Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση

Δεν φταιω εγω που μου βρωμαει. Δεν ειναι παραξενια. Παρουσιαζεται ο μη-καπνιστης κατι περιπου σαν τους χορτοφαγους, δηλαδη "ειδικη περιπτωση" με σπανιες συνηθειες.

Άμα ήταν να γκετοποιηθούν οι μυρωδιές την κάτσαμε...
Θα απαγορευτεί η φασολάδα, το στιφάδο, το τζατζίκι, οι αγκινάρες...

Κάποια στιγμή θυμάμαι είχε γίνει ένας χαμός με το κοκορέτσι και γενικά τα εντόσθια...
Και οι ίδιοι που χειροκροτούν το σημερινό νόμο έλεγαν τους τότε νομοθέτες ξενέρωτους.

Οσο για την αυτορυθμιση που λεγαμε...
Εμεις εδω στην δουλεια μας ρωτησαμε τα διπλανα δωματια αν τους ενοχλουμε ,μας ειπαν ελευθερα και ολα καλα!!!

Δεν υπαρχει θεμα μυρωδας αλλα θεμα υγιειας.
Αν δεν υπηρχε θεμα υγειας , θα επιτρεποταν παντου (στα μαιευτηρια, στα νοσοκομεια , οπως ανεφερε και ενας φιλος πριν).
Αδιαφορες μου ειναι οι πιθανοτητες .Και μια στο δις να ειναι , γιατι να τζογαρει καποιος με την υγεια μου ? Επειδη ετσι θελει , και επειδη ο καφες η το ποτο 'τραβιεται' με το τσιγαρο ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σ

Αν διαβάζεις αυτά πού θέλεις νά μήν συζητάμε.
Λέω το προφανές..
Ο Νόμος δέν προστατεύει τούς καπνιστές ,μέ τήν απαγόρεσυη,αλλά τούς μή-καπνιστές υπό τό γενικευμένο πρόσχημα τού ''παθητικού καπνίσματος''.
Εσύ θέτεις και τήν ενόχληση απο τήν μυρωδιά.Μά αυτό δέν αφορά τον νόμο και δέν ασχολείται και δικαίως.
Και αυτό πού ξαναλέω είναι οτι ο συγκεκριμένος νόμος προστατεύει θεωρητικά έναν παθητικό καπνιστή που κινδυνεύει νά νοσήσει απο καρκίνο ,μέσα σε 55000 ''παθητικούς καπνιστές''..
Πουθενά και σέ κανένα γραπτό μου δέν έχω πεί οτι τό κάπνισμα δέν βλάπτει τούς ενεργητικούς καπνιστές.

Aυτο με το "γενικευμενο προσχημα" δεν μπορω να το δεχτω. Μπορει να κανω και λαθος. Ειναι ενας μυθος δηλαδη οτι η εκθεση σε καπνο βλαπτει. Τοτε κακως προστατευουμε τα παιδια? Η βλάπτει μεχρι καποια ηλικια?

Με τις "ενοχλησεις" ασχολουνται αλλοι νομοι, οπως με τη διαταραξη της κοινης ησυχιας ας πουμε. Οποτε και η απλη ενοχληση ειναι ενα θεμα. Για εμενα ειναι ενα απο τα θεματα της καθημερινοτητας.

Ο καπνιζων προστατευεται εμμεσα, γιατι θα περιορισει αναγκαστικα την καταναλωση, αν βρισκεται πολλες ωρες σε χωρο που δεν μπορει να καπνισει. Εκτος αν τα κανει αθροιστικα ολα μαζι, οταν μπορεσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δέν έπιασα τίς άρες -μάρες κουκουνάρες..Μήπως θές μελέτες γιά τήν οικογενειακή βία και τήν εγκληματικότητα??
Και φυσικά θάναι σοβαρές καί όχι αστείες σάν τά ότι νάναι περί τού 95% τών εμφραγματιών καπνιστών κάτω απο τά 50..
Τόπιασες αυτό ή οχι??

http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=331

"H μελέτη HELIOS (Hellenic Infarction Observation Study) κατέγραψε ένα απολύτως αντιπροσωπευτικό δείγμα ασθενών με έμφραγμα μυοκαρδίου από 31 νοσοκομεία της χώρας [4]. Tο 84% των ανδρών και το 32% των γυναικών ήταν νυν ή πρώην καπνιστές. Eιδικά οι ασθενείς με έμφραγμα μυοκαρδίου ηλικίας μικρότερης των 49 ετών ήταν σχεδόν όλοι καπνιστές (93%)."

Περιμένω με ενδιαφέρον τις αντίστοιχες έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι έχουν αυξημένα ποσοστά οικογενειακής βίας και εγκληματικότητας οι μη-καπνιστές...

Παραθέτω την "αστεία" ομάδα που είναι υπεύθυνη για την "αστεία" έρευνα...
"Andrikopoulos G, Pipilis A, Goudevenos J, Tzeis S, Kartalis A, Oikonomou K, Karvounis C, Mantas J, Kyrpizidis C, Gotsis A, Paschidi M, Tsaknakis T, Pyrgakis V, Manolis AS, Boudoulas H, Vardas PE, Stefanadis CI, Lekakis J; HELIOS Study Investigators." Ειδικά ο Στεφανάδης είναι πολύ αστείος. Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής.

Υ.Σ. Ζητώ συγγνώμη για την τεράστια ανακρίβεια που παρέθεσα. Το ποσοστό ήταν 93% και όχι 95%...

Last edited:

[.

"Andrikopoulos G, Pipilis A, Goudevenos J, Tzeis S, Kartalis A, Oikonomou K, Karvounis C, Mantas J, Kyrpizidis C, Gotsis A, Paschidi M, Tsaknakis T, Pyrgakis V, Manolis AS, Boudoulas H, Vardas PE, Stefanadis CI, Lekakis J; HELIOS Study Investigators." Ειδικά ο Στεφανάδης είναι πολύ αστείος. Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής.

Υ.Σ. Ζητώ συγγνώμη για την τεράστια ανακρίβεια που παρέθεσα. Το ποσοστό ήταν 93% και όχι 95%...

Και ποιοι ειναι αυτοι ρε gordona ; Οι φιρμες της εμπιστοσυνης ;Ξερεις ποσες μελετες υπαρχουν ; Αυτα που λεμε εμεις τα λεει ο Καθηγητης Muller ,οριστε.

H ''ερευνα'' ξεχνά νά αναφέρει πόσοι υπεστησαν έμφραγμα επίσης σέ αυτές τίς ηλικίες και πόσοι εξ´αυτών δέν εμφανιζαν καμιά άλλη πάθηση ,όπως αυτές εδώ:
http://www.holistic-online.com/remedies/heart/heart_attack_risk-factors.htm

Υπάρχουν Βρεττανικές έρευνες πού αναφέρουν ότι οι γυναίκες πού είναι πολύ πιό ευάλωτες απο τούς άντρες από τήν επίδραση τού καπνίσματος σέ ηλικίες 16-44 ετών εμφανίζουν ισχαιμικά επεισόδια σέ 4,44/100000 και στήν υψηλότερη περίπτωση 17/100000
http://www.bmj.com/content/309/6959/901.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1760785/pdf/v082p00581.pdf

Aπο μερικές απλές έρευνες πουθενά δέν αποδεικνύεται ότι τό κάπνισμα απο μόνον του προκαλεί έμφραγμα σέ τέτοια ποσοστά(άλλως τε σωστότερος είναι ο πραγματικός αριθμός εμφραγματιών σέ τμήμα πληθυσμού και όχι ένα ασαφές ποσοστό) χωρίς νά υπάρχουν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες ,πού δέν αναφέρονται στήν έρευνα τής ''Εγκυκλοπαίδειας''..Oλες οι έρευνες στό εξωτερικό αναφέρουν ότι ναί μέν τό κάπνισμα είναι επιβαρυντικός παράγων,αλλά πολύ συχνά συνοδεύεται και από παθήσεις πού ήδη ανεφέρθησαν..Ως εκ τούτου δέν θεωρείται ο απόλυτοςπαράγων ,όπως κάποιες εύκολες και θολές στατιστικές προσπαθούν νά αποδείξουν..

Ως πρός τήν οικογενειακή βία οι μελέτες αναλύουν τά χαρακτηριστικά εκείνα τής προσωπικότητας τών ατόμων πού προσφεύγουν σέ αυτήν και τίς μόνες ουσίες πού ενοχοποιούν είναι τό αλκοόλ ή τά ναρκωτικά..

Επομένως οι μή -καπνιστές δέν λαμβανουν οποιοδήποτε ''bonus'' απεναντι στούς καπνιστές καί άρα έχουν παρόμοιες πιθανότητες νά ασκήσουν βία.

Αρα ούτε είναι ''ξεχωριστοί'' ως άνθρωποι,ούτε είναι καλύτεροι σέ άλλες εκδηλώσεις τής ζωής τους,μιάς και αυτό πήγε νά μάς ειπωθεί μέ τό προσβλητικό ''είναι δύσκολο νά συζητάς μέ εθισμένους''...................................................

Μάλιστα οι προσωπικότητες εκείνες (πέραν τού μορφωτικού επιπέδου ή τής ανεργίας πού παίζουν ρόλο,αλλά όχι πάντα)πού πρωτίστως επιδίδονται σέ οικογενειακή βία είναι οι ναρκισσιστικές,οι ψυχοπαθητικές και οι μεταιχμιακές ,όπου μεταξύ άλλων κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η εξιδανίκευση τού εαυτού καί ή αίσθηση ότι σχεδόν πάντα οι άλλοι έχουν ευθύνη γιά όσα αυτοί υφίστανται είτε σέ επίπεδο προσωπικής ή κοινωνικής συμπεριφοράς καί επιθυμούν νά επιβάλλουν τίς δικές τους ''αξίες'' διαφορετικά αντιδρούν μέ ποικίλους μή -θεμιτούς τρόπους.Κάποιες φορές μάλιστα αφού ασκήσουν βία,αυτοκτονούν μετά....................

Last edited:
Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

H ''ερευνα'' ξεχνά νά αναφέρει πόσοι υπεστησαν έμφραγμα επίσης σέ αυτές τίς ηλικίες και πόσοι εξ´αυτών δέν εμφανιζαν καμιά άλλη πάθηση ,όπως αυτές εδώ:
http://www.holistic-online.com/remedies/heart/heart_attack_risk-factors.htm

Όσο πας και με εκπλήσσεις πιο πολύ....:a0210::SFGSFGSF:

http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=331

"H μελέτη HELIOS (Hellenic Infarction Observation Study) κατέγραψε ένα απολύτως αντιπροσωπευτικό δείγμα ασθενών με έμφραγμα μυοκαρδίου από 31 νοσοκομεία της χώρας [4]. Tο 84% των ανδρών και το 32% των γυναικών ήταν νυν ή πρώην καπνιστές. Eιδικά οι ασθενείς με έμφραγμα μυοκαρδίου ηλικίας μικρότερης των 49 ετών ήταν σχεδόν όλοι καπνιστές (93%)."

Περιμένω με ενδιαφέρον τις αντίστοιχες έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι έχουν αυξημένα ποσοστά οικογενειακής βίας και εγκληματικότητας οι μη-καπνιστές...

χαχα!!! Και μόνο ως αστείες εκλαμβάνονται τέτοιες έρευνες φίλε μου...

Το κάπνισμα είναι επιβαρυντικός παράγοντας και μόνο φίλε μου και μάλιστα όχι από τους σοβαρούς...
Τέτοιες "έρευνες" άλλοτε πληρωμένες και άλλοτε "φτιαχτές", υπάρχουν πολλές....

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Οπου και εαν έχω βρεθεί σε κλειστούς χώρους μπάρ-καφέ ,εδω κάτω ασχέτως τετραγωνικών παντού καπνίζουν.

Είναι μήνας συστάσεων ακόμα... :flipout:

Nα πω κι εγώ τι έχω δει στις τελευταίες εξόδους μου.

Γλυφάδα: Σε 2-3 μπαράκια που πήγα την προηγούμενη εβδομάδα μέσα δεν κάπνιζε κανένας, μάλιστα στα τραπέζια δεν υπήρχαν ούτε τασάκια. Σε κάποιους πελάτες που άναψαν τσιγάρο έγινε σύσταση να βγουν στον εξωτερικό χώρο. Εξω κάπνιζαν όλοι και στα τρία μαγαζιά.

Αργυρούπολη (στην Γερουλάνου). Επειδή οι εξωτερικοί χώροι του καταστήματος είναι κλειστοί με τζαμαρία, είχαν ανοίξει περιμετρικά τις τζαμαρίες και κάπνιζαν. Μέσα δεν υπήρχαν ούτε τασάκια.

Χαλάνδρι. Το ίδιο σύστημα με τις τζαμαρίες. Ανοικτές και κάπνισμα. Μέσα υπήρχαν μόνο μη καπνιστές.

Π. Φάληρο, σε μεζεδωπολείο. Καπνιστές μόνο στον εξωτερικό χώρο (αυλή). Μέσα ήταν γεμάτο, αλλά απαγορευόταν το κάπνισμα. Υπήρχαν σχετικές ταμπέλες και ούτε τασάκι δεν έβλεπες.

Ν. Σμύρνη: Σε γνωστό μπαρ της περιοχής κοντά στο γήπεδο, κάπνιζαν μέσα - έξω. Είχαν βέβαια ανοικτά δυο παράθυρα, αλλά ήταν κανονικός τεκές.

Μπουρνάζι, σε κλειστό μπαρ: Κανονικό πανηγύρι. Τασάκια παντού και όλοι να καπνίζουν. Ομοίως κανονικός τεκές.

Last edited:

Γλυφάδα: Σε 2-3 μπαράκια που πήγα την προηγούμενη εβδομάδα μέσα δεν κάπνιζε κανένας, μάλιστα στα τραπέζια δεν υπήρχαν ούτε τασάκια. Σε κάποιους πελάτες που άναψαν τσιγάρο έγινε σύσταση να βγουν στον εξωτερικό χώρο. Εξω κάπνιζαν όλοι και στα τρία μαγαζιά.

Αργυρούπολη (στην Γερουλάνου). Επειδή οι εξωτερικοί χώροι του καταστήματος είναι κλειστοί με τζαμαρία, είχαν ανοίξει περιμετρικά τις τζαμαρίες και κάπνιζαν. Μέσα δεν υπήρχαν ούτε τασάκια.

Χαλάνδρι. Το ίδιο σύστημα με τις τζαμαρίες. Ανοικτές και κάπνισμα. Μέσα υπήρχαν μόνο μη καπνιστές.

Π. Φάληρο, σε μεζεδωπολείο. Καπνιστές μόνο στον εξωτερικό χώρο (αυλή). Μέσα ήταν γεμάτο, αλλά απαγορευόταν το κάπνισμα. Υπήρχαν σχετικές ταμπέλες και ούτε τασάκι δεν έβλεπες.

Ν. Σμύρνη: Σε γνωστό μπαρ της περιοχής κοντά στο γήπεδο, κάπνιζαν μέσα - έξω. Είχαν βέβαια ανοικτά δυο παράθυρα, αλλά ήταν κανονικός τεκές.

Μπουρνάζι, σε κλειστό μπαρ: Κανονικό πανηγύρι. Τασάκια παντού και όλοι να καπνίζουν. Ομοίως κανονικός τεκές.

Πολύ της εξόδου σε βρίσκω Κωστάκη :flipout:

Οι καπνιστές (κι εγώ μαζί) θα σου ζητήσουμε ονόματα και διευθύνσεις απο τα μαγαζιά ;)

Εδω σε εμας ειναι 70-30 το ποσοστο ,στο 70 υπακουουν στο μετρο ,αποψη μου ειναι οτι απο μας εξαρταται και οχι απο τα καταστηματα ,προσωπικα στον χωρο που παω δεν υπαρχουν τασακια και καπνιζουμε εξω ,ο ιδιοκτητης αν και καπνιστης (με τις οποιες διαφωνιες στο θεωρητικο μερος οπως και εγω) το στηριζει ,οπως το στηριξε και την πρωτη φορα ,εχει βεβαια τον φοβο μη την πατησει οπως την πρωτη φορα που εκοψε τους καπνιστες -επεσε η δουλεια του στο μισο - και στα αλλα μαγαζια της περιοχης καπνιζαν κανονικα

Πολύ τριγυρνάτε εσείς...!!!
Χαλάνδρι πάω συνέχεια!!!:-)

Πολύ της εξόδου σε βρίσκω Κωστάκη :flipout:

Αλλος καπνίζει άλλος γυρνάει. Οτι μπορεί ο καθένας κύριε συνάδελφε...... :flipout:

Πολύ τριγυρνάτε εσείς...!!!
Χαλάνδρι πάω συνέχεια!!!:-)

Συνήθως για καφέ το μεσημέρι μετά την δουλειά ή σε κάποιο διάλειμμα απ' το γραφείο.