Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Καλά, ας μην κάνουμε το τσιγάρο παντιέρα ενός αγώνα για την ελευθερία.. Είναι τραγωδία αυτό. Δεν τίθεται θέμα ελευθερίας από την στιγμή που βλάπτεις και ενοχλείς τους άλλους. Θέμα επιλογής μπορεί να τεθεί. Ας αδειοδοτηθούν κάποια μαγαζιά, μπαρ, καφέ που θα επιτρέπεται σε αυτά το κάπνισμα και όποιος θέλει ας πηγαίνει. Οπουδήποτε αλλού, πλην των ιδιωτικών χώρων του καθενός, το παράλογο ήταν που μέχρι σήμερα επιτρέποταν και όχι τώρου που -λένε- πως απαγορεύεται (γιατί σε κάμποσα μέρη που ξέρω, μόνο κατ'ευφημισμόν απαγορεύεται, όλοι καπνίζουν όπως και πριν).

Μα τόσα χρόνια σε μπαρ, καφετέριες δεν "καπνίζαμε" και εμείς παρέα με τους καπνιστές? Είχαμε άλλη λύση?

Θα σταματάγαμε να βγαίνουμε στα 16, στα 20, στα 30? Υποφέραμε από τον καπνό αλλά πηγαίναμε και πηγαίνουμε να διασκεδάσουμε.

Φυσικά και χαίρομαι με το μέτρο όπως και όλοι οι μη-καπνιστές.

Με την λογική που αναπτύσσεται εδώ μέσα, περιορισμός της ελευθερίας είναι και τα παρακάτω:

1. Να μην μπορώ να κάνω την ανάγκη μου ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ.
2. Να μην μπορώ βάλω στην διαπασών την μουσική στο αυτοκίνητο μου όποια ώρα θέλω και όπου θέλω.
3. Να μην μπορώ να τρέχω με 240 στην Εθνική ή μέσα στην πόλη.
και χιλιάδες άλλα...

Η κοινωνία λειτουργεί με κανόνες. Με την ίδια λογική που λένε οι καπνιστές ότι όποιος δεν θέλει καπνό να πάει αλλού, τότε και οι καπνιστές αν δεν γουστάρουν τον συγκεκριμένο κανόνα να πάνε σε άλλη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να καταλήγουμε εκεί όμως. Ειπώθηκαν επιχειρήματα απολύτως πειστικά.

1. Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει κόψει το τσιγάρο και να το αναπολεί.
2.Το τσιγάρο αποδεδειγμένα προκαλεί εθισμό. Με λίγα λόγια δεν το καπνίζετε, σας καπνίζει.
3.Όσοι έχουν παιδιά δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι τους. Γιατί να καπνίζουν σε άλλους κλειστούς χώρους? Τα παιδιά τους τα σκέφτονται αλλά για τον άγνωστο τους είναι αδιάφορο?

Το τσιγάρο έχει τον χαρακτηριστικό ότι πέρα από τον χρήστη το εισπνέει και αυτός που είναι στον ίδιο χώρο. Αυτό κάνει όλη την διαφορά και πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι καπνιστές ότι τόσα χρόνια έκαναν κακό στην υγεία κάποιων ανθρώπων δίπλα τους. Αυτό έπρεπε να σταματήσει και σταμάτησε.

Στην Ιταλία και σε όλες τις χώρες που απαγορεύτηκε παρατηρήθηκε μείωση στην χρήση τσιγάρου και στον αριθμό των εμφραγμάτων. Οι καρκίνοι μειώνονται σε βάθος χρόνου.

Όσο είναι υγιής κάποιος και καπνίζει κάνει πλάκα με το τσιγάρο. Όταν όμως κάποιος καπνιστής εμφανίσει καρκίνο ή πάθει έμφραγμα τότε σε συντριπτικό ποσοστό το κόβει, άσχετα που τότε μικρή ωφέλεια έχει πια.

Όλα αυτά δεν σας λένε κάτι?

Φιλε εχεις μεγαλη καταπιεση απο τους καπνιστες, ειναι ολοφανερο.

Το κακο ομως ειναι οτι τσουβαλιαζεις τους παντες ("Με την λογική που αναπτύσσεται εδώ μέσα"), και αυτο ειναι τουλαχιστον αγενες.

Δεν ξερω αν εχεις υπ'οψιν σου, αλλα υπαρχουν και καπνιστες οι οποιοι σεβονται αυτους που δεν μπορουν τον καπνο, και αν πανε σε επισκεψη σε σπιτι που δεν καπνιζουν, δεν καπνιζουν ουτε εκεινοι.
Ακομη δεν καπνιζουν, ή αλλαζουν τραπεζι σε καφετερια αν διπλα καθετε κανα παιδακι, χωρις να τους το ζητησουν ;-)

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Καλά, ας μην κάνουμε το τσιγάρο παντιέρα ενός αγώνα για την ελευθερία.. Είναι τραγωδία αυτό. Δεν τίθεται θέμα ελευθερίας από την στιγμή που βλάπτεις και ενοχλείς τους άλλους. Θέμα επιλογής μπορεί να τεθεί. Ας αδειοδοτηθούν κάποια μαγαζιά, μπαρ, καφέ που θα επιτρέπεται σε αυτά το κάπνισμα και όποιος θέλει ας πηγαίνει. Οπουδήποτε αλλού, πλην των ιδιωτικών χώρων του καθενός, το παράλογο ήταν που μέχρι σήμερα επιτρέποταν και όχι τώρου που -λένε- πως απαγορεύεται (γιατί σε κάμποσα μέρη που ξέρω,
μόνο κατ'ευφημισμόν απαγορεύεται, όλοι καπνίζουν όπως και πριν).

...Ποιος μίλησε για αγώνα??
...Νύξη όμως θεωρείται. Και ναι, τίθεται θέμα ελευθερίας για εμένα.

Κατα´τα άλλα συμφωνεις μαζί μου απ' ό,τι φαίνεται.

Φιλε εχεις μεγαλη καταπιεση απο τους καπνιστες, ειναι ολοφανερο.

Το κακο ομως ειναι οτι τσουβαλιαζεις τους παντες ("Με την λογική που αναπτύσσεται εδώ μέσα"), και αυτο ειναι τουλαχιστον αγενες.

Δεν ξερω αν εχεις υπ'οψιν σου, αλλα υπαρχουν και καπνιστες οι οποιοι σεβονται αυτους που δεν μπορουν τον καπνο, και αν πανε σε επισκεψη σε σπιτι που δεν καπνιζουν, δεν καπνιζουν ουτε εκεινοι.
Ακομη δεν καπνιζουν, ή αλλαζουν τραπεζι σε καφετερια αν διπλα καθετε κανα παιδακι, χωρις να τους το ζητησουν ;-)

Προφανώς και έχω μεγάλη καταπίεση από καπνιστές. Λίγο από φίλους, καθόλου στο σπίτι μου και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οπουδήποτε αλλού.

Όλοι οι μη-καπνιστές έχουν υποστεί αυτή την καταπίεση.

Η αδερφή μου είναι καπνίστρια και σέβεται τους πάντες. Όπως σέβεται και το νόμο και τον βρίσκει απόλυτα λογικό από την στιγμή που το μέτρο με τους χώρους καπνιστών και μη-καπνιστών είναι μη-λειτουργικό.

Το παιδάκι τι διαφορά έχει με τον ενήλικα? Ο ενήλικας δεν βλάπτεται από το τσιγάρο? Μόνο το παιδάκι έχει το πρόβλημα? Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά είναι άλλοθι. Αν σέβεσαι τον διπλανό σου το κάνεις ανεξάρτητα ηλικίας.

Το παιδάκι και ο ενήλικας τον ίδιο καπνό θα εισπνεύσουν και στον ίδιο κίνδυνο θα εκτεθούν.

Η γυναίκα μου είναι έγκυος. Ελάχιστοι την έχουν σεβαστεί. Σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, κάπνιζαν όλοι και αδιαφορούσαν που ήταν και αυτή εκεί. Δεν μπορούσε να ΜΗΝ είναι, είναι η δουλειά της.

Σε εστιατόριο που είχαμε πάει, φίλοι στην παρέα καπνιστές άναψαν τσιγάρο, αδιαφορώντας για το ότι είναι έγκυος. Μάλιστα έκανα σαν πλάκα παρατήρηση και δεν καταλάβαιναν για ποιο λόγο να μην καπνίσουν. Μιλάμε για ΤΕΤΟΙΟ εθισμό.

Άλλοι καταλαβαίνουν άλλοι όχι, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΒΛΑΠΤΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα ελευθερίας όταν υπάρχει ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και ειδικά αυτών που καταπιέζονται.

Μπορεί να είναι περιοριστικό μέτρο αλλά δεν θα ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ η υγεία των καπνιστών. Πιθανότατα έως ΣΙΓΟΥΡΑ να υπάρξει και ωφέλεια.

Αντίθετα θα υπάρξει ΜΕΓΑΛΗ βελτίωση στην ΥΓΕΙΑ των μη-καπνιστών.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

...Ποιος μίλησε για αγώνα??
...Νύξη όμως θεωρείται. Και ναι, τίθεται θέμα ελευθερίας για εμένα.

Κατα´τα άλλα συμφωνεις μαζί μου απ' ό,τι φαίνεται.

Μα δεν διαφώνησα μαζί σου, ούτε απευθύνθηκα ευθέως σε σένα (για αυτό και δεν έκανα quote το μήνυμά σου). Το θέμα της ελευθερίας τέθηκε από πολλούς καπνιστές (και στην εδώ συζήτηση και έξω από το φόρουμ) και κατά την γνώμη μου είναι ανυπόστατο. Απλά πρόκειται για κάτι κεκτημένο που τώρα αφαιρείται. Το λογικό είναι να μην επιτρέποταν από την αρχή σε δημόσιους χώρους και γραφεία. Τώρα, όσο αφορά τα κέντρα διασκέδασης και τα μαγαζιά πιστεύω, όπως είπα και πιο πάνω, πως ίσως μπορούν να υπάρχουν τέτοια μέρη, με σωστές προδιαγραφές εξαερισμού, που να επιτρέπεται το κάπνισμα και όποιος θέλει ας πηγαίνει, καπνιστής ή μη.

Last edited:
Άλλοι καταλαβαίνουν άλλοι όχι ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΒΛΑΠΤΟΝΤΑΙ.
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα ελευθερίας όταν υπάρχει ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ αυτού που καταπιέζεται.
Μπορεί να είναι περιοριστικό μέτρο αλλά δεν θα ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ η υγεία των καπνιστών. Πιθανότατα έως ΣΙΓΟΥΡΑ να υπάρξει και ωφέλεια.

Δεν έχεις άδικο όταν το θέτεις έτσι...
..κι εγώ είμαι υπέρ της ''Δεσμευμένης Ελευθερίας'' ΑΛΛΑ με ΜΕΤΡΟ....!

Προφανώς και έχω μεγάλη καταπίεση από καπνιστές. Λίγο από φίλους, καθόλου στο σπίτι μου και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οπουδήποτε αλλού.

Όλοι οι μη-καπνιστές έχουν υποστεί αυτή την καταπίεση.

Η αδερφή μου είναι καπνίστρια και σέβεται τους πάντες. Όπως σέβεται και το νόμο και τον βρίσκει απόλυτα λογικό από την στιγμή που το μέτρο με τους χώρους καπνιστών και μη-καπνιστών είναι μη-λειτουργικό.

Το παιδάκι τι διαφορά έχει με τον ενήλικα? Ο ενήλικας δεν βλάπτεται από το τσιγάρο? Μόνο το παιδάκι έχει το πρόβλημα? Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά είναι άλλοθι. Αν σέβεσαι τον διπλανό σου το κάνεις ανεξάρτητα ηλικίας.

Το παιδακι το πηγαν καποιοι εκει (που καπνιζουν) οι οποιοι προφανως το σεβονται λιγοτερο απο οτι οι καπνιστες (αφαινως), και αφεταιρου, ενα παιδακι δεν θα πει, "ρε φιλε, με ενοχλει το τσιγαρο σου, κανε κατι"

Το παιδάκι και ο ενήλικας τον ίδιο καπνό θα εισπνεύσουν και στον ίδιο κίνδυνο θα εκτεθούν.

Η γυναίκα μου είναι έγκυος. Ελάχιστοι την έχουν σεβαστεί. Σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, κάπνιζαν όλοι και αδιαφορούσαν που ήταν και αυτή εκεί. Δεν μπορούσε να ΜΗΝ είναι, είναι η δουλειά της.

Καλη λευτερια κατ' αρχας. Καλο θα ηταν να μην πηγαινει σε μερη που καπνιζουν. Λιγη υπομονη μεχρι την γεννα χρειαζεται

Σε εστιατόριο που είχαμε πάει, φίλοι στην παρέα καπνιστές άναψαν τσιγάρο, αδιαφορώντας για το ότι είναι έγκυος. Μάλιστα έκανα σαν πλάκα παρατήρηση και δεν καταλάβαιναν για ποιο λόγο να μην καπνίσουν. Μιλάμε για ΤΕΤΟΙΟ εθισμό.

Άλλοι καταλαβαίνουν άλλοι όχι, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΒΛΑΠΤΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα ελευθερίας όταν υπάρχει ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ αυτού που καταπιέζεται.

Δεν διαφωνω και που μαζι σου.
Με τον τροπο που εκφραζεσαι διαφωνω περισσοτερο :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μα δεν διαφώνησα μαζί σου, ούτε απευθύνθηκα ευθέως σε σένα (για αυτό και δεν έκανα quote το μήνυμά σου). Το θέμα της ελευθερίας τέθηκε από πολλούς καπνιστές (και στην εδώ συζήτηση και έξω από το φόρουμ) και κατά την γνώμη μου είναι ανυπόστατο. Απλά πρόκειται για κάτι κεκτημένο που τώρα αφαιρείται. Το λογικό είναι να μην επιτρέποταν από την αρχή σε δημόσιους χώρους και γραφεία. Τώρα, όσο αφορά τα κέντρα διασκέδασης και τα μαγαζιά πιστεύω, όπως είπα και πιο πάνω, πως ίσως μπορούν να υπάρχουν τέτοια μέρη, με σωστές προδιαγραφές εξαερισμού, που να επιτρέπεται το κάπνισμα και όποιος θέλει ας πηγαίνει, καπνιστής ή μη.

Μπορεί να μην έκανες quote αλλά αναφέρθηκες στην ελευθερία, που μόλις είχα προειπεί.. εμμέσως απευθύνθηκες σε μένα, έτσι κατάλαβα..Sorry

Τέλος πάντων, καλή συνέχεια στην ''ενδιαφέρουσα'' συζήτηση...-bye-

δεν καπνιζω μεσα στο σπιτι μου απο τοτε που εμεινε εγκυος η γυναικα μου στο πρωτο μου παιδι.
καπνιζω στο μπαλκονι και εαν κανει πολυ κρυο/βρεχει,κατω απο τον αποροφητηρα.
σε αλλα σπιτια που δεν καπνιζουν και πολλες φορες μου λενε
"καπνισε δεν πειραζει" δεν το συζηταω καν και βγαινω εξω.
στο χωρο εργασιας καπνιζω αλλα στο παραθυρο.
συμφωνω απολυτως στο οτι δεν φταινε οι γυρω να αναπνεουν το καπνο που φουμαρω.
ομως ειναι μια-κακη-συνηθεια που θα ηθελα να την απολαμβανω οταν βγω για εναν καφε,ποτο,ταβερνα.
τοσο καιρο παντως,δεν ενοχλουσε-σχεδον-κανενα.τωρα γιναμε ολοι ευρωπαιοι..
αληθεις ρε παιδια-ποσοι ανθρωποι εχουν πεθανει απο το παθητικο καπνισμα.?
χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι ειναι καλο να ντουμανιαζουμε τους αλλους..

Οι παθητικοι καπνιστες μαλλον την εχουν (πιο) ασχημα απο τους καπνιστες, μιας και δεν χρησιμοποιουν ... φιλτρο :flipout:

δεν καπνιζω μεσα στο σπιτι μου απο τοτε που εμεινε εγκυος η γυναικα μου στο πρωτο μου παιδι.
καπνιζω στο μπαλκονι και εαν κανει πολυ κρυο/βρεχει,κατω απο τον αποροφητηρα.
σε αλλα σπιτια που δεν καπνιζουν και πολλες φορες μου λενε
"καπνισε δεν πειραζει" δεν το συζηταω καν και βγαινω εξω.
στο χωρο εργασιας καπνιζω αλλα στο παραθυρο.
συμφωνω απολυτως στο οτι δεν φταινε οι γυρω να αναπνεουν το καπνο που φουμαρω.
ομως ειναι μια-κακη-συνηθεια που θα ηθελα να την απολαμβανω οταν βγω για εναν καφε,ποτο,ταβερνα.
τοσο καιρο παντως,δεν ενοχλουσε-σχεδον-κανενα.τωρα γιναμε ολοι ευρωπαιοι..
αληθεις ρε παιδια-ποσοι ανθρωποι εχουν πεθανει απο το παθητικο καπνισμα.?
χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι ειναι καλο να ντουμανιαζουμε τους αλλους..

ενοχλούσε, αλλά δεν έλεγαν τίποτε. Εσένα δεν ενοχλούσε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...

Μπορεί να μην έκανες quote αλλά αναφέρθηκες στην ελευθερία, που μόλις είχα προειπεί.. εμμέσως απευθύνθηκες σε μένα, έτσι κατάλαβα..Sorry

Τέλος πάντων, καλή συνέχεια στην ''ενδιαφέρουσα'' συζήτηση...-bye-

Δεν τίθεται θέμα συγγνώμης βρε..-bye-
Έγραψα με αφορμή την δική σου αναφορά, αλλά δεν είσαι η μόνη που το θέτεις ως θέμα ελευθερίας, είναι οι περισσότεροι καπνιστές, νομίζω. Για αυτό και η επεξήγηση πως δεν διαφώνησα προσωπικά.
Καλή συνέχεια και από μένα. -bye-

ενοχλούσε, αλλά δεν έλεγαν τίποτε. Εσένα δεν ενοχλούσε....

σωστο-αλλα...βλεπω μια πρωτογνωρη επανασταση γι`αυτο μου κανει και εντυπωση.
δεν βλεπω ομως κατι αντιστοιχο ,για τις τεραστιες κεραιες κινητης τηλεφωνιας και τα μεταλλαγμενα που τρωμε καθε μερα.
πολυ πιο καθοριστικοι παραγοντες απο το παθητικο καπνισμα....νομιζω..

Το παιδακι το πηγαν καποιοι εκει (που καπνιζουν) οι οποιοι προφανως το σεβονται λιγοτερο απο οτι οι καπνιστες (αφαινως), και αφεταιρου, ενα παιδακι δεν θα πει, "ρε φιλε, με ενοχλει το τσιγαρο σου, κανε κατι"

Αυτό που λες για το παιδάκι είναι σωστό. Πάντως επιμένω ότι είναι υποκρισία να σκεφτόμαστε το παιδάκι αλλά να μην σκεφτόμαστε τον ενήλικο. Πάντως έχω μια ανιψιά που θα την έκανε την παρατήρηση αμέσως αν την ενοχλούσε κάτι. Όχι για το τσιγάρο μόνο, γενικά... :)

Καλη λευτερια κατ' αρχας. Καλο θα ηταν να μην πηγαινει σε μερη που καπνιζουν. Λιγη υπομονη μεχρι την γεννα χρειαζεται

Ευχαριστώ. Είναι η δουλειά της (δικηγόρος) και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αποφεύγει να πάει στην συγκεκριμένη αίθουσα που καπνίζουν αλλά δεν μπορεί να μην πάει καθόλου καθώς υπάρχουν δουλειές που πρέπει να κάνει εκεί.

Παίδες υπάρχει καταπίεση και έλλειψη σεβασμού. Ο βασικός λόγος που δεν το καταλαβαίνουν πολλοί είναι γιατί οι μη-καπνιστές έχουν ΠΑΨΕΙ να διαμαρτύρονται ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. Εξάλλου βγαίνεις έξω να χαλαρώσεις, όχι να τσακωθείς. Ενοχλούνται ΟΛΟΙ όσοι δεν καπνίζουν, δεν τίθεται θέμα. Μόνο και μόνο η μυρωδιά του τσιγάρου αρκεί. Άσε το κομμάτι της υγείας.

Απλά το είχαμε αποδεχθεί ΟΛΟΙ και δεν μιλάγαμε. Πολύ καπνιστές αυτό το είχαν εκλάβει σαν ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ότι "δεν με πειράζει, κάπνισε όσο θέλεις". Αμ δεν είναι έτσι. Ήταν συναίνεση του "δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά".

Καιρός ήταν να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Στο τέλος θα το συνηθίσουμε όλοι. Παίδες κόψτε το. Δεν σας ξέρω αλλά είναι κρίμα να καταστρέφετε την υγεία σας για ένα εθισμό. Ούτε ωραία είναι η μυρωδιά, ούτε αφήνει κάτι στην γεύση, τίποτα...Είναι μια κουταμάρα που απλά συνεχίζετε να την κάνετε γιατί έχετε εθιστεί. Πραγματικά είναι κρίμα...

σωστο-αλλα...βλεπω μια πρωτογνωρη επανασταση γι`αυτο μου κανει και εντυπωση.
δεν βλεπω ομως κατι αντιστοιχο ,για τις τεραστιες κεραιες κινητης τηλεφωνιας και τα μεταλλαγμενα που τρωμε καθε μερα.
πολυ πιο καθοριστικοι παραγοντες απο το παθητικο καπνισμα....νομιζω..

Και γι αυτό.

Και γι αυτό.

εμ γι`αυτο λεω..
στην τελικη το καπνισμα κανει πολυ κακο σ`αυτον που το καπνιζει και πολυ λιγοτερο σ`αυτον που το αναπνεει.
οι 2 περιπτωσεις που προανεφερα,εχουν αμεση επιπτωση σε ολους μας και σε πολλες περιπτωσεις,πολυ χειροτερες απο αυτες του παθητικου καπνισματος.
τωρα βεβαια δεν θα βαλουμε και μετρο,αλλα ειναι το γαμωτο και στην τελικη μια απο τις λιγες "απολαυσεις" που εχουν μεινει στον Ελληνα μεσα απο τον ανηφορο που τραβα αυτην την περιοδο.
ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα και δεν ειναι τοσο απλο να κοπει.
σιγουρα καλο θα κανει σε ολους μας,αλλα ας ξεκινησουμε φτιαχνοντας αλλα πραγματα και ας το αφησουμε για πιο μετα που θα εχουμε ετοιμα τα υπολοιπα.
το κοψιμο του τσιγαρου,απαιτει και σωστη υποδομη...

Εαν το κρατος νοιαζονταν για την Υγεια μου / μας θα φροντιζε να παρει ενα 2ο(τουλαχιστον) Αξονικο τομογραφο και οχι να χρειαζεται ενα τριμηνο αναμονης η τραβα στο ιδιωτικο .
Για να ξεπερασουμε το ποιημα "για την υγεια σας νοιαζομαστε βρε"

Τωρα αυτο για τα παιδια σε μπαρ (θα κανω μηνυση σε οποιον γονεα δω απο δω και περα) φταινε οι γονεις 12-1 το βραδυ ξυπνιο το παιδι ;Ναχαμε να λεγαμε

Τωρα για την φοβερη κομπλα που βγαζουν οι περισσοτεροι αντι-καπνιστες εξηγηθηκε απο φιλο πιο πισω ,κουβαλαει αποθημενα ετων και τον καταλαβαινω το ομολογω .....τωρα που μου εξηγησε , αυτο που δεν καταλαβα ηταν το "περαστικα" σε ποιον πηγαινε ;Στον εαυτο του προφανως

Ξαναματαλεω οι περισσοτεροι καπνιστες συμφωνουν με το μετρο και το στηριζουν ,προσωπικα μεγαλωνοντας δυο παιδια βολευομαι μια χαρα ,το σεβομαι ,κοροιδιλικια του στυλ "για την υγεια σας το κανουμε" και τις συμβουλες /επιχειρηματα ανοητα του στυλ"στα παιδια σας μπροστα καπνιζετε ;" κλπ δεν μπορω ,οσοι δε ανησυχουν πως θα μεγαλωσω τα παιδια μου σας υποσχομαι πως θα ειναι ακομπλεξαριστα τουλαστιχον