Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Το πρόβλημα σου ειναι οτι ο δέκτης του σπιτιού ειναι σεταρισμενος με εντολές diseqc έχοντας επιλογή την πόρτα B (2) με αποτέλεσμα όταν βάζεις τον δεύτερο και δεν πας την ώρα τις εγκατάστασης να δήλωσης οτι έχεις diseqc και το Lnb ειναι στην πόρτα B(2) να μην μπορεί να βρει κανάλια.

προσεχε τώρα γιατί στο εξοχικό αν έχεις μόνο CosmoteTV και πας τον δεύτερο δέκτη με σεταρισμα diseqc που να βλέπει στην πόρτα B(2) δεν θα δουλέψει γιατί πολυ απλά όταν έχουμε ένα πιάτο για ένα δέκτη δεν χρειάζονται τέτοιες ρυθμίσεις.
Καλησπερα φίλε μου. Ο δέκτης που έχω εδώ δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση . Μάλιστα όταν τοποθέτησα το staker του έκανα επαναφορά εργοστασιακών . Όταν είχα τον διακόπτη προτεραιότητας πραγματι είχα σαν πρώτο δορυφόρο δηλωμενο τον hotbird και δεύτερο τον eutelsat. όταν λοιπόν έβαλα το staker έβαλα σαν lnb 1 την Cosmote και στην δεύτερη θέση συνέδεσα το lnb της Nova. Στο διαμέρισμα έκανα την ίδια αντιστοίχιση στο destaker , εκανα επαναφορά ρυθμισεων στον αποκωδικοποιητη της Cosmote tv και επεξαν όλα καλά . Ο άλλος δέκτης (ο νεος Kaon)είναι που αρνείται πεισματικά να κλειδώσει και να κατεβάσει κανάλια ....

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Το οτι αρνείται πεισματικά να πάρει σήμα ενώ σε ένα αλλο σπίτι δούλεψε συμαινει οτι ίσως κάτι στις ρυθμίσεις δεν πάλι καλά, τι ειναι αυτό δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς γιατί δεν έχω την πραγματική εικόνα, ίσως αν μίλαγες με την τεχνικό πο σου έκανε την εγκατάσταση να έδινε μια λύση.

Δυστυχώς μάλλον βλεπω το μόνο σενάριο που υπάρχει να είναι όπως είπες να φέρω πάλι τον τεχνικό που μου τα έφτιαξε. Τουλάχιστον εάν ο βασικός αποκωδικοποιητής τα κακαρωσει να έχω έτοιμη την εγκατάσταση να δεχθεί τον καινούριο . Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τον χρόνο σου . Καλή συνέχεια .

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά.

Οπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενες σελίδες έχω βάλει Nova και ΟΤΕ σε 80άρι πιάτο. Δυστυχώς σήμερα με την βροχή είχα διακοπές στο σήμα. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζω πως είναι απολύτως φυσιολογικό άλλα δεν μπορώ να κάνω κάτι ε;
Μαζευόμαστε με φίλους και βλέπουμε αγώνε και απ'ότι κατάλαβα σε βροχές θα μας βγαίνει ξινό..

Να πας σε μεγαλύτερο για να μην έχεις έντονα προβλήματα. Η επιλογές σου είναι 110Χ120 η 125Χ135 βέβαια σε ακραία καιρικά φαινόμενα και εκεί θα έχεις πρόβλημα αλλά μόνο με καταρρακτώδη βροχή.

Μακάρι να μπορούσα αλλα δυστυχώς δεν γίνεται καθώς το 80άρι οριακά δεν ακουμπάει στον γείτονα και δεν μπορώ να το βάλω σε άλλη θέση. Τώρα με έντονη βροχόπτωση βλέπω μια χαρά. Περίεργο.

eγω με gibertini 1,20.....και μου έσπασε τα νευρα , με τα συνεχομενα σπασιματα.
Στην έντονη βροχοπτωση ότι και να έχεις κολλαει.....μην αγχωνεσαι, κάνεις λιγο υπομονη να περάσει.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις απαντήσεις σας.

Ναι το γνωρίζω χθες ήταν ιδιαίτερη μέρα.

Επίσης να ξέρετε ότι καμία φορά η Nova σε έντονη καλοκαίρια έχει πρόβλημα στο uplink της. Μπορεί δηλαδή στην περιοχή που βρίσκεστε να μην έχει έντονα ή καθόλου φαινόμενα και να βλέπετε σπασίματα στην εικόνα ή το αναζήτηση σήματος.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πέρα από την σωστή επισήμανση σου το 80αρι πιάτο είναι οριακά το πιο μικρό για την λήψη και των δυο πακέτων.

Καλημέρα

Θα ήθελα μια βοήθεια για το παρακάτω θέμα: Έχω δύο πιάτα (cosmote και νοβα) και επομένως δύο lnb, αλλά ένα δορυφορικό καλώδια να κατεβαίνει εξωτερικά. Θα χρησιμοποιήσω λύση stacker destacker για ταυτόχρονη χρήση και των δύο δεκτών. Απ´ό,το βλέπω το stacker invacom δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία, κάτι που με βολεύει γιατί δεν υπάρχει πρίζα εξωτερική στην ταράτσα. Μήπως όμως αυτό ισχύει μόνο όταν έχεις εγκατάσταση με διπλό lnb και όχι οταν έχεις 2 lnb? Ο προβληματισμός μου γεννήθηκε από μια αναφορά που είδα ότι άλλο stacker (της johannson εν προκειμένω) χρειάζεται τροφοδοσία ρεύματος για περισσότερα από ένα lnb. Υπάρχει κανείς που να το γνωρίζει;

Ευχαριστώ

Όταν ζητάς από τη Νόβα να γινει συνεγκατάσταση με υπάρχον πιάτο ΟΤΕ ποιά συνδεσμολογία ακολουθεί ο τεχνικός της; Είναι στάνταρ; Εχω κανει τέτοιο αίτημα, για το οποίο με πληροφόρησαν ότι το κόστος θα είναι 60 ευρώ αντί του κανονικού 20 της απλής εγκατάστασης και εχω κλεισει ραντεβού αλλά θέλω να καταλάβω αν θα πρέπει να περαστει και δεύτερο καλώδιο από έξω στο μπαλκόνι προς το σαλόνι εσωτερικά. Το υπάρχον καλώδιο του ΟΤΕ δεν περνάει από τρύπα αλλά με μια επίπεδη μούφα στην μπαλκονόπορτα και θέλω να το διατηρησω έτσι λόγω απαίτησης του ιδιοκτήτη. Πάω αναγκαστικά για δευτερη επίπεδη μούφα ή μπορούν να ενοποιηθούν τα δύο καλώδιο πριν "μπούνε" μέσα;

Αν θες λύση οικονομική κατεβάζεις δυο καλώδια αν ομως είσαι διατεθειμένος να επενδύσεις γύρω στα 100 ευρώ υπάρχει ένας διακόπτης που αναφέρεται αρκετές φορές σε αυτό το νήμα και ονομάζεται stacker destacker ο οποίος μπορεί να κατεβάσει και τους δυο δορυφόρους απο ένα καλώδιο και μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα και οι δυο δέκτες όπως ακριβώς θα γινόταν αν κατέβαιναν κανονικά δυο καλώδια.

Αν θες λύση οικονομική κατεβάζεις δυο καλώδια αν ομως είσαι διατεθειμένος να επενδύσεις γύρω στα 100 ευρώ υπάρχει ένας διακόπτης που αναφέρεται αρκετές φορές σε αυτό το νήμα και ονομάζεται stacker destacker ο οποίος μπορεί να κατεβάσει και τους δυο δορυφόρους απο ένα καλώδιο και μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα και οι δυο δέκτες όπως ακριβώς θα γινόταν αν κατέβαιναν κανονικά δυο καλώδια.

Βασικά τίποτα από τα δύο δε με ενδιαφέρει γιατί ο αποκωδικοποιητής θα φυγει από την αρχικη διευθυνση, απλά όπως μου ειπαν επρεπε η εγκατασταση να γινει εκει που υπηρχε η εγκατασταση ΟΤΕ για να παρω την προσφορα. Οπότε απλά θελω να μπει, να ενεργοποιηθει η καρτα και να εν συνεχεια να γυρισουν ολα οπως πριν, και σιγουρα να μην ανοιχτουν νεες τρυπες κτλ. Ιδανικά θα ηθελα απλά να τραβηξω ενα δευτερο καλωδιο προσωρινα μεσω της μπαλκονοπορτας οσο ο τεχνικος το ρυθμιζει και μολις τελειωσει να τα βγαλω ολα απλά δεν ξερω αν ο τεχνικος ερχεται με εξοπλισμο που απαιτει συνενωση των καλωδιων (DiseqC λεγεται?) η σε ρωταει επι τόπου πως θελεις να τα συνδεσει, εκει ηταν η απορια μου.

Σε ρωτάει πως θέλεις να γίνει η δουλεία. Σε αυτή την περίπτωση πες του λοιπόν να βάλει το πιάτο στην ταράτσα να πετάξει χύμα το καλώδιο από την μπαλκονόπορτα για την ενεργοποίηση και ότι την άλλη δουλεία με το στήριγμα του καλωδίου θα την κάνεις εσύ σε δεύτερο χρόνο.

Το πρώτο βήμα έγινε και η συνδρομή της Nova ενεργοποιήθηκε χωρίς θέματα. Τώρα, ενώ αρχικά πήγαινα για κατάργηση ΟΤΕ, άλλαξαν τα δεδομένα και σκέφτομαι να τα κρατήσω και τα δύο. Επειδή δεν υπάρχει θέμα καλωδίων και άρα και λόγος για destacker κτλ. θα παω στην απλή λύση των δύο ανεξάρτητων καλωδίων. Μεχρις ώτου να έρθει ο αποκωδικοποιητής στα χέρια μου θέλω να προετοιμαστώ λίγο. Η ερωτηση μου ειναι:

Για τον ΟΤΕ τωρα εχω ενα inverto single black ultra. Θα μπορέσω να στριμώξω άλλο ένα ίδιο για τη Νοβα δίπλα του; Βλέπω ότι το ενα inverto ειναι 59.5μμ σε διάμετρο, άρα τα 2 κολλητα 119μμ, και το Inverto Duo για 2 δορυφορους με 4 μοιρες διαφορα ειναι 115μμ πλάτος άρα μοιάζει να ειμαι 4μμ μακριά από την ιδανική απόσταση για τον 2ο δορυφόρο ή 2μμ από τον καθένα αν "μοιράσω" τη διαφορά. Θα δουλέψει έτσι; Αλλιώς; Υπάρχουν πιο λεπτά lnb που μπορω να βρω ή πάω για αντικατάσταση με Duo που είναι έτοιμο για τους 2 αυτούς δορυφόρους;

ΥΓ. Το πιάτο μου είναι 80άρι, και τα lnb (αν χωράνε και μπορούν να δουλέψουν έτσι όπως νομιζω) σκοπεύω να τα βάλω σε βάση που μου έχει δώσει ο τεχνικός (έκκεντρο την αποκάλεσε αν θυμαμαι καλα - δεν την εχω δει ακομα) όταν του περιέγραψα ότι θέλω να κάνω τέτοια εγκατάσταση.

Δεν έχεις πρόβλημα να μπουν δυο κανονικά LNB γιατί η απόσταση ειναι με 4 μοίρες διαφορά. Γιατί δεν κανεις μια επένδυση των 30 με 40 euro να πας σε ένα πιάτο του μέτρου ακόμα και 110 σε αυτά τα λεφτά έτσι ώστε να έχεις πιο σταθερή λήψη σε καιρικά φενομενα του χειμώνα? Το 80αρι ειναι οριακό για παράκεντρη λήψη των δυο αυτών δορυφόρων.

Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω αν διαπιστώσω ότι κανει σπασίματα συχνα με το 80αρι. Απλά ακόμα δεν ήμουν σίγουρος για το πόσο θα κρατήσω τον ΟΤΕ οπότε θελω να τα βαλω στο υπάρχον αρχικά και να δω πως πάει.
Επίσης δεν έχω καταλάβει ακομα πως στοχεύεις για την παράλληλη εγκαταστάση, πχ. βρίσκεις τη Νοβα ως συνηθως μονη της (ειναι πιο ευκολος ο 13 αν δεν κάνω λαθος; ) και μετα βγαίνει ο ΟΤΕ αυτόματα οταν ειναι πάνω στην κατάλληλη βάση η κανεις κάποια άλλη διαδικασία; Αλλα θα επανέλθω σε αυτά από βδομάδα που θα παραλάβω τον εξοπλισμό. Αν υπάρχει κάπου οδηγός για συνεγκατασταση εν τω μεταξύ θα θελα να ρίξω μια ματιά.