Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

το μέτρο εκάτσε με την μία στις ταβέρνες που αναλαμβάνουν γαμοκουφετοβαφτισοτελετες

σπατσάρουν γρήγορα .. σε 2 ώρες δεν έχει μείνει χριστός μέσα και ότι λεφτά είναι να πάρουν τα παίρνουν , εξαίρεση μόνο όταν στο σόι του γαμπρου αρχίζουν τα ουίσκια που χρεώνεται extra και τότε αρχίζει και ο ναργιλές αμα λάχει

φέτος έκανα κανα 10αρι δουλίτσες βιντεο-τελετες ,,, η απόλυτη αηδία μετά στα κέντρα μιλάμε για την απόλυτη βλακεία !!! μισό μαγαζί μεσα μισό εξω αλουνταλου τα γλέντια .. χάλια !!!

Last edited:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "Δεν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος στον Νομό Δράμας"

Εσείς που στείλατε αυτό το θέμα έχετε εις γνώσιν πως όταν το πρόστιμο επέλθει στο ποσό των 5000 ευρώ για τον καταστηματάρχη πόσες μικρό επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν; Με αυτόν τον νόμο έχω την άποψη ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μη καπνιστές καταπιέζονται οι καπνιστές.Μην ξεχνάμε πώς έχουν και αυτοί δικαιώματα.Τέλος θα ήθελα να δώσω ένα απλό παράδειγμα.Είμαι ιδιοκτήτης ταβέρνας.Νομίζετε εμένα με συμφέρει να έχω πελάτες σαν εσάς που μπορεί να μου δίνουν 20 ευρώ μια νύχτα και να αναγκαστώ να διώξω από το μαγαζί μου,λόγο εσάς,ανθρώπους καπνιστές που να μου αφήνουν μέχρι 100 ευρώ την νύχτα;
Προσωπικά ανθρώπους σαν εσάς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_2500.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "Δεν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος στον Νομό Δράμας"

Εσείς που στείλατε αυτό το θέμα έχετε εις γνώσιν πως όταν το πρόστιμο επέλθει στο ποσό των 5000 ευρώ για τον καταστηματάρχη πόσες μικρό επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν; Με αυτόν τον νόμο έχω την άποψη ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μη καπνιστές καταπιέζονται οι καπνιστές.Μην ξεχνάμε πώς έχουν και αυτοί δικαιώματα.Τέλος θα ήθελα να δώσω ένα απλό παράδειγμα.Είμαι ιδιοκτήτης ταβέρνας.Νομίζετε εμένα με συμφέρει να έχω πελάτες σαν εσάς που μπορεί να μου δίνουν 20 ευρώ μια νύχτα και να αναγκαστώ να διώξω από το μαγαζί μου,λόγο εσάς,ανθρώπους καπνιστές που να μου αφήνουν μέχρι 100 ευρώ την νύχτα;
Προσωπικά ανθρώπους σαν εσάς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_2500.html

Δηλαδή όποιος δεν καπνίζει δίνει 20 ευρώ σε μια νύχτα και όποιος καπνίζει 100? Στη wikipedia το διάβασε ή έκατσε και έκανε έρευνα; Να φανταστώ ότι αυτό είναι επέκταση του ότι όποιος καπνίζει είναι γαμάτος και ξέρει να διασκεδάζει και όποιος όχι μίζερος και ξενέρωτος και πάει για ύπνο με τις κότες...??

Τέτοια κείμενα επιπέδου δημοτικού καλό είναι να μην τα δημοσιεύουμε ούτε ως ανέκδοτα. Και καλό θα 'ναι ο κύριος να αλλάξει επάγγελμα, αφού το να έχεις επιχείρηση απαιτεί και ένα άλφα επίπεδο σκέψης, όπως και σεβασμό σε όσους στηρίζουν το "μαγαζί" σου.

Last edited:
Και να προσθέσω quotάροντας τον "αγανακτισμένο επιχειρηματία": Τέτοιες επιχειρήσεις σαν τη δική του ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

ΥΓ: Είναι φοβερό πως ενώ σιχαίνομαι το ρουφιάνεμα και ποτέ δεν θα έπαιρνα τηλέφωνο για καταγγελία, συμπεριφορές σαν του κυρίου με κάνουν να ελπίζω να τον πνίξουν στις καταγγελίες (τον συγκεκριμένο).

Last edited:
Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Πολυ καλα τα λεει ο ανθρωπος ,πολυ σωστα το λες και εσυ η αληθεια πλεον ειναι Εκπληξη

Ποιος είναι ο Μιχάλης Πιτσιλίδης???

Ο Σπύρος το έχει γράψει!!!!:D:D

Μιλάμε για εκσκαφέας ο JL

attachment.php

:D

Καλά όλα αυτά αλλά ας μας πει κάποιος ποιες είναι πραγματικά οι συνέπειες του παθητικού καπνίσματος όχι τόσο σε ποσοστά υγείας όσο στην εικόνα που "περνά" στους νεώτερους?

Εντάξει ο 0,9 στους 50.000 παθητικούς καπνιστές ας πεθάνει! Πόσο κοστίζει εξάλλου 0,9 μιας ζωής ειδικά αν δεν είναι δικιά μας ή των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας? Να ψοφήσει χίλιες φορές! Άσε που κι ο 0,9/50.000 ούτε ένας σωστός δεν είναι!!! Βέβαια θα πει κανείς αυτό το σχεδόν 1/50.000 στατιστικό συμπέρασμα είναι, γιατί βάσει της θεωρίας της "κολοκυθιάς" θα μπορούσε άνετα να είναι και 1.000/50.000 αλλά ποιος θα κάτσει τώρα να ψάξει τις πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία των μη καπνιστών?!? Τι τώρα, θα ποινικοποιήσουμε και τον "μπουχό" στους δρόμους? Μήπως να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που βγάζουν καυσαέρια? Μήπως να απαγορεύσουμε να αναπνέουμε? Μήπως να υποχρεώσουμε τους μη καπνιστές, να κυκλοφορούν με φιάλες οξυγόνου στις καφετέριες και τα εστιατόρια? Μήπως να υποχρεώσουμε τους καπνιστές να πληρώνουν γι´αυτές τις φιάλες?! Ατελείωτα τα... ερωτήματα? Ατελείωτες οι συζητήσεις και επιχειρήματα εκατέρωθεν!
....αναπάντητο όμως το ερώτημα, "Πόσες πιθανότητες έχει το παιδί μου να μη γίνει καπνιστής, όταν όλοι γύρω του καπνίζουν επειδή είναι δικαίωμά τους?"

Το ερώτημα το κάνω εγώ, ένας κατ' ουσίαν "αδύναμος" άνθρωπος και πρώην φανατικός και αρειμάνιος καπνιστής που το έκοψε (μαχαίρι) όταν γεννήθηκε το πρώτο του παιδί παρόλο που το (άτιμο) τσιγάρο του προκαλούσε μεγάλη ευχαρίστηση!

Καλά όλα αυτά αλλά ας μας πει κάποιος ποιες είναι πραγματικά οι συνέπειες του παθητικού καπνίσματος όχι τόσο σε ποσοστά υγείας όσο στην εικόνα που "περνά" στους νεώτερους?

Εντάξει ο 0,9 στους 50.000 παθητικούς καπνιστές ας πεθάνει! Πόσο κοστίζει εξάλλου 0,9 μιας ζωής ειδικά αν δεν είναι δικιά μας ή των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας? Να ψοφήσει χίλιες φορές! Άσε που κι ο 0,9/50.000 ούτε ένας σωστός δεν είναι!!! Βέβαια θα πει κανείς αυτό το σχεδόν 1/50.000 στατιστικό συμπέρασμα είναι, γιατί βάσει της θεωρίας της "κολοκυθιάς" θα μπορούσε άνετα να είναι και 1.000/50.000 αλλά ποιος θα κάτσει τώρα να ψάξει τις πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία των μη καπνιστών?!? Τι τώρα, θα ποινικοποιήσουμε και τον "μπουχό" στους δρόμους? Μήπως να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που βγάζουν καυσαέρια? Μήπως να απαγορεύσουμε να αναπνέουμε? Μήπως να υποχρεώσουμε τους μη καπνιστές, να κυκλοφορούν με φιάλες οξυγόνου στις καφετέριες και τα εστιατόρια? Μήπως να υποχρεώσουμε τους καπνιστές να πληρώνουν γι´αυτές τις φιάλες?! Ατελείωτα τα... ερωτήματα? Ατελείωτες οι συζητήσεις και επιχειρήματα εκατέρωθεν!
....αναπάντητο όμως το ερώτημα, "Πόσες πιθανότητες έχει το παιδί μου να μη γίνει καπνιστής, όταν όλοι γύρω του καπνίζουν επειδή είναι δικαίωμά τους?"

Το ερώτημα το κάνω εγώ, ένας κατ' ουσίαν "αδύναμος" άνθρωπος και πρώην φανατικός και αρειμάνιος καπνιστής που το έκοψε (μαχαίρι) όταν γεννήθηκε το πρώτο του παιδί παρόλο που το (άτιμο) τσιγάρο του προκαλούσε μεγάλη ευχαρίστηση!

Σταμάτησες δηλαδή όποια συμπεριφορά παραδειγματίζει άσχημα το παιδί?
Η έμεινες στο τσιγάρο?
Δεν υπονοώ τίποτα, απλά είμαι περίεργος.....

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μιλάμε για εκσκαφέας ο JL

attachment.php

:D

Aυτά λέγονται mining :worshippy::worshippy::worshippy:
Ασχολούμε και με αυτά αυτό τον καιρό.....μαθε τεχνη λέει.....
το παρακάτω που ειναι το μεγαλύτερο μας ζυγίζει 800 τονους (χωρις
οδηγό και πετρελαια):ADFAD2:

το dumper που φορτωνει εχει ελαστικά διαμέτρου 3,56μετρων
για να εχετε μια εκτίμηση:flipout::flipout:

http://www.hitachiconstruction.com/en_US/cfd/mining/media/pdf/dkb8000ht.pdf

Attachments

• hitachi-ex8000-6-mining-shovel.jpg
    hitachi-ex8000-6-mining-shovel.jpg
    45.8 KB · Views: 22
Τιμοσίδης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος για το κάπνισμα
Ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, θα εφαρμοστεί διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε ότι καταστρατηγείται σε πολλές περιπτώσεις.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Νασιώκα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι με βάση τους ελέγχους που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από την αρχή του μήνα που ξεκίνησε η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά: Ενώ - όπως είπε - στους δημόσιους χώρους το μέτρο λειτουργεί, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ) δεν συμβαίνει το ίδιο αν και είναι καλύτερη η κατάσταση στα εστιατόρια. Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί και ενημερώνει το υπουργείο για την πορεία εφαρμογής του νόμου.
Ο ερωτών βουλευτής είπε πως ιδίως στην περιφέρεια, στις καφετέριες καπνίζουν οι πάντες, ενώ η δημοτική αστυνομία (όπου αυτή υπάρχει) θεωρεί πάρεργο την εφαρμογή του μέτρου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που αποφεύγουν να εφαρμόσουν το νόμο για λόγους πολιτικού κόστους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Νασιώκας ζήτησε να μην συμβεί κι αυτή την φορά ότι έγινε με την αλλαγή της κυβέρνησης και των υπουργών.
Ο κ. Τιμοσίδης με την σειρά του παραδέχθηκε ότι όντως οι δημοτικοί άρχοντες «κάνουν τα στραβά μάτια» για να μην στενοχωρήσουν τους πολίτες όμως πρέπει - είπε - εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο του πολίτη να δίνουν το παράδειγμα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.
Μάλιστα ο υφυπουργός έδωσε στοιχεία ερευνών σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στο κάπνισμα, ενώ τα παιδιά από 11 έως 15 ετών καπνίζουν, συστηματικά σε μεγάλο ποσοστό. Επίσης ανέφερε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την χρήση αλκοόλ ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Επανέλαβε ότι σύντομα θα εξαγγελθεί ένα πρόγραμμα για την δημιουργία 17 κέντρων απεξάρτησης σε όλη τη χώρα, εξάμηνης διάρκειας.
Τέλος ο κ. Τιμοσίδης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Χωριό θα γίνει η πρώτη συνάντηση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας όπου εκεί θα συμφωνηθεί το πλάνο και θα ξεκινήσει η εκπαίδευση αγωγής υγείας στα σχολεία και αμέσως θα ξεκινήσουν ενημερωτικά προγράμματα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/10/2010_359222

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες είναι σε "εφαρμογή" ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε Δημόσιους χώρους. Αυτό προκαλεί πολλές συγκρούσεις και μεγάλη πόλωση μεταξύ των καπνιστών και των μη καπνιστών. Είναι μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε την Ελλάδα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να λέμε οτι σε κάποιες από αυτές έχει απαγορευτεί τελείως.
Ο λόγος είναι οτι υπάρχει δραματική διαφορά στον
αριθμό των ατόμων που καπνίζουν. Για την Ελλάδα χρειάζεται ειδική μεταρύθμιση. Αλλά
για να εισέλθω συντομότερα στο θέμα θα ρίξουμε μια ματιά στον ορισμό Δημοκρατία μιας και με τον δεύτερο όλοι κατανοούμε τί σημαίνει:
"Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα που την εξουσία την έχει ο λαός και η λήψη αποφάσεων γίνεται μέσω ψηφοφορίας (δημοψηφίσματος) ή με αντιπροσώπους του λαού στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία."
Και η απορία είναι, υπήρξε Δημοκρατία όταν έγινε η επιβολή του νόμου αυτού; Φυσικά και όχι. Σεβαστή η άποψη και των δύο πλευρών, και των καπνιστών και των μη. Αλλά στην Ελλάδα μεγαλύτερο σύνολο ατόμων είναι οι καπνιστές. Πολλοί το βλέπουν ρατσιστικά και έχουν την άποψη οτι επειδή καπνίζει κάποιος επιβαρύνει την υγεία τους. Αν το δούμε και αντίθετα ένας καπνιστής θα έλεγε αφού δεν καπνίζεις μην έρχεσαι εκεί που καπνίζω αφού σε ενοχλεί τόσο πολύ. Δεν είναι λύσεις όμως αυτές. Τόσα χρόνια η Ελλάδα ζούσε αρμονικά πριν μπουν τα φυτίλια που δημιούργησαν πόλωση στον λαό.
Τέτοιοι νόμοι θα πρεπε να μπαίνουν σε δημοψήφισμα και όχι να γίνεται άμεση επιβολή τους με το "έτσι θέλω" της κάθε Κυβέρνησης και του κάθε Υπουργού που θέλει να εξυπηρετήσει τον προσωπικό του εγωισμό και να λέει οτι άφησε κάποιο έργο. Καλά κάνουν οι πολλοί επιχειρηματίες που έχουν γράψει το νόμο στα παλαιά τους υποδήματα και συνεχίζουν να δουλεύουν όπως ξέρουν αυτοί. Η καραμέλα οτι μειώνονται οι ασθένειες του καπνίσματος με αυτό το νόμο και μειώνουν τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να σταματήσει. Έτσι κι αλλιώς τα ταμεία είναι πληρωμένα από τον Ελληνικό λαό και είναι υποχρεωμένα να παρέχουν ασφάλιση σε ότι κι αν πάθει κάποιος.
Καταλήγουμε οτι η Καπνοαπαγόρευση είναι μια σύγχρονη Junta όπως και πολλοί άλλοι νόμοι. Το κάπνισμα δεν είναι έγκλημα, δεν το προτείνω αλλά είναι δικαίωμα του καθένα να κάνει ότι θέλει αφού δεν καταπατάει κάποιο δικαίωμα του άλλου. Από την άλλη πλευρά οι επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν δυνατό εξαερισμό και να χωρίσουν όπως πριν κάποια χρόνια τον χώρο σε καπνιστές και μη. Ο καλός εξαερισμός δεν θα επιτρέπει στον καπνό να μεταφερθεί στο άλλο "στρατόπεδο".
Κι αν στο μέλλον απαγορευτεί το αλκοόλ, θα αντιδράσει το ίδιο ο κόσμος; Πάλι θα γίνουμε στρατόπεδα που θα μας κατευθύνουν Υγειονομικοί Λοχαγοί; Τόσο πολύ τους νοιάζει η υγεία μας; Γι αυτό τα νοσοκομεία είναι το ένα χειρότερο από το άλλο; Γι αυτό τόσες ελλείψεις; Γι αυτό τόση διαφθορά;
Η καπνοαπαγόρευση είναι εισβολή στα δικαιώματα και πρέπει να σταματήσει. Είτε καπνίζει κάποιος είτε όχι πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν. Λύσεις υπάρχουν όπως υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Απλώς κάποιοι πρέπει να τις σκεφτούν. Και στο κάτω κάτω της γραφής Δημοκρατία είναι αυτό που θέλουν οι πολλοί !!!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/junta.html

Βλάση νομίζω ότι τα περί Δημοψηφίσματος που λες δεν είναι σωστά. (και δεν αναφέρομαι στο κάπνισμα που δεν με ενδιαφέρει γιατί προσωπικά δρω my way)

Μια δημοκρατική ηγεσία σκοπό έχει να καθοδηγεί μια κοινωνία δεν έχει σκοπό να εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντα ή γούστα της . (που πολλές φορές είναι και ανημέρωτη)

Σου θυμίζω ότι στο πέταλο του Μαλιακού (που έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες) η δημοκρατικά εκλεγμένη τοπική ηγεσία ήταν αντίθετη στο άνοιγμα του δρόμου ΕΠΕΙΔΗ ο πολύς κόσμος στην περιοχή είχε συμφέροντα.. Εγληματούσε κάνοντας το κέφι της τοπικής κοινωνίας.

Και για τους ημιυπαίθριους / αυθαίρετη δόμηση αν γινόταν δημοψήφισμα οι περισσότεροι θα ήθελαν να χτίζουν όπου θέλουν.

Και τους αλλοδαπούς αν γινόταν Δημοψήφισμα θα έβγαινε να φύγουν ΟΛΟΙ.

Και για το ευρώ να γινόταν Δημοψήφισμα θα γυρίζαμε στη δραχμή.

Βλάση νομίζω ότι τα περί Δημοψηφίσματος που λες δεν είναι σωστά. (και δεν αναφέρομαι στο κάπνισμα που δεν με ενδιαφέρει γιατί προσωπικά δρω my way)

Μια δημοκρατική ηγεσία σκοπό έχει να καθοδηγεί μια κοινωνία δεν έχει σκοπό να εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντα ή γούστα της . (που πολλές φορές είναι και ανημέρωτη)

Σου θυμίζω ότι στο πέταλο του Μαλιακού (που έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες) η δημοκρατικά εκλεγμένη τοπική ηγεσία ήταν αντίθετη στο άνοιγμα του δρόμου ΕΠΕΙΔΗ ο πολύς κόσμος στην περιοχή είχε συμφέροντα.. Εγληματούσε κάνοντας το κέφι της τοπικής κοινωνίας.

Και για τους ημιυπαίθριους / αυθαίρετη δόμηση αν γινόταν δημοψήφισμα οι περισσότεροι θα ήθελαν να χτίζουν όπου θέλουν.

Και τους αλλοδαπούς αν γινόταν Δημοψήφισμα θα έβγαινε να φύγουν ΟΛΟΙ.

Και για το ευρώ να γινόταν Δημοψήφισμα θα γυρίζαμε στη δραχμή.

Ηλία εγώ δεν λέω τίποτα. Παρέθεσα από ένα Blog μια ακόμη άποψη.