Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

κόφτο τώρα που είναι νωρίς... αργότερα θα είναι δύσκολο!

Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα θελήσεις να το κόψεις και λόγω δουλειάς, οικογένειας και γενικώς πιο έντονων προβλημάτων θα θες αλλά δεν θα μπορείς...

ΚΟΦΤΟ ΤΩΡΑ!

:ernaehrung004:

οκ!!
i ll try it!!!:a0210::a0210:

Πρέπει να είσαι μεγάλος κόπανος για να καπνίζεις μέσα σε αυτοκίνητο όταν υπάρχουν παιδιά....

Χα! Χα! Μόλις είπαν στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και του υπέδειξε κάποια μέρη εντός του κτιρίου όπου οι βουλευτές καπνίζουν, ζητώντας του να λάβει μέτρα.

Πυρ και μανία οι καπνιστές βουλευτές με τον Κυριάκο.

Πάντως στη θέση τους θα πρόσεχα. Δεν το έχει σε τίποτα να βάλει τον πατέρα του να τους ευχηθεί..... :D

kyriakos-yogourt1.jpg

Τελικώς δεν είναι μόνον οι μανιώδεις καπνιστές και οι ιδιοκτήτες καφέ-εστιατορίων που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση του καπνίσματος... Τα μέτρα καταγγέλλουν ως «εκτός νομοθετικού πλαισίου» και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι ίδιοι δηλαδή που έχουν κατά κύριο λόγο επιφορτιστεί με τον καταλογισμό των προστίμων!

Οπως αναφέρεται σε επιστολή του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με ημερομηνία 29/9/10, «η ανάθεση των εν λόγω αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία είναι εντελώς παράνομη, καθώς δεν προβλέπεται στα 28 σημεία που ορίζουν αποκλειστικά τις αρμοδιότητές μας».

Οι αρμοδιότητες αναφέρονται ρητά και αναλυτικά στον νόμο 3731/2008 που αφορά την «Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας» και στόχευε «στην επίλυση των ασαφειών του προηγουμένου νομοθετικού πλαισίου».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Απόστολος Κόσσυβας δηλώνει ότι δεν υπήρξε έως τώρα αντίδραση από το υπουργείο σχετικά με το θέμα. «Θα μπορούσαν να είχαν καλύψει το κενό με μια διάταξη νόμου», λέει, αλλά το σημαντικότερο «είναι να σταματήσει η απαξίωση της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνεχή αυθαίρετη προσθήκη αρμοδιοτήτων χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση, την ηθική αναγνώριση και την υλική αποζημίωση».

Το συγκεκριμένο σωματείο εκπροσωπεί τους 700 δημοτικούς αστυνομικούς του Δήμου Αθηναίων αλλά ο πρόεδρός του τονίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περίπου 3.000 συνάδελφοί του σε όλους τους δήμους της χώρας.

Πρόστιμα για κάπνισμα μπορούν να επιβάλουν και άλλα όργανα ελέγχου (υγειονομικοί, λιμενικοί) αλλά «το 80% της δουλειάς γίνεται από εμάς», όπως αναφέρει.

«Παράθυρο»;

Μήπως τελικά αυτό το κενό νόμου είναι και ένα «παράθυρο» για να φεύγουν τα πρόστιμα μαζί με τα παράνομα... ντουμάνια; Ενόψει δημοτικών εκλογών, είναι πολλοί οι δήμαρχοι που εμφανίζονται απρόθυμοι να κυνηγήσουν ανηλεώς παραβάτες καπνιστές και επιχειρηματίες που τους φιλοξενούν. Εάν όμως το όργανο που κόβει το πρόστιμο είναι τυπικά αναρμόδιο, δεν μπορεί ο παραβάτης να επικαλεστεί το «κενό» και να πετύχει δικαστικά ακύρωση του προστίμου; Νομικοί τους οποίους ρωτήσαμε δεν μπορούσαν να δώσουν ευθεία απάντηση. Ο δικηγόρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Χ. Μπουκουβάλας είπε ότι θα ανέμενε με μεγάλο ενδιαφέρον μια τέτοια προσφυγή και το αποτέλεσμά της.

* Στην έκτακτη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, η παράταξη Κακλαμάνη κατάφερε -σε αντίθεση με προχθές- να περάσει απόφαση για μη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και πώληση των αντίστοιχων δικαιωμάτων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=210572

Αφου ολα τα εχουμε δει απο δαυτους,δε το χουνε και λίγο να πουνε οτι απαγορευεται το καπνισμα..και στο σπίτι εαν είναι κάτω απο 80π.χ τετραγωνικά!!!!

Στα μαγαζιά πάντως μια χαρά πάει το κάπνισμα.
Φαντάζομαι τον Κώστα τον Βλάχο και τον Μαέστρο να έχουν κανά χιλιάρι ευρώ λογαριασμό στα κινητά τους :D

Φαντάζομαι τον Κώστα τον Βλάχο και τον Μαέστρο να έχουν κανά χιλιάρι ευρώ λογαριασμό στα κινητά τους :D

Ετσι είναι Δημήτρη...
Και χθές βράδυ εκεί που έπαιζα μουσική άπαντες κάπνιζαν ελεύθερα...

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Όχι ρε, το κάνουμε σαν τη γιαγιά στον Πύργο, έχουμε θυσαυρίσει από αυτά που μας δίνουν οι τσιμινιέρες για να μην πάρουμε τηλέφωνο... :D:D:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Όχι ρε, το κάνουμε σαν τη γιαγιά στον Πύργο, έχουμε θυσαυρίσει από αυτά που μας δίνουν οι τσιμινιέρες για να μην πάρουμε τηλέφωνο... :D:D:D

Καλή Ιδέα.:ADFADF1:
Κανονίστε νάρθω τήν επόμενη φορά παρέα γιατί έχω έξοδα...:Banane0:
Αντέχω 4 ωρίτσες χωρίς τσιγάρο άμα έχω κίνητρο..
Καί τον Θ. τόν αναλαμβάνω προσωπικά..:ADFAD2::ADFAD2:
Θά τού κάνω και έκπτωση.:D:D

Πάντως, περα απ'την πλάκα, χτες έτυχε και έζησα λίγο την "άλλη" πλευρά και προβληματίστηκα ακόμη περισσότερο:

Όπως έχω ξαναγράψει εδώ πέρα, προσωπικά το τσιγάρο απλά δεν το γουστάρω σαν βρώμα (μυρωδιά δεν το λέω που να χτυπιέστε :D)... Όχι δε νομίζω ότι αν γίνουν μαύροι οι πνεύμονες μου θα φταίει το τσιγάρο του Θ., μαλλον θα φταίει η εξάτμιση που μυρίζω κάθε μέρα πηγαινοερχόμενος σε δουλειές... Ωστόσο:

Επειδη πέρασα ένα γερό κρύωμα αυτές τις μέρες, τελευταία το γύρισε σε ψιλο-βροχίτιδα... Ε λοιπόν έκανα τη λαλακία να βγω χτες και να κάτσω με παρέα που κάπνιζε. Κάτσαμε σε ημι-εσωτερικό χώρο (ημιυπαίθριο με σόμπες), δηλαδή χώρο που αεριζόταν μεν, όχι εξωτερικό δε...

Ε σας πληροφορώ πως πραγματικά μ'έπιασε ακατάσχετος βήχας, σε σημείο που δε μπορούσα να μιλήσω, και τελικά την έκανα με μερικούς και αράξαμε σε παγκάκι, παρ'όλο το κρύο..

Δυστυχώς για κάποιους από τους γύρω μας, η "ψιλο-βροχίτιδα" που γνώρισα εγώ αυτές τις μέρες είναι χρόνια, εώς και μόνιμη... για να μη μιλήσω για όσους έχουν σοβαρότερα προβλήματα. Αυτοί έχουν ήδη πάρει απόφαση ότι στη ζωή τους δε θα κάνουν κάποια πράγματα, δε θα γίνουν πχ αθλητές... θα τους κόψουμε και το δικαίωμα να διασκεδάζουν ή να γκομενίζουν....;

Last edited:
Off-topic, αλλα μου'κανε εντύπωση:

Πρώτη φορά χτες έζησα έλεγχο του μαγαζιού που κάτσαμε για τις αποδείξεις... Έρχονταν 2 τύποι στα τραπέζια, μας ρωτούσαν πόσα ποτά πήραμε και έλεγχαν τις αποδείξεις... Τελικά έχουν βγει και ψάχνουν για λεφτά αβέρτα....

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Που θα πας ρε το βράδυ; Να πάρω από τώρα το τηλέφωνο.... :D

Δέν τάπαμε γιά τον Αδόλφο??
Τάπαμε..
Οι Εβραίοι έφταιγαν και γι´αυτό και ''χαλούσαν'' τήν αναπαραγωγή τής Αρείας Φυλής..:flipout::flipout::flipout:
Το κακό είναι πώς δυστυχώς τά νούμερα πού ακόμα ειναι ''υπερήφανα'' πού είναι ''Αρειοι'' συνεχίζουν νά αναπαράγονται..

Και συστήνεται ανεπιφύλακτα τό βιβλίο τού Fitzpatrick ''H Τυραννία τής Υγείας''..πού αναφέρει τό άρθρο πού έβαλε ο Vasilis.
Δείχνει ακριβώς αυτά πού έχουν γραφεί παλιότερα γιά μερίδα τών Βρεττανών γιατρών πού στήν ουσία δρούν ως επίορκοι προσπαθώντας νά επιβάλλουν(καί λόγω διασυνδέσεων μέ ασφαλιστικές εταιρείες)τρόπους ζωής και όχι νά θεραπεύουν..
Η επιβολή τρόπου ζωής δέν έχει καμιά σχέση μέ τήν ενημέρωση,πρόληψη και επιμόρφωση τού πληθυσμού.

Τελικά το μέτρο της απαγόρευσης αρχίζει να με βρίσκει σύμφωνο κάπως, χθες σε ταβέρνα που το μέτρο ίσχυε κανονικά ,κάπνισα μόνο ένα τσιγάρο (έξω έβρεχε και έκανε κρύο - δεν μας έπαιρνε για δεύτερο) ,πέρασα αρκετά καλά ,γλίτωσα χρήματα (με κρασάκι και μουσική ζωντανή που παίζαμε με έναν φίλο το πακετάκι το είχα σίγουρο σε διαφορετικές συνθήκες).Την μια φορά που βγήκα έξω να καπνίσω αισθάνθηκα μ@λ@κ@ας και προβληματίστηκα με τον εαυτό μου και την επιλογή μου να είμαι καπνιστής..:furious3:
Είδομεν..

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Τελικά το μέτρο της απαγόρευσης αρχίζει να με βρίσκει σύμφωνο κάπως, χθες σε ταβέρνα που το μέτρο ίσχυε κανονικά ,κάπνισα μόνο ένα τσιγάρο (έξω έβρεχε και έκανε κρύο - δεν μας έπαιρνε για δεύτερο) ,πέρασα αρκετά καλά ,γλίτωσα χρήματα (με κρασάκι και μουσική ζωντανή που παίζαμε με έναν φίλο το πακετάκι το είχα σίγουρο σε διαφορετικές συνθήκες).Την μια φορά που βγήκα έξω να καπνίσω αισθάνθηκα μ@λ@κ@ας και προβληματίστηκα με τον εαυτό μου και την επιλογή μου να είμαι καπνιστής..:furious3:
Είδομεν..

Πες μου μόνο πως την λένε, να πάρω τηλέφωνο το Δήμαρχο να τους κλείσει αμέσως!!!! Εδώ κάνουμε αγώνα και 'κείνους τους έπιασε η νομιμότητα???:D:D:D