Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!
Γιάννη κάνεις ένα λάθος = Προσπαθείς να ερμηνεύσεις έναν μη καπνιστή χωρίς να είσαι. Και φυσικά αστοχείς.
Λοιπόν άκου και εμένα που είμαι πολλά χρόνια μη καπνιστής.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η υγεία μου . (που μάλλον και αυτή βλάπτεται πολύ ή λίγο από τον καπνό ) .
Αν ο καπνός ήταν άοσμος -.αόρατος και χωρίς συνέπειες (τσούξιμο ματιών – δυσκολία αναπνοής κλπ) ΔΕΝ θα με ενδιέφερε αν κάπνιζες δίπλα μου, 'οτι συνέπειες και αν είχα.
Ο καπνός ενοχλεί.
Προσωπικά είναι ο μόνος λόγος που είμαι κατά του καπνίσματος δε Δ.Χ.
Δεν έχεις δικαίωμα να ενοχλείς με τον καπνό σου. Τόσο απλό.
Εγώ δεν ερμηνεύω τον καπνιστή . Εχω δικαίωμα να μην αντέχω την επαφή με τον καπνό του
Ηλία, δεν προσπαθώ να ερμηνεύσω κανέναν. Λέω, απλά, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός προβλήματος που κάποιοι είτε δεν θέλουν να το αντιμετωπίσουν είτε με ευτράπελους νόμους προσπαθούν να το ''λύσουν''. Οι κοινωνίες, γενικώς, είναι μια κατάσταση ανοχής. Δεν θα διαφωνήσω ούτε στο ελάχιστο ότι σ' ενοχλεί ο καπνός μου. Έχεις απόλυτο δίκιο και ούτε καν θα μπω στην λογική του αν είσαι 10% ή 90% υπερβολικός. Είπαμε, είναι δικαίωμά σου. Πάμε παρακάτω...
Μια Πολιτεία όταν καλείται να λύσει σύνθετα προβλήματα όπως αυτό του καπνίσματος, προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή της ανοχής. Σου φέρνω ένα παράδειγμα που έχω αντιμετωπίσει πολλάκις στη δουλειά μου. Αυτό της ηχορύπανσης. Π.χ. τουριστικό μέρος με μπαράκια τα οποία ως επί το πλείστον λειτουργούν το καλοκαίρι. Στα 50 μέτρα κατοικίες ανθρώπων που επιθυμούν ( ο καθένας για τους δικούς του λόγους - άλλος γιατί ξυπνάει νωρίς για να δουλέψει, άλλος γιατί έχει πάει διακοπές για να ησυχάσει και άλλος γιατί του τη σπάει η πιτσιρικαρία με τα ντάπα ντούπα -) στις 12 η ώρα το βράδυ ν' ακούγονται μόνο τα τζιτζίκια. Δεν θα επεκταθώ διότι είναι τεράστιο το θέμα. Το μόνο που θα σου πω είναι ''μύλος''. Μια κατάσταση αν έκανε η κότα το αυτό ή το αυγό την κότα με την αστυνομία να δουλεύει υπερωρίες.
Θα μου πεις ''γιατί, δεν υπάρχουν διατάξεις για το ωράριο? Ας τηρηθούν''. Οκ....μπες, λοιπόν, στη μέση και πείσε τη νεολαία 2 η ώρα να είναι στα κρεββάτια της Σάββατο βράδυ ή πείσε τον συνταξιούχο να δείξει μεγαλύτερη ανοχή ως προς το ωράριο διότι το μέρος είναι τουριστικό και δουλεύει με την καλοκαιρινή κίνηση. Το αφήνω...
Πάμε σε άλλο. Σε ποιο όροφο μένεις Ηλία?
Ξέρεις τι θα πει να περνάει η σκουπιδιάρα, να κοπανάει τους κάδους 4.30 το πρωί και 'συ να μένεις στον 1ο ή το ισόγειο?? Ξέρεις τι θα πει στις 3 τα ξημερώματα να αφήνει ο άλλος στα λάστιχα τα 250 άλογα που κουβαλάει στον κινητήρα? Ξέρεις τι θα πει να μένεις σε παλιό σπίτι με ηχομόνωση ανύπαρκτη και ο από πάνω να ξεκινάει εργασίες ανακαίνισης στις 7.45 το πρωί με το κομπρεσέρ?
Θα μπορούσα να αναφέρω κανά εκατομμύριο ακόμα παραδείγματα για το πως συμπεριφορές του ενός βλάπτουν τον άλλο. Η ηχορύπανση ήταν ένα απλό παράδειγμα. Δεν αρκεί, λοιπόν, η λογική σου ''με βλάπτεις κύριε, επομένως κόφτο''. Γι' αυτό και η Πολιτεία προσπαθεί να βρει λύσεις κάπου στη μέση που πολλές φορές είναι και ''άδικες''.
Στο συγκεκριμένο θέμα με το κάπνισμα, η Πολιτεία
δεν προσπάθησε να βρει καμμία λύση, λες και οι καπνιστές είναι 2-3 άτομα οπότε είπε ''άστους να το ξεχάσουν''...