Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Δες εδω.

Signal-Networks-Cosmote-Tv-NOVA-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%80%CF%84%CF%81%CE%BF.jpg

Ευχαριστώ για τη φώτο. Εννοούσα αν υπάρχει και κάτι πιο συγκεκριμενο οσον αφορα τη διαδικασία η απλα παμε να βγάλουμε τον ενα δορυφόρο ως συνήθως και ο αλλος θα βγει αυτόματα.

Κεντράρει το πιάτο ο τεχνικός η στον ένα δορυφόρο η στον αλλο συνήθως στον πιο αδύναμο σε σήμα και βάζει μετα παράκεντρα τον αλλο με την βάση που βλέπεις.

Ωραία, ο τεχνικός είμαι εγω στην προκειμένη περίπτωση! Έχω ήδη κεντραρισμενο τον ΟΤΕ, οπότε αν κατάλαβα σωστά είναι πολύ εύκολο. Απλα αλλαζω βάση και κουμπωνω δίπλα το δεύτερο lnb.
Απλα δεν εχω δει τι είδους βαση (αν υπάρχουν διαφορετικά ηδη) μου εχει βαλει ο τεχνικός μέσα. Πχ. Είναι βάση που κρατάει το ενα lnb κεντρικά στο πιάτο, παράλληλα με το βραχίονα και περιμένει το δεύτερο παρακεντρα (εκει θα μπορώ να κουμπωσω κ να δουλέψει πολυ εύκολα αφου το lnb του ΟΤΕ δε θα αλλάξει θέση) ή ας πούμε σπρωχνει και τα δυο lnb παρακεντρα, εκατέρωθεν του βραχίονα; Άρα χαλάει και το ηδη κεντραρισμενο και πρέπει πρωτα να ξαναβρείς αυτό για να πας στο δεύτερο;

Οι πιο συνηθεις βάσεις ειναι σαν αυτή που εβαλε φωτογραφία παραπάνω ο Χρήστος. Δες και εδώ:

s-l500.jpg

Θα παρατηρήσεις πως ο ενας λαιμός κρατά στο σταθερό LNB (οπότε και δεν υπάρχει κινδυνος για να χαλάσεις τιποτα. Το δευτερο LNB τοποθετείται πάνω στην ραγα σχετικά ελευθερα για να μπορεί να γλιστρά πάνω σε αυτή. Θα παρατηρήσεις πως η λάμα εχει μια φυσική κυρτότητα, η οποία ακολουθεί την εστία του κατόπτρου σου. Αν δεν εχει, πρεπει να τη δημιουργήσεις εσύ καμπτοντας την. Γλιστρώντας απλά το δευτερο LNB λογικά θα μπορέσεις σχετικα ευκολα να βρεις σήμα και απο εκει να προβείς σε μικρορυθμίσεις. Πρεπει απλα να σκεφτείς απο πια μεριά θα μπει το 2ο LNB: αν κεντραρεις για παραδειγμα στον 9Ε, το δευτερο LNB θα πρεπει να τοποθετηθεί δεξιά του κεντρικού για τον 13Ε οπως κοιτάς πισω απο το κατοπτρο. Στο παραδειγμα του Χρήστου, ο κεντρικός ειναι ο 13Ε και ο 9Ε εχει τοποθετηθεί αριστερά εκ του πρώτου.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Άρα το πιθανοτερο ειναι να είναι όπως οι βασεις των φώτο, ο πρώτος στο κέντρο, ακριβώς όπως θα ήταν εγκατεστημένος μόνος του, και ο δεύτερος παράκεντρα. Όπως διαπιστώνω βέβαια κοιτώντας τις βάσεις, οι τρύπες του κεντρικού lnb είναι πρώτες πρώτες αριστερά, όπως κοιτάμε μπροστά από το πιάτο (στη φώτο του cmoustakas) άρα το σχέδιο μου να κρατησω τον ΟΤΕ εκει που είναι για να μη χασω στόχευση και να βαλω τη Νοβα αριστερα του δεν μπορει να γίνει γιατί οι θεσεις για τους παράκεντρους ειναι στα δεξιά.

Εκτός βέβαια και μπορώ να λυγισω τη βαση από την ανάποδη και να την γυρίσω έτσι ωστε ο κεντρικός να βρισκεται δεξιά των παράκεντρων, και τοτε να μπορεσω να βαλω το δευτερο lnb της Νοβα αριστερα. Λογικά θα γίνεται ε;

Επίσης και σαν δορυφορος ο 9Ε ειναι πιο δυσκολος αρα εχει νοημα να μεινει ως κεντρικος και ο 13 να παει παρακεντρα ή κανω λάθος και θα επρεπε να τους αντιστρεψω; (Νοβα κεντρο, ΟΤΕ παράκεντρα)

Επίσης και σαν δορυφορος ο 9Ε ειναι πιο δυσκολος αρα εχει νοημα να μεινει ως κεντρικος και ο 13 να παει παρακεντρα ή κανω λάθος και θα επρεπε να τους αντιστρεψω; (Νοβα κεντρο, ΟΤΕ παράκεντρα)
Εάν μένεις ελλάδα, πλεον ισχύει το αντίθετο. Η δεσμη "Greece" του 9E, η οποία φιλοξενεί την Cosmote tv εχει ισχύ εκπομπής 52dBW, ενώ στην Nova, η αντίστοιχη ισχύ εκπομπής κυμαίνεται απο 48-51 αναλογα τη δεσμη και το γεωγραφικό διαμέρισμα. Πρακτικά, εαν η στοχευση στο δευτερευον LNB της Nova δεν ειναι καλή, ισως έχεις προβληματα λήψης με καιρικά φαινόμενα.

Εκτός βέβαια και μπορώ να λυγισω τη βαση από την ανάποδη και να την γυρίσω έτσι ωστε ο κεντρικός να βρισκεται δεξιά των παράκεντρων, και τοτε να μπορεσω να βαλω το δευτερο lnb της Νοβα αριστερα. Λογικά θα γίνεται ε;
Γυρνάς συμμετρικά τη βάση προς τα αριστερά.

Εάν μένεις ελλάδα, πλεον ισχύει το αντίθετο. Η δεσμη "Greece" του 9E, η οποία φιλοξενεί την Cosmote tv εχει ισχύ εκπομπής 52dBW, ενώ στην Nova, η αντίστοιχη ισχύ εκπομπής κυμαίνεται απο 48-51 αναλογα τη δεσμη και το γεωγραφικό διαμέρισμα. Πρακτικά, εαν η στοχευση στο δευτερευον LNB της Nova δεν ειναι καλή, ισως έχεις προβληματα λήψης με καιρικά φαινόμενα.

Γυρνάς συμμετρικά τη βάση προς τα αριστερά.

Οκ, είχα χρόνια να τσεκάρω footprints. Είμαι στο ύψος της Κοπεγχάγης οπότε αν βλέπω καλά στο https://www.satbeams.com/footprints και οι δύο δορυφόροι εκμπέμπουν σε δέσμες των 51 dBW στην περιοχή μου που σημαίνει είναι το ίδιο όποιον και να βαλω κεντρο, άρα κρατάω τον ΟΤΕ εκεί που είναι για λιγότερη φασαρία.
Η Νοβα αληθεια σε ποια δεσμη εκπέμπει; Europe 8, 9, ή Wide; (και οι 3 εκπέμπουν στα 51 εδώ που είμαι, αλλά πληροφοριακά περισσότερο).

Έλα ρε, που μένεις; Παλαιότερα ειχαν κυρίως στη wide και καποια στην 8; Ας με διορθώσουν καποιοι που θυμουνται καλύτερα, ωστόσο σήμερα ειναι μονο στην wide.

Για γωνιες 3-4 μοιρων μεταξύ των LNB, περιμένεις μια απώλεια 0.5-0.6dB στο παρακεντρο. Αυτό πρακτικά σημαινει πως αν το κατοπτρο σου ειναι 80εκ, τοτε στο παράκεντρο LNB περιμένεις να έχεις αντίστοιχη αποδοτικότητα κατόπτρου με διαμετρο 70-72εκ. Κανενα προβλημα λοιπον, αρκεί να είναι καλή η στοχευση.

Σούπερ, γλυτώνω και την αναβαθμιση πιάτου λοιπόν. Λουντ είμαι, θα βγούμε και γείτονες στο τέλος; :-)

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω για συνεγκατάσταση 3,1 (Eutelsat DIGEA) + 9 (OTE TV) + 13 (Hotbird NOVA) σε 90άρι Gibertini, ποιά είναι η σωστή θέση κάθε lnb στο πιάτο και σε ποιόν δορυφόρο το κεντράρουμε (Αττική/Μεσόγεια). Επίσης αν τα lnb απαιτείται να έχουν κάποια ιδιαίτερο τύπο (στενού λαιμού?).

Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω για συνεγκατάσταση 3,1 (Eutelsat DIGEA) + 9 (OTE TV) + 13 (Hotbird NOVA) σε 90άρι Gibertini, ποιά είναι η σωστή θέση κάθε lnb στο πιάτο και σε ποιόν δορυφόρο το κεντράρουμε (Αττική/Μεσόγεια). Επίσης αν τα lnb απαιτείται να έχουν κάποια ιδιαίτερο τύπο (στενού λαιμού?).

Σας ευχαριστώ.

Πρέπει να στοχεύσεις κέντρο στο πιάτο στης 7E και να βάλεις παράκεντρα απο την μια 3,1 και απο την άλλη 9 και 13.

Αν θες την γνώμη μου ομως καλύτερα να διαθέσεις ένα δεύτερο πιάτο που θα κεντραρεις αποκλείστηκα στις 3,1E.

Καλησπέρα,

Σας ευχαριστώ.

Γιατί όμως να θέλεις να βλέπεις τα SD της Digea από τις 3.1 αφού τα βλέπεις και από Cosmote αλλά και Nova; Περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα;

Λοιπόν, βρεθηκε 2ο lnb και αποπειραθηκα για τη συνεγκατασταση. Επί μια ωρα παλευα και ελεγα ρε γμτ ποσο δυσκολο να ειναι να το συρω πανω στη ραγα και να βρει, τι κανω λαθος;

Ωσπου αρχισα να υποψιαζομαι μηπως συμβαινει αυτο που φοβομουν στην αρχη: Να μη χωρανε τα δυο lnb δίπλα διπλα. Ετσι εσπρωξα το 2ο (οχι το σταθερο) lnb προς τα "μεσα" ωστε να προχωρησει ο λαιμός και εν συνεχεια το κόλλησα στο σταθερό ώστε να το "καβαλήσει" και αμέσως, να σου σήμα! Βεβαια ακομα και ετσι δεν φτανει σε καλα επιπεδα ληψης, ειμαι 71/49 στον ΟΤΕ που ειναι το παράκεντρο και 52/100 στη Νοβα που ειναι το σταθερό αλλα πιο περα δεν μπορει να παει ουτως η αλλως.

Η κατασταση ειναι οπως δειχνει η φωτο, το παρακεντρο του ΟΤΕ μαλιστα δεν κοιταζει καν κεντρο (δεν ξερω αν ειναι νορμαλ) και δε μου φαινεται οτι ετσι πρεπει να ειναι:

p97S4tJ.jpg

Λύσεις; Πάω για κάτι τέτοιο;

http://www.inverto.tv/lnb/99/twin-monoblock-23mm-lnb-430-for-80cm-dish

Λαθος, αλλα ειναι η πρωτη σου φορα.
Παρε ενα slim lnb και βαλτο στη θεση του οτε

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λαθος, αλλα ειναι η πρωτη σου φορα.
Παρε ενα slim lnb και βαλτο στη θεση του οτε

ή οπως σωστα στο περιπου που βρηκες παρε αυτο http://www.inverto.tv/lnb/206/twin-4-feed-lnb-for-90e-130e-1920e-and-2350e-for-80cm-dish
Εχε υποψη οτι αυτα ειναι για 80αρια πιατα

Γιατί στράβωσες τόσο την λάμα? Το ένα LNB πρέπει να ειναι δίπλα στο αλλο. Βάλτο ίσια δίπλα παίξε λίγο με το skiew του δεύτερου LNB.

Χρηστο με τα δυο χοντρα inverto δεν θα βγαλει στο 100% τις 9.
Δοκιμασμενο απειρες φορες