Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

@Alex
Αδερφε βλεπω οτι εισαι Γερμανια, εγω παντως στο Μοναχο που ειμουν προ ολιγου καιρου στα περισσοτερα bier garten απ'εξω γινοτανε της γοπας, σε μερικα δε υπηρχε και εξωτερικος μερικως προφυλασσομενος χωρος με σομπες για τον ιδιο σκοπο. Πουθενα δεν ειδα αυτο που λες για απαγορευση ακομα και εξω απο το καταστημα. Αντιθετως ακομα και εξω απο πολυκαταστηματα, ακριβως στην εξοδο ειχε μαγαλα μεταλικα τασακια.
Στην Αυστρια δε ισχυουν οι μεικτοι χωροι.

Ρε vasada θελεις και τα λες ή σου ξεφευγουν;;;
Μιλησε κανεις για αεροπλανα βαπορια και αλλες τετοιες ... που μας λες;;; Παλι οτι να 'ναι, να 'χαμε να λεγαμε...

Καλα λεει ο Tzimisce για κακια... δεν πειραζει παιδια να ειστε καλα και να περνατε ακομα καλυτερα στα αδεια μαγαζια που θα πηγαινετε. Γιατι εσεις μπορει να μην θελετε να στηριξετε τα ακαπνα μαγαζια, εγω , και μαλλον οχι μονο, θα τα σαμποταρω παντως οσο μπορω. Καλυτερα στο σπιτι με φιλους, τσιγαρα, ποτα, μεζεδες, μουσικες.

Με το που φτιαξει ο καιρος ομως θα εχει πολυ πλακα...

Αυτό με την λειτουργία του μαγαζιού σαν κλειστή λέσχη έχει ξανακουστεί και το εξετάζω και εγώ για πελάτη μου. Έχω μιλήσει με δικηγόρους από Γερμανία, που έχουν ασχοληθεί και θα με ενημερώσουν για το νομικό πλαίσιο. Έτσι και το καταφέρουμε θα γίνει χαμός, θα γεμίσει λέσχες η χώρα! :ernaehrung004: :BDGBGDB55:

Ρε νasada θελεις και τα λες ή σου ξεφευγουν;;;
Μιλησε κανεις για αεροπλανα βαπορια και αλλες τετοιες ... που μας λες;;; Παλι οτι να 'ναι, να 'χαμε να λεγαμε...

Καλα λεει ο Tzimisce για κακια... δεν πειραζει παιδια να ειστε καλα και να περνατε ακομα καλυτερα στα αδεια μαγαζια που θα πηγαινετε. Γιατι εσεις μπορει να μην θελετε να στηριξετε τα ακαπνα μαγαζια, εγω , και μαλλον οχι μονο, θα τα σαμποταρω παντως οσο μπορω. Καλυτερα στο σπιτι με φιλους, τσιγαρα, ποτα, μεζεδες, μουσικες.

Με το που φτιαξει ο καιρος ομως θα εχει πολυ πλακα...

Συγνωμη.

Αλλα γιατι επιλεκτικα γινεται φασαρια για τις καφετεριες και τα μπαρ? Γιατι να μην υπαρχει και τρενο που να μπορεις να καπνισεις? Πως θα πας 5 ωρες Αθηνα - Θεσσαλονικη χωρις τσιγαρο?

Να τα κανουμε ολα διπλα να τελειωνουμε.

Οσο πολλοι ειχαν το διλλημα "σπιτι ή καφε σε καφετερια που μυριζει τσιγαρο" διαλεγαν το δευτερο. Οποτε νομιζω οτι τελικα κι εσυ δεν θα διαλεξεις το σπιτι.

Στέλιος Π.; said:
...Με το που φτιαξει ο καιρος ομως θα εχει πολυ πλακα...

Eλα ντε! Η όλη φασαρία είναι για 3 μήνες το χρόνο. Από Μάρτιο πάλι όλοι έξω. Συνεπώς δεν προλαβαίνει να εφαρμοστεί ο νόμος φέτος. Θα πέσουν μερικά πρόστιμα σε λίγους άτυχους, και τέρμα για την ώρα. Από του χρόνου πάλι.....

Συγνωμη.

Αλλα γιατι επιλεκτικα γινεται φασαρια για τις καφετεριες και τα μπαρ? Γιατι να μην υπαρχει και τρενο που να μπορεις να καπνισεις? Πως θα πας 5 ωρες Αθηνα - Θεσσαλονικη χωρις τσιγαρο?

Να τα κανουμε ολα διπλα να τελειωνουμε.

Οσο πολλοι ειχαν το διλλημα "σπιτι ή καφε σε καφετερια που μυριζει τσιγαρο" διαλεγαν το δευτερο. Οποτε νομιζω οτι τελικα κι εσυ δεν θα διαλεξεις το σπιτι.

Για το τραινο εχω τις αντιρησεις μου, το εχουμε συζητησει και με το Βλασση σε πολυ παλιοτερα ποστ σε αυτο εδω το thread. Ενα ξεχωριστο βαγονι, οπως ειχε τo IC παλιοτερα, δεν θα ενοχουσε κανεναν. Αλλα ειπαμε στο θεατρο του παραλλογου δεν βρισκει κανεις λογικη...
Στο πλοιο λ.χ. που απαγορευτηκε, αν και δεν ηταν το καλυτερο μου, το επικροτω γιατι καταλαβαινω τη δυσκολια, οπως και στο αεροπλανο και λεωφορειο, αλλα στπ τραινο το βρισκω παραλογο να μην υπαρχει βαγονι καπνιστων.

Στο δευτερο που λες κανεις λαθος αδερφε. Μεχρι τωρα δεν εχω παει σε κανενα μαγαζι που δεν θα με αφηναν να καπνισω. Πριν κατσω εκανα μια απλη ερωτηση "καπνιζουμε;" και οταν μου ελεγαν οχι, πολυ απλα εφευγα.
Επισης δεν ειμαι διατεθειμενος να δω συναυλια ατσιγαρος, γιαυτο και αποφευγω το μπαντμιντον. Στην τελικη ολοι αυτοι με θελουν πελατη τους πιο πολυ απο οτι εγω να παω...
Οσοι λοιπον μου προσφερουν αυτο που θελω τους δινω τα ωραια μου λεφτακια, οσοι οχι... τι να κανουμε ας τα παρουν απο αλλου, τοσο απλα.

Last edited:
Α και κατι ακομα γινεται "επιλεκτικα" για τα καφενεια/μεζεδοπωλεια και τα bar γιατι στα υπολοιπα δεν ειναι προεραιτικη η προσελευση. ΕΙναι χωροι αν το θελεις απολαυσης, οπως και αν την εννοει ο καθενας.

Γιαυτο και πρεπει να υπαρχουν αντιστοιχοι και για τους με και για τους δε.

....

Στο δευτερο που λες κανεις λαθος αδερφε. Μεχρι τωρα δεν εχω παει σε κανενα μαγαζι που δεν θα με αφηναν να καπνισω. Πριν κατσω εκανα μια απλη ερωτηση "καπνιζουμε;" και οταν μου ελεγαν οχι, πολυ απλα εφευγα.
Επισης δεν ειμαι διατεθειμενος να δω συναυλια ατσιγαρος, γιαυτο και αποφευγω το μπαντμιντον. Στην τελικη ολοι αυτοι με θελουν πελατη τους πιο πολυ απο οτι εγω να παω...
Οσοι λοιπον μου προσφερουν αυτο που θελω τους δινω τα ωραια μου λεφτακια, οσοι οχι... τι να κανουμε ας τα παρουν απο αλλου, τοσο απλα.

Oποτε εμενα και ολους τους αλλους που αφηνουν επι χρονια τα λεφτα τους σε μαγαζια, -που αφου επιτρεπεται το καπνισμα- δεν ειναι της απολυτου αρεσκειας μας, πως μας βρισκεις?. Εκτος αν τα δικα σου 4 ευρω για τον καφε, εχουν μεγαλυτερη αξια απο τα δικα μου 4 ευρω.

Oποτε εμενα και ολους τους αλλους που αφηνουν επι χρονια τα λεφτα τους σε μαγαζια, -που αφου επιτρεπεται το καπνισμα- δεν ειναι της απολυτου αρεσκειας μας, πως μας βρισκεις?. Εκτος αν τα δικα σου 4 ευρω για τον καφε, εχουν μεγαλυτερη αξια απο τα δικα μου 4 ευρω.

Δεν θα χαρακτηρισω κανεναν, καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει λογος.

Αν ομως πηγαινεις και αφηνεις χρηματα σε κατι που σε κανει να μη νοιωθεις ευχαριστα... τι να πω... Εγω παντως δεν θα πηγαινα. Αρνουμαι. Και αν το κανατε αυτο περισσοτεροι ισως να αλλαζατε κατι, ισως βεβαια και οχι. Ουτε ολοι οι καπνιστες ειναι διατεθειμενοι να κανουν αυτο που λεω, αλλα μια μεριδα ειναι. Και αν πετυχει πετυχε, αν δεν πετυχει... c'est la vie... Στην Ελλαδα εχουμε καλο, πολυ καλο καιρο.

Νομιζω να σε καλυψα.

Ποιος θα το ορισει αυτο το ποσοστο?
Και πως θα επιλεγουν τα μαγαζια που θα επιτρεπεται το καπνισμα? Θα μπουν πληθυσμιακα κριτηρια και θα εκδιδονται αδειες αναλογα με τον πληθυσμο?

Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το ορίσει η πολιτεία.

Και γιατι να μην επεκταθει αυτος ο διαχωρισμος και σε αλλους χωρους?
Να εχουμε δηλαδη λεωφορεια καπνιστων, πλοια και αεροπλανα, σχολεια, πανεπιστημια. Ολα διπλα.

Όχι καλό μου... Πολύ φοβισμένο σε βλέπω...
Μη φοβάσαι, δεν είμαστε επεκτατικοί.
Ούτε θα ζητήσουμε να ακρωτηριάζουμε τους μη καπνιστές, ούτε να μαμάμε τις γυναίκες τους, ούτε να μας κρατάτε την **** την ώρα που κατουράμε για να μπορούμε να καπνίζουμε με την ησυχία μας ταυτόχρονα...

Aμα διαβασει κανεις τα 'θελω' των καπνιστων θα νομιζει οτι τα εχουν στερηθει τουλαχιστιον για 10ετιες .

Προσωπικά δεν το έχω στερηθεί καθόλου...
Ίσα ίσα που είναι πιο φτηνό να μαζεύεις φίλους σπίτι και να πίνεις τα ούζα σου ακόμη και αν αναλαμβάνεις μόνος όλα τα έξοδα από το να βγεις να πιεις ένα ούζο έξω... :p

H διαφορα μας ειναι οτι δεν ειχα αλλη επιλογη. Μονο το να κατσω σπιτι, αφου οπουδηποτε αλλου καπνιζαν.

Και φυσικα δεν εχω κανενα προβλημα να υπαρχουν μαγαζια που να επιτρεπεται το καπνισμα, απλα δεν βλεπω τον τροπο με τον οποιον θα καθοριστουν κριτηρια.
Ρωτησα τον Αλεξη για τη Γερμανια, να δουμε αν ξερει.

Ομως βρισκω λογικο και δικαιο, αν δεν γινεται αλλιως και αν προκειται να αδικηθει καποιος, να ειναι τουλαχιστον αυτος που προκαλει το προβλημα.
Και αυτο δεν εχει καμια σχεση με διαθεση εκδικησης, οπως σαφως γραφτηκε νωριτερα.

Γιά τό κάπνισμα άκρη δεν βγαίνει..

Αλλά διαβάζοντας τό αρθρίδιο τής Καθημερινής γιά τον χαφιεδισμό στην Σουηδία ,καταλαβαίνω ακόμα καλύτερα γιατί αυτή η Χώρα ακολούθησε μέ ενθουσιασμό τού Γερμανούς Ναζί στά πειράματα ''ευγονικής'' και στείρωνε νοητικά καθυστερημένους και την δεκαετία τού 70..

Νά μού λείπουν τέτοιες ''καθαρές και πολιτισμένες ''Κοινωνίες.

Η ουσία είναι μια..
Όποιος έρθει σπίτι μου και δεν είναι καπνιστής,,,,,,ας πρόσεχε....
Θα βγει σαν καπνιστός σολομός από μέσα...

Για έξω δεν ξέρω....μας έχει κάνει ο Κωστάκης και ο Γιωργακης με την συμμορία του,άλογα...
Ούτε το σπίτι δεν μας βλέπει πλέον,,σιγά μην πάμε και καφετερία (sic) για να συναντήσουμε τους νόμιμους άκαπνους?..άλλη όρεξη δεν είχα.....θα μείνω σπίτι με τους παράνομους πια δαίμονες μου....ας ξεσκασουν οι νόμιμοι άκαπνοι...

Τι θυμήθηκα τώρα...ένα σκίτσο του Γιάννη Καλαιτζη (Ελευθεροτυπία κλπ),,,που είχε ένα σπίτι περιτριγυρισμένο από κάθε μορφής μόλυνση,,,απόβλητα παντού,,σάπιες λαμαρίνες,,,ντουμάνια από εργοστάσια πιο πέρα και πάσης φύσεως καρκινογόνες οπτασίες....σε μια άκρη ήταν ενας μαύρος τυπάκος (δεν τον είδα με την πρώτη ματιά) που κατουρούσε παράμερα...
Ξαφνικά ανοίγει το παράθυρο ο νοικοκύρης του σπιτιου και φωνάζει...."Τι κάνεις εκεί ρε σκυλαραπααα"....

Με λίγα λόγια αγαπητοί,,,δεν βρίσκω τον λόγο να πάρω ηλεκτρικές συσκευές και λαμπτήρες που να ανήκουν στην τάξη "Α",,αφού έρχεται η ΔΕΗ κάθε λίγο και λιγάκι,,,που με τις αυξήσεις της με υποβαθμίζει στην ενεργειακή τάξη "Γ" (γάμα)...

ps...Αν νομίζει ο Ατσαλάκωτος πως θα μας αναγκάσει να τρέχουμε στους μαραθώνιους και να θαλασσοδερνόμαστε με τα Κανό για να του μοιάσουμε, είναι βαθιά νυχτωμένος.....

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

ps...Αν νομίζει ο Ατσαλάκωτος πως θα μας αναγκάσει να τρέχουμε στους μαραθώνιους και να θαλασσοδερνόμαστε με τα Κανό για να του μοιάσουμε, είναι βαθιά νυχτωμένος.....
:2thumb22sup::2thumb22sup:
1E93C6C0B9EC04174AABBE6422E9D356.jpg

Εδώ τον πήρε χαμπάρι και ο Ερντογάν καί τού κάνει πλάκα δωρίζοντάς του σκί..:Banane0::Banane0::Banane0:

Οff-topic αλλά μούδωσες την αφορμη..

Παντός ρε καπνιστές και ελέο κρισης για δε το κόβεται , το κάπνισμα λέω , μια και καλή .
Έτσι δε θα δίνεται και έξτρα φόρους σ αυτο το ¨ αδηφάγο ¨ κράτος που κατα τα αλλα ¨ εξυμνηται ¨ ;;;;;

από τη συζήτηση φάνηκε ότι η ανάγκη για νομοθετική παρέμβαση προκύπτει από την έλλειψη σεβασμού προς το συνάνθρωπο που διακρίνει πολλούς από μας. Χάρηκα πραγματικά τη συζήτηση με τον PETRAN και με άλλα μέλη του φόρουμ, που δηλώνουν ότι το μόνο που θέλουν είναι σε επιλεγμένα (και καθορισμένα μέρη) να μπορούν να χαλαρώνουν ή να διασκεδάζουν με το τσιγάρο τους. Και φυσικά μια τέτοια θέση και στάση είναι όχιμόνο αποδεκτή από μένα, αλλά και άξια συγχαρητηρίων, διότι δείχνει την ωριμότητα του κάθε ατόμου, το σεβασμό προς τους γύρω του και τη διεκδίκηση με αξιοπρέπεια των δικαιωμάτων του. Και φυσικά από μένα δεν τίθεται καν θέμα για το κάπνισμα στο ύπαιθρο, ή μάλλον εκτός κτηρίων. Εκεί, ακόμη κι αν κάποιος ενοχλείται από τον καπνό, αρκεί μια παρατήρηση και ή ο καπνιστής ή ο μη καπνιστής θα αλλάξουν θέση ή κατεύθυνση και το πρόβλημα θα λυθεί. Καλή διάθεση και αλληλοσεβασμός χρειάζεται.

Τώρα για τη θέση των εστιατόρων και των ιδιοκτητών καφετεριών.

Έχω αρκετούς φοιτητές, οι οποίοι μετέχουν σταθερά σε εθελοντική βάση στις έρευνε για τα μέσα ενημέρωσης, εδώ στη βόριεο Ελλάδα. Κάποιοι έχουν πορωθεί με τη διαδικασία σε ζόρικο βαθμό. Έτσι σήμερα το πρωί (μεσούσης της εξεταστικής) ήλθε μια τετράδα και μου κοινοποίησε ότι χθες όλη τη μέρα πέρασαν από όλα (κατά δήλωσή τους) τα φαγάδικα, τα καφέ, μπαράκια, κλπ. της πόλης και ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους να αξιολογήσουν τη θέση του συλλόγου για αναστολή του νόμου για ένα χρόνο και μετά διάλογο από μηδενική βάση (με ερωτηματολόγιο). Το 70% του δείγματος (που ήταν πάνω από 100 καταστήματα κατά δήλωσή τους) δηλώνει καθαρά ότι η θέση περί διαλόγου είναι προσχηματική και ότι το μόνο που θέλουν είναι να κερδίσουν χρόνο, ώστε όλοι να καπνίζουν ελεύθερα στο κατάστημά τους. Το 12%, το οποίο από όσο είδα ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων, ζητά πραγματικά το διάλογο για να δοθεί μια λύση σοβαρή στο πρόβλημα. Το υπόλοιπο ποσοστό δεν θέλησε να τοποθετηθεί για αδιευκρίνιστους λόγους.

Πόσοι θα ήθελαν να κάνουν τα καταστήματά τους μη καπνιστών, αν είχαν το δικαίωμα επιλογής; Μόνο 4 στους πάνω από 100. Και μάλιστα το ένα κατάστημα είναι δίπλα στα ιατρεία του ΙΚΑ και ένα δεύτερο παιδότοπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ του ελεύθερου καπνίσματος έχει τοποθετηθεί και ένας ιδιοκτήτης παιδότοπου.

Γιατί αυτή η μονομερή τοποθέτηση; Διότι δεν θέλουν να χάσουν κανένα πελάτη. Και όλοι πιστεύουν ότι ο μη καπνιστής θα ανεχθεί πιο εύκολα τους άλλους να καπνίζουν, άρα θα μείνει στο μαγαζί, αλλά ο καπνιστής δεν θα ανεχθεί με τίποτε την απαγόρευση να καπνίσει, άρα θα φύγει.

Αυτά περί ειλικρινών προθέσεων των καταστηματαρχών.