Συνέντευξη Weiss + Συγκριτικό

Όχι δεν λέω για το ίδιο αρχείο.
Λέω αν έχουμε μια ηχογράφηση σε 24bit/96Khz, και την ίδια σε 16/44.1
Τότε ένα cd player χιλίαδων ευρώ θα παίζει χειρότερα από ένα sacd/ dvd audio, κατά την αντιστοιχία dvd player/blu ray.

καλά...μη βάλεις και κανα μεγάλο στοίχημα.... :)

Re: Απάντηση: Συνέντευξη Weiss + Συγκριτικό

Όχι δεν λέω για το ίδιο αρχείο.
Λέω αν έχουμε μια ηχογράφηση σε 24bit/96Khz, και την ίδια σε 16/44.1
Τότε ένα cd player χιλίαδων ευρώ θα παίζει χειρότερα από ένα sacd/ dvd audio, κατά την αντιστοιχία dvd player/blu ray.

τα παντα ειναι σχετικα,δεν συμφωνω σε αυτο εχω ακουσει πολλες φορες το αντιθετο:afro:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέντευξη Weiss + Συγκριτικό

τα παντα ειναι σχετικα,δεν συμφωνω σε αυτο εχω ακουσει πολλες φορες το αντιθετο:afro:

Για μένα είναι απλή λογική και απορία, φυσικά δεν έχω κάνει τεστ σε μηχανήματα χιλιάδων ευρώ με blind test!
Γιατί στο βιντεο να ισχύει και όχι στον ήχο...
Ένα απλό dac σε ένα bluray, καταφέρνει αυτό που δεν μπορούν να καταφέρουν τα πανάκριβα dacs σε dvd players, επειδή το σήμα είναι υψηλής ανάλυσης (έχει πολύ πληροφορία).... Γιατί στον ήχο να μην ισχύει αυτό;
Απλά σκέψεις για να γίνεται κουβέντα, με αφορμή την συνέντευξη! :ADFADF1:

Οι προδιαγραφές του CD είναι καλύτερες σε σχέση με τις ικανότητες του αφτιού, απ' ότι οι προδιαγραφές SD εικόνας σε σχέση με τις ικανότητες του ματιού.
Η διαφορά από SD σε HD είναι εύκολα ορατή ακόμα και σε φτηνές τηλεοράσεις, αλλά η βελτίωση από CD σε SACD χρειάζεται αρκετά καλό σύστημα!

Οι προδιαγραφές του CD είναι καλύτερες σε σχέση με τις ικανότητες του αφτιού, απ' ότι οι προδιαγραφές SD εικόνας σε σχέση με τις ικανότητες του ματιού.
Η διαφορά από SD σε HD είναι εύκολα ορατή ακόμα και σε φτηνές τηλεοράσεις, αλλά η βελτίωση από CD σε SACD χρειάζεται αρκετά καλό σύστημα!

+1 :a0210:

Από τη συνέντευξη δύο στοιχεία μου προκαλούν ιδιαίτερα θετική εντύπωση:

α) Η νοοτροπία του. Ο άνθρωπος είναι μηχανικός και μάλιστα κορυφαίος. Βλέπει τα θέματα από μιά πολύ πρακτική σκοπιά, αδιαφορώντας μάλλον για θέματα που οι ακραιφνείς (audiofiles, purists) "σφάζονται", χωρίς όμως να τ' αγνοεί. Μιά πολύ υγιής αντίληψη, πιστεύω.

β) Το γεγονός ότι η εταιρεία του απασχολεί συνολικά δέκα άτομα! Μιά τόσο μικρή -σε αριθμό εργαζομένων- εταιρεία, που όμως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τέσσερεις-πέντε παγκόσμια στον τομέα της, από εκείνες που καθορίζουν τις εξελίξεις. Σημαίνει γνώση σε βάθος και οργανωτικότητα σε βάθος. Με δυό λόγια κάθε συμμετέχων αξιοποιείται στο έπακρο. Κάτι που λείπει από την ελληνική εμπειρία.

Σημαίνει επίσης ευνοϊκό περιβάλλον: Που αξιοποιεί και αναδεικνύει τα ταλέντα, όλες τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατακτήσουμε στη δική μας χώρα...

Από τη συνέντευξη δύο στοιχεία μου προκαλούν ιδιαίτερα θετική εντύπωση:

α) Η νοοτροπία του. Ο άνθρωπος είναι μηχανικός και μάλιστα κορυφαίος. Βλέπει τα θέματα από μιά πολύ πρακτική σκοπιά, αδιαφορώντας μάλλον για θέματα που οι ακραιφνείς (audiofiles, purists) "σφάζονται", χωρίς όμως να τ' αγνοεί. Μιά πολύ υγιής αντίληψη, πιστεύω.

... πέστα ρε Sonus Naturalis.:ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004: