Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Έχω παραπονεθεί πολλές φορές Αντώνη... Ξέρεις τι σημαίνει να σε βάζουν σε ξενοδοχείο στον 17ο όροφο και να μην υπάρχουν δωμάτια για καπνιστές ή κάποιο lobby ανά 5 ορόφους βρε αδερφέ...

Έχω αλλάξει ξενοδοχείο για αυτό το λόγο...

Και έχω παρανομήσει επίσης αρκετές φορές... ανοίγω παράθυρο και ας χτυπήσει όποιος συναγερμός θέλει...

:flipout::flipout: τι μου θύμισες !!!!!!

Εσυ αύριο που θα έρθω κανόνισε να καπνίζεις και θα έρθω με κανα δυό:afro: φουσκωτούς.......:flipout::flipout::flipout:

Είναι στενή η πόρτα...... δεν θα μπορέσουν.....:D

Πραγματικά και εγώ δεν ξέρω φίλε μου αλλά απ' όσα διαβάζω δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε μικρά μαγαζιά να επιζήσουν... Να το κάνουν για τα μεγάλα κεφάλαια? Μπορεί...

Γιατι απο το τσιγαρο επιζουν τα μαγαζια ? (κακως πονταραν εκει )Ας ριξουν τις τιμες , ας ανεβασουν το επιπεδο της εξυπηρετησης , ας βρουν αλλους τροπους να κρατησουν τους πελατες.Τους σωστους τροπους.Αυτους που θα επρεπε να ειχαν , αλλα μερικοι θεωρησαν περιττους την εποχη των παχεων αγελαδων (ελπιζω να μην αποδωσουν τα αιτια ενδεχομενης πτωσης στο τσιγαρο :) )

Last edited:
Απλά πιθανολογώ ότι δύσκολα οι καπνιστές θα μπαινοβγαίνουν στα μπαράκια χειμωνιάτικα... Πιθανώς τα μεγάλα μαγαζιά να έχουν κάποια αβαντάζ και να προσαρμοστούν πιο εύκολα... Αυτό λέω!

Σου ξαναλέω φίλε μου δεν ξέρω... Μακάρι να το συνηθίσουμε ή ακόμα καλύτερα να το κόψουμε...

Προσωπικά πάντως νοιώθω υπό δίωξη... Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει...

-bye-

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ειναι προτεραιοτητα, το οτι ισως παρουσιαζεται μεγαλυτερο το κακο απο οτι ειναι. Εχει καμια σημασια, αν βλαπτει πολυ ή λιγο? Βλαπτει τουλαχιστον λιγο, συμφωνουμε σε αυτο? Εφοσον ενοχλει κιολας, τιθεται πλεον θεμα περι της αναγκης περιορισμου του?

Και τα πολλά DB βλάπτουν. Για να μη πω πόσο ενοχλητικοί είναι οι κάγκουρες που κόβουν βόλτες στις 3 η ώρα το πρωί με τη μουσική να ακούγεται 5 τετράγωνα μακρυά.
Σε ανάλογη περίπτωση θα έπρεπε να βγει νόμος που θα απαγορεύει να μπαίνουν ραδιόφωνα στα αυτοκίνητα...
Θα έβλεπες αυτό το νόμο λογικό;
Αυτό που υποστηρίζουν κατά βάση τα παιδιά που καπνίζουν είναι ότι θα ήθελαν (και εγώ μαζί τους) ένα ποσοστό καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Ας είναι και ένα 10-20%!
Νομίζω είναι κάτι λογικό.

Μπορω να δεχθω και να υπερασπιστω το δικαιωμα καποιου να μην μοιραζεται τον καπνο του αλλου.
Αυτο που δεν καταλαβαινω πως μπορει να απαγορευται η "ανταλαγη" ανθυγειινου καπνου σε μερη που ειναι φτιαγμενα να καταναλωσεις ανθυγειινα υγρα σε ανθυγειινες αποστασεις με σκοπο κατα κανονα να ανταλαξεις ανθυγειινα σωματικα υγρα με αγνωστους !

Και τα πολλά DB βλάπτουν. Για να μη πω πόσο ενοχλητικοί είναι οι κάγκουρες που κόβουν βόλτες στις 3 η ώρα το πρωί με τη μουσική να ακούγεται 5 τετράγωνα μακρυά.
Σε ανάλογη περίπτωση θα έπρεπε να βγει νόμος που θα απαγορεύει να μπαίνουν ραδιόφωνα στα αυτοκίνητα...
Αυτό που υποστηρίζουν κατά βάση τα παιδιά που καπνίζουν είναι ότι θα ήθελαν (και εγώ μαζί τους) ένα ποσοστό καταστημάτων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Ας είναι και ένα 10-20%!

Να ''αγιάσει'' το στόμα σου καλέ μου φίλε!!!:flipout::flipout::flipout:
:a0210:

Υπαρχει νομος περι κοινης ησυχιας. Αυτοι που λες τον παραβαινουν.

Με την ιδια λογικη να απαγορευτουν και τα μαχαιρια, αφου καποιοι μαχαιρωνονται.

Δεν διαφωνω καθολου στο να υπαρχουν μαγαζια που να επιτρεπεται. Ποιος θα τα καθορισει αυτα ομως?

Ποια θα ειναι και ποσα? Θα ειναι σαν τις αδειες ταξι, συγκεκριμενος αριθμος ανα πολη? Θα δηλωνει οποιος θελει το μαγαζι του "καπνιστων"? Και τι θα γινει αν ολοι το κανουν ετσι?

Γιατι απο το τσιγαρο επιζουν τα μαγαζια ? (κακως πονταραν εκει )Ας ριξουν τις τιμες , ας ανεβασουν το επιπεδο της εξυπηρετησης , ας βρουν αλλους τροπους να κρατησουν τους πελατες.Τους σωστους τροπους.Αυτους που θα επρεπε να ειχαν , αλλα μερικοι θεωρησαν περιττους την εποχη των παχεων αγελαδων (ελπιζω να μην αποδωσουν τα αιτια ενδεχομενης πτωσης στο τσιγαρο :) )

Ελα ντε?

Εδω στην Κορινθο οι εμποροι αποδιδουν τα αιτια της πτωσης στην πεζοδρομηση του κεντρου. Ειχαν μαθει να καβαλαει ο καθενας το πεζοδρομιο ή να διπλοπαρκαρει εξω απο το μαγαζι τους και να ψωνιζει. Ελευθερια ηταν κι αυτο, που κοπηκε.

Υστεριες του τυπου "θα κλεισουν τα μαγαζια μας", "θα μετακομισουμε εκτος κεντρου" ακολουθησαν και καταρες για το Δημαρχο, οχι για αλλους λογους (που θα ηταν πολλοι) αλλα γιατι εκανε πεζοδρομους.

Ενας μαλιστα απο τους υποψηφιους αφηνει να διαρρευσει οτι θα τους χαλασει και θα ξανακανει δρομους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Φυσικά και έχει σημασία πώς παρουσιάζεται κάτι..
Καί φυσικά έχει σημασία νά αποδεικνύεται επακριβώς η βλαπτικότητα μιάς ουσίας καί μόνον αυτής άν μιλάμε γιά απόλυτη συσχέτιση αιτίου-αιτιατού..Επαναλαμβάνω η βλαπτικότητά της και όχι άν αρέσει ή όχι η μυρωδιά της..Καί μίλησα μόνον γιά τό παθητικό κάπνισμα.
Πρίν μερικά χρόνια είχε ενοχοποιηθεί ο καφές γιά τόν καρκίνο τού παγκρέατος,πάλι σε ιατρικές μελέτες..Φυσικά δέν ίσχυε..
Γιά τό κόκκινο κρασί και τήν μέτρια χρήση του έχουν αλλάξει εκατό φορές άποψη.
Μπορώ νά σού αναφέρω εκατοντάδες παραδείγματα.
Πιό πρόσφατο τό γεγονός ότι η Καρδιολογική εταιρεία επί πολλά έτη συνιστούσε τήν λήψη ασπιρίνης γιά τήν πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων..
Ε μόλις πρίν έναν χρόνο ανακοινώθηκε επισήμως ότι η ασπιρίνη προκαλούσε περισσότερες γαστροραγίες σέ σχέση μέ τό καλό πού έκανε στήν πρόληψη τών καρδιαγγειακών παθήσεων.
Δέν είναι άσχετα τά παραδείγματα γιά τό ότι οι έρευνες συχνά είναι αντιφατικές έως αντιφατικότατες.
Οι Καθαροί ήσαν μιά Χριστιανική σέχτα τού Μεσαίωνα πού πίστευαν ότι η θέαση τού κόσμου ήταν Μανιχαϊστική δηλαδή ότι τό Σύμπαν ελέγχεται μόνον απο δυό ανταγωνιστικές δυνάμεις ,δηλαδή τό ''Καλό'' καί τό ''Κακό''..
Ο Κόσμος δέν είναι έτσι όμως.

Νομιζω οτι τα συμπερασματα σε καθε εποχη, βασιζονται καπου. Το οτι η επιστημη κανει λαθη ειναι γνωστο και αποδεκτο γιατι ειναι ο μονος τροπος.
Ομως θεωρεις οτι υπαρχει πιθανοτητα να αποδειχτει καποια στιγμη οτι τελικα το τσιγαρο δεν ειναι καθολου βλαβερο, ή οτι κανει καλο σε καποιες περιπτωσεις?

Με τα τωρινα δεδομενα ειναι βλαβερο. Λιγο ή πολυ, ειναι. Οποτε υπαρχει λογος να συζηταμε περι της αναγκαιοτητας για προστασια οσων επιλεγουν να μην καπνιζουν?

Υποθετω οτι το δεχεσαι.

Το πως θα γινει αυτο το συζηταμε, αλλα δεν υπαρχει αλλος τροπος και αυτο εχει αποδειχτει στην πραξη.

Ειπωθηκε και νωριτερα απο αλλους, για ποιο λογο επιτρεπεται εξ αρχης η κατασκευη και διακινηση προιοντων που ειναι αποδεδειγμενα βλαβερα για την υγεια?

Υπαρχει νομος περι κοινης ησυχιας. Αυτοι που λες τον παραβαινουν.

Με την ιδια λογικη να απαγορευτουν και τα μαχαιρια, αφου καποιοι μαχαιρωνονται.

Μα αυτή τη λογική έχει αυτός ο νόμος. Απλά άλλαξε τις λέξεις και είναι το ίδιο.
Υπάρχουν καπνιστές (κάγκουρες) που ενοχλούν τους άλλους, οπότε απαγορεύουμε το κάπνισμα (τη μουσική) σε δημόσιους χώρους.

Δεν διαφωνω καθολου στο να υπαρχουν μαγαζια που να επιτρεπεται. Ποιος θα τα καθορισει αυτα ομως?

Ποια θα ειναι και ποσα? Θα ειναι σαν τις αδειες ταξι, συγκεκριμενος αριθμος ανα πολη? Θα δηλωνει οποιος θελει το μαγαζι του "καπνιστων"? Και τι θα γινει αν ολοι το κανουν ετσι?

Θα μπορούσε να είναι ένα ποσοστό ανά περιοχή. Ή να έχει απόσταση το ένα από το άλλο x χιλιόμετρα. Ή να πρέπει να πάρει ειδική άδεια σαν μαγαζί η οποία θα το ονομάζει και διαφορετικά.
Αν π.χ. κάποιος πάρει άδεια για να φτιάξει τεκέ θα γυρίσουν να του πουν γιατί καπνίζουν μέσα; :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Το πως θα γινει αυτο το συζηταμε, αλλα δεν υπαρχει αλλος τροπος και αυτο εχει αποδειχτει στην πραξη.

Μα εδω ειναι ολο το προβλημα.
Εμεις οι καπνιστες λεμε οτι υπαρχει....και οχι μονο ενας!!!!

το αποδεδειγμενα ,μπορεις σε παρακαλω να μου το κανεις πιο συγκεκριμενο????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του

Νομιζω οτι τα συμπερασματα σε καθε εποχη, βασιζονται καπου. Το οτι η επιστημη κανει λαθη ειναι γνωστο και αποδεκτο γιατι ειναι ο μονος τροπος.
Ομως θεωρεις οτι υπαρχει πιθανοτητα να αποδειχτει καποια στιγμη οτι τελικα το τσιγαρο δεν ειναι καθολου βλαβερο, ή οτι κανει καλο σε καποιες περιπτωσεις?

Με τα τωρινα δεδομενα ειναι βλαβερο. Λιγο ή πολυ, ειναι. Οποτε υπαρχει λογος να συζηταμε περι της αναγκαιοτητας για προστασια οσων επιλεγουν να μην καπνιζουν?

Υποθετω οτι το δεχεσαι.

Ειπωθηκε και νωριτερα απο αλλους, για ποιο λογο επιτρεπεται εξ αρχης η κατασκευη και διακινηση προιοντων που ειναι αποδεδειγμενα βλαβερα για την υγεια?

Τό ενεργητικό κάπνισμα βλάπτει .
Τό παθητικό κάπνισμα έως τώρα απλά πιθανώς νά συσχετίζεται μέ τήν εμφάνιση κάποιων νόσων ,σε μικρά ποσοστά..Πιθανώς- και όχι μετά βεβαιότητος.
Επομένως οι μή-καπνιστές έχουν ήδη προστατεύσει τον εαυτό τους απο τό ενεργητικό κάπνισμα πού βλάπτει μέ τό ότι δέν καπνίζουν.

Επομένως η φασαρία πού δημιουργείται γιά τό παθητικό κάπνισμα είναι δυσανάλογη μέ τήν πιθανή βλαπτικότητά του.Αλλά συχνότατα διαβάζω οτι αρκετοί ενοχλούνται από τήν μυρωδιά τού τσιγάρου,πού αυτό δέν εχει νά κάνει μέ τήν υγεία τους,αλλά μέ τήν όσφρησή τους ,καί εκεί έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν τραγελαφικές καταστάσεις.

Πώς ακριβώς θά πρέπει νά απαγορευτούν τά προϊόντα εκείνα πού βλάπτουν τήν υγεία όταν επί παραδείγματι τό πλαστικό αποδεδειγμένα βλάπτει ,προκαλεί μεταλλάξεις και οδηγεί στήν λεγόμενη ''θηλεοποίηση'' τής Φύσεως?
Μήπως απαγορεύτηκε ή αντιθέτως θεωρήθηκε κάποια στιγμή και ώς ''επαναστατική δημιουργία''??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση

Τό ενεργητικό κάπνισμα βλάπτει .
Τό παθητικό κάπνισμα έως τώρα απλά πιθανώς νά συσχετίζεται μέ τήν εμφάνιση κάποιων νόσων ,σε μικρά ποσοστά..Πιθανώς- και όχι μετά βεβαιότητος.
Επομένως οι μή-καπνιστές έχουν ήδη προστατεύσει τον εαυτό τους απο τό ενεργητικό κάπνισμα πού βλάπτει μέ τό ότι δέν καπνίζουν.

Επομένως η φασαρία πού δημιουργείται γιά τό παθητικό κάπνισμα είναι δυσανάλογη μέ τήν πιθανή βλαπτικότητά του.Αλλά συχνότατα διαβάζω οτι αρκετοί ενοχλούνται από τήν μυρωδιά τού τσιγάρου,πού αυτό δέν εχει νά κάνει μέ τήν υγεία τους,αλλά μέ τήν όσφρησή τους ,καί εκεί έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν τραγελαφικές καταστάσεις.

Πώς ακριβώς θά πρέπει νά απαγορευτούν τά προϊόντα εκείνα πού βλάπτουν τήν υγεία όταν επί παραδείγματι τό πλαστικό αποδεδειγμένα βλάπτει ,προκαλεί μεταλλάξεις και οδηγεί στήν λεγόμενη ''θηλεοποίηση'' τής Φύσεως?
Μήπως απαγορεύτηκε ή αντιθέτως θεωρήθηκε κάποια στιγμή και ώς ''επαναστατική δημιουργία''??

Ακομα και μονη η ενοχληση αρκει, οπως και το οτι "πιθανως να συσχετιζεται...σε μικρα ποσοστα". Μεχρι να αποδειχθει οτι δεν εχει καμια αρνητικη επιπτωση στην υγεια, και να παραμεινει η ενοχληση.

Δεν φταιω εγω που μου βρωμαει. Δεν ειναι παραξενια. Παρουσιαζεται ο μη-καπνιστης κατι περιπου σαν τους χορτοφαγους, δηλαδη "ειδικη περιπτωση" με σπανιες συνηθειες.

Μπορουμε να συζητησουμε για το αν ο περιορισμος ειναι η μονη λυση. Μου φαινεται ομως οτι αμφισβητουμε τα αυτονοητα, οταν μιλαμε για το αν υπαρχει τελικα προβλημα ή ειναι στο μυαλο καποιων.

Μα εδω ειναι ολο το προβλημα.
Εμεις οι καπνιστες λεμε οτι υπαρχει....και οχι μονο ενας!!!!

το αποδεδειγμενα ,μπορεις σε παρακαλω να μου το κανεις πιο συγκεκριμενο????

Δεν υπαρχει περιπτωση "αυτορυθμισης". Αυτο εχει αποδειχτει.

Το να δημιουργηθουν ειδικοι χωροι σε κτιρια ειναι τεχνικα δυσκολο και κοστοβορο. Σε μερικες περιπτωσεις ειναι απλα αδυνατο.

Τα κτιρια που στεγαζουν γραφεια ιδιωτικων εταιριων, θα πρεπει να τροποποιηθουν. Ακομα και αν βρεθει χωρος, ειναι δυσκολο (αρα ακριβο) να εγκατασταθει συστημα εξαερισμου που να ειναι επαρκες και οχι απλα για να φανει οτι υπαρχει. Τα κτιρια υπηρεσιων του Δημοσιου ειναι ηδη κορεσμενα.

Σε καθε περιπτωση, εχεις μια συνηθεια που δημιουργει ενα προβλημα. Εδω και καιρο, υπηρχε ανοχη. Τωρα που η ανοχη σταματαει, απαιτεις απο καποιον αλλον να βρει λυση στο προβλημα που δημιουργει η συνηθεια σου. Μονο προαιρετικο θα μπορουσε να ειναι.

Πως θα σου φαινοταν αν ησουν εργοδοτης και σου ζητουσα να (πληρωσεις για να) φτιαξεις ειδικο χωρο για να ακουω μουσικη στο διαλλειμα μου?

Για τις καφετεριες, η μονη λυση θα ηταν να υπαρχουν αδειες περιορισμενες σε καθε πολη. Αλλα αυτο θα εφερνε ενα σωρο προβληματα ανταγωνισμου. Οι ιδιοκτητες νομιζω προτιμουν να μην επιτρεπεται σε κανεναν ανταγωνιστη τους, παρα να τρεχουν να διεκδικουν αδειες. Ποσω μαλλον να πληρωσουν για να φτιαξουν ειδικους χωρους με επαρκη εξαερισμο.

Αν δεν επιτρεπεται πουθενα, δεν θα αλλαξει τιποτα γι'αυτους.

Τελος παντων εχουμε περιορισει το προβλημα στις καφετεριες και τα μπαρ για 6-7 μηνες το χρονο. Σε ολα τα υπολοιπο νομιζω συμφωνουμε. Κατι ειναι κι αυτο.:SFGSFGSF:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την α

Ακομα και μονη η ενοχληση αρκει, οπως και το οτι "πιθανως να συσχετιζεται...σε μικρα ποσοστα". Μεχρι να αποδειχθει οτι δεν εχει καμια αρνητικη επιπτωση στην υγεια, και να παραμεινει η ενοχληση.

Δεν φταιω εγω που μου βρωμαει. Δεν ειναι παραξενια. Παρουσιαζεται ο μη-καπνιστης κατι περιπου σαν τους χορτοφαγους, δηλαδη "ειδικη περιπτωση" με σπανιες συνηθειες.

Μπορουμε να συζητησουμε για το αν ο περιορισμος ειναι η μονη λυση. Μου φαινεται ομως οτι αμφισβητουμε τα αυτονοητα, οταν μιλαμε για το αν υπαρχει τελικα προβλημα ή ειναι στο μυαλο καποιων.

Ο Νόμος δημιουργήθηκε γιά νά προστατεύσει υποτίθεται τούς ''παθητικούς καπνιστές''..Τούς ενεργητικούς δέν τούς προστατεύει ,έτσι και αλλοιώς.
Απαγορεύει τό κάπνισμα γιά νά μήν επηρεαστούν οι παθητικοί καπνιστές.
Μόνον πού δέν ξεκαθαρίζει απο τί??Τό γενικόλογο ''Τό παθητικό κάπνισμα βλάπτει'' δέν λέει τίποτα.
Οι διαφημίσεις τού Υπουργείου λενε ''Μήν καπνίζετε''..Μά οι μή-καπνιστές δέν καπνίζουν.
Αντιστοίχως και εμένα μού μυρίζουν τά βαρειά αρώματα και μέ ενοχλούν αφόρητα.Πιθανώς και νά βλάπτουν,αλλά δέν το γνωρίζουμε..
Νόμος μόνον γιά μυρωδιές πάντως δέν προβλέπεται..
Οπως και νόμος γιά νά προστατεύσει 55000 ''παθητικούς καπνιστές'' από έναν πιθανό θάνατο είναι αναντίστοιχος τής αναλογίας κινδύνου-ευεργεσίας.

Υ.Γ.
Τό Υπουργείο Υγείας τί έχει κάνει γιά τίς περιοχές Ασωπού και Σίνδου(δυό πολύ γνωστά παραδείγματα όπου τό σύνολο τών κατοίκων τους έχουν υποστεί αποδεδεδειγμένα μεγάλες βλάβες στήν υγεία τους τά τελευταία 30 χρόνια λόγω τής υπερβολικής μολύνσεως και τών βιομηχανικών ρύπων)?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από τ

Ο Νόμος δημιουργήθηκε γιά νά προστατεύσει υποτίθεται τούς ''παθητικούς καπνιστές''..Τούς ενεργητικούς δέν τούς προστατεύει ,έτσι και αλλοιώς.
Απαγορεύει τό κάπνισμα γιά νά μήν επηρεαστούν οι παθητικοί καπνιστές.
Μόνον πού δέν ξεκαθαρίζει απο τί??Τό γενικόλογο ''Τό παθητικό κάπνισμα βλάπτει'' δέν λέει τίποτα.
Οι διαφημίσεις τού Υπουργείου λενε ''Μήν καπνίζετε''..Μά οι μή-καπνιστές δέν καπνίζουν.
Αντιστοίχως και εμένα μού μυρίζουν τά βαρειά αρώματα και μέ ενοχλούν αφόρητα.Πιθανώς και νά βλάπτουν,αλλά δέν το γνωρίζουμε..
Νόμος μόνον γιά μυρωδιές πάντως δέν προβλέπεται..
Οπως και νόμος γιά νά προστατεύσει 55000 ''παθητικούς καπνιστές'' από έναν πιθανό θάνατο είναι αναντίστοιχος τής αναλογίας κινδύνου-ευεργεσίας.

Υ.Γ.
Τό Υπουργείο Υγείας τί έχει κάνει γιά τίς περιοχές Ασωπού και Σίνδου(δυό πολύ γνωστά παραδείγματα όπου τό σύνολο τών κατοίκων τους έχουν υποστεί αποδεδεδειγμένα μεγάλες βλάβες στήν υγεία τους τά τελευταία 30 χρόνια λόγω τής υπερβολικής μολύνσεως και τών βιομηχανικών ρύπων)?

Αμφισβητεις οτι υπαρχει προβλημα δηλαδη.

Λες οτι ειναι αμελητεο, και συγκρισιμο με το ποσο μυριζουν τα αρωματα.

ΟΚ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπ

Αμφισβητεις οτι υπαρχει προβλημα δηλαδη.

Οτι ειναι αμελητεο, και συγκρισιμο με το ποσο μυριζουν τα αρωματα.

ΟΚ.

Αν διαβάζεις αυτά πού θέλεις νά μήν συζητάμε.
Λέω το προφανές..
Ο Νόμος δέν προστατεύει τούς καπνιστές ,μέ τήν απαγόρεσυη,αλλά τούς μή-καπνιστές υπό τό γενικευμένο πρόσχημα τού ''παθητικού καπνίσματος''.
Εσύ θέτεις και τήν ενόχληση απο τήν μυρωδιά.Μά αυτό δέν αφορά τον νόμο και δέν ασχολείται και δικαίως.
Και αυτό πού ξαναλέω είναι οτι ο συγκεκριμένος νόμος προστατεύει θεωρητικά έναν παθητικό καπνιστή που κινδυνεύει νά νοσήσει απο καρκίνο ,μέσα σε 55000 ''παθητικούς καπνιστές''..
Πουθενά και σέ κανένα γραπτό μου δέν έχω πεί οτι τό κάπνισμα δέν βλάπτει τούς ενεργητικούς καπνιστές.

Τελος παντων εχουμε περιορισει το προβλημα στις καφετεριες και τα μπαρ για 6-7 μηνες το χρονο. Σε ολα τα υπολοιπο νομιζω συμφωνουμε. Κατι ειναι κι αυτο.:SFGSFGSF:

Ασφαλως και εκει το εχουμε επικεντρωσει:firstprize:

Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις καλως το απαγορευουν.