Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δέν κατάλαβα μάλλον..

''Κολλάει ναρκωτικίτιδα'' τούς άλλους τό τσιγάρο??:flipout::flipout:
Και ετέρα απορία:To αλκοόλ ,ο τζόγος ,η βία στήν οικογένεια δέν είναι ''ναρκωτικά''??Αν έχει κάποιος απορία γιά τήν βία ''ναρκωτικό'' αρκεί νά διαβάσει μελέτες γιά τον ρόλο τού θύματος στίς οικογενειακές και όχι μόνον σχέσεις..
Η τό τί σημαίνει η βία τής πλύσης εγκεφάλου σέ εκατοντάδες χιλιάδες ''χρήσιμους ηλίθιους '' ώστε νά χειροκροτούν πολιτικές επιλογές πού καταστρέφουν τίς ζωές τού Κόσμου.Αυτό και εάν είναι ναρκωτικό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...

Oχι βρε, δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι πηγαίνοντας κάποιος σε ένα μαγαζί για να πιεί ένα ποτό ή έναν καφέ ουσιαστικά του παρέχεται μία υπηρεσία την οποία και πληρώνει. Αν αρνηθείς σε κάποιον την είσοδο στο μαγαζί ή αρνηθείς να τον σερβίρεις ενώ αυτός πρόκειται να σε πληρώσει, δεν είναι παράνομο;
Οπως όταν κάποιος αρνείται να πωλήσει κάποιο παραγόμενο ή εμπορεύσιμο απ' αυτόν αγαθό παρότι ο αγοραστής πληρώνει κανονικά;
Απορία.....

Μπα που να σε βράσω!!!:D:D

ΝΑΙ, ο παραπάνω νόμος προστατεύει αυτό που λες.....αλλά, που να κάτσεις να διαβάσεις, σ' έφαγαν οι έξοδοι στα μπαρ για να μας δίνεις κάθε μέρα ραπόρτα για τη πλημμελή εφαρμογή του νόμου!!!:aetsch::aetsch:

Απο την στιγμή που αποφάσησαν να βάλουν σε νόμο την απαγόρευση του τσιγάρου στα μαγαζιά και στις υπηρεσίες , ενω παράλληλα είναι νόμιμη η αγορά του, θα πρέπει να έχουν προβλέψει και τις προυποθέσεις που μέσα σε αυτά δεν θα αποκλείονται οι καπνίζοντες,και δεν θα ενοχλούνται οι μη καπνίζοντες.
Με ποιόν τρόπο;....
Δεν με ενδιαφέρει....ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ.
Δεν έβγαλα εγω τον νόμο.
Αυτοί έχουν τα γένια,ας βρούν και τα χτένια.
Αν δεν μπορούν ας κάτσουν στα αυγά τους.Εποχές ποτοαπαγόρευσης και καπνοαπαγόρευσης δεν χωράνε, γιατί πολύ απλά θα επιφέρουν χιλιάδες σοβαρότερα προβλήματα.

Last edited:
Μόλις μου ήρθε μια πολύ καλή ιδέα: να ανοίξει το κράτος μπαρ και εστιατόρια (δημόσια αναψυκτήρια και έτσι), στα οποία να απαγορεύεται το κάπνισμα. Να πηγαίνουν εκεί οι μη καπνιστές και να μπορούμε και εμείς οι υπόλοιποι (αν και μη καπνιστής) να πηγαίνουμε στα υπόλοιπα μαγαζιά. Θα στείλω mail στον GAP!
Υ.Γ. Εγώ πάντως εφαρμόζω αντίθετη νομοθεσία στο σπίτι. Βάζω τις φωνές στη γυναίκα μου, γιατί καπνίζει μέσα και της επιτρέπω μόνο όταν βγαίνουμε! :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτο τωρα το προσεξα ,πως το εξηγειτε αυτο ;

Ειδικότερα στα
κυε όπου ανα.
πτύσσονται τρα.
πεζοκαθίσματα
στον εσωτερικό
τους χώρο
• σε δημοτικά δι.
αμερίσματα κάτω
των 2000 κατοί.
κων το πρόστιμο
είναι 500
• σε δημοτικά δι.
αμερίσματα άνω
των 2000 κατοί.
κων το πρόστιμο
είναι 600 και
50 για κάθε
παράβαση

Δηλαδη και με τις ζωνες αφαλειας ετσι γινεται ;Αλλο προστιμο εχει ο Δημος Λεβαδεων και αλλο ο δημος Ζωγραφου ;Αλλο το 7ο διαμερισμα και αλλο το 4ο ;

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Απο την στιγμή που αποφάσησαν να βάλουν σε νόμο την απαγόρευση του τσιγάρου στα μαγαζιά και στις υπηρεσίες , ενω παράλληλα είναι νόμιμη η αγορά του, θα πρέπει να έχουν προβλέψει και τις προυποθέσεις που μέσα σε αυτά δεν θα αποκλείονται οι καπνίζοντες,και δεν θα ενοχλούνται οι μη καπνίζοντες.
Με ποιόν τρόπο;....
Δεν με ενδιαφέρει....ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ.
Δεν έβγαλα εγω τον νόμο.
Αυτοί έχουν τα γένια,ας βρούν και τα χτένια.
Αν δεν μπορούν ας κάτσουν στα αυγά τους.Εποχές ποτοαπαγόρευσης και καπνοαπαγόρευσης δεν χωράνε, γιατί πολύ απλά θα επιφέρουν χιλιάδες σοβαρότερα προβλήματα.

Θα προτιμουσες να απαγορευτει η πωληση τσιγαρων? Και αφου επιτρεπεται, απο που προκυπτει οτι η χρηση θα ειναι ανεξελεγκτη?

Πολλα πραγματα πωλουνται νομιμα, αλλα υπαρχουν περιορισμοι στη χρηση τους. Ας πουμε τα ηχοσυστηματα. Τα πληρωνεις ενα σκασμο λεφτα, τα γουσταρεις, αλλα φροντιζεις να μην ενοχλεις το γειτονα. Υπαρχουν και σχετικοι νομοι.

Παρολα αυτα δε ζητας απο το κρατος να σου βρει τροπο, να ακους δυνατα και να μην ενοχλεις...

Ειδικα για το τσιγαρο, περιορισμοι υπηρχαν παντα στη χρηση του. Τωρα εισαγονται και καποιοι ακομη. Δε βλεπω καμια καπνοαπαγορευση. Ουτε να δημιουργουνται "χιλιαδες προβληματα". Βλεπω μονο καποιους που αντιδρουν (ασυνηθιστα πολυ) γιατι χανουν κεκτημενα χρονων. Φυσικα, κανεις δε βλεπει ενα προβλημα που λυνεται.

Οποιος πραγματικα βλεπει οτι θιγονται οικονομικα (εξαιτιας του μετρου και οχι της καταστασης) οι επιχειρησεις και οι εργαζομενοι σε αυτες, μπορει να τους στηριξει, απλα βγαινοντας εξω για τσιγαρο.

Θα προτιμουσες να απαγορευτει η πωληση τσιγαρων? Και αφου επιτρεπεται, απο που προκυπτει οτι η χρηση θα ειναι ανεξελεγκτη?

Πολλα πραγματα πωλουνται νομιμα, αλλα υπαρχουν περιορισμοι στη χρηση τους. Ας πουμε τα ηχοσυστηματα. Τα πληρωνεις ενα σκασμο λεφτα, τα γουσταρεις, αλλα φροντιζεις να μην ενοχλεις το γειτονα. Υπαρχουν και σχετικοι νομοι.

Παρολα αυτα δε ζητας απο το κρατος να σου βρει τροπο, να ακους δυνατα και να μην ενοχλεις...

Ειδικα για το τσιγαρο, περιορισμοι υπηρχαν παντα στη χρηση του. Τωρα εισαγονται και καποιοι ακομη. Δε βλεπω καμια καπνοαπαγορευση. Ουτε να δημιουργουνται "χιλιαδες προβληματα". Βλεπω μονο καποιους που αντιδρουν (ασυνηθιστα πολυ) γιατι χανουν κεκτημενα χρονων. Φυσικα, κανεις δε βλεπει ενα προβλημα που λυνεται.

Οποιος πραγματικα βλεπει οτι θιγονται οικονομικα (εξαιτιας του μετρου και οχι της καταστασης) οι επιχειρησεις και οι εργαζομενοι σε αυτες, μπορει να τους στηριξει, απλα βγαινοντας εξω για τσιγαρο.

Σιγουρα δεν καπνιζεις ;;;

Ναι αδερφε χιλιες φορες να απαγορευτεί η πωληση εαν κόπτονται τοσο πολυ για την υγεια του Εθνους
Και απο που προκυπτει οτι θα ειναι ελεγχομενη δεν μου λες;

Αυτα περι ηχοσυστηματος τωρα τι ειναι ;;Οσο δυνατα θες παιζεις εκτος απο τις ωρες κοινης ησυχιας οι οποιοες ισχυουν για ολο τον πληθυσμο και οχι για ορισμενους

Προσωπικα δεν αρνουμαι τους περιορισμους ,δεν αρνουμαι τα θετικα του μετρου ,δεν θεωρω οτι χανω καποιο κεκτημενο δικαιωμα ,αυτο δεν σημαινει πως δεν θα αντιδρασω στα παραλογα του θεματος ,οτι δεν θα αντιδρασω στην ειρωνια του "για την υγεια σας το κανουμε βρε κουτα" απο ενα κρατος που συστηματικα και επι σειρα ετων κανει το παν για να μου καταστρεψει την ζωη,εαν εσυ το τρως αδερφε δικο σου θεμα

Οσο για την στηριξη των καταστηματων γιατι δεν λες να τα στηριξουν οι μη καπνιζοντες ;Για παρτη τους ειναι τωρα ολα τα Κ.Υ.Ε , που ειναι ;Τους εβγαλαν εξω τους "μολυσμενους " γιατι δεν πανε να το ευχαριστηθουν ;

Εγω παντως, που βγαινω καθε μερα, ειτε μεσημερι ειτε βραδυ και οχι για καφε, το εχω παρει αποφαση ετσι και προχωρησει το μετρο. Οταν θα παψει ο καιρος να ειναι καλος, μαλλον με βλεπω για σπιτι, ρακομελα και μουσικη της αρεσκειας μου...
Εφοσον μιλαμε για επιλογες, αυτη ειναι η δικη μου. Και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειμαι ο μονος. Θα μαζευομαστε ολοι οι "μολυσμενοι" και θα κανουμε παρεα. Καλυτερα μη σου πω, θα πινουμε καθαροτερο αλκοολ και δεν θα εχουμε τοσα εξοδα. Ας ειναι καλα ο πατερας στην Κρητη. Ασε που ετσι συσφιγγουν και οι σχεσεις.

Αλλιως θα στηριξω οσους ανθιστανται στο νομο. Τουλαχιστον για φετος. Τωρα απο του χρονου ειδωμεν.

Υ.Γ. Θα ηθελα πολυ να δω να εφαρμοζεται το μετρο και σε καμια συναυλια (εκτος Badminton) ή σε κανεναν αγωνα μπασκετ...

Οσο για την στηριξη των καταστηματων γιατι δεν λες να τα στηριξουν οι μη καπνιζοντες ;Για παρτη τους ειναι τωρα ολα τα Κ.Υ.Ε , που ειναι ;Τους εβγαλαν εξω τους "μολυσμενους " γιατι δεν πανε να το ευχαριστηθουν ;

Γιατι ο σκοπος ειναι να μην το φχαριστιουνται οι υπολοιποι... Europe... :flipout::flipout::flipout:

Συναντήθηκα σήμερα με κάποιους πελάτες, οι οποίοι θα ιδρύσουν λέσχη φίλων του τσιγάρου, σε μια παλιά αποθήκη του ενός από αυτούς. Ψάχνομαι τώρα να δω τι θα κάνω με καταστατικό και να βρω τρόπο να πάρουμε άδεια πώλησης αλκοόλ από το δήμο. Έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο στο internet, αλλά δε θυμάμαι που. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας ρίξει καμιά ιδέα. Και αν δεν πάρουμε άδεια πώλησης αλκοόλ θα φέρνουμε μόνοι μας τα ποτά μας. Άδεια μουσικών οργάνων παίρνουμε εύκολα. Θα πέσει πολύ γέλιο!

Σήμερα βγήκαμε με 3 φίλους σε εστιατόριο. Τα τασάκια και το κάπνισμα έχουν επανέλθει κανονικά, μετα την απόφαση της ομοσπονδίας. Οταν ρώτησα τον καταστηματάρχη τι θα κάνει αν του ρίξουν πρόστιμα, μου ειπε η απόφαση ειναι να μην τα πληρώνουν.Θα έχουν -ειπε- πολύ σύντομα συνάντηση με τον Λοβέρδο που θελει λεει να ακυρώσει τον Νόμο αλλά κρατάει κόντρα ο ΓΑΠ που ειναι φανατικός αντικαπνιστής!
Η προσωπική μου άποψη (που την ειχα απο την αρχή) ειναι ότι ο Νόμος θα καταργηθεί στην πράξη και το κράτος για μία ακόμη φορά θα ξεφτιλιστεί, αλλά ...έχουν συνηθίσει σε τέτοια και δεν θα είναι η πρώτη φορά! Νομίζω ότι δεν έπρεπε να προχωρήσουν στον Νόμο, αν δεν ειχαν πρόθεση να τον εφαρμόσουν και ειναι σίγουρο πως οι "συσχετισμοί δυνάμεων" δεν ευνοούν την πλήρη απαγόρευση. Προσωπικά πάντως δεν μπορώ να πάρω θέση για το αν ειναι σωστο ή όχι, καθώς υπήρξα καπνιστής επι σειρά ετών και καταλαβαίνω και σίγουρα ήμουν ο τελευταίος που θα διαμαρτύρονταν για καπνό, ακόμη κι όταν με ενοχλούσε πραγματικά!

Ας το παρουν πισω.Τουλαχιστον θα σημαινε οτι αρχισαν να αφουγκραζονται την λαικη θεληση :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Σιγουρα δεν καπνιζεις ;;;

Ναι αδερφε χιλιες φορες να απαγορευτεί η πωληση εαν κόπτονται τοσο πολυ για την υγεια του Εθνους
Και απο που προκυπτει οτι θα ειναι ελεγχομενη δεν μου λες;

Αυτα περι ηχοσυστηματος τωρα τι ειναι ;;Οσο δυνατα θες παιζεις εκτος απο τις ωρες κοινης ησυχιας οι οποιοες ισχυουν για ολο τον πληθυσμο και οχι για ορισμενους

Προσωπικα δεν αρνουμαι τους περιορισμους ,δεν αρνουμαι τα θετικα του μετρου ,δεν θεωρω οτι χανω καποιο κεκτημενο δικαιωμα ,αυτο δεν σημαινει πως δεν θα αντιδρασω στα παραλογα του θεματος ,οτι δεν θα αντιδρασω στην ειρωνια του "για την υγεια σας το κανουμε βρε κουτα" απο ενα κρατος που συστηματικα και επι σειρα ετων κανει το παν για να μου καταστρεψει την ζωη,εαν εσυ το τρως αδερφε δικο σου θεμα

Ετσι ακριβώς...με πρόλαβες στην απάντηση προς τον φίλο μας.
Η κοροιδία της υπόθεσης είναι αυτη που δεν χονεύεται με τίποτε, εκτός και εαν μας έχουν περάσει γιά τόσο βλάκες.
Εαν θέλουν να φροντίσουν γιά την υγεία μας, ας φτιάξουν πρώτα το σύστημα υγείας που μπάζει απο παντού και το πληρώνουμε με το παραπάνω και μετά θα αποκτήσουν δικαίωμα γιά τέτοιου είδους πατροναρίσματα.

Να κανω μια ερωτηση?

Αν διπλοπαρκαρω και σε κλεισω και αργησεις στη δουλεια σου, επειδή βιαζομουν και δεν εβρισκα άλλου ή απλά επειδή δεν ηθελα να περπατησω λίγο παραπάνω, πως θα σου φαινοταν αν κατηγορουσα το Δημαρχο για την ελλειψη θέσεων στάθμευσης? Κατι τετοιο δεν κανεις κι εσυ?

Παραβλεπεις το προβλημα που δημιουργεις και στεκεσαι στις ευθυνες αλλων. Δε νομίζω ότι πιστευει κανεις στα αγνα κινητρα της κυβερνησης. Ούτε καν εγώ που είμαι και από τους ευνοημενους ας πουμε. Θες να το πεις κοροιδια, ΟΚ.

Δεν στεκεσαι όμως στο μεγάλο πρόβλημα για μια μεριδα πληθυσμου, που δεν μπορεί να κάνει απλά πράγματα χωρίς να υπομεινει τον καπνο. Αυτό το πρόβλημα θα λυνοταν. Αλλα εμεις ειμαστε Ελληναρες, επαναστατες και δεν ανεχομαστε την κοροιδια.

Μπορει να πας πηδανε και να κανουμε μια 24ωρη καθε τρεις μηνες, αλλα για το τσιγαρο κανουμε επανασταση. :afro::fahne90:

Και για να το πω απλα. Πες μου τι θα κανω το χειμωνα αν θελω να βγω με το παιδι μου για καφε. Ποιος θα φταιει που δεν μπορω να το κανω, τα προβληματα στο συστημα υγειας, η αυτοι που θα καπνιζουν στην καφετερια?

Last edited:
Είναι γεγονός ότι οι καπνιστές υποφέρουν όταν δεν μπορούν να καπνίσουν. Κι ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για τη χαλάρωση ή τη διασκέδασή τους.

Όμως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το ίδιο ακριβώς νιώθουν και οι μη καπνιστές όταν είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα στον καπνό.

Όπως οι δεύτεροι δεν μπορούν να καταλάβουν το πρόβλημα των πρώτων, έτσι και οι πρώτοι δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα των δεύτερων.

Από εκεί και πέρα το επίπεδο των επιχειρημάτων ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο των ανθρώπων. Τα χειρότερα όλων είναι :

είνα μαγαζί μου και το κάνω ό,τι θέλω

κι επειδή η χώρα έχει άλλα προβλήματα δεν μπορεί να πάρει μέτρα κατά του τσιγάρου.

Ειδικά αυτό το τελευταίο το επικαλούνται και οι φοροφυγάδες (κυρίως οι μικροί) για να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Από εκεί και πέρα το επίπεδο των επιχειρημάτων ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο των ανθρώπων. Τα χειρότερα όλων είναι :

είνα μαγαζί μου και το κάνω ό,τι θέλω

κι επειδή η χώρα έχει άλλα προβλήματα δεν μπορεί να πάρει μέτρα κατά του τσιγάρου.

Η παραπάνω ατάκα είναι η ''σημαία'' του Πρωθυπουργού μας και στη θεωρία, αλλά, και στην πράξη. Λένε ότι η μίμηση είναι η ωραιότερη μορφή κολακείας. Επομένως, το μόνο που κάνουν οι καταστηματάρχες είναι να κολακεύουν την πολιτική φιλοσοφία του Πρωθυπουργού μας προσπαθώντας να τη μιμηθούν.;)

Το ότι θα έμπαινα στην ίδια μοίρα με τους φοροφυγάδες Βλάση, όταν μάλιστα πληρώνω (σαν καπνιστής) υπέρογκους φόρους, δεν το περίμενα.
Ρωτώ (για 58493543543η φορά): Οι μαγαζάτορες δεν γουστάρουν τον Νόμο επειδή είναι καπνιστές ή επειδή ξέρουν ότι το 90% του τζίρου τους τον κάνουν καπνιστές?
Καλά απ τον vasada δεν περιμένω απάντηση. Αυτός θέλει να βγει με το παιδί του, να πλακωθεί στα ουίσκια με το παιδί του (το αν το μαγαζί θα έχει Haig σε μπιμπερό θα το αναλύσουμε αργότερα) και να μην τον ενοχλεί ο καπνός.

Ρε παιδια. Πεστε οτι απλα θελετε να συνεχισετε να καπνιζετε οπου γουσταρετε. Πεστε οτι δε σας νοιαζει αν ενοχλειτε καποιους.
Εσεις απλα θελετε να καπνιζετε.

Δε μιλατε με τον πρωθυπουργο, μιλατε με μενα. Το τι κανει ο πρωθυπουργος ειναι αδιαφορο. Σου λεω οτι με ενοχλει ο καπνος σου, και εσυ λες οτι οι καπνιστες ειναι καλοι πελατες, οτι πληρωνουν φορους και οτι η κυβερνηση κοροιδευει.

Καληνυχτα.