cmoustakas
Supreme Member
Το πιο πιθανό. Δεν μπορώ ομως να σου πω περισσότερα γιατί δεν έχω εικόνα ούτε απο την εγκατάσταση ούτε απο τις ρυθμίσεις των δεκτών.
Το καλώδιο που κατεβαίνει στο διαμέρισμα σου θα βγει απο τον πολυδιακοπτη και θα παει στην θέση out του diseqc 2.0. Στην μια θέση in θα παει η nova και στην άλλη θέση in ο OTE του διακόπτη diseqc. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κανένα νέο καλώδιο.
Η απορία μου ειναι η εξής ομως η πρίζα στο διαμέρισμα σου κάτω εχει και επίγειο σήμα επάνω και δορυφορικό;; μέσα στην πρίζα αν εχει και τα δυο σήματα κατεβαίνει ένα καλώδιο η δυο καλώδια; υπάρχει σοβαρή περίπτωση αν η πρίζα ειναι διπλή να χρειαστείς στο κλιμακοστάσιο μετα τον διακόπτη diseqc ένα διακόπτη compiner TV/SAT για να μπορέσει να δουλέψει την πρίζα σωστά κάτω στο διαμέρισμα αν αυτή ειναι και για τα δυο σήματα μαζί και έρχεται σε αυτή ένα καλώδιο.
Χωρίς να είμαι ειδικός, ένας απλός χομπίστας χρήστης κι εγώ, στο post σου #848 βλέπω από τον ενισχυτή επίγειου σήματος να πηγαίνουμε σε ένα 4way splitter και από εκεί να φεύγουν 4 ξεχωριστά καλώδια επίγειου σήματος τα οποία προφανώς καταλήγουν ξεχωριστά κάτω. Στον πολυδιακόπτη σου που είναι 5 in 8 out, δηλαδή 4in από το LNB και 1 το επίγειο, ο εγκαταστάτης δεν έστειλε το επίγειο για να το κάνει combine, αλλά το στέλνει ξεχωριστά κάτω όπως προανέφερα.
Τελικά νομίζω είναι αυτό που λες. Που θα πρέπει να βάλω ακριβώς το combiner, μπορείς να μου πεις? Σε ποια από τις 3 εξόδους του diseqc πρέπει να μπει? Η πρίζα μου είναι έτσι:
![]()
![]()
Στο Diseqc 2.0, στη θέση 1 είναι η Νόβα, Στη θέση R o OTE και στη θέση 2 ένα καλωδιακι από το multiswitch
![]()
Το τέρμα δεξιά είναι η νόβα, το μεσαίο ο ΟΤΕ
Sent from my iPhone using Tapatalk
80άρι πιάτο
|
2 lnb (κέντρο 9, παράκεντρα 13)
|
DiSEqC
|
Καλώδιο
|
Combiner επίγειας/δορυυφορικού
|
1 καλώδιo εσωτερικά
|
Πρίζα (TV-SAT)
|
Καλώδιο σε διακόπτη 0/12V
|
2 Καλώδια σε receivers
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.