Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Το πιο πιθανό. Δεν μπορώ ομως να σου πω περισσότερα γιατί δεν έχω εικόνα ούτε απο την εγκατάσταση ούτε απο τις ρυθμίσεις των δεκτών.

Το καλώδιο που κατεβαίνει στο διαμέρισμα σου θα βγει απο τον πολυδιακοπτη και θα παει στην θέση out του diseqc 2.0. Στην μια θέση in θα παει η nova και στην άλλη θέση in ο OTE του διακόπτη diseqc. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κανένα νέο καλώδιο.

Η απορία μου ειναι η εξής ομως η πρίζα στο διαμέρισμα σου κάτω εχει και επίγειο σήμα επάνω και δορυφορικό;; μέσα στην πρίζα αν εχει και τα δυο σήματα κατεβαίνει ένα καλώδιο η δυο καλώδια; υπάρχει σοβαρή περίπτωση αν η πρίζα ειναι διπλή να χρειαστείς στο κλιμακοστάσιο μετα τον διακόπτη diseqc ένα διακόπτη compiner TV/SAT για να μπορέσει να δουλέψει την πρίζα σωστά κάτω στο διαμέρισμα αν αυτή ειναι και για τα δυο σήματα μαζί και έρχεται σε αυτή ένα καλώδιο.

Τελικά νομίζω είναι αυτό που λες. Που θα πρέπει να βάλω ακριβώς το combiner, μπορείς να μου πεις? Σε ποια από τις 3 εξόδους του diseqc πρέπει να μπει? Η πρίζα μου είναι έτσι:
19dc260b8db476ba49d3d76e67551d73.jpg

e9321eb6394dbc04c6836550c46f17ba.jpg

Στο Diseqc 2.0, στη θέση 1 είναι η Νόβα, Στη θέση R o OTE και στη θέση 2 ένα καλωδιακι από το multiswitch

fe761fba585f3c5d27cd1b939d1a2553.jpg

Το τέρμα δεξιά είναι η νόβα, το μεσαίο ο ΟΤΕ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έτσι είναι η πρίζα μου, όπως στην φωτό, αλλά οι άλλες 2 θέσεις κάτω από τον δορυφόρο δεν δουλεύουν, το δοκίμασα πριν λίγο.
Η πρίζα που έχω συνδέσει την επίγεια, είναι δίπλα. Μήπως τελικά κατεβαίνουν 2 καλώδια και κάνω λάθος?

84fe045be2e14b01ad70fef48190a49c.jpg

Χωρίς να είμαι ειδικός, ένας απλός χομπίστας χρήστης κι εγώ, στο post σου #848 βλέπω από τον ενισχυτή επίγειου σήματος να πηγαίνουμε σε ένα 4way splitter και από εκεί να φεύγουν 4 ξεχωριστά καλώδια επίγειου σήματος τα οποία προφανώς καταλήγουν ξεχωριστά κάτω. Στον πολυδιακόπτη σου που είναι 5 in 8 out, δηλαδή 4in από το LNB και 1 το επίγειο, ο εγκαταστάτης δεν έστειλε το επίγειο για να το κάνει combine, αλλά το στέλνει ξεχωριστά κάτω όπως προανέφερα.

Χωρίς να είμαι ειδικός, ένας απλός χομπίστας χρήστης κι εγώ, στο post σου #848 βλέπω από τον ενισχυτή επίγειου σήματος να πηγαίνουμε σε ένα 4way splitter και από εκεί να φεύγουν 4 ξεχωριστά καλώδια επίγειου σήματος τα οποία προφανώς καταλήγουν ξεχωριστά κάτω. Στον πολυδιακόπτη σου που είναι 5 in 8 out, δηλαδή 4in από το LNB και 1 το επίγειο, ο εγκαταστάτης δεν έστειλε το επίγειο για να το κάνει combine, αλλά το στέλνει ξεχωριστά κάτω όπως προανέφερα.

Όποτε πιστεύεις ότι με τη συνδεσμολογία ως έχει, θα έπρεπε να παίζουν και οι 2 δεκτές κάτω?
Που μπορεί να έχει γίνει λάθος?

Στο θέμα 0/12V έχω μαύρα μεσάνυχτα. Αλλά όπως φάινονται τα πράγματα η έξοδος απο τον πολυδιακόπτη πάει στο DiSEqC όπου έρχεται το σήμα από το LNB στις 13ο για τη Nova και στην έξοδο του DiSEqC συνδέεται η παλιά έξοδος από τον πολυδιακόπτη που κατεβαίνει στην πρίζα σου. Άρα OK. Θα έπρεπε με έναν απλό δέκτη (όχι ιδιοκτησιακό) να δουλεύει κανονικά και να κατεβάζεις και τους 2 δορυφόρους. Τώρα στο πώς θα δουλέψει με τους 2 ιδιοκτησιακύς δέκτες είναι θέμα που δεν ξέρω.
Μένω Ελληνικό και δέκτη έχω. Αν θέλεις και είσαι κάπου σχετικά κοντά μπορώ να βοηθήσω.

Τελικά νομίζω είναι αυτό που λες. Που θα πρέπει να βάλω ακριβώς το combiner, μπορείς να μου πεις? Σε ποια από τις 3 εξόδους του diseqc πρέπει να μπει? Η πρίζα μου είναι έτσι:
19dc260b8db476ba49d3d76e67551d73.jpg

e9321eb6394dbc04c6836550c46f17ba.jpg

Στο Diseqc 2.0, στη θέση 1 είναι η Νόβα, Στη θέση R o OTE και στη θέση 2 ένα καλωδιακι από το multiswitch

fe761fba585f3c5d27cd1b939d1a2553.jpg

Το τέρμα δεξιά είναι η νόβα, το μεσαίο ο ΟΤΕ

Έλα νομίζω βρήκα το πρόβλημα σου. Η πρίζες legrand έχουν μεγάλα θέματα με απώλεια σήματος και μπορεί να σου δημιουργεί και το πρόβλημα. Κάνε μια δοκιμή, βγάλε εντελώς την πρίζα βαλε απευθείας στο καλώδιο φις τύπου F σαν και αυτό που βιδώνει πάνω στην πρίζα. Μετά ψάξε ένα κατάστημα καυκα και πάρε μια μουφα τύπου F.

http://www.kafkas.gr/proionta/ilekt...raias/terra-moyfa-f-thhlyko-se-thhlyko_89126/

Βίδωσε τα δυο καλώδια μεταξύ τους μέσω της μουφας και δες αν έχεις σήμα.

Τελικά μπήκε tv/sat combiner στην επίγεια πρίζα και από εκεί έφερα τον ΟΤΕ στο σπίτι. Με πατέντα παίζουν και οι υπόλοιπες επίγειες πρίζες στο σπίτι.
2ο lnb πάνω στο 80αρι πιάτο της νόβα, 80% σήμα και οι 2 πλατφόρμες. Όλα οκ, παίζουν και οι 2 μαζί ,οποίος θέλει διακοπτη 0/12V, του τον πουλάω

Αυτό που έκανες είναι ακόμα καλύτερο γιατί μπορείς μόνιμα να έχεις και τους δυο δέκτες ανοικτούς δεν χρειάζεται να κλείσεις κάποιον. Μπράβο τελικά που βρήκες λύση.

Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιο λόγο το lnb της πολυκατοικίας έχει χαλάσει, είμαι σίγουρος πλέον, έβαλε πάλι το μηχάνημα του και είναι νεκρό. Απλά μέχρι να έρθει την 1η φορά, έπαιζε, δεν ξέρω τι έγινε. Το lnb σίγουρα έχει πρόβλημα, έχει σπάσει και το πλαστικό κάλυμμα μπροστά. Δεν έχει άλλος δορυφορικό στην πολυκατοικία, αλλά σκέφτομαι να το αλλάξω έστω και μόνος μου κάποια στιγμή. Είναι εύκολο άραγε?
Δεν είναι τετραπλό μου είπε ο τεχνικός, είναι Quattro ή quad, κάπως έτσι, έχει όλες τις συχνότητες πάνω για 1 δορυφόρο μόνο, που τις φτιάχνει ο ενισχυτής μέσα..ή το multiswitch, κάτι τέτοιο. Τεσπα, ευχαριστώ, το θέμα είναι ότι είμαι οκ εγώ, για τα της πολυκατοικίας, βλέπουμε

όσοι έχετε cosmote + nova έχετε εγκατεστημένα 2 πιάτα και 2 καλώδια;
υπάρχει τρόπος να το αποφύγω;

Μπορείς με ένα πιάτο (80cm με 2 lnb, ένα slim, ένα κανονικό, cosmote κέντρο, nova παράκεντρα) ή ένα πιάτο 1m με δύο κανονικά lnbs). Μπορείς με ένα καλώδιο και δύο τρόπους, Stacker/Destacker (πιο ακριβή λύση αλλά μπορείς να έχεις ανοιχτούς και τους δύο δέκτες ταυτόχρονα και να αλλάζεις την πηγή στην TV) ή διακόπτη 0/12V (πιο φθηνή λύση αλλά πρέπει να κλείνεις τον ένα δέκτη για να βλέπεις από τον άλλο).

ο εγκαταστάτης του δεύτερου δέκτη πχ cosmote τα διεκπεραιώνει όλα αυτά χωρίς επιπλέον χρέωση;

Ο κάθε εγκαταστάτης είναι υποχρεωμένος να τοποθετήσει το πιάτο για να κάνει λήψη το πακέτο του. Κάθε επιπλέον παρέμβαση που κάνει σύμφωνα με δική μας επιθυμία είναι στο χέρι του αν την χρεώσει η όχι.

συμφωνώ με όσα γράφεις. κάποιος από εμπειρία έχει να αναφέρει τι ακριβώς συμβαίνει;
ο τεχνικός μπορεί να διεκπαιρεώσει τα παραπάνω;
ακόμη και επ αμοιβεί;

Συνήθως του ΟΤΕ μπορεί να το κάνει καθώς υπάρχει το concept "συνεγκατάσταση". Τουλάχιστο όταν έγινε σε εμένα πριν μερικά χρόνια. Βέβαια οι χρεώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές καθώς θα μπορούσα με έναν μη εξουσιοδοτημένο τεχνικό να έσωζα 7-10 ευρώ. Αν θες, πάρε μια τιμή πριν έλθει και αν έχεις την ευχέρεια, αγόρασε μόνο σου τα υλικά που θα χρειαστούν και άσε αυτόν να κάνει απλά την εγκατάσταση και την στόχευση.

Θέλω να έχω ταυτόχρονα Nova και Cosmote. Μίλησα με τον τεχνικό και μου είπε ότι το 80άρι πιάτο με δύο μάτια που έχω στην αποθήκη μπορεί να έχει θέμα. Και πρότεινε καινούριο πιάτο του ενός μέτρου. Μήπως είναι υπερβολικός;

Υπερβολικός δεν ειναι απλά θέλει να σου προτείνει πιστεύω την καλύτερη δυνατή λήψη για απρόσκοπτη θέαση. Όχι οτι το 80αρι δεν κανει απλά ειναι όντως οριακό.

Επειδή με έχει κουράσει λίγο το θεματάκι με τον διακόπτη 0/12V, σκέφτομαι να πάω σε λύση stacker/destacker. Να αναφέρω το setup μου

Code:
80άρι πιάτο
       |
2 lnb (κέντρο 9, παράκεντρα 13)
       |
DiSEqC
       |
Καλώδιο
       |
Combiner επίγειας/δορυυφορικού
       |
1 καλώδιo εσωτερικά