Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αλλο επιβαρυντικός και άλλο πεθαίνουν απ´αυτό..Σακχαρώδης διαβήτης,Οικογενής υπερλιπιδαιμια,λιπιδαιμια,stress και άλλες παθησεις ειναι περισσότερο επιβαρυντικές.
Ως πρός την οικογενειακή βία περιέγραψα συγκεκριμένες προσωπικότητες πού ρέπουν πρός αυτήν .Πάντως ούτε οι ''κακοί'' καπνιστές βαράνε πιό πολύ.
Ημουν απολύτως σαφής.Οτι καταλαβαινει ο καθείς.

Το περισσότερο ή λιγότερο επιβαρυντικές είναι συζητήσιμο. Άλλες είναι περισσότερο άλλες λιγότερο. Αυτό τι σημαίνει? Ότι επειδή το τσιγάρο δεν είναι το χειρότερο δεν πειράζει κιόλας?

Με την ίδια λογική μπορώ να υποθέσω ότι είναι περισσότερο επικίνδυνο να παραβιάζεις κόκκινο παρά να μην φοράς ζώνη. Ε και? Και τα δύο τιμωρούνται προκειμένου να αποθαρρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές απλά το πρώτο περισσότερο και το δεύτερο λιγότερο.

Τελικά δηλαδή καταλήγουμε ότι πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε τον διαβήτη, τις υπερλιπιδαιμίες και το stress και μετά να ασχοληθούμε με το τσιγάρο? Όλα είναι επιβαρυντικά και για όλα προσπαθεί η κοινωνία να βρει μια λύση...

Επίσης.................
Δέν έχω αδελφή.Ευτυχώς...........................................

Αυτό που κολλάει?

Καί τό ''ολοι'' πού γνωρίζουν οτι δεν γινεται να συζητά κανείς μέ εθισμένους μάς συγκλόνισε γιά μιάν ακόμα φορά εμάς τούς '''άλλους όλους''.:flipout::flipout:

Έχεις δίκιο, το τσιγάρο δεν εθίζει, συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες μαζί σου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Παλληκάρι μου, εδώ ήρθες να βγάλεις το σώψυχο απωθημένο σου;
Τί κακό είναι τούτο !
Ημαρτον πλέον ! Ας λήξει το θέμα, να συζητήσουμε λίγο σοβαρά για τις συνέπειες του μέτρου και ΟΧΙ του καπνίσματος ....

Μα δεν έβαλα εναντίον κανένα. Απλά έγραψα το αυτονόητο, ότι είναι δύσκολο να συζητάς με ένα εθισμένο.

Το λάθος μου είναι ότι η φράση μου ήταν μισή. Δεν εννοούσα ότι είναι δύσκολο να μιλάς με ένα εθισμένο γενικά, αλλά γύρω από τον εθισμό του.

Αφιερωμένα στην διαχείριση τα παρακάτω:

Τόπιασες αυτό ή οχι??"

Επί τή ευκαιρία:Tυγχάνει νά γνωρίζω ,αρκετούς φανατικούς αντικαπνιστές και ουχί μή-καπνιστές πού πρωταγωνιστούν σέ επεισόδεια οικογενειακής βίας και κακοποίησης..Γκαραντί και μέ μελέτες.Ιδιον τών φανατικών εν γένει αυτό.

ωραίος τρόπος γραφής. Επιστημονικός, δημοκρατικός και "Διαχειριστικός".
Μιλάμε για ΠΟΛΛΗ δημοκρατία και πολύ επιστήμη.

Κατά τα άλλα τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ μας πειράζουν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...

????? Το τσιγάρο αποδεδειγμένα προκαλεί εθισμό. Το να έχεις αντίθετη γνώμη από κάποιον απλά συμβαίνει...

Αν προσπαθείς να απαξιώσεις την λέξη εθισμός γιατί θεωρείς ότι σε προσβάλει είναι δικό σου θέμα και μπορείς να το κάνεις...

Καλά....

που προκαλεί εθισμό το τσιγάρο?? Στη συζήτηση που κάνει ο καπνιστής?? Στο I.Q. του?? Εσύ έγραψες ότι δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση με εθισμένους και εγώ απαξιώνω τη λέξη εθισμός???

Μάλλον εσύ την εξυψώνεις για να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της αντικαπνιστικής σου εμμονής.

Και οι εμμονές είναι ομοίως εθιστικές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Καλά....

που προκαλεί εθισμό το τσιγάρο?? Στη συζήτηση που κάνει ο καπνιστής?? Στο I.Q. του?? Εσύ έγραψες ότι δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση με εθισμένους και εγώ απαξιώνω τη λέξη εθισμός???

Μάλλον εσύ την εξυψώνεις για να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της αντικαπνιστικής σου εμμονής.

Και οι εμμονές είναι ομοίως εθιστικές.

Εθισμός -http://el.wiktionary.org/wiki/συνήθεια Καταναγκαστική συνήθεια που επηρεάζει τη συμπεριφορά και τον ψυχισμό και είναι δύσκολο να διακοπεί.

Δεν είπα ότι δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση. Είχα γράψει:
Το τσιγάρο προκαλεί εθισμό. Η συζήτηση με εθισμένο είναι δύσκολο πράγμα. Ας προσπαθήσω παρ' όλα αυτά.

Λάθος μου ήταν που δεν είχα γράψει ότι είναι δύσκολη η συζήτηση πάνω στον εθισμό του και όχι γενικά.

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=681

"Με ιατρικούς όρους, θα περιγράφαμε τη σωματική εξάρτηση που προκαλεί το τσιγάρο σαν μία κατάσταση προσαρμογής του νευρικού συστήματος στη χρήση νικοτίνης και είναι ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα που εμφανίζεται πολύ σύντομα, σχεδόν από την αρχή της χρήσης. Η νικοτίνη είναι μια χημική ουσία, ένα αλκαλοειδές που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό (έχει τοξική δράση). Όταν την εισπνέουμε, εισέρχεται στο αίμα και πολύ γρήγορα διαχέεται σε όλο το σώμα, στο δέρμα, στους μύες, στο περιφερικό νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος του καπνιστή "μαθαίνει" να ζει και να δραστηριοποιείται με μία ορισμένη δόση νικοτίνης την ημέρα. Μαζί με τη σωματική εμφανίζεται και η ψυχική εξάρτηση. Η ψυχική εξάρτηση (εθισμός) είναι ένα σύνδρομο συμπεριφοράς που χαρακτηρίζεται από τη ψυχαναγκαστική χρήση του τσιγάρου, παρά τη γνώση για την προκαλούμενη βλάβη. "

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

ωραίος τρόπος γραφής. Επιστημονικός, δημοκρατικός και "Διαχειριστικός".
Μιλάμε για ΠΟΛΛΗ δημοκρατία και πολύ επιστήμη.

Κατά τα άλλα τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ μας πειράζουν.

Πειράζει το ύφος σου και η επιθετικότητά σου από το πρώτο κιόλας ποστ, πειράζει ότι έχεις ένα στυλ λες και πρόκειται να μαστιγώσεις όλον τον κόσμο που καπνίζει,
πειράζει που μοιάζεις ένας παθιασμένος σταυροφόρος αντικαπνιστικής εκστρατείας,
πειράζει ότι σε κάθε ποστ επαναλαμβάνεσαι αλλάζοντας μόνο μερικά ''και'',
πειράζει ότι σου έχουν γίνει μερικές παρατηρήσεις και μας τις πέταξες στη μάπα σαν να είσαι υπεράνω,
πειράζει ότι παρόλο το μπαν δεν βλέπω να ηρεμείς και συνεχίζεις να είσαι επιθετικός.

Η αίρεση που έγραψα συνεχίζει να ισχύει.
Για τελευταία φορά, λοιπόν, σε παρακαλώ να ηρεμήσεις και να διατυπώσεις όμορφα τη γνώμη σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του

Λάθος μου ήταν που δεν είχα γράψει ότι είναι δύσκολη η συζήτηση πάνω στον εθισμό του και όχι γενικά.

Δεκτόν!!!:a0210:

Πάμε παρακάτω...

Μα δεν έβαλα εναντίων κανένα.

Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά στα δικά μου απαίδευτα μάτια, είσαι απίστευτα εμπαθής έναντι όλων όσων έχουν την τάση να βάζουν τσιγάρο, πούρο, πίπα, ναργιλέ (ίσως και μπάφο) στο στόμα τους ....

Δεν είναι πρόβλημα να έχεις τις απόψεις σου. Πρόβλημα είναι να θέλεις με το στανιό να τις επιβάλλεις !

Αν αυτό πηγάζει απο συνήθεια, απο εμπάθεια, απο βίτσιο ή απο οτιδήποτε άλλο, αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω και δεν έχω και καμμία διάθεση να το μάθω γιατί απλά δεν με ενδιαφέρει.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οτι κατάντησες εκνευριστικός με μια σταυροφορία που ξεκίνησες και συνεχίζεις ανελλιπώς εδώ και κάμποσες μέρες.
Επειδή όμως η εποχή των Σταυροφοριών επαρήλθε ανεπιστρεπτί, κράτα τις απόψεις σου για τον εαυτό σου αν δεν είσαι σε θέση να τις εκθέσεις με τρόπο άλλο απο την απέλπιδα προσπάθεια προσυλητισμού σ' αυτές ...

Φιλικά,

Φίλιππος

ΥΓ: :offtopic: τέλος απο μένα ...

Πρέπει να καταλάβετε ότι είσαστε πολύ επιθετικοί απέναντι στην αντίθετη άποψη. Διάβασε πάλι τα δικά σου μηνύματα και των άλλων διαχειριστών και θα καταλάβεις.

Εκτός και αν μιλάμε για ένα κλειστό club που γουστάρουμε να ακούμε μόνο τις απόψεις συγκεκριμένων. Φαντάζομαι πως δεν είναι έτσι και απλά ξέφυγαν τα πράγματα.

Ban πριν από εμένα θα έπρεπε να είχε φάει διαχειριστής. Έχω κάνει 2-3 φορές quote την φράση του περί ενδοοικογενειακής βίας. Δεν είναι προσβολή αυτό? Επειδή προέρχεται από διαχειριστή αλλάζει κάτι?

Είναι συμπεριφορά διαχειριστή να γράφεις "το έπιασες αυτό ή όχι??" !!!

Απλά έχω αντίθετη άποψη όπως και 2-3 άλλοι στο συγκεκριμένο νήμα.

Ο κ. Σπύρος Σούρλας ξέφυγε σε πολλά μηνύματά του. Κάτι τον έχω ρωτήσει σε μια αναφορά που έκανε και περιμένω απάντηση. Ελπίζω να μην είναι επί προσωπικού η αναφορά του.

Όταν ανοίγετε ένα φόρουμ και συγκεκριμένα μια κατηγορία που λέει "επί παντός" τότε να γράφετε μετά "αρκεί να συμφωνούμε με αυτά που λέτε" ώστε να είσαστε ακριβείς.

Οι προσβολές και η επιθετική συμπεριφορά συνεχίζονται.

Τα "παλικάρι μου" και να "με συγχωρεί η χάρη σου" δεν αρμόζουν όχι σε "συντονιστή κατηγορίας" αλλά σε κανένα.

Τέλος και από εμένα...Δεν έχει νόημα, προφανώς...

Υ.Σ. Περιμένω μια διευκρίνιση...

Οι προσβολές και η επιθετική συμπεριφορά συνεχίζονται.
Τα "παλικάρι μου" και να "με συγχωρεί η χάρη σου" δεν αρμόζουν όχι σε "συντονιστή κατηγορίας" αλλά σε κανένα.

Ετσι είναι άν έτσι νομίζετε.
Όταν με το καλό θα αποφασίσετε να είστε "εντός του θέματος", τότε θα ξανασυζητήσουμε...

Εν τω μεταξύ ωφέλιμο θα είναι, πρίν σχολιάσετε το ύφος των γραπτών των άλλων να έχετε την στοιχειώδη ευθιξία να σχολιάσετε πρωτίστως το ύφος που τεκμαίρεται απο τα δικά σας γραπτά. Αν όχι για άλλο λόγο, τουλάχιστον για να μην δικαιούσθε την ψευδαίσθηση της "άδικης επίθεσης".

Καλό σας απόγευμα.

????? Το τσιγάρο αποδεδειγμένα προκαλεί εθισμό. Το να έχεις αντίθετη γνώμη από κάποιον απλά συμβαίνει...

Αν προσπαθείς να απαξιώσεις την λέξη εθισμός γιατί θεωρείς ότι σε προσβάλει είναι δικό σου θέμα και μπορείς να το κάνεις...

Το ότι μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει είναι σαφές. Μπορείς να ισχυριστείς ότι είσαι ο Ναπολέων ή ο Κολοκοτρώνης. Είναι δικό σου θέμα. Το ότι το τσιγάρο προκαλεί εθισμό δεν το λέω εγώ. Το έχει αποδεχτεί η ιατρική κοινότητα. Έχει μια μικρή, τόσο δα, διαφορά...
Μεγαλη κουβεντα "το τσιγαρο προκαλει εθισμο"
Και το ποτο μπορει να προκαλεσει εθισμο και το Internet μπορει να προκαλεσει εθισμο και τα computer games μπορουν να προκαλεσουν εθισμο και η φουντα και βεβαιως και το τσιγαρο μπορει να προκαλεσει εθισμο. Αυτο εξαρταται απο το ατομο που πινει, σερφαρει, παιζει, καπνιζει και καπνιζει αντιστοιχα.
Η αληθεια ειναι οτι η νικοτινη ειναι πιο εξαρτησιογονος ουσια απο τις αλλες που προανεφερα και "κουμπωνει" σε μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων. Αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που καπνιζουν χωρις να ειναι εθισμενοι (μικροτερο ποσοστο βεβαια απο αυτους που πινουν χωρις να ειναι αλκοολικοι - που ειναι και η πλειοψηφια).
Αυτα για να σε διορθωσω. Το τσιγαρο δε προκαλει αποδεδειγμενα εθισμο, αλλα μπορει να προκαλεσει εθισμο σε ενα ποσοστο ανθρωπων.

Μια ενδιαφερουσα προσεγγιση .......

"Ο καπνιστής είναι μια ενσάρκωση του Προμηθέα που κλέβει την φωτιά από τους θεούς και την φέρνει σπίτι. Καπνίζουμε για να δαμάσουμε την δύναμη του ήλιου, να ταυτιστούμε με την αρχέγονη σπίθα, να φάμε από το ίδιο το μεδούλι του ηφαιστείου, να κατευνάσουμε την κόλαση. Όταν καπνίζουμε εκτελούμε μια παραλαγή του χορού της φωτιάς, μια τελετουργία παλιά όσο ο κεραυνός. Το πνευμόνι του του καπνιστή είναι μια γυμνή παρθένα που προσφέρεται θυσία στο θεό της φωτιάς."

και για οσους φοβουνται πως θα αρωστησουν και ισως πεθανουν με το παθητικο καπνισμα ας προσεξουν και το παρακατω.........

"Η ζωή είναι μια θάνασιμη ασθένεια που μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή"

Μεγαλη κουβεντα "το τσιγαρο προκαλει εθισμο"
Και το ποτο μπορει να προκαλεσει εθισμο και το Internet μπορει να προκαλεσει εθισμο και τα computer games μπορουν να προκαλεσουν εθισμο και η φουντα και βεβαιως και το τσιγαρο μπορει να προκαλεσει εθισμο. Αυτο εξαρταται απο το ατομο που πινει, σερφαρει, παιζει, καπνιζει και καπνιζει αντιστοιχα.
Η αληθεια ειναι οτι η νικοτινη ειναι πιο εξαρτησιογονος ουσια απο τις αλλες που προανεφερα και "κουμπωνει" σε μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων. Αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που καπνιζουν χωρις να ειναι εθισμενοι (μικροτερο ποσοστο βεβαια απο αυτους που πινουν χωρις να ειναι αλκοολικοι - που ειναι και η πλειοψηφια).
Αυτα για να σε διορθωσω. Το τσιγαρο δε προκαλει αποδεδειγμενα εθισμο, αλλα μπορει να προκαλεσει εθισμο σε ενα ποσοστο ανθρωπων.
Για να στο πω διαφορετικα δεν εθιζουν οι ουσιες, οι ανθρωποι εθιζονται.

gordonas,

τα off topic σταματούν εδώ. Εφόσον έχεις διάθεση να γράψεις κάτι πάνω στο θέμα, έχει καλώς, ειδάλλως από 'δω και μπρος όλα τα άσχετα θα διαγράφονται. Αν, δε, έχεις την εντύπωση ότι σε περιορίζουμε, το φόρουμ είναι ανοιχτό τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο. Οι παρεμβάσεις μου είναι καθαρά συντονιστικές. Όπως βλέπεις, έχουν γράψει πάρα πολλοί μη καπνιστές και με κανέναν δεν προκλήθηκε ένταση, οπότε μάλλον εσύ πρέπει να κοιτάξεις τα γραπτά σου και το ύφος τους.

Για να επέλθει εκτόνωση επι του προκειμένου,αλλά και δια την γενικότερη φορουμική ειρήνη,θα πρότεινα την δημιουργία "Επί παντός" για φανατικούς αντικαπνιστές.:BDBDG54:

Για να επέλθει εκτόνωση επι του προκειμένου,αλλά και δια την γενικότερη φορουμική ειρήνη,θα πρότεινα την δημιουργία "Επί παντός" για φανατικούς αντικαπνιστές.:BDBDG54:

Τουλάχιστον, δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε πρόεδρο!!!:D:D