Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Εχει κανείς δηλώσεις της Κανέλλη για το θέμα;
Ενημερωτικά έτυχε να παραθερίζουμε στο ίδιο ξενοδοχείο στα Ρόδα της Βόρειας Κέρκυρας το...1998 και ενω απαγορευόταν σε όλους τους κοινούς θνητούς να καπνίζουν στην τραπεζαρία, στην κυρία Κανέλλη τα γκαρσόνια έφερναν και τασάκι! Η ισότητα έναντι των Νόμων σε όλο της το μεγαλείο!
Πήγαμε στην διεύθυνση για το θέμα και μας είπαν ότι η κα Κανέλλη έχει ειδική άδεια που της επιτρέπει να καπνίζει (ενω εμείς δεν είχαμε!)
Την εποχή εκείνη ήμουν καπνιστής και ήταν η πρώτη απαγόρευση που αντιμετώπιζα στην Ελλάδα!

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Εχει κανείς δηλώσεις της Κανέλλη για το θέμα;
Ενημερωτικά έτυχε να παραθερίζουμε στο ίδιο ξενοδοχείο στα Ρόδα της Βόρειας Κέρκυρας το...1998 και ενω απαγορευόταν σε όλους τους κοινούς θνητούς να καπνίζουν στην τραπεζαρία, στην κυρία Κανέλλη τα γκαρσόνια έφερναν και τασάκι! Η ισότητα έναντι των Νόμων σε όλο της το μεγαλείο!
Πήγαμε στην διεύθυνση για το θέμα και μας είπαν ότι η κα Κανέλλη έχει ειδική άδεια που της επιτρέπει να καπνίζει (ενω εμείς δεν είχαμε!)
Την εποχή εκείνη ήμουν καπνιστής και ήταν η πρώτη απαγόρευση που αντιμετώπιζα στην Ελλάδα!

Aν ψάξεις στο νετ θα βρεις πάρα πολλές.
Εδώ ανάβει τσιγάρο στα τηλεοπτικά παράθυρα,στο ξενοδοχείο θα κωλωνε?
Μαγκιά της!!!(και δεν το γράφω με ειρωνική διάθεση).

Αδυνατω να καταλαβω το πως συνδεεται η νομοθεσια που επιβαλει την απαγορευση του καπνισματος σε χωρους οπου μπορει καποιος να ενοχλειται, με αποπειρα "σκλαβωματος" του λαου. Ταυτοχρονα υπονοειται σαφως, οτι το μετρο εκτος απο κακοβουλο ειναι και αχρηστο, αφου συνεχιζουν να παραμενουν ενα σωρο αλλα προβληματα, οπως η ρυπανση της ατμοσφαιρας και των υδατων, το κυκλοφοριακο, η μειωση του πληθυσμου της Καρετα Καρετα, ο Βαρδινογιαννης δεν πουλαει, ο Ολυμπιακος δεν θα παιξει στην Ευρωπη φετος και αλλα πολλα. Αρα το μετρο ειναι αχρηστο. Να συνεχισουμε να καπνιζουμε οπου θελουμε.

Για να το χοντρυνω παραπανω, σκλαβος ειναι αυτος που θελει να καπνισει και του απαγορευεται, ή αυτος που καθε τρεις και λιγο "εχει αναγκη" να καπνισει?
Τι επηρεαζει περισσοτερο ενα μεσο καπνιστη, η αυξηση του ΦΠΑ ή τα 100-200 ευρω το μηνα που δινει για τσιγαρα?

Δηλαδη ποσο καιρο ακομα θα συζηταμε το αυτονοητο? Για εμενα το μετρο εχει μια θετικη συνεπεια. Θα μπορω να μπαινω με το παιδι μου σε καφετερια το χειμωνα και θα μπορω να τρωω χωρις να μυριζω το τσιγαρο του διπλανου.

Υπαρχουν και αρνητικες συνεπειες που εχουν σχεση με την αλλαγη συνηθειας (ξεβολεμα) για πολλους, την επακολουθη μειωση του τζιρου των καφε-εστιατοριων, σε δυσκολη περιοδο.

Αλλα με ποια λογικη σταθμιζει καποιος τα θετικα και αρνητικα και συμπεραινει οτι το μετρο θα εχει σοβαρες συνεπειες?

Μια χαρά χτες με τον Σπύρο Α.
Καπνίσαμε κανονικότατα, με βάζα αντί για τασάκια και όλα μέλι γάλα.

Στην επαρχια πολυ ποιο χαλαρα.
Σε καφετερια στο Λεβιδι, καθε τραπεζι και το τασακι του....

Τα μαγαζιά έχουν διορία μέχρι τον τέλος του μήνα για να αφαιρέσουν τα τασάκια. Μέχρι τότε τους κάνουν μόνο συστάσεις...

Η ιστορία με το κάπνισμα είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ. Το τσιγάρο δεν θα παίζει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ. Συμβαίνει παντού και θα συμβεί και εδώ. Μόλις συντονιστεί η δημοτική αστυνομία και αρχίσουν να κράζουν και οι μη-καπνιστές θα έρθει το σύστημα στα ίσια τους.

Δεν γίνεται κύριοι να ρουφάμε, ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, τον καπνό σας. Εκτός και αν το κάνουμε άγρια δύση. Την επόμενη φορά που θα δω κάποιο να καπνίζει σε κλειστό χώρο, θα πάω δίπλα του θα την βγάλω έξω και θα αρχίσω να κατουράω δίπλα του. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Δεν γουστάρω να πάω στην τουαλέτα ρε παιδί μου? Αφού αυτός δεν υπακούει στο νόμο για το κάπνισμα δεν θα υπακούω και εγώ στο νόμο για το ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ...

Οι καπνιστές πεθαίνουν 100-100 από καρκίνους και καρδιά και απαιτούν να παίρνουν μαζί τους και αυτούς που δεν καπνίζουν.

Την ελευθερία του ΜΗ-ΚΑΠΝΙΣΤΗ δεν την σκέφτεται κανείς...Λεπτομέρειες θα κοιτάμε τώρα...

Να καταργήσουμε και το νόμο για την ζώνη στο αυτοκίνητο, για το τσιγάρο στα νοσοκομεία, στα χειρουργεία, στα σχολεία παντού...

Θυμάμαι παλιά στα σινεμά κάπνιζαν. Μετά που απαγορεύτηκε είδατε ΠΟΛΛΑ σινεμά να κλείνουν????

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???? Θα σταματήσει ο άλλως να βγαίνει επειδή δεν θα μπορεί να καπνίσει? Σε βάθος χρόνο, 6-12 μήνες, θα βγαίνουν όλοι όπως και πριν και απλά δεν θα καπνίζουν. Έτσι έγινε παντού στο εξωτερικό.

Έχετε το δικαίωμα να κάνετε κακό στην υγεία σας αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε κακό στην υγεία αυτού που δεν καπνίζει.-

Η ιστορία με το κάπνισμα είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ. Το τσιγάρο δεν θα παίζει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ. Συμβαίνει παντού και θα συμβεί και εδώ. Μόλις συντονιστεί η δημοτική αστυνομία και αρχίσουν να κράζουν και οι μη-καπνιστές θα έρθει το σύστημα στα ίσια τους.

Δεν γίνεται κύριοι να ρουφάμε, ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, τον καπνό σας. Εκτός και αν το κάνουμε άγρια δύση. Την επόμενη φορά που θα δω κάποιο να καπνίζει σε κλειστό χώρο, θα πάω δίπλα του θα την βγάλω έξω και θα αρχίσω να κατουράω δίπλα του. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Δεν γουστάρω να πάω στην τουαλέτα ρε παιδί μου? Αφού αυτός δεν υπακούει στο νόμο για το κάπνισμα δεν θα υπακούω και εγώ στο νόμο για το ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ...

Οι καπνιστές πεθαίνουν 100-100 από καρκίνους και καρδιά και απαιτούν να παίρνουν μαζί τους και αυτούς που δεν καπνίζουν.

Την ελευθερία του ΜΗ-ΚΑΠΝΙΣΤΗ δεν την σκέφτεται κανείς...Λεπτομέρειες θα κοιτάμε τώρα...

Να καταργήσουμε και το νόμο για την ζώνη στο αυτοκίνητο, για το τσιγάρο στα νοσοκομεία, στα χειρουργεία, στα σχολεία παντού...

Θυμάμαι παλιά στα σινεμά κάπνιζαν. Μετά που απαγορεύτηκε είδατε ΠΟΛΛΑ σινεμά να κλείνουν????

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???? Θα σταματήσει ο άλλως να βγαίνει επειδή δεν θα μπορεί να καπνίσει? Σε βάθος χρόνο, 6-12 μήνες, θα βγαίνουν όλοι όπως και πριν και απλά δεν θα καπνίζουν. Έτσι έγινε παντού στο εξωτερικό.

Έχετε το δικαίωμα να κάνετε κακό στην υγεία σας αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε κακό στην υγεία αυτού που δεν καπνίζει.-

Mην μαλωνεις τους καπνιστες για την συνηθεια/ελλατωμα - πες το οπως θες - που εχουν.

Απο τους 10 καπνιστες, πιστευω οτι οι τουλαχιστον 9 θα ηθελαν να μην καπνιζαν.

Μην εξισωνεις την μαρτυρική "αναγκη" του καπνιστη, να καπνισει, με την δικη σου να ουρησεις.

Αν δεν πάρεις την απόφαση να το κόψεις κανείς δεν μπορεί κανείς να στο κόψει.
Εγώ από πέρυσι ηθελημένα το γύρισα στα στριφτά μόνο και μόνο για να το μειώσω και το κατάφερα.

Όταν θα καταλάβω ότι δεν..... ε τότε θα πάρω την απόφαση και θα το κόψω...

Αν δεν πάρεις την απόφαση να το κόψεις κανείς δεν μπορεί κανείς να στο κόψει.
Εγώ από πέρυσι ηθελημένα το γύρισα στα στριφτά μόνο και μόνο για να το μειώσω και το κατάφερα.

Όταν θα καταλάβω ότι δεν..... ε τότε θα πάρω την απόφαση και θα το κόψω...

ΛΟΛ.

Και εγω για να το κοψω το γυρισα πριν 7 χρονια στα στριφτα..... Αγγουρια...
(Το ιδιο και ο Δ.Θ ??)

ΛΟΛ.

Και εγω για να το κοψω το γυρισα πριν 7 χρονια στα στριφτα..... Αγγουρια...
(Το ιδιο και ο Δ.Θ ??)

Από το 25άρι πακέτο έπεσα στα 10 ημερησίως Ντίνο, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά και δεν μου λείπει....

Και σιγά σιγά πέφτει και άλλο το νούμερο..

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Από το 25άρι πακέτο έπεσα στα 10 ημερησίως Ντίνο, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά και δεν μου λείπει....

Και σιγά σιγά πέφτει και άλλο το νούμερο..

Μάλλον με το data entry δεν προλαβαίνεις τώρα ! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μάλλον με το data entry δεν προλαβαίνεις τώρα ! :flipout:

Κανονικά όταν είμαι στο γραφείο θα έπρεπε να καπνίζω περισσότερο αλλά δεν το κάνω....

you know, καφές και τσιγαράκι.....:D

Την επόμενη φορά που θα δω κάποιο να καπνίζει σε κλειστό χώρο, θα πάω δίπλα του θα την βγάλω έξω και θα αρχίσω να κατουράω δίπλα του. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Δεν γουστάρω να πάω στην τουαλέτα ρε παιδί μου? Αφού αυτός δεν υπακούει στο νόμο για το κάπνισμα δεν θα υπακούω και εγώ στο νόμο για το ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ...

.-
Να προσεξεις μη στην πατησουν ...........