βάζει ΟΤΕ και παράκεντρα nova. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιηθούν 2 slim lnb. Αν τα υλικά δεν έχουν πρόβλημα, τότε το θέμα είναι ο τεχνικός ο ίδιος.
κέντρο έβαλε νόβα, όχι οτέ

Όπως ακριβώς τα λέει ο Άκης φίλε μου.

σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις έβαλα και φώτο της περιοχής μια και ο τεχνικός είπε οτί φταίει το κτίριο στα δεξιά όπως βλέπετε

Κατα αρχήν δεν έχετε επιλέξει σωστό σημείο για την εγκατάσταση. Εκεί όχι μόνο το κτήριο στα δεξιά φταίει αλλά και το δέντρο και όταν απο πάνω απλώνουν κουρτίνες κα σεντόνια όπως τώρα καλή ώρα δεν θα έχεις σήμα. Το πιάτο πρέπει να παει ταράτσα.

Το κάτοπτρο πρέπει να μεταφερθεί είτε στην άλλη πλευρά της βεράντας είτε, το καλύτερο, στην ταράτσα.

το πήγαμε και πιο πίσω...αλλά δεν έγινε κάτι
μπροστά είπε δεν γίνεται γιατί έχει κτίρια και το μπαλκόνι δεν βολεύει

Εμένα γιατί το πιάτο δεν μου κάνει για 80άρι; Από την φωτό το κάνω πιο πολύ για 60-65 αναλογικά πάντα με το μέγεθος των υπόλοιπων αντικειμένων και των κάγκελων. Αν το διπλανό μπαλκόνι είναι δικό σας, ασφαλώς και να πάει στην άλλη γωνία, στο βάθος δηλαδή. Αλλιώς καλώδιο σε ταράτσα. glykeria, αν μπορείς βγάλε ένα μέτρο και μέτρησε την διάμετρο.

Ποιο πολύ το δέντρο πρέπει να επηρεάζει παρά το κτήριο. Το δεξιά κτήριο είναι αρκετά δεξιότερα από τις 4 μοίρες γωνία ενώ το μακρινό κτήριο είναι αρκετά μακριά. Το δέντρο σίγουρα επηρεάζει και μάλιστα οι φυλλωσιές καταστρέφουν τελείως το σήμα.
Τα ρούχα πιθανόν να επηρεάζουν όταν είναι βρεγμένα. Όταν είναι στεγνά δεν επηρεάζουν. Είχα πιάτο πίσω από τέντα και είχε φουλ σήμα (είχα ανεβάσει και φωτογραφίες στο avclub παλιότερα). Όταν έβρεχε όμως και η τέντα βρεχόταν, τότε δε περνούσε σήμα.

Καλησπέρα
Θέλω να εγκαταστήσω σε ενα πιατο 80 cm δυο lnb ωστε να εχω και ote tv και nova σε ενα πιατο... Ποιο lnb πρέπει να κεντραρω και ποιο να βαλω σαν παρακεντρο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited by a moderator: